Yanlış tanıtımın önüne geçmek için

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
MASK
Kullanıcı
Kullanıcı

Yanlış tanıtımın önüne geçmek için

Post by MASK »

Arkadaşlar Pyros'un açtığı başlıkta frp nin dışarıdan nasıl yanlış şekilde algılandığını gördüğümüze inanıyorum. Bu yanlış bakış açısını değiştirmek için gerek bireysel gerek de site olarak neler yapabileceğimiz konusundaki fikirlerinizi de merak ediyorum.
Hiç bir ışık aynaya baktığınızda gördüğünüz karanlığı yok edemez.
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

medyaya açılabiliriz.. dergi çıkarabiliriz.
Bugün için yaşa , yarın için hayatta kal..
Ivellius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ivellius »

ayrı bir sitede -merlininkazani gibi- onine bir dergi olabilir.ama hosting masrafları nasıl karşılanacak??kolay kolay reklam almaz site.
ketchup
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ketchup »

Bu yanlış bakış açısını değiştirmek için gerek bireysel gerek de site olarak neler yapabileceğimiz konusundaki fikirlerinizi de merak ediyorum.
öncelikle şu gerçeği hepimiz kabul edelim,toplumda gündem yaratma yeteneği en çok medyada mevcut.bu nedenle medyanın etkisini küçümsemeden hareket tarzını buna göre belirlememiz lazım.görsel basından ziyade yazılı basında köşe yazarlarına veya sanat kültür köşelerine yazan yazarlara ulaşarak onlarla diyaloğa geçilmesi ve onlara öncelikle frp nin ne olduğu anlatılmalıdır.böylelikle gazetelerin veya dergilerin sanat veya kültür başlığı altında frp'yi anlatan makaleler veya değerlendirmelerin yazılması sağlanmalıdır.bundan sonraki aşamada bir internet dergisi oluşturulabilir,ama buda oldukça zahmetli ve teknik altyapı isteyen bir konu,dergi çıkarmak ise şu an itibariyle oldukça zor bir durum bu nedenle önceliğin köşe yazarlarına ulaşmak olduğunu düşünüyorum.bunun yanısıra diğer frp ile ilgilenen sitelerle veya organizasyonlarlada bu konu hakkında görüş alışverişi içine girilmesi gerekmektedir...örneğin bir internet dergisi çıkarılması aşamasında üniversitelerin ilgili topluluklarıyla diyaloğa geçilmeli ve diğer frp sitelerinin yöneticileriylede bu konular görüşülerek öyle bir çalışma yapılmalıdır...
benden şimdilik bu kadar,başka bir şey aklıma gelirse söylemeye çalışırım...
Beklenen son gerçekleşti,ve ketchup bitti...
WarlorD
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WarlorD »

bence sölediin şeyler büyük uğraş gerektirir ketchup.. yapılamaz deil ama yine de zor..
bence basitçe kendi çevrelerimizden başlayabiliriz hepimiz. herkesin frp yi bilmeyen arkadaşları wardır eminim. Bu insanları bilgilendirip frp nin gerçekte ne olduğunu anlatmak hem genel görüşe karşı etkili olucak, hem de aramıza yeni frp severlerin katılmasını sağlayacaktır... Ã?ünkü insan öğrendikten sora gerçekten merak ediyo frp yi, oynamak istiyo, zmnla ısınıyo, ve frp ci olup çıkıyo sonunda :wink: :wink:
In darkness, I shall rule forever, Beyond mortality and beyond this realm... -Xarodus the Dark-
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Warlord a ben de katılıyorum. Medyaya kendimizi anlatmaya başlamadan önce bence kendimize de bir bakmamız lazım. Medyada geniş kitlelere ulaşacak ilk haberde sitenin mercek altına alınacağını unutmayalım. Ve muhtemelen bizim rol yapma oyunu oynadığımız şeyleri onlar ciddiye alacaklar. Bizle ilgili çıkacak bu tür suçlamalara hemen cevap vermek zorunda kalacağız. Bunun da yanında bir cümlenin bile yanlış anlaşılmayacak şekilde olması azım çünkü meydanın onlara gönderdiğimiz yazıların işlerine gelen bölümlerini vurgulayacaklarına inanıyorum. Sonuçta dediğim gibi eğer medya ile ilgili bir şeyler yapacaksak uzun uzun bunu düşünmeliyiz.
Online dergiye gelince bu da sonuçta frp yi bilen veya tanımak isteyen kitlelere ulaşacak sanırım yanlış görüşü olan insanlara ulaşamayacak özellikle de insanları etkileme gücü olan medya mensuplarına...
Sonuçta yapıcı bir yazı olmadığının farkındayım ama site olarak bir şeyler yapacaksak bunun risk içerdiğini düşünüyorum ve böyle güzel bir ortamın hedef haline gelmesi riski alınmalı mı emin değilim. Bu işi öğrenmek isteyenlere zaten site katkı sağlıyor frp kurdu ve sitedeki başka bölümler sayesinde ayrıca yakınımızdaki insanlara biz de elimizden geldiğince yanlışlarını gösterebiliriz ama medyadaki ve geniş kitlelerdeki yanlış anlamayı düzeltmeye hazır mıyız çok emin değilim doğrusu.
WarlorD
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WarlorD »

online dergi herkese ulaşmaz doğru ama yine de frp cilerin sayısını arttırmak konusunda yararlı olabilir...
In darkness, I shall rule forever, Beyond mortality and beyond this realm... -Xarodus the Dark-
ketchup
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ketchup »

öncelikle kendimizin yapması gereken şeyler var zaten,bunun bende farkındayım.ve önerdiğim şeylerin zor olduğununda farkındayım,bu nedenlede sorumluluğun paylaşılması için diğer organizasyonlarla işbirliği yapılması gerektiğini belirttim.yoksa tek başımıza bu işe kalkışırsak bize zarar verme ihtimali çok büyük olur.bunu elemine etmekte böyle bir hareketin temellerini daha çok genişleterek gelecek etkileri dağıtmak olacaktır,böylelikle bu hareketin olumsuz etkileri nispeten daha az olması sağlanacaktır.
bunların yanısıra bu hareket zaman olarak hemen olamaz zaten,bu hareket uzun bir zaman dilimine yayılarak yapılması gerekmektedir.ve en az 1 yıl boyunca alt yapısının yapılması gerekmektedir,ve bir gerçek daha var ki bu hareketin altından tek başımızada kalkamayız...
bütün bunların ışıgında öncelikle kendi yakın çevremize frp'yi anlatarak başlamalıyız.biz kendimize düşen kısmı yapalım,daha sonrası kendiliğinden devam eder zaten..bu nedenle önce fert olarak hareket edelim,daha sonra site adına hareket edilecek bir duruma gelebilriz sanırım...
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

elimizden geldiğince insanları bilinçlendirmeliyiz

dergi fikri de çok parlak geldi bana :)
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Arkadaşlar olaya çok sığ bakıyorsunuz. Dergi fikri yalnızca boşa harcanmış emek ve zaman demektir nitekim yalnızca FRP ile ilgilenen kişiler bu dergiye ilgi gösterecektir. Yıllar boyunca oku sayısının da çok az artacağını belirtmeliyim. Madem gerçekten insanlara FRP'yi anlatmak istiyorsunuz, insanlara ulaşmak istiyorsunuz en basitinden sizin için bu işi yapmış olanlarla görüşeceksiniz.

Hürriyet gibi bir gazeteye adminlerden verilen bir ropörtaj ya da Aktüel Tempo tarzı dergilere gönderilecek bir araştırma yazısı ve yapılacak bir mülakat çok daha fazla kişiye çok daha hızlı ve çok daha kesin ulaşmanızı sağlar.
Saygılarımla...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

sözlerime açıklık getireyim

1- yapılacak tek şey insanları bilinçlendirmektir, onu da ancak elimizden geldiğince yapabiliriz

2- dergi fikri de hoş bir fikirmiş, (bunun bilinçlendirmeyle alakası yok)
güzel bir çalışma olur diye düşündüm :)
ketchup
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ketchup »

Hürriyet gibi bir gazeteye adminlerden verilen bir ropörtaj ya da Aktüel Tempo tarzı dergilere gönderilecek bir araştırma yazısı ve yapılacak bir mülakat çok daha fazla kişiye çok daha hızlı ve çok daha kesin ulaşmanızı sağlar.
bende bu tarz bir olayı önerdim ama bunun da şu riski olabilir frp hakkındaki yanlış suçlamaların karşısında adminler veya röportajı yapan kişi kimse kalır.ve buda oldukça baskılı bir durum oluşturabilir.bu nedenle sitenin diğer organizasyonlarla işbirliği halinde bu tarz bir şey yapması iyi olur,ve raini de bu durumun olmasından çekiniyor.ve bende bu çekinge konusunda raini ile aynı fikirdeyim.
dergi fikri de çok parlak geldi bana
bana da çok parlak bir fikir gibi geldi,hiç kimse okumasa bile,en azından frpseverlere ulaşabilmek bile güzel olur....
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

Peki sanırım dergiden kastınız online mı yoksa normal Frp and Magic gibi bişey mi? Yani baskı halinde bir dergi mi?
Bu ikisinden ilkini yapmak daha mantıklı en azından...diğeri için gerçekten banada boşa harcanmış vakit gibi gelkiyor. Yani en azından masraflar çıkamaz ve böyle birşey düşünmek için çok erken kanımca
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

zaten tek ihtiyacımız bir matba, birkaç yazar, bir de para sayma makinası demedik ki

fikir parlak geldi dedik
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

evet güzel ve optimis bir düşünce ama hayata geçirilse bile ayakta kalcağını düşünmek yine fazla iyimser bir düşünce kanımca
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
Post Reply