Sizce en iyi hırsız

Gölgelerdeki yaşamı bilenler için...
Post Reply
Wuroldar
Kullanıcı
Kullanıcı

Sizce en iyi hırsız

Post by Wuroldar »

Bence şu ana kadar gördüğüm hırsızların en iyisi Ejderha mızrağındaki Tasslehoff Burfoot. şahsen Dragonlance evrenini hiç sewmem ama Forgotten Realms'dende şöyle kaliteli bir hırsız çıkmadı be qardeşim. Taslehoff hemsoğukkanlı hem korkusuz hemde cesaretli. Tam bir hırsız yani. Hatta süper bir hırsız olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Sizce...
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

forgatten realms kitaplarinda şöyle iyi bir hırsız grubunu anlatan pak kitap yok... (aslında forgatten realmse ait pek kitap da yok :)))) Ama benim şu ana kadar okuduğum kitaplarda multiclass hırsız olup hırsızlık özelliklerini sergileyen entreri (sanırım assasin saklanma ve backstab gibi özellikleri çok açık bir şekilde var ) tzigone (onun da büyü yeteneği var ama ilk kitapta bunu kullanmıyor ancak bir yeteneği daha var o da büyüye karşı koyma en usta büyüler bile kızı etkilemiyor ama hırsızlık konusunda yetenekli hatta ileride ondan ders almak isteyenler de çıkıyor) Bunun dışında cyric de tanrılık kariyerine başlamadan önce hırsızlıkla geçiniyor hatta bir loncanın içinde ama onun daha yeteneklerini nasıl kullandığını okumadım... Başka bir hırsız ki şu ana kadar okuduklarım içinde en beğendiğim... Elminister.. Adam büyücü ve rahip olmadan önce hırsızmış.. Hem de mayak bir hırsız ve çok yetekli daha da güzeli hırsız olduğu sürece başka class özelliklerinden de faydalanmıyor.. Eğer prensi olduğu ülkeyi kurtarmak gibi bir saplantısı olmasa idi çok güzel de hırsız olurdu.. Okumanı tavsiye ederim.. Kent içinde hırsızlık yapanları en güzel anlatan hikayelerden biridir elminsterin hırsızlık yıllarının öyküsü.. ejder mızrağına gelince onu da ben bilmem o nedenle pek yorum yapamayacağım.. Ama fr dışında tanıdığım sahannaranın kılıcında ve aynı şahsın dilek şakısında iki hırsız var.. Özellikle ikincisi (gnom bir izci) çok şirin bir karakter benim çok hoşuma gitti...
yeorda
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeorda »

Shannaranın kılıcındaki gnom izci gerçekten hoştu.. Benim en sevdiğim karakterlerden birisidir o çünkü o da beni gibi kötü bir ırktan iyi bir insan çıkabileceğini gösterir .. Gerçi fr gnomlarından sonra shannara daki gnomların kötü olduklarına inanmak da zor oldu.... :)))
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Haklısın fr dünyasında gnomlar ufak (aslında benim için pek değil) ve şirin canılar.. Onların başka bir dünyada kötü olabilecekleri fikri bana da oldukça itici geliyor.. Elfler bile daha fazla kötü olabileck bir ırk gibi gliyor bana.. Neyse kiterry brooks serinin sonunda iyi bir gnom yaratıp hatasını biraz olsun telafi etmiş... Zaten o kitapta her şeye rağmen en sorumsuzırkın insan olduğunu çok net görüyoruz.. Kndileri yardıma muhtaçken yalvarıp sonra trollerin bile yardım ettiği bir durumda karşı tarafa yardım etmmek.. Ters gelen birkaç yanına rağmen benim en fazla hoşuma gide fazntazi serilerinden biri (hatta en sevdiğim de diyebilirim..)
Wuroldar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wuroldar »

Yaa iyi diyonuz ben onlarıda okudumda. Taslehoff kadar tam bir hırsız tanımadım. Bak bu serinin sadece ilk kitabını alıp okuyun. Bende sevmiyorum Dragonlance evrenini fakat. Öıkan her frp kitabınıda almayı eksik etmiyorum. Bu arada Drizzt'in maceraları 2. kitap ne zaman türkçeye çevrilcek bilen war mı?
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

şöyle fr dünyasında baştan aşağı bir hırsızın hikayesini anlatan bir kitap yok... Genellikle anlatılan öykünün içinde bir hırsız yan karakter olarak yer alıyor (regis gibi)... Öoğunlukla bunlar tam hırsız değil (regis bunun dışında) ama az ya da çok hırsızlık özellikleri de taşıyorlar.. Bunları en fazla kullananlardan biri entreri.. (zaten o lonca üyesi falan da olan tam bir hırsız böylece olağnüstü hal içinde bile olsa hırsız loncasının neye benzediğini bu kitapta görüyoruz...)Düzgün bir hırsız yaşamını (şehirde bir şeyler çalarak yaşayan hırsızların yaşamlarını ) ise sadece elminster ve krallar ve danışmanların ilk kitabında tzigonu anlatan kitaplarda görüyoruz.. Buralarda karakterler tam anlamı ile hırsız yaşamı yaşıyorlar... Ama yine de evet fr da sadece hırsızlık yaparak ünlü olmuş bir karakter yok.. (ya da şimdilik kitaplarda yok tabii avatar üçlemesinin iki kitabını hala okumadım gerçi) Eninde sonunda hırsızlık dışında bir şeyler daha yaptıktan sonra meşhur oluyorlar... Ve bir takım hırsızlar da bu karakterlerin yanında mücadele edebiliyorlar.. Yine de şu ana kadar okuduğum kitaplarda hırsız yaşamı hakkında da bilgi edinmemi sağladılar (özellikle elminster hakkaten çok güzel anlatıyor o yaşamı) şu ana kadar okuduğum kitaplardan tam anlamı ile hırsız olmasına rağmen kötü de olsa meşhur olan tek kişi entreri.... (yüksek level olduğu için iyi dövüşüyor sonuçta 20. level thiefi eğer yeterince uzmanlaşmışsa diyarlarda çok az savaşçı tarafından yenilebilir) yine de özellikle drittzin son iki kitabında onun dövüşte drittzden iki gömlek aşağıda olduğunu görüyoruz ve bu açığı da hırsız oyunları ile kapatmaya çalışıyor... Tabii bi de şu ana kadar az fr kitabı çevrildi ve sanırım hırsız anlatanlar o kadar ilgi toplamıyor... o nedenle onları ileri atıyor.. Drittzin ikinci kitabı yıldızsız gece (ismi bile çok güzel) ithakinin çevirilecek listesinde duruyor ama geçen yaz olduğu gibi yayın evleri bu yaz da bizi çıldırtyorlar geçen yaz ve son bahar boyunca çevirmenler bir tek kitap çıkartmamış (fr kitabı) finallere iki hafta kala üç kitap birden çıkartmışlardı... Ben en sonunda dayanamayıp shannarayı okumuştum.. Neyse yapacak bi şey yok bekleyeceğiz....
Baron_Sengir
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Baron_Sengir »

Yaa ister istemez Entreri'nin kötülenmesine takıldım ben.Yani Entreri için yapılan yakıştırma kesinlikle birebirdir ve Artemis Entreri "yaşayan en ölümcül insan"dır(bence).İlla Drizzt le karşılaştırırsak:
Drizzt Twinkle(+3 Scimitar) ve Defender +5 kullanıyo.Çok kuvvetli sleep poisonlu crossbow'u unutmayalım ki bu kimbilir + kaçtır.Drizzt Artemisle karşılaştığında 200 yaşında falandı.Adamın 71% magic resistance ı var(hatalıysanam düzeltin).Drow toplumunun yetiştirdiği en iyi silah ustasının oğlu.Uzun süre Zaknafein den ders alıp sonra da 30 yılını akademide geçiriyo.Üzerinde elven chainmail var(drow yapımı,özelliklerini bilmiyorum ama tuniğin altına giydiği için güneş ışığından etkilenmiyo)Elemanda bracers of speed(adı böyleydi galiba)var onu da ayaklarında takıyo.bide en göze batan özelliği 2nd ed. da dexterity sinin 20 olması..
Artemis Entreri görünürde sadece dirk kullanıyo(magical diil!)(eskrim de kullanılan silahlardan sanırım)tuniğin altında leather armor var.Başka herhangi bir magical item'ı yok.Aslında başka bir item'ı yok şu piskopat daggerı unutmazsak.O daggerın attack ya da damage bonusu hakkında hiçbir fikrim yok sadece tahmini vampiric touch gibi bişey atıyo olabilir.Ya da basitçe damage i kadar Entreri'yi kalıcı olarak iyileştiriyo.Enteri Drizzt le karşılaştığında 30 yaşından azdı.Hatta tahmini 25-26.Entreri çocukluğunu sokaklarda geçirdiğinden thief ile başlıyo ama ben sonradan fighter aldığını da düşünüyorum aksi takdirde Drizzt'e karşı hiçbir şansı olamaz.
Bildiğim birşey daha var.2nd ed. da Drizzt 17 lvl figher,17 lvl ranger. Eweeet,şimdi eğer fighter/thief bi human,böyle bir savaş makinasını(ki bu bir drow) ölümle burun buruna getiriyosa(ki inventorylerini yazdım,drizzt'in üstünlüğü apaçık)bu adamda bir numara var demektir.Düşünün,Artemis'in daggerının boy dezavantajıda var ve scimitar gibi hızlı silahlar kullanan drizzt'in yanına yaklaşamaması gerekir.Ama bu adam için Drizzt'in dengi diyolar.E çıkarın bakalım şu elven chainmaili,verin Drizzt'e iki scimitar da kim daha yetenekli görelim.Tamam,Drizzt saniyesinde yeri öper demiyorum ama eğer bir iki gömlek üstün biri arsa,o da Entreridir bence...
Evil rises,darkness falls...
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

şimdi şöyle bir durum var ama Entrerinin onca silahı kullanamamasının en ciddi nedeni yeteneğinin olmaması sonuçta onun eline ikince kılıcı alacak parasının olmadığını pek sanmıyorum... Bunun yanında drittzle entreri dövüşlerinde yanlış biliyorsam düzeltin ama drittzin zırhı hayatını kurtarmıyordu.. Drittz her defasında taktiksel olarak üstünlüğü ele geçirip kazanıyordu... (mesela ilkinde entrerinin elini yarıyordu....) Ancak bu diğer bölümde de dediğim gibi entreriyi küçümsetmez.. Sonuçta onun diğer kara elflerle dövüşünü de gördük... Sadece entreri kendisinin thief yeteneklerini kullanacağına dürüst bir savaşta bir savaşçıyı yenme isteğine kurban oluyor.. Tamam bir şansı vardı ama yine de drittzin kazanma ihtimalinin daha fazla olduğu ortada idi ve o da kazandı....
Baron_Sengir
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Baron_Sengir »

Ben de onu diyorum:Kazanma ihtimali Drizzt'in tabii ki daha fazla.Ancak Entreri kesinlikle daha yetenekli..yani ben oraya yaşını şuyunu buyunu boşuna yazmadım.Drizzt in lvllarını gördünüz kaç yaşında olduğunu da ama Enteri onla teke tekte başa çıkabiliyosa (ki bence çıkıyo)bu onun ne kadar yetenekli olduğunu gösterir ki adam 30 yaşın altında human.Ayrıca şu ikinci kılıç muhabbetinin parayla yakından uzaktan alakası yok olay tüm Faerun'da(Forgotten'ın geçtiği kıta)İKİ UZUN SİLAHI BERABER KULLANABİLEN TEK IRKIN DROW OLMASI.Benim anlatmak istediğim bu kadar magical itemlarla donanmış ve bissürü ırsi avantaja sahip bi savaşçıyla başdebilen biridir Entreri.Bu da sıkı yetenek ister bence.Drizzt-Entreri combatları için durum şundan ibarettir:İlk çınlama duyulduktan sonra çınlamaların arası gelmez.Bu bile herhangi bir human için başarı değilse nedir?
Evil rises,darkness falls...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Ben Conan derim :P
Heralde FR'da olsaydı 20 barbar / 10 fighter / 4 rouge falandır.
(Yani pek de hırsız gibi değil aslında :D)

hayatında meslekleri korsanlıktan, hırsızlıktan, süikastçilikten, kölelikten, gladyatörlükten, imparator olmaya kadar değişiyor.

Senelerce gladyatör olarak savaşmış ve çinli savaş ustalarından silah eğitimi almış. Eline ne geçirse silah olarak kullanabiliyor ve
ZIRH GİYMEDEN SAVAşABİLİYOR!

Robert E Howard'ın kitaplarından birinde bir denizcinin kolunu hızla çekerek koparıyordu.

Supreme Great Cleave gibi de bir yeteneği var zırhlı deneyimli askerleri 5er 10ar yiyor desek yeridir. Silahlarının büyüsüz olduğunu söylemeye bile gerek yok.
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

senin bahsettiğin zırhsız dövüş her silahı ustaca kullanma vs bunlar gladyatör özellikleri bence barbar yerine gladyatör yazmalısın oraya
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Gladyatör çok kötü bir prestige class ya. Özelliklerini Sword and Fist'ten okudun mu? Seyirci alkışladığında filan özellikler kazanıyosun yok güçleniyosun çok mantıksız gereksiz bir class bence.

Ayrıca bütün fighterlar exotic hariç bütün silahları kullanabilirler. Buna Martial Weapon Proficiency deniyor ve gürz, topuz, balta, savaş baltası, kılıç, iki elli kılıç, vs. vs. toplamda 26 silahı kullanabiliyorsun ayrıca simple weaponları da kullanabiliyosun (sopa, mızrak vs.) bunlar da 12-14 tane filandı yanlış hatırlamıyorsam. Yani gladyatör olmasan da bir fighter bütün bu silahları kullanabilir. Fighter çok büyük bir eğitim gerektiren bir class şakaya gelmez :D
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

sölediğin şeyde haklısın ama gladyatör zırhsız savaşırken bütün silahlara focus ve kendi istediği birkaç silaha feat harcamadan master onun dişinda eğer biri seni sürekli gaza getirirse bu yanındaki arkadaşın bile olabilir yada gurupta bir kız varsa ve sen onu etkilemeye çalışıyosan kısacası eğer gazsan senin süpermene benzer bişi oluyo 8O (süpermen: barbarian frenzied berserker) :P
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Hahahahahaha süpermiş ben bunu görmemiştim bir okuyayım merak ettim zuahahahah.
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Ya inceledim gladyatör kitini ama senin söylediğine benzer bir özellik yoktu. Sen hangi kaynaktan buldun bunu. Ben AD&D 3rd edition Sword & Fistten baktım çok farklı bir kit senin dediğin gibi değil...
Post Reply