sizce oynattığınız karakter sizi yansıtmalı
bencede kendini yansıtmamalı oynadığımz karakter, ama oynadığımız karakterede içimizden bişeyler katmalıyız tabi, ki zevk alalım, kitap okurken bile kahramanlar ile kendi aramızdaki ortak yönler bulmaya çalışıp öykünün içine dalamaya çalışmazmıyız...
saygılarımla..
saygılarımla..
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
-
winterwolf
- Kullanıcı

Bence de yansıtmamalı. Sonuçta farklı bir hayata olan özlemimizi gidermek için yapıyoruz rp yi. Ama diğer taraftan tamamen kendimizden bağımsız karakterleryaratabilmek neredeyse imkansız. Tamamen başkaları tarafından yaratılmış karakterler bile oynatmak için bize teslim edilse, rp nin içinde onlara bir şeyler katıyoruz...
�nen i-Estel Edain, ú-chebin estel anim
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"
bana göre yanlışsın abi bir parada olsa katmalı kendini olayları ki olayları içinde yaşayabilsin adamcağız öyle değilmi benim girdiğim açtığım oynadığım rp leri biraz oku alarsın beni
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
Saol QuelSaruk.
Oyun oynarken hislerini saklaması gerekmiyor ki zaten. İstediği herşeyi söyleyebilir ve istediği davranışlarıda sergileyebilir tabiki de ırkının getirdiği özellikler çerçevesi içerisinde olmalı bence. yani önemli olan hisstetiği gibi davranmak değil , yapması gerekeni yapmaktır
örneğin bir paladin oyun içinde kalkıpta ortalığa dehşet saçsaydı nasıl olurdu sizce 
Bencede yansıtmalı. Ã?ünkü yansıtırsa rp olur. millet birbirini daha iyi anlar. Ã?rneğin rp içi olarak çok önceden beri tanıdığınız bi arkadaşınızın ne yapabileceğini tahmin edersiniz. rp dışı:olarak eğer arkadaşınız kendi kişiliğinden farklı bi kişilik oynatıyosa ne yapacağını tahmin edemezsiniz. Ã?akışır
I am the banisher, the ill will that snuffs the final candle
-
Elrond_Carnesir
- Kullanıcı

-
winterwolf
- Kullanıcı

BU dediğin bence kesinlikle imkansız. Hayatımızda yaptığımız her şeye kendi kişiliğimizden bir parça katarız...KenTaky wrote:Yani kişi kendi karakteristik özelliklerinin en ufak bir parçasını bile oyuncu karakterine yansıtmamalı.
�nen i-Estel Edain, ú-chebin estel anim
Bence yansıtmalı.. Yani tıpatıp uymalı demiyorum. Ama benim en fazla zavk aldığım oyunlar içimde hep olmak istediğim ama sorululuklarım toplumdan dışlanma korkusu vesaire nedenlerle olamadığım gibi bir karakterle oynerken zevk almışımdır. Kendinl çok çelişen bir karakteri oynattığımda zevk almıyorum belki biraz fazla oyunda gibi hissettiğimden mesela çok vahşi bir karakteri oynarken zorlanırım çok kesip döken... (direk öldürmeden entrika düzenleyen evilı belki daha rahat oynarım... )
Bir de genelleştirmek mümkün mü bilmiyorum ama yakın çevremde insanların rp dışı yaşamını da gözlemlediğimde çoğunlukla aksini idda etseler de oynattıkları karaktere benziyorlar.. Çok uç ve ilginç karakterler de bile bu geçerli oluyor.. Ve hatta onları rp dışı izlemek epey keyifli oluyo.. Belki frp insanı olmak istediği gibi olmaya teşvik ediyordur.
Bir de genelleştirmek mümkün mü bilmiyorum ama yakın çevremde insanların rp dışı yaşamını da gözlemlediğimde çoğunlukla aksini idda etseler de oynattıkları karaktere benziyorlar.. Çok uç ve ilginç karakterler de bile bu geçerli oluyor.. Ve hatta onları rp dışı izlemek epey keyifli oluyo.. Belki frp insanı olmak istediği gibi olmaya teşvik ediyordur.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
arkadaşlar bana göre herkes oyunun bir yerinde mutlaka kendini , benliğini oyunun içine koyuyor.ister istemez olan bişey bu.tıpkı montaigne nin dediği gibi;
öldürücü yara herzaman bağrımızdadır.
Kırdım diyorsun zincirlerini
kaçabilirsin ama halkalar hala boynundadır
böyle yani arkadaşlar.bence boşu boşuna kendimizi başka kılıklara sokmayalım.çünkü bunu zaten başaramayız.
mage nin ruhundan anlamayıp sırf başka kılıklara girme arzusuyla mage olacağıma becerebileceğim tipte bir barbarian olurum daha iyi.
öldürücü yara herzaman bağrımızdadır.
Kırdım diyorsun zincirlerini
kaçabilirsin ama halkalar hala boynundadır
böyle yani arkadaşlar.bence boşu boşuna kendimizi başka kılıklara sokmayalım.çünkü bunu zaten başaramayız.
mage nin ruhundan anlamayıp sırf başka kılıklara girme arzusuyla mage olacağıma becerebileceğim tipte bir barbarian olurum daha iyi.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
"Bence yansıtmalı.. Yani tıpatıp uymalı demiyorum. Ama benim en fazla zavk aldığım oyunlar içimde hep olmak istediğim ama sorululuklarım toplumdan dışlanma korkusu vesaire nedenlerle olamadığım gibi bir karakterle oynerken zevk almışımdır"
işte kastım buydu arkadaşlar .saol Firble
işte kastım buydu arkadaşlar .saol Firble
kaçacak yer yok, yaratılmışsın bir kere...