Sizce en iyi hırsız
Sen gnomsun ama sen sanırım en iyi hırsız diye nitelendirebileceğimiz birisi değilsin benim olmadığım gibi. Yalnız kenderlerin doğal olarak bilgiye merakı var, kilit açmaya yeteneği var, ses dinlemeye , çevikliğe, sessiz harekete tırmanmaya falan doğal olarak yetenekleri var. Oldukça güzel hırsız olabilirlerdi, mentaliteleri de ona yatkın olsaydı. Mesela bir kenderden birisini öldürmesini beklemek çok olmaz bir şeymiş gibi geliyor bana.
Taşlar unutana dek...
-
jesterthedoommaker
- Kullanıcı

fr dünyasındaki shadow thief guildinin kurucusu (öle biliyorum en azından) Aras'ı unutmayın lütfen türkçeye çevrilmiş hiç bir kitapta adı geçmiyo benim bilidğim ama adam tüm dünyaların en iyi hırsızı yaklaşık 3. lvl thief filan adam öldürebiliçeğim kimseden bişi çalmam diyo Entreri'nin 10la çarpılmış versiyonu filan ve ne yazıkki insan.......................
Açıkçası kendimi cahil hissettim. Ne Talen'i ne de Aras'ı biliyorum, bilgilendiren birisi çıkarsa sevinirim. 
Ancak dikkatimi çeken bir nokta var, hırsızlar insanları öldürme makinesi değildir. "Öldürebileceğim kimseden bir şey çalmam." mantığı bence profesyonel bir hırsız için uygun değil. Hatta mesela bir malikaneye girdiğinizde önünüze gelen herkesi öldürmek fazlaca dikkat çekmenize yol açar ve bu da sorun demektir. Eğer o esnada bir işvereniniz varsa zaten hedeflerinizden iyice sapmış olursunuz (en iyi hırsızın gerekirse bir işverenle de çalışabilmesi gereklidir kanımca.) geçtim tek başınıza çalışsanız bile çok ciddi sorunlar ve aksaklıklarla karşılaşırsınız. Bir hırsızın kolay olabilecek bir işte aksilikler ve sorunlar çıkarması tabi ki istenen bir özellik değildir, kolayı varken niye zor?
Ancak dikkatimi çeken bir nokta var, hırsızlar insanları öldürme makinesi değildir. "Öldürebileceğim kimseden bir şey çalmam." mantığı bence profesyonel bir hırsız için uygun değil. Hatta mesela bir malikaneye girdiğinizde önünüze gelen herkesi öldürmek fazlaca dikkat çekmenize yol açar ve bu da sorun demektir. Eğer o esnada bir işvereniniz varsa zaten hedeflerinizden iyice sapmış olursunuz (en iyi hırsızın gerekirse bir işverenle de çalışabilmesi gereklidir kanımca.) geçtim tek başınıza çalışsanız bile çok ciddi sorunlar ve aksaklıklarla karşılaşırsınız. Bir hırsızın kolay olabilecek bir işte aksilikler ve sorunlar çıkarması tabi ki istenen bir özellik değildir, kolayı varken niye zor?
Taşlar unutana dek...
-
jesterthedoommaker
- Kullanıcı

pardon anlatmak istediğimi kesinlikle ortaya koyamamışım ve çok eksik yazmışım Aras artık hırsızlığı bıraktı çünkü adam uğraşmıyo tek hamlede alıyo önündeki adamı ondan bişey çalmaya değmez demeye getiriyo düşünün yaklaşık lvl 30 olan bi thief in bab'ını sadece değiçeği kişilerden çalıyo buda o sıralar dünyaya hükmeden krallar filan olur heralde zaten guild başkanlığına kendini çok kaptırmış durumda Aras hakkında fr heros gibi bi kitap var ordan her türlü biligiyi edinebilirsin (bulursan çok sevinirim bende yararlanma istiyorum ama çevremde hiç bu tür kitap satan yer yok)Palisdan wrote:Açıkçası kendimi cahil hissettim. Ne Talen'i ne de Aras'ı biliyorum, bilgilendiren birisi çıkarsa sevinirim.
-
jesterthedoommaker
- Kullanıcı

abi ne ayyaşlığımı gördün yaaaa ayıp hem benle fazla uğraşma tüm kirli çamaşırlarını dökerim ortaya.....ceskan wrote:Ã?ncelikle hoşgeldin jesterthedoommaker
Yalnız adın biraz uzun olmuş Kısaca ayyaş yazabilirdin. Aras konusuna gelince sana birşeyler anlatırdım. Ama anlatacaklarımın hepsini bildiğine eminim
. Ne de olsa o kankam di mi
.
Tabi bu farklı bir şey, ben orda level 3 okudum o da var.
Söylediğinde haklısın, o kadar çabuk halledilebilecek şeylerle uğraşmaya değmez derken haklıdır. Loncadaki daha alt seviye kişiler onlarla uğraşabilir. O tip bir şeyle uğraşırken zaten sanatını geliştirecek bir şey bulamaz, bence de doğru diyormuş. Aynı basit şeyleri tekrar etmekle yeni bir şey öğrenilmiyor.
Dosya arıyorsan bir İndirilecekler bölümüne bakmanı tavsiye ederim, hani çok hoş kitaplar ve dökümanlar var, bazılarını başka yerlerden bulmak mümkün bile olmayabiliyor.
Söylediğinde haklısın, o kadar çabuk halledilebilecek şeylerle uğraşmaya değmez derken haklıdır. Loncadaki daha alt seviye kişiler onlarla uğraşabilir. O tip bir şeyle uğraşırken zaten sanatını geliştirecek bir şey bulamaz, bence de doğru diyormuş. Aynı basit şeyleri tekrar etmekle yeni bir şey öğrenilmiyor.
Dosya arıyorsan bir İndirilecekler bölümüne bakmanı tavsiye ederim, hani çok hoş kitaplar ve dökümanlar var, bazılarını başka yerlerden bulmak mümkün bile olmayabiliyor.
Taşlar unutana dek...
-
jesterthedoommaker
- Kullanıcı

oraya baktım dikkatimi çeken bi kaç şey oldu indirdim ama ne Valas Blackraven nede Aras hakkında bişi bulabildim belki gözümden kaçmıştır tekrar bi bakarım saol.......Palisdan wrote:Tabi bu farklı bir şey, ben orda level 3 okudum o da var.
Jester cares not,
Whatever you live or not!...
-
jesterthedoommaker
- Kullanıcı

haa harbi çok büyük salaklık etmişim Arasın lvlı 3 değil 30 oluçaktı 0 çıkmamış hızlı yazıçam die..............jesterthedoommaker wrote:fr dünyasındaki shadow thief guildinin kurucusu (öle biliyorum en azından) Aras'ı unutmayın lütfen türkçeye çevrilmiş hiç bir kitapta adı geçmiyo benim bilidğim ama adam tüm dünyaların en iyi hırsızı yaklaşık 3. lvl thief filan adam öldürebiliçeğim kimseden bişi çalmam diyo Entreri'nin 10la çarpılmış versiyonu filan ve ne yazıkki insan.......................
Jester cares not,
-
jesterthedoommaker
- Kullanıcı

fr heros gibi bi kitaptı tam ismini hatırlamıyorum ama buldum ankaradaki bi arkadşımda varmış sölediğine göre istanbula gelinçe getiriçek bana o zaman yazarım buraya görürsünüz nasıl kişiler ilgilendiğin için çok saol............Palisdan wrote:Geniş bir arşiv o açıdan belki bulursunuz dedim ama cidden ikisi hakkında bilgiler çok nadir rastlanan bir türe benziyor. Sen nerde okumuştun oradan yola çıkarak belki daha fazla bilgi bulabiliriz.
Ya da bize adamları tarif et, aratabileceğimiz noktalar bulursak ordan bakarız.
Jester cares not,
-
jesterthedoommaker
- Kullanıcı

Palisdan wrote:Sanki bende o kitabın pdfsi vardı, dur ben de bir bakayım ona. Kim önce bulursa o yazsın. Yok vazgeçtim ikimiz de yazalım.
Yalnız adamın mentalitesi ilginç. Ancak şu andaki kadar güç sahibi değilken aynı mentaliteye sahip değildir sanıyorum açıkçası.
valla sende varsa daha çabuk bulursun ben oldukça tembel bi adamın ankaradan istanbula gelmesini bekliyorum valla düşün halimi..........
ee tabiki o güce sahip olmadan o şekilde düşünemez ama kimin düşünçeleri kendiyle birlikte değişip gelişmezki?
Jester cares not,