Yanlış tanıtımın önüne geçmek için

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
ketchup
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ketchup »

Peki sanırım dergiden kastınız online mı yoksa normal Frp and Magic gibi bişey mi? Yani baskı halinde bir dergi mi?
tabiki on-line dergi,
diğer şeylerin hepsi şu anda bizi aşar....
Beklenen son gerçekleşti,ve ketchup bitti...
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

bilmiyorum onlinea bir gerek yok
site var nasılolsa
WarlorD
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WarlorD »

türkiyede frp ye olan ilgi biraz artarsa bence bi dergi çıkartıklabilir.. çok kaliteli kağıda basılmayan ve öle çok fazla çoğaltılmayan bi dergi olur, her ilde bi kaç yere gönderilir, isteyenler nerde bulacaklarını bilir we bu kdr ı yeter başlangıç için. Bence en geç bi kaç yıl içerisinde böle bi dergiyi kalkındırıcak seviyeye gelir ülkemizde frp... (mesela frp&magic de öleydi ankarada oversoula gelirde istanbulda da bi kaç yerde olurdu galiba... ama o zmnlar frp ye olan ilgi şimdikinden azdı...)
In darkness, I shall rule forever, Beyond mortality and beyond this realm... -Xarodus the Dark-
ketchup
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ketchup »

türkiyede frp ye olan ilgi biraz artarsa bence bi dergi çıkartıklabilir.. çok kaliteli kağıda basılmayan ve öle çok fazla çoğaltılmayan bi dergi olur,
evet bu konunda haklısın haklı olduğun bir başka konu ise
Bence en geç bi kaç yıl içerisinde böle bi dergiyi kalkındırıcak seviyeye gelir ülkemizde frp...
bu nedenle şu anda sadede buna yönelik küçük küçük altyapı hazırlıkları yapılabilir ama bu bile oldukça külfetli bir iş olabilir,en azından insanların zamanını ve enerjisini buna yöneltmek zorunda kalırlar
bilmiyorum onlinea bir gerek yok
site var nasılolsa
bu konuda sana hak veremem sanırım çünkü siteyle dergi arasında biraz fark olacak sanırım,ikisi aynı şey değil,burada sadece rp yapılmıyor.muhabbet var espri var,ama on-line bir dergi sadece frp ile ilgili olmak zorunda buda arada çok büyük fark ortaya çıkarıyor
MASK
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by MASK »

Dergi önerisi değişik bir öneri. Bu konuda katkı sağlayabilecek arkadaşlar neler yapabileceklerini belirtirlerse bu konuyu sarayda tartışmaya açacağım.
Bu arada sitemizn fwc adında bir online dergisi de var onu da ileteyim. Ne kadar epey amatör bir dergi olsa da.
Yapabileceğiniz katkı yazı gönderme, tanıtım, ilgili bireylere dergiyi ulaştırma, editörlük(yazıların düzeni sayfa düzeni gibi konuları belirleme) , mümkünse reklam gibi konularda olabilir. Bu konuyla ilgilenilirse yapılamayacak bir konu olduğunu sanmıyorum ama önce ne kadar zaman ayırabileceğimiz bir konu onu bir defa daha kendimize sormamız gerekli sanıyorum.

Bu arada daha farklı önerileri olan arkadaşlardan da fikirlerini daha fazla açmalarını bekliyorum.
Hiç bir ışık aynaya baktığınızda gördüğünüz karanlığı yok edemez.
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

derginin online olması bence gereksiz, zaten site gazetesi falan var
online olarak siteyi bulanların zaten bir sürü konuya erişebilmesi mümkün

ama normal baskı dergi de epey zor olacak demektir
hem istanbul hem de ankara için yani
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Bursa da belki böyle bir dergi için katkıda bulunabilir. Ben dergiye yazı yollarım. Eğer böyle bir oluşum olursa ama fazlasını yapabileceğimi sanmıyorum.
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

FRP dergisi çıkarma işi düşündüğünüzden çok daha komplike bir konu. Deneyiminiz var mı bilmiyorum ama bence kalkışmayın bile. Okuldakiler bile yüz tane sorun yaşıyorlar şu anda Ã?niversite dergisi çıkarmak konusunda üstelik...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

ne gibi sorunlar?
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

Arkadaşlar iyi bir dergi çıkarmak istiyorsunız işinizin bu olması gerek.Ne bileyim belki radyo ve televizyonda okuyo olsaydınız veya onun gibi birşeyde okuyor olsaydınız bu sizin için mümkün olabilirdi ama düşünsenize bir bilgisayar mhendisi bu işe kalkışsa ne kadar sürdürebilir?

Bu sitede bu dergi işi direkt meslek sınıfına giren var galiba.Ve bence onlar da ilgilenmesse böyle bir proje başlasa bile sürdürülemez.

Tamam mesela ben sözgelimi yazı verebilirim dergiye ama derginin üst düzey işleriyle meşgul olamam.Ã?ünkü bu benim için hobiden ileriye gidemez.Ã?yle bir hobiki zamanımın hepsini yiyen.
ketchup
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ketchup »

Tamam mesela ben sözgelimi yazı verebilirim dergiye ama derginin üst düzey işleriyle meşgul olamam.Ã?ünkü bu benim için hobiden ileriye gidemez.Ã?yle bir hobiki zamanımın hepsini yiyen.

bu konuda oldukça hakısın,yazı verebiliriz ama sadece bu kadarıyla kalabiliriz,daha fazla zaman ayırmak burdaki çoğu insan gibi benim içinde zor olur.ve bir itiraf daha benim sitenin bir dergisi olduğunu bilmiyordum,eğer benim bu dergiden haberim yoksa,başkasının da haberinin olmaması gayet doğal sanırım.bu nedenle öncelikle sitenin online dergisinin tanıtımındada bir eksiklik olabilir.öncelikle bu tanıtımın yapılması gerekir diye düşünüyorum...
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

dergiye yazı verebilirim demişsin
yazıyı siteye de verebilirsin unutma, hikaye/makale diye bir bölüm var ne de olsa
WarlorD
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WarlorD »

ya bu durumda dergi gibi bi iş düşünen olursa ya da editörlük yapıcak birisi olursa burda bolca yazar hazır diyebiliriz...
ama yetmio tabi bu malesef. ilk olarak arkamızda mali destek wericek birileri olmazsa bu iş imkansız benim bildiim kadarıyla. Bunun dışında baskı hatalarından sayımına kadar matbaa işleriyle uğraşıcak başında durucak adam lazım... dediiniz gibi düzenlemeyi yapıcak editör lazım.
yani bunu "meslek" olarak görmeden gerçekten zor bizim böle bişey yapmamız söylendii gibi sadece hobi olarak yaparsak altından kalkamayız bunun... Bu konuda istekli ve bilgili birileri warsa burda ya da böle insanlar tanıyosanız buraya yönlendirebilirsiniz bize yardım edebilirler belki ya da en azından bilgi werebilirler...
In darkness, I shall rule forever, Beyond mortality and beyond this realm... -Xarodus the Dark-
yeorda
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeorda »

Sanırım arkadaşlar online dergi daha mantıklı gözüküyor. Basılı dergi çok daha zor. Sanırım diğer ihtimallerin de üzerinde durulmalı. Ã?rneğin basına bu konuda tanıtıcı yazı göndermeyi küçümsememeliyiz. Yalnız bunu yapmadan önce sitenin bazı açıkları kapanmalı sanırım.
Ormanın gücü sizi kutsasın
Image
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

ben hala online dergi işine karşıyım

eğer online olacaksa zaten sitemiz yeterli
Post Reply