sizce oynattığınız karakter sizi yansıtmalı

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

bencede kendini yansıtmamalı oynadığımz karakter, ama oynadığımız karakterede içimizden bişeyler katmalıyız tabi, ki zevk alalım, kitap okurken bile kahramanlar ile kendi aramızdaki ortak yönler bulmaya çalışıp öykünün içine dalamaya çalışmazmıyız...

saygılarımla..
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
winterwolf
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by winterwolf »

Bence de yansıtmamalı. Sonuçta farklı bir hayata olan özlemimizi gidermek için yapıyoruz rp yi. Ama diğer taraftan tamamen kendimizden bağımsız karakterleryaratabilmek neredeyse imkansız. Tamamen başkaları tarafından yaratılmış karakterler bile oynatmak için bize teslim edilse, rp nin içinde onlara bir şeyler katıyoruz...
�nen i-Estel Edain, ú-chebin estel anim
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"
EnialiS
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by EnialiS »

bence yansıtmalı oyun o zaman daha eylencelı bı hal alıyor
for !_FRP_!
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FalcoN »

Bence böyle bir tartısma konusu açmak bile yanlıs. Cevabım tabiki olmamalı. Yani kişi kendi karakteristik özelliklerinin en ufak bir parçasını bile oyuncu karakterine yansıtmamalı. Eger yansıtabilseydi RollPlaying diye bişi olmazdı. :!: :!:
findor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by findor »

bana göre yanlışsın abi bir parada olsa katmalı kendini olayları ki olayları içinde yaşayabilsin adamcağız öyle değilmi benim girdiğim açtığım oynadığım rp leri biraz oku alarsın beni
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
QuelSaruk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by QuelSaruk »

aslında role yapmak demek sadece kendi dışında bir şeyi canlandırmak demek değildir.bir çok zaman hislerini saklayıp dilini tutup yapmak istediğinin dışında davranışlarda bulunmadınmı yoksa sen .
bu arada hoş geldin siteye :D
kaçacak yer yok, yaratılmışsın bir kere...
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FalcoN »

Saol QuelSaruk. :) Oyun oynarken hislerini saklaması gerekmiyor ki zaten. İstediği herşeyi söyleyebilir ve istediği davranışlarıda sergileyebilir tabiki de ırkının getirdiği özellikler çerçevesi içerisinde olmalı bence. yani önemli olan hisstetiği gibi davranmak değil , yapması gerekeni yapmaktır :roll: örneğin bir paladin oyun içinde kalkıpta ortalığa dehşet saçsaydı nasıl olurdu sizce :D
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

nasıl olurdu diil nasıl oldu die sor anlatayım :D bizim gruptaki paladin resmen elf rangere asıldı ikisinnde erekek olduunu sölemek bile istemiom 8O
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
spawn77
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by spawn77 »

Bencede yansıtmalı. Ã?ünkü yansıtırsa rp olur. millet birbirini daha iyi anlar. Ã?rneğin rp içi olarak çok önceden beri tanıdığınız bi arkadaşınızın ne yapabileceğini tahmin edersiniz. rp dışı:olarak eğer arkadaşınız kendi kişiliğinden farklı bi kişilik oynatıyosa ne yapacağını tahmin edemezsiniz. Ã?akışır
I am the banisher, the ill will that snuffs the final candle
Elrond_Carnesir
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Elrond_Carnesir »

Ben olmak isteyipte olamadıgım karakteri oynatıyorum...
"Savaş kendi ülken uğruna ölmek değil, savaştığın kişilerin kendi ülkeleri uğruna ölmelerini sağlamaktır!!!"
winterwolf
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by winterwolf »

KenTaky wrote:Yani kişi kendi karakteristik özelliklerinin en ufak bir parçasını bile oyuncu karakterine yansıtmamalı.
BU dediğin bence kesinlikle imkansız. Hayatımızda yaptığımız her şeye kendi kişiliğimizden bir parça katarız...
�nen i-Estel Edain, ú-chebin estel anim
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"
findor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by findor »

abi uzatmayalım bence yansıtmalı tabkide ne demek ki öyle yansıtmamalı _?????
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Bence yansıtmalı.. Yani tıpatıp uymalı demiyorum. Ama benim en fazla zavk aldığım oyunlar içimde hep olmak istediğim ama sorululuklarım toplumdan dışlanma korkusu vesaire nedenlerle olamadığım gibi bir karakterle oynerken zevk almışımdır. Kendinl çok çelişen bir karakteri oynattığımda zevk almıyorum belki biraz fazla oyunda gibi hissettiğimden mesela çok vahşi bir karakteri oynarken zorlanırım çok kesip döken... (direk öldürmeden entrika düzenleyen evilı belki daha rahat oynarım... )
Bir de genelleştirmek mümkün mü bilmiyorum ama yakın çevremde insanların rp dışı yaşamını da gözlemlediğimde çoğunlukla aksini idda etseler de oynattıkları karaktere benziyorlar.. Çok uç ve ilginç karakterler de bile bu geçerli oluyor.. Ve hatta onları rp dışı izlemek epey keyifli oluyo.. Belki frp insanı olmak istediği gibi olmaya teşvik ediyordur.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

arkadaşlar bana göre herkes oyunun bir yerinde mutlaka kendini , benliğini oyunun içine koyuyor.ister istemez olan bişey bu.tıpkı montaigne nin dediği gibi;
öldürücü yara herzaman bağrımızdadır.
Kırdım diyorsun zincirlerini
kaçabilirsin ama halkalar hala boynundadır

böyle yani arkadaşlar.bence boşu boşuna kendimizi başka kılıklara sokmayalım.çünkü bunu zaten başaramayız.
mage nin ruhundan anlamayıp sırf başka kılıklara girme arzusuyla mage olacağıma becerebileceğim tipte bir barbarian olurum daha iyi.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
QuelSaruk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by QuelSaruk »

"Bence yansıtmalı.. Yani tıpatıp uymalı demiyorum. Ama benim en fazla zavk aldığım oyunlar içimde hep olmak istediğim ama sorululuklarım toplumdan dışlanma korkusu vesaire nedenlerle olamadığım gibi bir karakterle oynerken zevk almışımdır"

işte kastım buydu arkadaşlar .saol Firble
kaçacak yer yok, yaratılmışsın bir kere...
Post Reply