Vampir ve Paladinlik
Herkesin bildiği gibi paladin olmak zor , paladin kalmak daha da zordur.Ama bana sorarsanız paladin kalmak paladin olmaktan çok daha zordur.Ã?ünkü paladin olunca paladinlik testlerin hayat boyu sürer.Bence vampir olmak da bu testlere dahil olabilir o da bir engeldir çünkü.Esas paladin , paladinliğini en kötü şartlarda bile mükemmel olarak yapabilendir.Vampir olmak , hayvan kanı içmek -insan kanı içmemek- , ışıktan uzak durmak , kendine lay on hands yapamamak , turn undead yapamamak ,psikolojik olarak yıkılmak vs vs bunun gibi bir yığın faktör var ama önemli olan bunlardan etkilenmeyip mesleğine sadık kalmak değilmidir ? Gerçek bir paladin bunlara boyun eymeyip en kötü şartlara rağmen iyiliğin yanında olan değilmidir?Zaten bir paladin eğer bunları gerçekleştirecek kadar güçlü , irade sahibi ve mesleğine bağlı değilse o zaman o zaten asla bir paladin olmamıştır bence.
Yuceeren ;
''o kadar da değildir be abicim undead ama iyiliğe hizmet eden bir paladin vampir zor'' demişsinde paladinlik zaten kolay bir meslek olmadığı gibi önemli olanda zoru başarmaktır.
Yanılıyormuyum ?
Saygılar..
Yuceeren ;
''o kadar da değildir be abicim undead ama iyiliğe hizmet eden bir paladin vampir zor'' demişsinde paladinlik zaten kolay bir meslek olmadığı gibi önemli olanda zoru başarmaktır.
Yanılıyormuyum ?
Saygılar..
Caspenar the Imp ;
''Mm. Cool bastard sword, oh yes. Why bastard, you think? No parent?''
-Veldrin
''Mm. Cool bastard sword, oh yes. Why bastard, you think? No parent?''
-Veldrin
Logan'ın vampirin paladin ısırınca ölmesiyle ilgili olan iddiasını kınıyorum öncelikle. En tatlı kan inancı kuvvetli adamların kanıdır. Ayrıca vampir isterse melek kanı bile içer ve hiç bişicikler olmaz...
Bence vampirden paladin olmaz ama güzel blackguard olur. Zaten istediğiniz kadar paladin levelını kurban ederek blackguarda çevirebiliyorsunuz. Dark Powerların, vampir olmuş paladin daha şoku üzerinden atamadan kafasına sızması ve onu kendine bağlaması için de gayet iyi bir fırsat.
Ama kurallar zaten o kadar da önemli değil, hayalgücünüz daha önemli... eğer iyi bir vampir paladin yapmak ve redemption'a ulaşmaya çalışmak istiyorsanız neden olmasın
Ã?ncelikle monsters manual'da vampir template'i "always evil" olarak geçer yani zaten yönelim otomatik kötüye kayıyor. İstersen dünyanın en iyi adamı ol vampir olduğunda psikolojin de değişiyor. Başkalarının yaşam gücünü emerek yaşayan bi varlık oluyorsun. Zaten Paladinlerin de lawful good'dan en ufak bir sapmasının fallen'lıkla sonuçlandığını göz önüne alınca bir vampir otomatik olarak fallen oluyor.Helm wrote:Tamam da niye dark side a kaysın.Kolaymı bir paladini dark side'a kaydırmak?Adam vampir olur görevlerini gece yapar kan olarakta hayvan kanıyla beslenir ve hiçbir kötülük yapmaz.Olur dimi ?
Bence vampirden paladin olmaz ama güzel blackguard olur. Zaten istediğiniz kadar paladin levelını kurban ederek blackguarda çevirebiliyorsunuz. Dark Powerların, vampir olmuş paladin daha şoku üzerinden atamadan kafasına sızması ve onu kendine bağlaması için de gayet iyi bir fırsat.
Ama kurallar zaten o kadar da önemli değil, hayalgücünüz daha önemli... eğer iyi bir vampir paladin yapmak ve redemption'a ulaşmaya çalışmak istiyorsanız neden olmasın
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Only God should have this power
Vampir bir paladin mi? Tamamışya dehşete düştüm.
Ama vampirlerin paladinlerin kanını emebileceği doğrudur. Ölmesi diye birşey tabiki olamaz. Ama yine de bir vampirin kanını içmek isteyeceği son kişilerdendir paladinler
O çelik yığınının içine diş geçirmek gerçekten zor olur sanırım
ayrıca paladinlerin kendilerini onlara karşı savunma şansları çok daha yüksektir.
Ha ısırılınca ne olur. Yukarıdaki arkadaş olayı gayet güzel açıklamış. Vampirden paladin olmaz. Paladin dediğina dam vejeteryan olur
Hayvanları bile incitmeye çekindiği için et yemez
Bi insanı ısırmasa bile bunu istemesi bile onu fallen yapmaya yeter.
Ama vampirlerin paladinlerin kanını emebileceği doğrudur. Ölmesi diye birşey tabiki olamaz. Ama yine de bir vampirin kanını içmek isteyeceği son kişilerdendir paladinler
Ha ısırılınca ne olur. Yukarıdaki arkadaş olayı gayet güzel açıklamış. Vampirden paladin olmaz. Paladin dediğina dam vejeteryan olur
Arayışım kutsal ışığı bulana kadar sürecek, karşıma ne çıkarsa çıksın.
Bir paladin Vampire yada Vampire Spawn olursa evil olur bu nedenle de paladinliğini kaybeder. Yani tartışılacak birşey yok.PHB/MM v.3.5 wrote:Paladin
Alignment: Lawful good.
Code of Conduct: A paladin must be of lawful good alignment and loses all class abilities if she ever willingly commits an evil act.
Additionally, a paladin"s code requires that she respect legitimate authority, act with honor (not lying, not cheating, not using poison, and so forth), help those in need (provided they do not use the help for evil or chaotic ends), and punish those who harm or threaten innocents.
Vampire
Alignment: Always evil (any).
İsterse evil olmaz demeyin, Jander Sunstar(ki paladin bile deil kendisi) örneğini vermeye kalkmayın. Eninde sonunda olacaktır. En basitinden kana açlığı bile buna sebep olacaktır. İstemese de olacaktır.
"Lovefull Evil"
ben oyuncunun Paladinin rp'sini yapmaya devam etmesine izin veririm ama,artık daha zor bir rp olacaktır,oyuncudan o kan içmeye direniş ve koduna bağlılık rp'sini yapmasını beklerim,ama eninde sonunda belki 10 yıl belki 100 yıl ,paladin bu açlığa yenik düşecektir ve oyuncumdan bunuda oynamasını beklerim,bu olduğunda artık güneşimi izler kabullenirmi orasıda oyuncuya kalmış.
İsim:Erethan Aereos
Irk:insan
Sınıf:Wizard/Evoker
1 paladin gücünü good domainden deil tanrısından alır...1-2 arkadaş bunu sanrırm yanlış hatırlamışlar.
2- ıssırılan paladin büyük ihtimalle fallne olacaktır. çünkü kana olan açlığı ve ihtiyacı eninde sonunda onu kaotik bir hareket yapmaya zorlayacak ve buda falle olmasıa sebep olacaktır. ama paladin alignment ını koruduğu sürece falen olmaz.
saygılarımla
2- ıssırılan paladin büyük ihtimalle fallne olacaktır. çünkü kana olan açlığı ve ihtiyacı eninde sonunda onu kaotik bir hareket yapmaya zorlayacak ve buda falle olmasıa sebep olacaktır. ama paladin alignment ını koruduğu sürece falen olmaz.
saygılarımla
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?
Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
-
Türklider
- Seçilmiş Savaşçı
DnD'nin kitabında "Paladinlerin ilahi büyüleri yapabilmesi için tanrıya ihtiyacı yoktur" diye yazar... Zira, paladini bazen tanrısının yolu, iyilikten ve fedakarlıktan uzak tutacak durumlara sokabilir... Bilmeden de olsa kötülük yapmasına neden olabilir...
Misal verelim:
Squan, kervanın başındaydı. İnsanlara yardım götürmek amacıyla kervana korumalık yapıyordu. Tam o sırada Dragonfire'ın iki kule'si açıldı ve Dfire takipçilerinin hepsi o yöne çağırıldılar...
Aynı zamanda da Andero ve çapulcuları kervanı basmak amacı ile kervana doğru ilerliyordu. Eğer Squan, Dfire'a bağlılığından dolayı geri dönmüş olsaydı, kervanı korumasız bırakmış olacaktı ve belki de bilmeden kötülük yapmış olacaktı. Gitmemiş olması zaten görevi ama gitmiş olsaydı, paladinliğini sorgulaması gerekirdi çünkü paladinin İLK görevi iyiliktir, tanrısı da sonra gelir. Eğer bir tanrı bunu kabullenemiyorsa, o zaman o tanrı paladin yetiştirecek kapasitede değildir.
Eğer tanrıya bağlı olmayan bir paladin olursa, (Sanırım FR'da böyle bir şey mümkün değil... Settinge bağlı bir kural olabilir tanrısız paladinlik.) o adam good domaininden güçleri KENDİSİ çeker...
Ayrıca yukarıda Dilbao ve Raistlin belirtilmiş; vampir olan paladinin kaçarı yok. Vampir olduğundan itibaren evil hale geliyor. Kendini good sanar orası başka ama, paladinlik güçlerini kullanamaz zira, gerçekte kendisi evil alignment'a mecburi olarak kaymıştır. Bunun daha tartışılacak yanı yok...
DnD vampiri ile WoD vampiri farklı konseptler... DnD'de vampirler yumruk atarak da level drain koyabilirler ve öldürdükleri adamlar, vampire spawn olarak dirilir... Neredeyse baştan sona terstir. Sarmısaktan etkilenir, kutsal sembol zarar verir, Akan su gücünü götürür vs. vs. vs... Konsept farkını göz önünde bulundurmanız dileği ile...
Saygılarımla...
Misal verelim:
Squan, kervanın başındaydı. İnsanlara yardım götürmek amacıyla kervana korumalık yapıyordu. Tam o sırada Dragonfire'ın iki kule'si açıldı ve Dfire takipçilerinin hepsi o yöne çağırıldılar...
Aynı zamanda da Andero ve çapulcuları kervanı basmak amacı ile kervana doğru ilerliyordu. Eğer Squan, Dfire'a bağlılığından dolayı geri dönmüş olsaydı, kervanı korumasız bırakmış olacaktı ve belki de bilmeden kötülük yapmış olacaktı. Gitmemiş olması zaten görevi ama gitmiş olsaydı, paladinliğini sorgulaması gerekirdi çünkü paladinin İLK görevi iyiliktir, tanrısı da sonra gelir. Eğer bir tanrı bunu kabullenemiyorsa, o zaman o tanrı paladin yetiştirecek kapasitede değildir.
Eğer tanrıya bağlı olmayan bir paladin olursa, (Sanırım FR'da böyle bir şey mümkün değil... Settinge bağlı bir kural olabilir tanrısız paladinlik.) o adam good domaininden güçleri KENDİSİ çeker...
Ayrıca yukarıda Dilbao ve Raistlin belirtilmiş; vampir olan paladinin kaçarı yok. Vampir olduğundan itibaren evil hale geliyor. Kendini good sanar orası başka ama, paladinlik güçlerini kullanamaz zira, gerçekte kendisi evil alignment'a mecburi olarak kaymıştır. Bunun daha tartışılacak yanı yok...
DnD vampiri ile WoD vampiri farklı konseptler... DnD'de vampirler yumruk atarak da level drain koyabilirler ve öldürdükleri adamlar, vampire spawn olarak dirilir... Neredeyse baştan sona terstir. Sarmısaktan etkilenir, kutsal sembol zarar verir, Akan su gücünü götürür vs. vs. vs... Konsept farkını göz önünde bulundurmanız dileği ile...
Saygılarımla...
Türklider...
Burada tartışılacak bir yan yok. Vampire olan paladin güçlerini kayberder çünkü artık Lawful Good olamaz.Turkleader wrote:Ayrıca yukarıda Dilbao ve Raistlin belirtilmiş; vampir olan paladinin kaçarı yok. Vampir olduğundan itibaren evil hale geliyor. Kendini good sanar orası başka ama, paladinlik güçlerini kullanamaz zira, gerçekte kendisi evil alignment'a mecburi olarak kaymıştır. Bunun daha tartışılacak yanı yok.
Fakat belki şu tartışılabilir. Evil olmayan vampir olabilir mi? Mesela Lawful Natural...
Bana sorarsanız, hayır olamaz. Gayet açık ve net, "always evil" yazar, başka söze gerek yok.
"Lovefull Evil"
-
galadlirim
- Seçilmiş Savaşçı
Bence kurallara bu kadar bağlı kalmak olmaz.Evet olabilir neden olmasın?Hiçbir varlık tamamiyle aynı değildir,birçok rastlantı sonucunda herşey ama herşey mümkündür bana göre..
Gözlerimi kapadım ve geçmişi hatırladım
Bizi biz yapan yıldızların ve denizlerin parıltısını içimde buldum
Söylediğimde şarkımı unutulmadı sözlerim
şarkılara konu olmuş zaferlerim,hatÄ
-
Türklider
- Seçilmiş Savaşçı
Belki fantastik edebiyatta her şey mümkündür ama DnD bir oyundur ve oyunu kurallarına göre oynamak gerekir. Orada Vampire: Always Evil yazıyorsa oyunda Evil haricinde alignmentli bir Vampir olamaz... O kadar. Ama eğer kitap yazarım içine de good vampir koyarım dersen o zaman yaz, koy... Oyunda olmuyor o kadar...
Saygılarımla...
Saygılarımla...
Türklider...
-
galadlirim
- Seçilmiş Savaşçı
Sen tamamiyle kurallara sıkısıkıya bağlı bir oyun oynatıyor,oynuyor ,arzuluyorsan bu senin bileceğin iş.Ama benim tercihimde esnekliktir.Herkez nasıl zevk alıyorsa kurallarını ona göre belirler.Sonuçta oyunsa oyun ama kendi içinde tutarlı ve mantıklı olduğu sürece neden olmasın?Bu tamamiyle tercihe bağlı bir şey.Kuralları sorgulamak yanlış değildir,onları uygulama şeklide oyuna göre değişebilir..
Gözlerimi kapadım ve geçmişi hatırladım
Evet DnD bir oyundur ama monopoly tarzı bir oyun değildir,bu nedenle kurallara bu derece bağlı kalmanın bir anlamı yoktur.Bir paladinin iyiliğini korumak için mücadele etmesimi daha hoş bir rpr oluşturur yoksa,bitti ısırdılar seni evilsın artık denmesimi...Ben ilkini tercih ederim...Buda benim yorumumdur.
İsim:Erethan Aereos
DnD bir oyundur..evet.. ama kızma birader gibi bir oyun değil... iki atarsan iki pul gidersin değil... oyun kuralları oyunu olabildiğince gerçekçi kılabilmek için varlar.. . eğer oynayan kişilerce bir şey başka bir şekilde daha mantıklıysa pekala uygulanabilir...
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
-
Türklider
- Seçilmiş Savaşçı
Mantıklı derken nasıl mantıklı? Uzun kulaklı, iyi gören, büyü yapan bir elfi oynamak çok mu mantıklı?
Oyunun kurallarını gerektiğinde uygulayıp gerektiğinde uygulamamak hile değil midir? Büyü yaparken oradaki tam efektini ver, çelme takarken kitapta yazanı olduğu gibi uygula, karşına vampir çıkınca "aha kötü yaratık, bastım tun undead'ı" de, kendin vampir olunca "yok abicim ben iyiyim, kitapta yazan umurumda değil... Bu oyun monopoly değil" de... Mızıkçılığın dik alası...
Eğer DnD'nin üretiliş tarzını azıcık incelerseniz, bu oyunun TAM MANASI İLE monopoly tarzı olduğunu fark edersiniz... Gayet de ciddiyim ve ispatını da yaparım...
DnD gerçekçilik üzerine değil, toplanıp eğlenmek, hoşça vakit geçirmek üzerine kuruludur. Gerçekçilik arıyorsanız Fallout PNP, WoD yada başka şey oynayabilirsiniz ama DnD gerçekçi değildir. Böyle bir iddiası da yoktur. "Olabildiğince" gerçekçidir...
DnD, kitapta ne yazıyorsa o şeklindeki bir oyundur... Ben de eskiden olsa sizin gibi düşünürdüm ama, bir yığın mantık hatası oluyor o zaman... İsteyene özelden bir yığın şey anlatırım bizzat kendi tecrübelerimden derlemeler olarak...
Son bir söz: DND'de, beceremeyen kural kullanmayı sevmez... Beceren adamın bir sorunu yoktur...
Saygılarımla...
Oyunun kurallarını gerektiğinde uygulayıp gerektiğinde uygulamamak hile değil midir? Büyü yaparken oradaki tam efektini ver, çelme takarken kitapta yazanı olduğu gibi uygula, karşına vampir çıkınca "aha kötü yaratık, bastım tun undead'ı" de, kendin vampir olunca "yok abicim ben iyiyim, kitapta yazan umurumda değil... Bu oyun monopoly değil" de... Mızıkçılığın dik alası...
Eğer DnD'nin üretiliş tarzını azıcık incelerseniz, bu oyunun TAM MANASI İLE monopoly tarzı olduğunu fark edersiniz... Gayet de ciddiyim ve ispatını da yaparım...
DnD gerçekçilik üzerine değil, toplanıp eğlenmek, hoşça vakit geçirmek üzerine kuruludur. Gerçekçilik arıyorsanız Fallout PNP, WoD yada başka şey oynayabilirsiniz ama DnD gerçekçi değildir. Böyle bir iddiası da yoktur. "Olabildiğince" gerçekçidir...
DnD, kitapta ne yazıyorsa o şeklindeki bir oyundur... Ben de eskiden olsa sizin gibi düşünürdüm ama, bir yığın mantık hatası oluyor o zaman... İsteyene özelden bir yığın şey anlatırım bizzat kendi tecrübelerimden derlemeler olarak...
Son bir söz: DND'de, beceremeyen kural kullanmayı sevmez... Beceren adamın bir sorunu yoktur...
Saygılarımla...
Türklider...