"Good" Karakter Canlandırma

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

"Good" Karakter Canlandırma

Post by Shevarash »

Evet arkadşlar uzun süredir başlık açmamıştım ama bu bir zamandır paylaşmak istediğim bir konuydu. Yakın zamanda gördüğüm "evil" versiyonu üzerine aklıma geldi.

Esasında çok kişi genelde good karakter canlandırmıştır ama gerçekten ne kadar good oldunuz?

Hiç "hayatım boyunca kimseyi öldürmeyeceğim" diye yola çıkan bir good karakter canlandırdınız mı? Bir maceracı (hoş maceracı terimini sevmem bilenler bilir) yaşadıkları süresince öldürmek zorunda kalır demeyin. Öldürmemek işin zor kısmı açıkçası. Düşmanlarınızı sadece "subdual" vurarak yada engelleme büyüleriyle etkisiz kılıp doğru makam ve kişilere teslim edecek kadar "iyi" bir karakter oldunuzmu? Yada yoldaşınız olan fightera kılıcını savurmadan önce defalacarca düşünmesini kaç sefer söylediniz? Kötü dahi olsa herhangi bir yarayıgı öldürmemenin çözüm olacagını düşündünüzmü?

Çok uzun süreli olmayan bir oyunda pelor cleric-aposte of peace bir karakter oynamıştım ve asla kimseye subdual dışı vurmadım. Alev, elektrik gibi zarar veren büyülerdense command tarzı bayıltacak şeyleri tercih etmiştim. Bunu söyleme amacım "hee bakın ben nasılda yaptım" demek değil. Goodluğun özünden biraz bahsetmek ve böyle bir karakter oynamanın aşırı zor ve zevkli oldugunu anlatmak.

Bu tip karakterler için book of exalted deeds isimli kitapta bir çok büyünün type ını subdual e çeviren, vuruçlarda subduali kullandıran featler ve adventure ideadlar mevcut. Canlandırmak isteyenlere tavsiye ederim.

Deneyenler varsa da buraya fikirlerini yada karakterlerini yazsınlar birazda good görelim... Evil evil bir yere kadar diyara denge getirmek lazım :)
sonique
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sonique »

İlk karakterim kaotik kötü bir goblindi.Yaklaşık üç buçuk yıl oynadım.Oyunun başında bana bir görev verilmişti ve görevi 3 yılda bitirebildim.Görev sonucunda yarı tanrı oldum fakat çok zorlandım.

Seçme şansım olsaydı good bir karakter seçecektim ama artık içimden good karakter ile oynamak gelmiyor.Kesinlikle kaotik kötü çok zevkliydi. :wink:
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Benim oyunlarım asıl olarak 2E üstünden olduğundan ben good karakyerlerime bu çeşit Featleri veremedim. Kaynak bulmadaki zorlanmam dolayısıylada uygun NWPleri bulamamıştım. Ancak bende good karakter oynarken her seferinde senin yaptığını yapmaya çalıştım.

Mesela CG Bard oynamak benim çko sevdiğim bir olaydır. Oyunlarda sürekeli olarak büyülerimi seçerken zarar veren büyüler yerine Hold person, sleep, web, charm, invisiblty tarzı büyüler seçerdim. (Bilmeyen varsa söyleyeyim 2Ede bardlar büyücülerin yaptığı bütün büyüleri yapabiliyorlardı.) Bunun yanında suyu içkiye dönüştüren büyüler ve herbalism'i bir arada kullanarak uyutan zehirler yapardım.

Kendimden önce büyülerim ve özelliklerimi arkadaşlarım için kullandım ve çoğunlukla kendime değil gruba yararı dokunan hareketler yapmaya çalıştım.

Ne yazıkki karakterlerim çoğunlukla bu sebeple öldüler. Ã?rneğin 11. seviye 1.5 sene boyunca oynadığım büyücüm karşımıza bir Deadknith çıkacağını bilmesine rağmen iyileştirme iksirleri ve balçıklarını arkadaşlarında kullandı ve, düşük HPsi yüzünden, grup üstüne atılan bir power word kill büyüsü ile öldü. Ben ölüncede arkadaşların çok fazla tutunma şansı kalmadı. :cry:

Bunun yanında bizde seviye x50 GP component fiyatları verdı ve ben bazı kanamaları durdurmak için mecburen komponent kullanıyordum. Bir kişide kalkıp Priest olmadı olan benim karakterin ekonomisine oldu. :cry:

Priest deyince aklıma geldi birde cüce priest oynamıştım. Bayaa güçlü bir karakterdi ve crusader dı. Crusader sayesinde STR bonus alabiliyordu ve 18/00 str gibi inanılmaz bir güce sahip olmuştu. Hem önde savaşıyordum savaşçıların yanında iş bitince de arkaya geçip arkadaşları iyileştiriyordum. Ama bizimkiler benim büyülerime çok güvendiklerinden deli gibi önlerine gelene dalıyorlardı. Sonrada "Priest! Prieeest! diye bağıtrarak iyileştirme istiyorlardı. Sona adama geldiğimizde sayısal dez avantaş bizdeydi ve arkadaki bir Fighter/mage başkan biz ona varana kadar 2 strength, 1 haste2 1 enlarge attı ve benim arkadaşları iyileştirmekten kalmayan büyülerim nedeniyle bir hold dahi atamadı buna. Trample özelliğini tam manasıyla üstümüzde kullandı. :cry:

Bir priestdaha oynamıştım elf bir lathander priesti. NAsıl oldu demeyin oldu işte. Zaten karakterim o kadar efendi o kadar iyi yürekli bürüydiki. Bir süre sonra half angel olmuştu. Buda bizim ev kurallarından biriydi. Ne yazıkki halfangel olduktan sonra fazla yaşamadı. Bir minator karşısında onu savaşmamaya ikna etmek isterken kafasına yediği gürzle beyin kanaması geçirip ölmüştü. Gruptaki tek priest olmak ne büyük acı yarappim. Hele birde iyiysen. Sana bişey olunca kurtaran yok ama sen herkesi kuratrıyorsun. İnsan kendini kreş öğretmeni gibi hissediyor bazen. :D

Ã?ylesine oynatan bir DMnin elinde kötü karakter oynamak çok kolay iyi karakter oynamak ise eziyettir. Ben bu eziyeti çektim ama yılmadım. Hala iyi karakter oynuyorum ve hala aynı hatalara bile bile düşüyorum. Silahımdan ve büyümden önce ikna gücüme olabildiğince başvuruyorum. ama bazı durumlatrda bu pek bir mümkün olmuyor.

Ama bir şey varki benim oyunlarımda kötü oynayanı, karizması düşük oynayı öyle bir süründürürüm ki, sonra bir daha öyle karakter oynamamaya ant içer.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

iyiyimiş karakterlerin :) ama dedigin adamları süründürmeye bile gerek yok esasında ana kural "dm öldürmez süründürür" şeklindedir ama öyleleri de ölür artık, allahtan benim oyuncular (en azından oyuncum diyebileceğim kısmı) öyle oynamıyor :D
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FalcoN »

Darkgnome wrote:Ama bir şey varki benim oyunlarımda kötü oynayanı, karizması düşük oynayı öyle bir süründürürüm ki, sonra bir daha öyle karakter oynamamaya ant içer.
:D bende aynı eziyeti çektiririm. ama bu ayrı bi konu.

şimdi konu hakkaten güzel ama çıtayı biraz daha genişletmekte fayda var. mesela darkgnome'ye göre iyi karakter oynatmak kötü bir karakter oynatmaya göre daha eziyet vericiymiş. ben de buna katılıyorum. çünkü kötü olan yapcağı işin nereye varacağını düşünmez. iyi olan ise hareketlerine dikkat etmelidir. bu konuda farklı fikri olan var mı?
Only God can Judge me!
Horcoel_Baator
Seçilmiş Savaşçı

Post by Horcoel_Baator »

Good karakter canlandırma bilmiyorum hep good karakter canlandırmaktan zevk alırım..Zorla bana bir kere oynattırılan Chaotic Evil bir Fighter(Evt hemde Fighter :cry: )..Dan sonra evil oynayamayacagımı hem anlamış hemde kanıtlamış olmuştum :D zira parası için köşeye çekip yere serdigim bir adam ''Evde ailem var çocuklarım var..Lütfen paramı almayın''Dediğinde adamı geri yollayıp kasabayı terkettiğimde DM önce şaşırmış.. 8O Sonra alay edilinmiş :oops: ...Ardındanda aligmentimi Chaotic Good a kaydırıp bana Evil oynatımı yasaklanmıştı.. :roll:

Bir kerede Death knight oynatıp tekrar insan olmaya çalışıyordum..(ama rpsi zevkliydi)Kural kitaplarını bana göre tekrardan yazacaklar bu gidişle :D..Paladin vampir oynatmak istedigimi söyledigimde azdaha beni döveceklerdi(Vampire aligment:Always Evil :D)

Ama rpsel kurgusu iyi olurdu yaa :P..Gecelerin paladini rınrırın.. :P

Ya ne bileyim insanları yada hiç varolmayan hayalgücünden ibaret olan npcleri ezip kesip biçmektense onlara yardım etmek bana hep daha huzur verici ve eğlenceli gelmiştir..Bence bir good karakter herzaman ölüm ile iç içe olmalı ancak bundan utanmamalı aksine bununla GURUR duymalıdır..Zira evillar kendilerini düşünmeye öyle bir takılmışlardırki ölümü kendilerinden hep uzakta tutup başkalarını kendileri için öne sürerler..Yani anlatmak istediğim bunu herkez yapamaz..Açıkçası garip bir şekilde oyunda olsa playerlere yada npclere zarar vermeyi başaramıyorum içim acıyor..6 yıldan beri paladin oynatıyorum ve açıkçası başka classlar da arada oynatsamda paladinlikten vazgeçmem..

Özellikle Smite Evil ve ardından gelen True Justice sahnelerinin hastasıyımdır..

G.O.B(Good oyuncu birligi):P olarak sabırlı ve insanlara örnek olmalı ve gerektiginde doğru olanı yapmak ugruna kendimizi ölüme korkusuzca atabilmeliyiz..Ã?ünkü gerçek adalet böyle işler..Birileri fedakarlık etmek zorundadır..

İyi günler..
''No matter what I do, no matter how hard I try,
the ones I love will always be the ones who pay..''
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

FalcoN wrote:
Darkgnome wrote:Ama bir şey varki benim oyunlarımda kötü oynayanı, karizması düşük oynayı öyle bir süründürürüm ki, sonra bir daha öyle karakter oynamamaya ant içer.
:D bende aynı eziyeti çektiririm. ama bu ayrı bi konu.

şimdi konu hakkaten güzel ama çıtayı biraz daha genişletmekte fayda var. mesela darkgnome'ye göre iyi karakter oynatmak kötü bir karakter oynatmaya göre daha eziyet vericiymiş. ben de buna katılıyorum. çünkü kötü olan yapcağı işin nereye varacağını düşünmez. iyi olan ise hareketlerine dikkat etmelidir. bu konuda farklı fikri olan var mı?
Katılıyorum, biraz uç ama iyi bir örnek vereyim, örümcek adam çizgi romanlarında sıkça bir söz geçer "büyük güç büyük sorumluluk getirir" diye. Herkesin elinde bir güç vardır, hale ki fantastik diyarlarda bu güç çok fazla olabilir ama bu gücü kısıtlı ve belli bir amaç için kullanmak işin zor kısmı, benimde söylediğimle uyuşuyor zaten.

Horcoelin de ilginç fikirleri varmış bu arada :)
Horcoel_Baator
Seçilmiş Savaşçı

Post by Horcoel_Baator »

Spiderman zaten bence Paladin Of Freedoom a güzel bir örnektir kendisinin zaten hastasıyım 1970 lerden beri siyah beyazından tutun renklisine orjinal sayılarından kopyalarından hepsi bulunur ve itinala okunmuştur..:D(ne alaka demeyin içimde kaldı :P )

Zaten imzama bakan anlamalı :wink:

Bence spidermanı spiderman yapan sözlerden biri de budur..Bu spider şahsiyet ( :lol: )goodlugun dibine vurmuş ve kendi goodlugu yüzünden ilk aşklarından gwen stacy öldürülünce söylediği bu laf Good olmanın zorlugunu ve bazen bu yolda giderken bazen etrafındakilerin iyiliği için yanlız kalman gerektigini yani tüm bu zorlukları ve yapılması gereken fedakarlıkları özetliyor..
''No matter what I do, no matter how hard I try,
the ones I love will always be the ones who pay..''
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

İşte size iyiliği en iyi tanımlayan söz bence. Paladinelrin aslında "Ust solam mithas dagedas gom gom" gibi saçma sözlerinden çok söylemeleri gerken sözdür bu, ki bence aslında kalplerinden geçen sözde bu olmalıdır paladin oynayanların.

"Başarılı bir insan, hayata verdiğinden fazlasını alır; değerli bir insan, hayata aldığından fazlasını verir."

Bu söz Einstein tarafından söylenmiş. Ben çok seviyorum bu adamı. Dağınık saçları, kısa boyu, yada bilime bağlılığı ile bir gnom'u andırdığından değil (Aslında biraz bunlardan da olabilir :P ) ama adamın en azından dünyaya gösterdiği kişiliğinden. Ã?rbek bir insan tablosu çiziyor çok derinlemesine incelemezseniz.

Her neyse uçtu konu. Yukarıdaki söz iyi insanların kalplerinin tercumanıdır.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FalcoN »

Paladinler, gnomlar ve Einstein.. hakkaten bi konu ancak bu kadar uçabilirdi arkadaşım :D Ama söz güzelmiş.. tuttum bu sözü..
Only God can Judge me!
Logan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Logan »

Shevarash dediği gibi bir karekter olmasa da düz mantıklı bir karekter oynatmıştım...
Adamın mantığı,öldümek kötü o zaman bende yapmam mantığı le oynamıştım...
Çok zevkli oluyordu çünkü aşırı düşünmeniz lazımdı bir olay esnasında bide karekter monktu,Adam sırf bitki ile besleniyor elinde n gelse onuda da yapmıyacak...bir kere çölde kaldığında kertenkle yediği için 4 gün ben birini öldürdüm diye gezmişti...

Good oynatmak gerçekten zordur,kuraları vardır...
Ama kötüde o yoktur...

Zaten frp yeni başlıyanların çoğu abi bir evil karekter oynatsam diye giriyor...
Tabi pro kötülerimizde var yemi gibi..
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by barabus »

zamanım fazla olmadığı için üsttekileri okumadan yazıyorum özür dilerim;

lawful good bi karakter oynatıyorum bi oyunda evil olmayan bi grup cüce fighter ı öldürmemek için en az 15-20 dakka dil döktümenh sonunda atlarla çiğniyerek üstlerinden geçtik ; yani good olmanın bence birin öldürüp öldürmemekle pek alakası yok gibi ,

ama şuda var good var good var adam kimisi konuşur kimisi aman ne konuşacam der ve bööle de yapabilir
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Bir tanesi hariç oynattığım tüm karakterler good hatta caotic good du.. Karakterlerim genel olarak adam öldürmeyi sevmeyen karakterlerdi. ( evil olan dahil ) İlk oynattığım biraz ezik olduğu için biraz da arkadaşlarına çok değer verdiği için zaman zaman adam öldürdü.

En uzun süre oynattığım karaktere yani Firble ye gelince... Firble kesinlikle birilerinin öldürülmesini sevmeyen biri idi. Kendine saldırıldığında kendini savundu o ayrı bi de son zamanlarda Lord Azalin in etkisi karakterini ciddi bir şekilde değiştirmişti. Ama o zaman bile olabildiğince fazla yaşam kurtarmak ve çekilen acıları olabildiğince azaltmak gibi bir takıntısı vardı.. İlk dönemlerde ise evillarla konuşup onları da kurtarmaya çaba harcıyordu. Yeminer i bile değiştirmeyi denedi.. Tabii başaramadı. Adam öldürme konusunda ki tepkisini de Gorath bilir. Ã?ylesine öldürdüğü birisi yüzünden şovalyelikten düştü ve daha sonra ölen kişinin ruhu kendisini affedince yeniden şovalyeliğe yükseltilmişti.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Mr_Zombie
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mr_Zombie »

Bana biraz gereksiz kasıntı gibi geldi "Hnnnn kimseyi öldürmücem" diye gezinmek. Sonuçta adam canıma kastediyor. Kıran kırana kapışmalar oluyor bazen(ölüm-kalım savaşları, çok sakat). Bir insan o kapışma anında "ben buna subdual vuriim de ölmesin" diye düşünemez zaten. Canımı nasıl kurtarırım da karşımdakinden de kurtulurum diye düşünür.(en azından ben öyle düşünürüm) Bu durumda o karakter iyinin kötüsü mü oluyor şimdi. Kaldı ki, Bazı iyi tanrıların domainlerinde "savaş" mevcut bulunmakta. Gerektiği zaman kapışsın,temizlesin diye.

İyilik sadece "adam öldürmemekle" ölçülmemeli bence... Zaten, kötüleri bu dünyadan tamizlemek insanlık için en büyük iyiliktir diye düşünüyorum.
İnsanlara istediğini yaptırmak çok basit. Onlara sadece duymak istedikleri şeyleri söyle.
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

öldürmemek iyilik göstergesi degil yada şart degil ama önemli bir ayrıntı... sokakta, okulda sana her saldıranı öldürmeye çalışıyormusun normalde bunu bir düşünün. Ayrıca Gandalfın çok önemli bir sözü var bunu bir düşünmenizi istiyorum :

"yaşayanların bir kısmı ölümü, ölenlerin bir kısmı da yaşamı hakederler Frodo. Ölü olanlara yaşam verebiliyormusun ki, yaşayanlara ölüm vermek hakkında bu kadar kesin ve çabuk hüküm verebiliyorsun ?"
Post Reply