Her insanın gönlünde bir gün dm olmak yatar

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Dareth
Başbüyücü

Post by Dareth »

şimdi ;

Bir , oyuncu olmak için doğmuş adam vardır. Devamlı makara ister , heyacan ister , üç cümleden uzun diyaloğu sevmez. Iventory doldurmanın hastasıdır. İnatçıdır. Zar tutar :twisted: Tutamazsa koltuğun altına atar. Vs. Vs.

İki , DM olmak için doğmuş adam vardır. Kitap kurdudur. Paraya acımaz orjinal D&D kütüphanesi yapar. Nette supplement aramaya kaptırdı mı ertesi Zafer Bayramında 41 pare top atışıyla kendine gelir. PC RPGlerde konu akışını unutup dungeonlardaki kitaplıklarda bulduğu kitapları okumaya dalar , hatta bunları derlemeye kalkar. 4d8+7 (-2 reflex mod.) hesabını gözünü kırpmadan kafadan yapar. Bi de sessizdir , sakindir , tevazu ve tevekkül doludur (haaadi len) vs. vs.

Üç , doğumhanede poposunu şaplaklayan doktora Stunning Fist ile yanıt vererek doğmuş adam vardır. Oyuncu , DM , sehpa , kitap , çerez kasesi , vs her kılıkta RPnin içindedir.

İlk iki tür adam devamlı "komşunun tavuğu kaz görünür" çelişkisini yaşar , yaşatır. Üçüncünün "dünya biiiip minare biiiiip"tir , eğlencesine bakar.

Birinci oldum , ikinci oldum , ama hiç üçüncüsünden olamadım. Ama kararlıyım , azimliyim , çalışıcam , başarıcam. (Nöniiiiiiik :twisted: )
lil'grin'brin'
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Dareth wrote:Üç , doğumhanede poposunu şaplaklayan doktora Stunning Fist ile yanıt vererek doğmuş adam vardır. Oyuncu , DM , sehpa , kitap , çerez kasesi , vs her kılıkta RPnin içindedir.

Süpermiş yaw :D
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Yakın zamanda üçüncülerden biri oldum :D Ne mutlu bana...

şimdi kendi çapımda bir Conventionvari organizasyon düzenleyecem (o ne be?) ve orada hem oyuncu, hem DM, hem avize, hem ahize her şey olacam... Ne güzel :D:D zuhaha...

Size de tavsiye ederim... Yakın zamana kadar DM'likten bıkardım, sonra bir arkadaşımın oyununa girdim ve düşündüm ki; adam gibi yapamayan yapmasın kardeşim benim sanatımı! O yüzden artık oyuncu olma isteği yok içimde pek... Ama ısrarları kırmam :D

Saygılarımla...
Türklider...
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

ben galiba üçüncü oluorum yani ortam adamı shapeshifter

işveren: ne oynarsın

ben: noolursa abi, azimliyimdir çalışkanımdır dürüştümdü.....
:D
Bugün için yaşa , yarın için hayatta kal..
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

evet 2-3 arası bir yerdeyim,sistem vs,öğrenmek okumak bol bol yaptığım şeydir,ama geyik de olmalıdır bu oyunda gibi bir düşüncemde vardır
İsim:Erethan Aereos
Irk:insan
Sınıf:Wizard/Evoker
akinnika
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by akinnika »

Lean-The-Bard wrote:...Dm nasıl hazırlanıyorsa oyuncu da hazırlanmalı karakterinin özelliklerini gözden geçirip seçimlerini hayal etmeli, oyunu dm için de eğlenceli kılmalıdır bana kalırsa...
katılıyorum...

karakterini kağıt üzerindeki sayılardan ibaret gören, hatta yalnızca attack ve damage zarları olarak gören oyuncular cüce fighter'i de sun-elf wizard gibi oynamaya başladıklarında film kopuyor... adamın karakteriyle ırkıyla classıyla bir alakası yok... varsa yoksa önüne geleni doğrasın...
Sonra saatlerce uğraşılıp hazırlanmış, başlıbaşına bir quest çıkartılabilecek NPC'lerle konuşmak yerine boğazını kesip para kesesini alsın... :evil:
Never, ever, cut a deal with a Dragon.
- Shadowrun Proverb -
necroyunus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by necroyunus »

En canı sıkan ise oyuncunun kendine olanları kabullenemediği ve ordaki adamı kendisi zannettiği durumlardır.
Daha dünkü oyunda adam bir öldü az kalsın ağlıycaktı sinirden ama üzüntüden deil.Öldüğü halde konuşup konuşup oyunu bozmaya çalışıyodu.
Adamı ressurect ettik üzülmesin die adam 1 level kaybetti dm diyo "1 level düşüceksin"
Adam"düşmem abi banane" nasıl kabullenemiyo
Adamla müsabaka yaptık ben monkum o bastard swordla saldırdı stunu koyuyom bayılınca başında bekleyip uyandığı gibi bam bida bayıltıyom.
Sinirlendi çıkmadı odadan bi daha yattı uyudu

Böyle adam dövülmez de ne yapılır?!?!
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FalcoN »

Necroyunus bahsettiğin kişi oyunculuğun mantığını tam olarak kavrayamamış. Ben derim ki ona oyunculuğun ne olduğunu bir daha anlatın :) Yok eğer düzelecek gibi değilse yol verin :)
Only God can Judge me!
akinnika
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by akinnika »

ooof... ooofffff... insan kıyamıyor bir türlü... :???: yol veremiyorsun işte... adam olur elbet bir gün diye sabırla bekliyorsun... :P karşına alıp tekrar tekrar anlatıyorsun... elbet bir gün anlar diye... :roll:

saçlarım beyazladı be.... :lol:
Never, ever, cut a deal with a Dragon.
- Shadowrun Proverb -
mightywolf
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mightywolf »

DM'lik guzel guzel olmasına, ancak oyuncularınız isi ciddiye almıyosa sıkıcı da ola biliyor.

Açtığım bir oyunu 1 hafta planladıktan sonra, belli baslı seyleri oturttuktan sonra, player gelip butun bu planı 2 saat'te silip ata biliyor. Hatta oyunu bile sonlandırıyor. Daha nediyim, boyle bisiden sonra DM lik yapası kalmıyor insanın.
Bir Paladinin hikayesinden alıntı ;

" Karanlıklar prensi üstüme doğru geldi, nefes alamıyordum ve sonra haykırdım! Kılıcımı çektim, okadar ağırdıki ellerimin arasından kayıp yere düştü, Ã
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Onlar da tecrübeyle aşılır bertan arkadaşım... ;);)

Saygılarımla...
Türklider...
VanwaElen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by VanwaElen »

Aslında Dm ile oyunculuk, yönetmenle ile seyirci gibidir.
Dm oyuna başlar meraklanır napcaklar diye ve bir anda keşke bende bu oyunda olsaydım der ister istemez. Ben kendi için oluyorsa ilk olarak oyuncu olmayı seçiyorum çünkü genelde flim yönetmektense flimi izlemek daha güzel oluyor. Zevkler ve renkler elbet tartışılmaz ama Dm bence işin içinde en az zevk alan kişidir.

Genede kıramıyoruz ama yapıyoruz paso dm lik.Ama bu sefer olmaz starcraft oyunu var 2 ggün sonra hayatta olmam(zati kurallarıda bilmiyorum)
Mr_Zombie
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mr_Zombie »

bence "her insanın gönlünde bir gün DM olmak yatar" düşüncesi yanlış.
neden mi? :

1- Her insan FRP oynamıyor. Doğal olarak DM olmayı da istemeyecektir.
2- DM'lik zevkli bir iş olabilir ama player olmak kesinlikle çok daha zevkli.(DM olmayı player olmaya yeğleyenler de olabilir tabi. Ama "her insanın gönlünde bir gün DM olmak yatar" diye kesin bir yargı belirtmemek lazım)
Shadowmaster
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Shadowmaster »

Bir arkadaşım ''Gitar çalıyorum akor buldum parça besteledim ama bunu yaparken parçadan o kadar sıkılıyor ki insan içinden bir daha söylemek asla gelmiyor; nasıl oluyor da şarkıcılar o kadar konser verip defalarca aynı parçaları çalıyorlar anlamıyorum'' demişti. Bir başkası benim hikaye yazdığımı öğrenince ''Abi ben okumayı çok severim de yazmak ne kadar bay bi olaydır; nasıl yapıyorsunuz anlamıyorum,'' demişti.

Sanırım bunun gibi. Herkes bir şeyi sevdiği için yapıyor. Bu yüzden kimsenin gönlünden sanmıyorum ki ''bir şey olmak'' bir gün geçmez. Bu yalnızca DMlik için de geçerli değildir.
Hold me near, unravel the stars
As I speed through the heavens
Speed through the night
For you are my blade and my rope
You are my
Lethe
yhamos
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yhamos »

Eğer rolünü üstlendiğiniz karakteri kurgunuz doğrultusunda yaşayarak oynabiliyorsanız ve oyuncularınız bundan büyük haz duyuyorlarsa ne mutlu size :D
Post Reply