"Good" Karakter Canlandırma

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Mr_Zombie
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mr_Zombie »

tartışmıycam,
Ama şunu demeden geçemiycem: "Good karakter oynatmak"...Oynattığımız karakterlerden bahsediyoruz. Gerçek hayattan değil!! Tabii ki dandik bir sokak kavgasında kimseyi öldürmem.Ya da okuldaki bir takışmada..Oyundan bahsediyoruz.. yaratıklar, ejderhalar,namevtler,dünyadan temizlenmesi gereken binlerce pislikten...Öldürmemek gereksiz zorluk çıkarır, ve kesinlikle fazladan iyiliğin göstergesi de değildir(diye düşünüyorum ben).İyiliğin özünün adam öldürmemekle doğrudan bağdaştırılmış. Madem öyle. Ben dünyanın en iyi insanlarından biriyim.:) kimseyi öldürmedim(dünyaları karıştıracak olursak).

evet, tartışmaya niyetim yok. Benim düşüncelerim bunlar.Siz de belirtirseniz sevinirim. Yanlışları veya "sizin" doğrularınızı "bu böyledir" diye kesin bir ifadeyle kullanmanızdan rahatsız oluyorum.
İnsanlara istediğini yaptırmak çok basit. Onlara sadece duymak istedikleri şeyleri söyle.
mefistofeles
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mefistofeles »

adam haklı vallaha biraz
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Kötüleri dünyadan temizlemenin iyilik olduğuna katılmıyorum. Firble nin felsefesi her iyi insanın içinde kötülük her kötü insanın içinde iyilik olduğunu önemli olanın bireylerin içindeki kötülüğün temizlenmesi olduğunu düşünür. Tabii herkesin tanımı farklı olabilir. Ben domain inde savaş olan tanrılara mesela hiçbir zaman ısınamadım. Benim tanımım bir canlıya çektirilen acı daha büyük bir acıyı önlemediği sürece yanlıştır. o durumlarda bile ne kadar doğru olduğu tartışılır şeklindedir.

Bir cinayeti önlemek için katili öldürebilirim. Ama katilliğe meyilli ama cinayet işlemiş birinin bakış açısını değiştirmeye onu farklı bir insan haline getirmeye çalışmayı tercih ederim. Eğer bunu yapacak gücüm olduğuna inanıyorsam.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
mefistofeles
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mefistofeles »

burda tek eksik bilinç kutup bilincidir şu şekilde iyi bir karaktersen özellikle iyi bir karakter için gücünle dünyadaki bütün kötülükleri temizlersen iyi kavramınıda yok etmiş olursun iyi kavramı kötü kavramı olmadan anlamını yitirir işte burda eksik olan mantık budur o yüzden hiç bir imparatorluk sonsuza dek yaşamaz o yüzden insanlar ölür sen gerçekten lawful good bir karaktersen bunu anlaman gerekir bence ne olursa olsun istersen kimseyi öldürme yada öldür yaptığın iyilik senden fazlası değil eğer yaptığın iyilik senden fazla iseseni aşrsa aradaki dengeyi bozarsa iyi kavramını yok etmiş olursun ....
Post Reply