Bu şekilde genellemler yapmanın doğru olmadıını düşünüyorum.dilbao wrote:Bu kadar yazıdan da şu sonuç çıkıyor: 2nd oyuncuları -hiç alınmasınlar ama- RP kavramını anlayamamış yada ne olduğunu çözememişler. Daha iki günlük çocuk diyeceğimiz bir kişi bile 3rd okuduktan sonra RP ile sistemin ne alakası var diyebiliyosa bu da 2nd ın ne kadar beyin yıkayan, kendine endeksleyen, serbetlik tanımayan bir sistem olduğunun kanıtıdır. Serbetlikte o kadar tutucu ki RP kavramını bile kurallara bağlandığına inandırmış oyuncuları...
Ah 2nd edition ah........
War, war never changes...
rp 3 günlük çocuğun 2 tane 20 lik zar atması ile çözülmez bu bir.Dilbao wrote:Bu kadar yazıdan da şu sonuç çıkıyor: 2nd oyuncuları -hiç alınmasınlar ama- RP kavramını anlayamamış yada ne olduğunu çözememişler. Daha iki günlük çocuk diyeceğimiz bir kişi bile 3rd okuduktan sonra RP ile sistemin ne alakası var diyebiliyosa bu da 2nd ın ne kadar beyin yıkayan, kendine endeksleyen, serbetlik tanımayan bir sistem olduğunun kanıtıdır. Serbetlikte o kadar tutucu ki RP kavramını bile kurallara bağlandığına inandırmış oyuncuları...
yada bilmem ne "ecl" izin verio die, karma karışık ırklar oynamasına izin verio die 3e da rp yi sebest bırakıo denilemez buna ancak maymun iştahlılık ve pazarlama taktiği denir ..
sen daha elfin, dwarf un, halfling in , gnome un yaşam tarzını alışkanlıklarını, inanışlarını, yemek yiyişini, aşkı yaşayışını, uyuma düzenini...vs vs...bi öğren bunların rp sini bir adam gibi yap... belki o zaman insan ırkı dışında rp yapmak hakkında bir şeyler öğrenmiş olursun ki bunlarıda hakkıyla yapmak için 40 fırın kitap okuyup anlamak gerekir...3 günlük çocuklar yapamaz yani.. buda 2...
bunlar bittikten sonra başlarsın ecl alarak illthid, drow, aboleth ...gibi dünya canavar ın rp sini yapmaya...tabii bunların rp sini yapmak içinde gereken alt yapıyı toplamak diğerlerinden daha zor olsa gerek bu yüzden 3 günlük çocuklar ın bi 333 gün okuyup anlaması ve bu karakterleri "ADAM" gibi hakkını vererek yaşatması gerekir.
diyorum ya,
ben rp diyorum ama siz kesinlikle anlayamıyorsunuz..çünkü 3e olmuş sadece atack bonus ve damage.....ha bide ecl...
saygılar.
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?
Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
alla halla çok şaşırdım şimdi.
3e'den sonra 2e çok komik oluyor.thac0 nedir ya? yok onu ordan çıkar bunu buna ekle.karakterlerin hepsi hp ve ac'dan ibaret.role play yönleri yok birşeyleri yok.
ben de çok oynardım zamanında ama 3eden önceydi ve bir kere bile dönüp arkama bakmadım.
ruhu yokmuş bilmemne.ruhu vermek kural sisteminin değil oynayanların işidir.Büyüyoruz,eski tat kalmıyor ne insanlarda ne oyunda,sonra da suçu kurallara falan at.olacak iş değil.
aynı şekilde vampire-d&d savaşı yapanlara da sinirliyim.
"d&d çocuklar için."
al işte! eh salak! sende bu kafa varken en karanlık oyunu oynasan nolur?
herşey oyuncuda ve GM'de biter arkadaşlar! bu komik çatışmalara girmenin bir anlamı yok
3e'den sonra 2e çok komik oluyor.thac0 nedir ya? yok onu ordan çıkar bunu buna ekle.karakterlerin hepsi hp ve ac'dan ibaret.role play yönleri yok birşeyleri yok.
ben de çok oynardım zamanında ama 3eden önceydi ve bir kere bile dönüp arkama bakmadım.
ruhu yokmuş bilmemne.ruhu vermek kural sisteminin değil oynayanların işidir.Büyüyoruz,eski tat kalmıyor ne insanlarda ne oyunda,sonra da suçu kurallara falan at.olacak iş değil.
aynı şekilde vampire-d&d savaşı yapanlara da sinirliyim.
"d&d çocuklar için."
al işte! eh salak! sende bu kafa varken en karanlık oyunu oynasan nolur?
herşey oyuncuda ve GM'de biter arkadaşlar! bu komik çatışmalara girmenin bir anlamı yok
rest in me and i comfort you
i lived,and i died for you
abide me and i vow to you
i'll never forsake you..
EVaNesCenCe,Lies..
i'll never forsake you..
EVaNesCenCe,Lies..
cevabını kendin vermişin dostum benim ek bir açıklama yapmama gerek bile yok.Epitaph wrote:alla halla çok şaşırdım şimdi.
ve de ekliyoruz...ruhu vermek kural sisteminin değil oynayanların işidir.Büyüyoruz,eski tat kalmıyor ne insanlarda ne oyunda,sonra da suçu kurallara falan at.olacak iş değil.
bir ek daha...al işte! eh salak! sende bu kafa varken en karanlık oyunu oynasan nolur?
ardından AZALİN i saygıyla anıyoruz.herşey oyuncuda ve GM'de biter arkadaşlar! bu komik çatışmalara girmenin bir anlamı yok
2.edition forever.............................
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
tuhaf birşey mi söylemişim?
herkes anlasın diye özetleyelim
1- 3e kullanımı 2eden çok daha rahat ve karakterlerin savaş kadar kişilik kısmına da ağırlık vererek role playe daha çok izin veren bir sistem.
2- bunları tartışmanın bir anlamı yok,çünkü kural sistemi sadece araç,onu kullanmak oyuncuların ve dmin işi.Gayet yetenekli dmler var adndyi eğip büküp 3eden çok daha fazla rahatlık,gerçekçilik,artık ne arıyorsanız- sağlayabiliyor,ama öte yandan 3ede bile oyunu bir zar savaşına,bilgisayar oyununa çevirenler de var.
şimdi yeterince açık mı?
herkes anlasın diye özetleyelim
1- 3e kullanımı 2eden çok daha rahat ve karakterlerin savaş kadar kişilik kısmına da ağırlık vererek role playe daha çok izin veren bir sistem.
2- bunları tartışmanın bir anlamı yok,çünkü kural sistemi sadece araç,onu kullanmak oyuncuların ve dmin işi.Gayet yetenekli dmler var adndyi eğip büküp 3eden çok daha fazla rahatlık,gerçekçilik,artık ne arıyorsanız- sağlayabiliyor,ama öte yandan 3ede bile oyunu bir zar savaşına,bilgisayar oyununa çevirenler de var.
şimdi yeterince açık mı?
rest in me and i comfort you
i'll never forsake you..
EVaNesCenCe,Lies..
i'll never forsake you..
EVaNesCenCe,Lies..
Uzerine otomobil kasasi giymis adama dokunamiyosun (AC'si yuksek ya!)
Adam gibi touch attack, trip, grapple kurallari yok, 2nd FTL
Bak baslik acildiginda sene 2004'mus, nerdiyse 2008'e giricez bea. RP ile sistmein pek alakasi oldugunu zannetmiyorum. Rp yapmak isteyen her sistemde yapar arkadas
Bak baslik acildiginda sene 2004'mus, nerdiyse 2008'e giricez bea. RP ile sistmein pek alakasi oldugunu zannetmiyorum. Rp yapmak isteyen her sistemde yapar arkadas
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Only God should have this power
abi dikkatli düşününce dediklerine katılıyorum , sadede işte şu feat olayı falan, yane ne bilim bunu 2nd da rp ile yapıyosun 3rd de ise tamam rp ile yaparsın ama millet genelde adını söyleyerk yapıyo şunu yaptım bunu yaptım diye. ama genele yayarsak haklısın...Raistlin wrote:Uzerine otomobil kasasi giymis adama dokunamiyosun (AC'si yuksek ya!)
3.5 i biliyorum tabiki de soyutlamadım hiçbirinden kendini arad 3.5 da oynuyoruz arakdşların hatrı için... 4th e hazırım, yani kısaca sapkın degilim
Gitarım Aşkım... My Guitar My Soul...