Özellikle bilgisayar oyunlarında bunu yapmaya çalışırız. Mesela bir WoW da karakterinizin silahını ve güç arttırıcı özelliklerini seçerken ve yönetirken işe hep matematiksel bakarız.
Bu iğrenç özelliğimi fark ettikten sonra yeni yarattığım karakterlerde mükemmel karakteri yaratma sevdamdan vaz geçtim. Hatta özellikle birbirinden alakasız featler almaya çalışıyorum.
Power Atack - Weapon Focus - Cleave ile fighter yaratmaktan sıkılmadık mı artık?
Human Fighter: 18 Str
HumanThief: 18 Dex
Human Cleric: 18 Wisdom
Human Wizard: 18 Int
Human Ranger: 16 Dex/16 Str
Karakterleriniz hiç bunlara benzedi mi?
Mükemmel karakter yaratma hastalığı sizde de var mı? Varsa buna nasıl karşı koyuyorsunuz? (Hep farklı bir karakter yaratma prensibi, background-feat kombinasyonu, primary ability'yi en yüksek ability yapmama vs...)
Biraz diğerlerinin görüşlerini ve yöntemlerini almak istiyorum. Ona göre bir şeyler daha söyleyeceğim...
Not: Mükemmel karakter yaratma güdüsü ile Roleplay yapma veya yapmama işini lütfen karıştırmayalım. şu anda sadece karakterinizin matematiksel özellikleri bazında yaratırken ki güdünüzü merak ediyorum. Roleplay'e malzeme çıkarmak için 8 Wisdom, 8 Cha veya Int gibi şeyler değil kasteddiğim. Karakteri yaratırken matematik aklınıza ne kadar geliyor bunu soruyorum.