Vampir ve Paladinlik

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Helm
Kullanıcı
Kullanıcı

Vampir ve Paladinlik

Post by Helm »

Biliyorum biraz saçma bir başlık ve tartışma konusu belkide ama birşeyi merak ediyorum ; mesleğine sonuna kadar sadık tanrısının beğenisini kazanmış bir paladin elinde olmayan sebeplerden dolayı -zorla- vampir yaptırılırsa kutsallığını kaybeder ama paladinliğinide kaybeder mi ?Yani bana sorarsanız kesinlikle kaybeder ama büyük haksızlık olur .Sonuçta elinde olmayan sebeplerden dolayı olan birşey.Sizinde fikirlerinizi ve bu soruya olan cevabınızı bekliyorum.

Saygılar..
Caspenar the Imp ;

''Mm. Cool bastard sword, oh yes. Why bastard, you think? No parent?''

-Veldrin
Logan
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: Vampir ve Paladinlik

Post by Logan »

Helm wrote:Biliyorum biraz saçma bir başlık ve tartışma konusu belkide ama birşeyi merak ediyorum ; mesleğine sonuna kadar sadık tanrısının beğenisini kazanmış bir paladin elinde olmayan sebeplerden dolayı -zorla- vampir yaptırılırsa kutsallığını kaybeder ama paladinliğinide kaybeder mi ?Yani bana sorarsanız kesinlikle kaybeder ama büyük haksızlık olur .Sonuçta elinde olmayan sebeplerden dolayı olan birşey.Sizinde fikirlerinizi ve bu soruya olan cevabınızı bekliyorum.
bir wampir eyer bir paladini kanını emem ye çalışırsa ...boğazı yanar save tutamasa ölür...
diye biliyorum...
bide paladinn öle bir şey oldu diyelim...
kendini öldürür
tabi inacı kuvetli ve iyiliğe sadık bir paladinse..
yani gerçek paladinse..
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
Helm
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: Vampir ve Paladinlik

Post by Helm »

bide paladinn öle bir şey oldu diyelim...
kendini öldürür
tabi inacı kuvetli ve iyiliğe sadık bir paladinse..
yani gerçek paladinse..
Bu söylediklerin bana biraz şaibeli geldi sanki.Bence bir paladin eğer gerçek bir paladinse ve iyiliğe yeterince sadıksa görevinin vampir olarak da yapar undead olarak da.Tabi karşısına baya bir zorluklar çıkar ama eğer mesleğine yeterince bağlıysa hepsini aşabilir çünkü önemli olan zoru başarmaktır.

Vampirlerin kendiliğinden bir laneti vardır üstünde paladinlerinde bir kutsallığı bunlar birbirine zıt düşer ve sorun çıkarabilir esas merak ettiğim şey oydu.
Caspenar the Imp ;

-Veldrin
Logan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Logan »

hımmm görevini yapar ... bende undead oldum ama orene inamaya dwm etim...
ewet biraz saçmalamışım...
ama dediğim gibi bir paladin kutsal olduğu için ,biraz bir vampirin ısıraması zor gibi... yada ısırsada yaşması zor...

:D
ewet o dediniz kişiyi bekliyelim :D
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
Fallen
Seçilmiş Savaşçı

Post by Fallen »

Ehem, şimdi bu iş birazda Allignment olayına bakar.. tabikide DM'in kararına,
Eğer Paladin vampir olduktan sonrada good allignment taşıyorsa görevlerine devam edebilir.. sonuçta bir paladin gücünü tanrısından değil.. good domain'inden alır, buda demektir ki good kalmaya devam ettiği sürece paladin kalabilir..
Ancak eğerki paladin fallen olmuşsa, ve fallen olduktan sonrada evil bir allignment'a sahip olmuşsa.. onun paladin kalması beklenemez öyle değilmi Eldarin :)
Sahi nasıldır yüzü dostunun.. senin yüzündür o pürüzlü ve kusurlu bir aynada...
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

aynen kumandan :) .

tabi paladin in vampir olduktan sonra good kalması da pek alışılagelir olmamakla birlikte,logan ın dediğinin tam tersine vampirin paladini ısırabilmesi_paladin in kurtulması değil yani_ bana daha olası geliyor.

genele yayarsak;vampir paladini ısırır(evet ısırır) ,paladin i kurutmadan evvel ona kendi kanından içirir,paladin vampir olur ,allignment ı dark side a kayar,fallen olur,daha oturaklı karakter olur(olay budur) :wink: ...
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
Helm
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Helm »

Tamam da niye dark side a kaysın.Kolaymı bir paladini dark side'a kaydırmak?Adam vampir olur görevlerini gece yapar kan olarakta hayvan kanıyla beslenir ve hiçbir kötülük yapmaz.Olur dimi ?

Ben Thlyrotele katılıyorum burda.
Caspenar the Imp ;

-Veldrin
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

Thlyrotel wrote:.. sonuçta bir paladin gücünü tanrısından değil.. good domain'inden alır,...
daha evvelden başka bi paladin tartışmasında da belirttiim gibi, ben bu görüşe katılmıyorum. Her ne kadar PHBde şöyle bi ibare olsa da:
3,5ed PHB 43. sayfada wrote:A paladin need not devote herself to a single deity-devotion to righteousness is enough
ben bunun mantıklı bi açıklama olduunu düşünmüyorum; çünkü eer bi karakter divayn büyüler ve yetenekler kullanabiliyosa, mutlaka kendisine bu konuda sponsor olan bi tanrı olmalıdır. Good domaininin bi karaktere ilahi güçler bahşetmesi bana hiç mi hiç mantıklı gelmiyo. Tabii bu benim fikrim.

ben bu kadar şeyi niye yazdım? konuya geleyim hemen... bence bu konuda belirleyici olacak şey, paladinin tanrısıdır. Bildiiniz üzere, inanaları saflarında paladinner bulunduran birden çok tanrı vardır. PHBden konuşmak gerekirse Pelor, Heironeus ve Yondalla, bu tanrılara örnek gösterilebilir. eer, "paladinin andeed olduktan sonraki deer yargılarında bi deişim olmaz" varsayımından hareket edersek, bu durumda benim yorumum şudur:

Eer paladin bi Heironeus paladiniyse, bu durumda paladinliini ifa etmesinde bi sakınca yoktur; çünkü Heironeus adaleti, şövalyelik ruhunu yücelten ve paladinnerinde bunu arayan bi tanrıdır. Zavallı paladinin de bunnara hala sahip olduunu varsaydıımıza göre burda bi sorun yok

Eer paladin bi Yondalla paladiniyse, bu durumda paladinliini ifa etmesinde yine bi sakınca yoktur; çünkü Yondalla, buçukluk ırkının savunması ve iyilii için mücadele eden paladinner ister. Zavallı paladinimize gene engel olan bişiy yok.

Ama eer paladin bi Pelor paladiniyse o zaman işler deişir; çünkü pelor, inananlarından aktif olarak andeedleri avlamalarını ister. Bu konuda taviz verilemez ve ayrıcalık yapılamaz. Bu nedennen, bu durumdaki bi paladin, kendi arkadaşları tarafından avlanır.

Biraz radikal bi yanıt oldu sanırım; ama düşününce aklıma gelen bunnar oldu.
War, war never changes...
Fallen
Seçilmiş Savaşçı

Post by Fallen »

Elbette bir paladinin gücünü bir tanrıdan aldığını düşünürsek, yukarıdaki mesajda yazanlar doğru olacaktır :) tabiiki burdada iş DM'in ellerine düşüyor, "hayır kardeşim kitapta ne yazıyorsa o olur" diyen bir DM'iniz varsa paçayı kurtardınız demektir, Paladin kalmaya devam edin evil'ı kesin :) ama kitaba fazla bağlı kalmayıpta (ki benim her zaman tercih ettiğim yol budur :)) güç illaki bir tanrıdan gelecek diye hesaplarsanız o zaman iş yine DM ellerine düşecek, paladinin inandığı tanrının ilkeleri açısından olayı değerlendirip fallen olup olmadığına karar verecek..

Ben vampir olma sebebi ile düşmüş bir paladinin RP'sini şöyle yapardım.. eğer hala allignment'ı good kalmaya devam ediyorsa tabi.. kendi bedeninden, bulunduğu yaşam biçiminden nefret eden.. ve büyük ihtimalle intihar edecek olan bir paladin :)
Sahi nasıldır yüzü dostunun.. senin yüzündür o pürüzlü ve kusurlu bir aynada...
yuceeren
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yuceeren »

Bence bir paladin eğer gerçek bir paladinse ve iyiliğe yeterince sadıksa görevinin vampir olarak da yapar undead olarak da
o kadar da değildir be abicim undead ama iyiliğe hizmet eden bir paladin vampir zor :)
herkes yalnız ölür by donnie darko...
http://turkishengineering.blogspot.com/
CHANGES
Başbüyücü

Post by CHANGES »

Vampirizm lanetine tutulmuş birisi hayvan kanı ile de beslenebilir elbet ancak bu tat asla o dudaklarına damlayan ilk damlaların verdiği açlığı bastıramaz.Bir gün içinde büyüyen canavar onu tümüyle etkisi altına alır,özellikle de savaş sırasında ortaya çıkan kan bu durumu körükler ve savaşçının denetimi içindeki canavara geçer.Ayrıca vampirizmin bir diğer laneti olan ölümsüzlük,tüm sevdiği insanlar gözleri önünde birer birer ölürken bu adamı psikolojik olarak yıkacaktır.Bu durumda sarılacağı tek şey tanrısı olacaktır.Ancak üzerindeki lanet ve gün ışığından yoksun kalma zamanla her şeyden soğumasına neden olur.Bana sorarsanız bir paladin vampirizme bulaşırsa eninde sonunda fallen olur.Aslında Vampire The Masquerade oyununda ana karakterin de buna benzer bir hikayesi vardı ve sonunda güzel bir Brujah oluyordu.Ben durumun bu şekilde olacağını düşünüyorum.Tabii bazı paladinler bu durumu kabullenemeyip intihar edebilirler gayet doğaldır.Embrace edilen kindredlerin büyük çoğunluğu yeni yaşam formlarının ilk bir iki gecesinde yok oluyor zaten.
"We were young and unexperienced.We were proud and ready to die for justice.But now it is time to break the chains.Long live Chaos Legion"
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

söylediklerin, vayt volfun çıkardıı vampir oyunnarında geçerli changes. dnd için konuşursak bunnar pek geçerli olmuyo.
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Bir Vampir Spawnı olmak durumunda, hayatında taşıdığın özelliklerin yarısını barındırabiliyordun sanırım (yanlış mı hatırlıyorum?)... Bu durumda eğer paladin levelın kalmışsa ve Tanrın seni bu yeni halinle kabul ederse iyi bir şeyler yapabilirsin...

Fakat undead bir paladin nasıl pozitif enerjiyi yoğunlaştırıp turn undead yapacak? Nasıl Smite Evil yapacak? Bunlar da söz konusu soru işaretleri... Bu konuda sanırım Dilbao'ya danışmak gerekir... Yapacağı Turn Undead'dan kendisi etkilenir mi onu sormak gerekir...

Bizzat var oluş nedeni negatif enerji olan bir varlığın da paladinlik gibi pozitif bir işi yapması pek gözüme mümkün gelmiyor...

Saygılarımla...
Türklider...
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

törn andeed olayında, eylemi yapan kişi sadece aracıdır. yani ilahi enerjinin kanalize (channeling) edildiği bi araçtır. Bu nedennen paladinin kendi törnünden etkileneceğini düşünmüyorum. Gene pozitif enerjinin kanalize edildii başka bi olay olan ley on hendz konusunda da, kendi üzerinde iileştirme gücü kullanmadıı sürece bi sorun olmaz. Onun yerine bu gücü yoldaşlarını iileştirmek ya da düşman andeedlere zarar verme amacıynan kullanabilir.

Sımayt iivılın ise neden sorun olduunu annamadım. örneğin, iivıl olan bi karakter pırotekşın fırom iivıl kullanabiliyoken neden bu paladin sımayt iivıl kullanamasın ki?
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Gaza gelip yazdım dikkate alma sen :) Yazmışken dolu olsun diye :D:D:D

Saygılarımla...
Türklider...
Post Reply