Ah 2nd edition ah........

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

dilbao wrote:Bu kadar yazıdan da şu sonuç çıkıyor: 2nd oyuncuları -hiç alınmasınlar ama- RP kavramını anlayamamış yada ne olduğunu çözememişler. Daha iki günlük çocuk diyeceğimiz bir kişi bile 3rd okuduktan sonra RP ile sistemin ne alakası var diyebiliyosa bu da 2nd ın ne kadar beyin yıkayan, kendine endeksleyen, serbetlik tanımayan bir sistem olduğunun kanıtıdır. Serbetlikte o kadar tutucu ki RP kavramını bile kurallara bağlandığına inandırmış oyuncuları...
Bu şekilde genellemler yapmanın doğru olmadıını düşünüyorum.
War, war never changes...
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

Dilbao wrote:Bu kadar yazıdan da şu sonuç çıkıyor: 2nd oyuncuları -hiç alınmasınlar ama- RP kavramını anlayamamış yada ne olduğunu çözememişler. Daha iki günlük çocuk diyeceğimiz bir kişi bile 3rd okuduktan sonra RP ile sistemin ne alakası var diyebiliyosa bu da 2nd ın ne kadar beyin yıkayan, kendine endeksleyen, serbetlik tanımayan bir sistem olduğunun kanıtıdır. Serbetlikte o kadar tutucu ki RP kavramını bile kurallara bağlandığına inandırmış oyuncuları...
rp 3 günlük çocuğun 2 tane 20 lik zar atması ile çözülmez bu bir.

yada bilmem ne "ecl" izin verio die, karma karışık ırklar oynamasına izin verio die 3e da rp yi sebest bırakıo denilemez buna ancak maymun iştahlılık ve pazarlama taktiği denir ..

sen daha elfin, dwarf un, halfling in , gnome un yaşam tarzını alışkanlıklarını, inanışlarını, yemek yiyişini, aşkı yaşayışını, uyuma düzenini...vs vs...bi öğren bunların rp sini bir adam gibi yap... belki o zaman insan ırkı dışında rp yapmak hakkında bir şeyler öğrenmiş olursun ki bunlarıda hakkıyla yapmak için 40 fırın kitap okuyup anlamak gerekir...3 günlük çocuklar yapamaz yani.. buda 2...

bunlar bittikten sonra başlarsın ecl alarak illthid, drow, aboleth ...gibi dünya canavar ın rp sini yapmaya...tabii bunların rp sini yapmak içinde gereken alt yapıyı toplamak diğerlerinden daha zor olsa gerek bu yüzden 3 günlük çocuklar ın bi 333 gün okuyup anlaması ve bu karakterleri "ADAM" gibi hakkını vererek yaşatması gerekir.

diyorum ya,

ben rp diyorum ama siz kesinlikle anlayamıyorsunuz..çünkü 3e olmuş sadece atack bonus ve damage.....ha bide ecl...

saygılar.
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Epitaph
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Epitaph »

alla halla çok şaşırdım şimdi.

3e'den sonra 2e çok komik oluyor.thac0 nedir ya? yok onu ordan çıkar bunu buna ekle.karakterlerin hepsi hp ve ac'dan ibaret.role play yönleri yok birşeyleri yok.
ben de çok oynardım zamanında ama 3eden önceydi ve bir kere bile dönüp arkama bakmadım.
ruhu yokmuş bilmemne.ruhu vermek kural sisteminin değil oynayanların işidir.Büyüyoruz,eski tat kalmıyor ne insanlarda ne oyunda,sonra da suçu kurallara falan at.olacak iş değil.
aynı şekilde vampire-d&d savaşı yapanlara da sinirliyim.
"d&d çocuklar için."
al işte! eh salak! sende bu kafa varken en karanlık oyunu oynasan nolur?

herşey oyuncuda ve GM'de biter arkadaşlar! bu komik çatışmalara girmenin bir anlamı yok
rest in me and i comfort you
i lived,and i died for you
abide me and i vow to you
i'll never forsake you..
EVaNesCenCe,Lies..
spawn77
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by spawn77 »

herşey oyuncuda ve GM'de biter arkadaşlar! bu komik çatışmalara girmenin bir anlamı yok
Ben bunu sölemekten bıktım, Herşey Dm de ve oyuncuda Biter :!:
I am the banisher, the ill will that snuffs the final candle
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Epitaph wrote:alla halla çok şaşırdım şimdi.

3e'den sonra 2e çok komik oluyor.thac0 nedir ya? yok onu ordan çıkar bunu buna ekle.karakterlerin hepsi hp ve ac'dan ibaret.role play yönleri yok birşeyleri yok.
cevabını kendin vermişin dostum benim ek bir açıklama yapmama gerek bile yok.
ruhu vermek kural sisteminin değil oynayanların işidir.Büyüyoruz,eski tat kalmıyor ne insanlarda ne oyunda,sonra da suçu kurallara falan at.olacak iş değil.
ve de ekliyoruz...
al işte! eh salak! sende bu kafa varken en karanlık oyunu oynasan nolur?
bir ek daha...
ardından AZALİN i saygıyla anıyoruz.
2.edition forever.............................
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
Epitaph
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Epitaph »

tuhaf birşey mi söylemişim?

herkes anlasın diye özetleyelim :)

1- 3e kullanımı 2eden çok daha rahat ve karakterlerin savaş kadar kişilik kısmına da ağırlık vererek role playe daha çok izin veren bir sistem.

2- bunları tartışmanın bir anlamı yok,çünkü kural sistemi sadece araç,onu kullanmak oyuncuların ve dmin işi.Gayet yetenekli dmler var adndyi eğip büküp 3eden çok daha fazla rahatlık,gerçekçilik,artık ne arıyorsanız- sağlayabiliyor,ama öte yandan 3ede bile oyunu bir zar savaşına,bilgisayar oyununa çevirenler de var.

şimdi yeterince açık mı?
rest in me and i comfort you
i lived,and i died for you
abide me and i vow to you
i'll never forsake you..
EVaNesCenCe,Lies..
Sensei
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sensei »

2nd edition forever... onla başladım , onla oynamaktayım. rp nin doruklarında yüzebilmek için 2nd editin .3rd pofff kastırdıkça kastırıyo...
Gitarım Aşkım... My Guitar My Soul...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Uzerine otomobil kasasi giymis adama dokunamiyosun (AC'si yuksek ya!)
Adam gibi touch attack, trip, grapple kurallari yok, 2nd FTL :P
Bak baslik acildiginda sene 2004'mus, nerdiyse 2008'e giricez bea. RP ile sistmein pek alakasi oldugunu zannetmiyorum. Rp yapmak isteyen her sistemde yapar arkadas :P
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Yakında 4th edition ile 2th yi karşılaştırırız artık.
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
Phantom
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Phantom »

Herkesi imzamı okumaya davet ediyorum arkadaşlar. :D
Image
-------------------------------------------------------------

UNOFFİCİAL SİTE PSİKOPATI.
Sensei
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sensei »

Raistlin wrote:Uzerine otomobil kasasi giymis adama dokunamiyosun (AC'si yuksek ya!)
Adam gibi touch attack, trip, grapple kurallari yok, 2nd FTL :P
Bak baslik acildiginda sene 2004'mus, nerdiyse 2008'e giricez bea. RP ile sistmein pek alakasi oldugunu zannetmiyorum. Rp yapmak isteyen her sistemde yapar arkadas :P
abi dikkatli düşününce dediklerine katılıyorum , sadede işte şu feat olayı falan, yane ne bilim bunu 2nd da rp ile yapıyosun 3rd de ise tamam rp ile yaparsın ama millet genelde adını söyleyerk yapıyo şunu yaptım bunu yaptım diye. ama genele yayarsak haklısın...

3.5 i biliyorum tabiki de soyutlamadım hiçbirinden kendini arad 3.5 da oynuyoruz arakdşların hatrı için... 4th e hazırım, yani kısaca sapkın degilim :D
Gitarım Aşkım... My Guitar My Soul...
Post Reply