ADALETİN,ÖLÖMÖN ve SAVAşIN TAPINAğI(TANRI:OREN

Frpworld forumlarındaki eski FRYO(Forum Rol Yapma Oyunu) başlıklarının tutulduğu arşiv.
Locked
Horcoel_Baator
Seçilmiş Savaşçı

Post by Horcoel_Baator »

''Dostum..On kasabaya kesinlikle yardım götürülmesi gerekiyor..Bu görüşüne katılıyorum''diyerek sözlerine başladı..Ancak Logan kasabaya daha fazla yardım edemeyecegimizi savunuyor..''Tapınak sovalyeleri lideri Logan bilge bir adamdır dostum..''şu an için tek güvencem onun sözleri dir..''Bir bildigi olsa gerek..''
''Vilthas..Ha''dedi paladin..Dostu ondan uzaklasmıs bir başkası ile konusuyordu.''Bir cüce daha ha''diye mırıldandı Vilthas ın konustugu kişiyi süzerek..Tapınaga Oren e sadakati sunmak için gelmişti demek.Tapınak herkeze açıktı..Sözlerini boşluga söyledigini sanarak utandı.Vilthasın kendisini duyup duymadıgı konusunda hiç fikri yoktu.Rahip ile göz göze gelmişti bu sırada..
''Bir Oren rahibi''ha diye düşündü paladin..Tapınakta kaldıgı zaman boyunca hiç rahip görmemişti Horcoel..
''Selam yüce Oren rahibi'' dedi Paladin rahibe dogru..''Sizinle tanısma şerefine erişememiştim..''Adamın önünde saygıyla elini uzattı..

''Ben Horcoel Baator..Oren Paladiniyim..''
''No matter what I do, no matter how hard I try,
the ones I love will always be the ones who pay..''
Horcoel_Baator
Seçilmiş Savaşçı

Post by Horcoel_Baator »

Tam elini uzatmıstı ki..Arkasından yaklasan sesleri duydu paladin..Logan ın sesiydi..İki savaşçının onu izlemelerinden bahsediyordu..
Ã?nce cücenin gelişi..Oren rahibinin görülmesi..Tapınakta bulunmayalı uzun zaman geçmişti gerçi..Oren inanlarının sayısı gittikçe artıyor..Işıgın savaşçılarının gücü de aynı oranda yükseliyordu..Ve artık başlarında seçilmiş de vardı..
Logan ın yüzüne baktı şovalye..Sonra Vilthası süzdü..
''Vilthas..Logan sanırım Rahip ile Savaşçı ile konusmak istiyor..''
Horcoel tapınak şovalyesi liderini saygıyla selamladıktan sonra onları yanlız bırakmak için aradan çekildi..

Giderken Vilthas a ''Sen de gelmiyormusun''dercesine bir bakış atmıştı..
high_elf
Başbüyücü

Post by high_elf »

Vilthas duasının ortasında konstantrasyonunu boazn bir ses duydu.. "Sen de gelmiyor musun?" En sevmediği şeyde konsantre olduğu sırada birinin onu rahatsız etmesiydi.. Sert bir ses tonuyla konuşmaya başladı.. Horcoeli kımak istemiyordu ama ağzından çıkan acı sözleri engelleyemedi..

"Lüften beni yalnız bırakır mısın.. Eğer sen dua ederken ben seni rahatsız etseydim napardın bi düşün. Senin tepkin ne olurdu horcoel.. Biliyorum amacın beni rahatsız etmek değildi belki ama bişey yapmadan önce biraz düşünür müsün oren adına..."
Logan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Logan »

logan ilk önce içerde konuşarak anladıgı rahibi içeri aldı...
yarım saatlik bir konuşmadn sonra rahip yüzünde bir gülümseme ile dışarı cıktı logan diyer cüceyü içeri davet ettti ''buyrun kardeşim''
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
Horcoel_Baator
Seçilmiş Savaşçı

Post by Horcoel_Baator »

''Dua ederken rahatsız etmek mi..''''Ã?..Çok özür dilerim dostum.''dedi utancından kekeleyerek.Sanmıstım ki cüce ile konusuyorsun.''Rahatsız ettigim için bağışla..''
Horcoel utancından kendine kızararak ve kafasıyla Vilthas a özürler dileyerek uzaklaştı..Logan ın Rahip ve Cüce ile işi var sanırım diye düşündü paladin..Vilthas ise dua ediyor..Sanırım biraz uzakta onları beklemem en iyisi olacak..
Bu düşünce daha ilk adımını atınca mantıksız gelmeye başlamıştı..''Burada onları gözlüyor gibi kalmamam gerekyor..''''Hem'' dedi..''Su an kimsenin baha ihtiyacı olmadıgına göre biraz dinlenmem gerekiyor'' diye düşüncesine devam ederek yolunu değiştirdi ve odasına dogru ilerlemeye başladı..
Sylvos
Seçilmiş Savaşçı

Post by Sylvos »

Harbormm odaya girdi...Bir süre sonra odadan çıktı. Odadan çıktığında sert görünüşlü yüzünde bir gülümseme ifadesi vardı...
-I grow tired of shouting battle cries when fighting this mage. Boo will finish his eyeballs once and for all, so he does not rise again! Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVİL!!
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Tapınağın merdivenlerinde yankılanan zarif ayak sesleri tapınağın dört bir yanını sardı. Ritmik ilerleyen ayak sesleriydi bunlar. Her ses bir sonrakisi için belirli bir süre bekliyor ve bir diğeride aynı süreyi tekrarlıyordu. Ama bir süre sonra ayakların sahibi olan zarif beden tapınak merdivenlerinin en üstne ulaştığında sesler durdu. Sesler gibi seslerin sahibide merdivenlerin en üst noktasında durmuştu ve izliyordu tapınağın içini. Olan biten bir şeyler vardı. Diyara geldiğinden beridir bir çok garip görüntü ile karşılaşmıştı ve şimdi gitmesi gereken yolu tereddütsüz ilerlerken bile bir çok karııklık görüyordu.

Narin eller havaya kalktı ve pürüzsüz surata dökülen saçları yukarıya doğru savurdu. Aynı anda bir siyah bir bandaj saçların altında gözüktü ve saçlar yeniden aşağıya inerken siyah bandajın üzerine döküldü. Siyah bandajın uçları bandaj gibi kapkara olan saçların arkasından aşağıya sarkıyor ve dalgalanıyordu.

"Geldim!" dedi mırıltı şeklinde çıkan sert sesi ile. "Oren." dedi suratında çarpık bir gülümseme ile. "Belindeki kılıcını çekti ve suratının ortasında dümdüz havaya kaldırarak "Savaşçı İlyamain huzurunda!" dedi. Güzeller güzeli kız delici, ruh parçalayan bakışlarını sabit bir şekilde önünde duran sunağa doğrulttu.
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...

Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
Horcoel_Baator
Seçilmiş Savaşçı

Post by Horcoel_Baator »

Odasına dogru yola çıkıyordu ki paladin .Ayak sesleri ve tuaf bir ses duydu.Sanki birisi ''Oren''mi demişti..Kimdi Lordunun ismini agzına alan...Gerçi dışarıdan geliyordu bu sesler.Narin elf kulakları sonunda biraz işe yaramaya başlamıştı.Bir insan olarak gözükmek istediginden uzun kulaklarını göstermeyi sevmezdi çok..Gerçi babasından kalan bir miras tı bu..Derken düşüncelerinden sıyrıldı ve sese konsantre oldu.Çok zayıf seslerdi .Ancak Horcoel duyuyordu..Belki elf yetisi..Belki de kader.Belki de Lordunun işareti...Ancak bir şekilde duymustu şovalye bu sesleri..

Horcoel yavaş ancak emin adımlarla ses dogru ilerlemeye başlamıştı..Gelen kim olabilirdi..Baglılıgını sunmaya gelen yeni bir inananmı..Bir habercimi..Cevabı bilmiyordu..Ã?grenmek için ise sadece bir yol vardı..Gitmek ve bakmak..

Sonunda merdivenlerin yanına ulaştı paladin.Yol ona ne kadar da uzun gelmişti.Merakı gittikçe artıyordu..Bir düşman olamazdı gerçi..Tapınak düşmanları ayırt ediyor onlara gözükmüyordu Vilthas dan duyduklarına göre..Sonunda oradaydı geleni görmüştü bu bir...

Kadın bir savaşçı..şaşkınlıkla bakan Horcoel gülümsedi..Sunagın önünde Oren e sadakatini sunuyordu..Gelen ne bir haberci ne de düşmandı...Sadece Oren e sadakatini sunan bir savaşçı...Tapınak herkeze açıktı..Özellikle yeni inananlar için..

Horcoel kadının dikkatini çekecek bir biçimde seslendi..
''Selamlar savaşçı Lady im..Demek tir ki Lord Oren e bağlılğınızı sunmaya geldiniz..Ala..Tapınak herkeze açıktır..''
Kadının yüzüne kıpırdanmadan bakmaya başladı..Kadını süzüyordu..Ne amaçla gelmişti acaba tapınaga.. Güç arzusu..Savaşma istegi..Adalet aşkı..
Bir paladin olarak birine baktıgı zaman kalbinde ne yattıgını görürdü..Ancak bu kadındaki temeli tam olarak hissedememişti..Uzun zamandır düşündügü fark ederek konusmasına devam etti paladin..

Tam konusacaktıki rüzgardan gözüne uçusan saçları agzının havada asılı kalmasına neden olmustu..Gözüne uçusan uzun sarı saçlarını eliyle arkasına dogru itti..Bunu yaptıgında uzun elf kulagını açıkta bırakmıstı..Kirli sakalı ve uzun sarı saçları ile bir yarım elf oldugunu betimliyordu sanki şovalye..

''Ben Tapınak şovalyesi ve Oren paladini Horcoel Baator..'' dedi.Sag eli ile gülümseyerek tapınagın içerisini işaret etti..''Adaletin tapınagına hoş geldiniz..''Ve sözlerine bir nefes molası verdikten sonra devam etti..

''Ancak tapınaga girmeden ve tam olarak bir Oren inananı olmadan önce Lord Oren in ögretilerini bellemeniz lazımdır dedi kibarca..''

''Ölüm bir ceza olduğu kadar bir hediyedirde.
Yaşam size verilmiş birer hediyedir.
Ölüm rastgele dağıtılmamalıdır.
Bir savaşcı onurlu olmalıdır, silahsız birine kılıç çekmez ya da kılıcı haksız ve boş yere sallanmaz.
Gereksiz savaş yapılmamalıdır..''

Tapınak şovalyesi Oren in ögretini sıraladıktan sonra kadının tepkisini merak ederek beklemeye başladı..
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

İlyamain suratında bariz bir gülümseme ile baktı tapınak şövalyesine. "Saygılar sunmak!" dedi. "Evet bunun için buradayım." Elini dudağına götürdü ve şövalyeye bir öpücük yolladıktan sonra yeniden sunağa dönerek gülümsedi.

Kılıcını yere dayayarak kolu ile yaslandı ve bir bacağını diğerinin önüne attıktan sonra sunağa bakarak gülümsemeye devam etti. "Söyelenenler mantıklı Oren!" dedi. "Buraya neden geldiğimi henüz bilmiyorsun şövalye!" dedi.

Yeniden dik durarak şövalyeye döndü ve kılıcını belindeki kınına geriye soktu. "Bir yarımelfsin." dedi. "Bana söyler misin Lord Orene inancın gücün ile birlikte mi geliyor? Eğer Lordun sana hiç ir güç vermezse o zaman hâla ona inanmaya devam eder misin?"

Bir kahkaha patlattı ve yeniden sunağa doğru yürüdü. Sunağın önünde diz çöktü ve yeniden bakışlarını yukarıya, sunağa kaldırdı. "Ölüm!" dedi. "Söylendiği gibi bir hediye yaşam ise bir hediyeden çok verilmiş bir ceza."

Gözlerinden birer damla yaş geldi ve yere damladı. "Her zaman..." dedi yeniden bir gülümseme ile kıvrılan dudaklarla "... Onur bizimledir. Bir kılıç ise zaten haksın isek kınından dahi çıkmaz."
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...

Horcoel_Baator
Seçilmiş Savaşçı

Post by Horcoel_Baator »

şovalye kadının öpücük yollamasını gözardı etti.Normalde bu bir saygısızlık olabilirdi ancak daha önce bir paladin ile karşılaşmamış oldugu kanaatine varmıştı..
Horcoel kadının sunak başında konusmasını izledi..Taa ki ona dogru dönerek soruyu sorana kadar..

Horcoel bu soruyu defalarca duymuştu..Tanıstıgı bir çok kişi soruyordu ona bu soruyu..
Tanrın sana hiç güç vermesse o zaman hala ona inanmaya devam eder misin...

Horcoel mavi gözlerinin ışıgı ile kadına baktı..
''Sizi temin ederimki bayan..Tanrıma olan inancımın güç ile bir alakası yoktur.Ben gücümü sadece kalbimde taşıdıgım iyilikten alırım...Bu arada Tanrıma inanıyorum çünkü o Adaletin tanrısı..Bana hiç güç vermese bile ona inanırım..Ona olan inancım ancak Lordum Adaleti ve düzeni bıraktıgı zaman değişecektir..Ki Lord Oren de asla böyle bir değişiklik olmayacak..''

Bir kahkaha sesi onun hafiften içerlemesine neden oldu..Ancak belli etmedi...Sag eli ile kapıyı tutuyor bir yandan kararlı gözlerle kadını izliyordu.Kadın ögretileri kabul eder gibiydi..Zaten Vilthas ın daha önce ona söyledigi gibi ise bu ögretileri kabul etmeyenler bu kapıdan içeri girdiklerinde bir türlü yolu bulamıyor geri döndüklerinde ise kendilerini tapınagın girişinde buluyorlardı..

''Ladyim eğer Lordumuzun öğretilerini kabul ediyorsa artık içeri buyurabilirler..Lord Orenin kutsaması ve bilgeligi sizinle olsun.''
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

İlyamain bir kahkaha patlattı ve kahkaha tüm tapınakta yankılandı. Kadın ayağa kalktı ve saçları ile birlikte başındaki bandaj hafif bir esinti ile dalgalandı.

"Tapınak şövalyelerinin lideri içeride mi şövalye?" diye sordu. "Onunla konuşmak isterim." şövalyeye göz kırptı ve içeriye doğru yöneldi.

Horcoel_Baator
Seçilmiş Savaşçı

Post by Horcoel_Baator »

Kadının kahkahasını ve ayaga kalkışını izledi.Kesinlikle bu kadında birşeyler vardı henüz anlayamadıgı..Ancak Oren tapınaga girişini onaylıyor ise bir bildigi olacaktı demekki..Sonuçta burası Oren in gücü ile kutsanmış bir mekandı kimse burada Oren den izinsiz suç işleyemez tapınaktakileri rahatsız edemezdi...Kadının ona dogru yönelip Tapınak şovalyelerin liderini sormasını dinledi..

''Lord Logan içerde dir Lady'im'' dedi..''Tapınak şovalyeleri lideri..''diyerek ekledi ve geçmesi için kapıyı tuttu..Kadının içeriye gidişini izledi ve ardından kapıyı kapattı..

''Beni izleyin''diyerek kadının yanına geldi..''Sizi Lord Logan ın yanına götürecegim..''

Horcoel yanında savaşçı kadın ile Logan ın bulundugu oda ya dogru gitmeye başladı..
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

İlyamin kapıyı tutan şövalyenin yanından geçerken ona göz kırptı ve kalçası bir sağa bir sola giderken tapınak içerisinde ilerledi. şu lideri bir görmesi gerekiyordu. Onunla konuşması gereken şeyler vardı.

Horcoel_Baator
Seçilmiş Savaşçı

Post by Horcoel_Baator »

Horcoel kadınla beraber Logan ın bulundugu odaya dogru yola çıktı tapınakta..Kadın ona az önce göz mü kırpmıştı..Tanrılar adına ne kadar pervasız ve saygısız diye düşünüyordu bir yandan kadın hakkında..Merdivenleri çıktılar..Tapınagın avlusundan ilerlediler.Avludan geçerlerken önlerine Oren rahibi ve cüce çıkmıştı..Horcoel başı ile selam verip yoluna devam etti.Suratlarındakı mutluluk ve huzur ifadesi gözüne çarpmıştı yanlız..Sonra devam etti yoluna paladin...Horcoel giderlerken önlerine çıkan her kapıyı açtı ve kadının önden gitmesini bekledi her seferinde..Sonunda Logan ın bulundugu odanın kapısına varmışlardı..

Ã?nlerinde duran kapıyı işaret etti paladin..
''Lord Logan içerde Lady'im..''Dedi ve sessizleşerek kapıyı çaldı ve seslendi..''Horcoel genellikle bir dostuna rütbesi ile seslenmekten hoşlanmazdı ancak Logan a tuaf bir biçimde duydugu bir saygı vardı..

''Soylu Tapınak Koruyucusu Logan..Yeni bir inananımız sizinle konuşmak istiyor..İzin buyurursanız içeri getirecegim..''
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

rp dışı tapınak şovalyesi prestij sınıfı budur..

gerekenler..

lvl 5 paladin olmak..
karizma 18
wis 16

bu sınıf (dm in seçimi ile verilir) paladinle tanrısı arasında bir anlaşmaya dayanır.. bu sınıfı alabilmek için bir görev alır ve kendini ispatlar..görev ise dm e kalmıştır..ya da tapınak şovalyelerinin başı tarafından bir sınava tabii tutulur..

bu görevi 1 kere geçemeyen paladin birdaha yeni bir görev isteyemez..

getirileri

+3 tanrısal koruma..bu bonus zırha direk eklenir ve koruma yüzükleri ve benzeri büyülü eşyalar ya da auralarla kümülatif çalışır..

cesaret aurası--> tapınak şovalyesi ve onu açıkca grebilen herkes hiçbirşeyden korkmazlar..büyülü korkular bile işlemez..

şovalye wisdom bonusu kadar ölmeyeni kontrol edebilir..

lvl 1 - bless x 3/gün
lvl 2 - silahı +1 sayılır
lvl 3 - detect lies 1/day
lvl 4 - silah +2 sayılır
lvl 5 - cure moderate wounds
lvl 6 - +3
lvl 7 - prayer
lvl 8 - +4
lvl 9 - heal
lvl10 - diriltme
Bugün için yaşa , yarın için hayatta kal..
Locked