Tek Yüzük.....

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
FreyaImplorer
Kullanıcı
Kullanıcı

Tek Yüzük.....

Post by FreyaImplorer »

http://www.goldas.com/ProductInfo.asp?Product_ID=571 ... Alınmaya değer mi..Lotr fanı olarak koleksiyon yapmayı düşünüyorum bunu mu alsam yoksa daha ucuz ve altın olanını biliyormusunuz?.Zaten yakında Anduril'i bulup dışarı çıkacam zaten.Herkesi Orc niyetine doğrarım sonrada yüzüğü takıp kaçmaya çalışırım.Düşüsenize polisleri yüzüktayfları sanıp,yargıçı Sauron sanıyorum.Komik olur :)
Kirshamor
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: Tek Yüzük.....

Post by Kirshamor »

FreyaImplorer wrote:Düşünsenize polisleri yüzüktayfları sanıp,yargıçı Sauron sanıyorum.Komik olur
bence sen önce bi silkinip kendine gel. :)

Goldaş altınların yanısıra aynı yüzüğü başka formatlarda da çıkarttı. onlar daha ucuz olabilir. biraz daha detaylı ara istersen...
yola devam...
...barış için
Cyan Bloodbane
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Cyan Bloodbane »

Ash Nazg Durbatuluk
Ash Nazg Gimbatuluk
Ash Nazg Thrakatuluk
Lord of The Rings
I cry.when angels deserved to die
FreyaImplorer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FreyaImplorer »

Ash Nazg Thrakatuluk
Benim bildiğim yüzükte öyle yazmıyor.
Sanırım Ash Nazg Durbatuluk Ash Nazg Gimbatul Ash Nazg İsh-Krimpatul gibi birşey olacak...Ne zamandır okumuyorum kitabı....
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Arkadaşlar bu tek yüzük değil sanırım tek yüzükte yazılar ateşe atıldığında beliriyordu öyle bir teknoloji de ilginç olurdu ama değil mi sizce???
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

Bu zımbırtı pek kalite bişey ama baya pahalı...benim ark bunun gümüşünü aldı oda güzel...yani hem altın biraz kıro işi hem bi de kalın ya ama gümüş hoş duruyo...
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Orjinal yüzük hangi metaldendi???
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Sıradan altın bir yüzük gibi görünüyor, fakat Sauron'un içine neler kattığını kim bilebilir?
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Sıradan altın bir yüzüğün ateşin içine atılıp ısınmaması ve aynı zamanda sahibinin parmak boyuna göre değişebilen boyutundan yola çıkarak elastisiteye sahip olması pek mümkün değil. Farklı bir metal kesinlikle. Düzeltiyorum farklı metaller. Daha da düzeltiyorum farklı materyaller olsa gerek kesinlikle.

Hem çok sağlam hem esnek hem de metal olacak. Günümüz dünyasında bunu andırabilecek bir şey var mı? Aklıma cıva geliyor gibi ama o da alakasız olur. Renk zaten tutmuyor da onun dışında katı cıva esnek olmaz sanıyorum, en azından o derece. Hem ısıyı da iletir.

Isıyla beraber rengi değişen bir metali de yüzüğün içine kakarak kullanırsak ateşin içine atıldığında yazılar çıkan bir yüzük elde edebiliriz. Böyle bir maddenin bulunabileceğini sanıyorum.
Taşlar unutana dek...
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Yüzüğün gücü ve özellikleri malzemesinden değil yapılış biçiminden kaynaklanmakta, yani pekala Sauron sadece altın kullanmış olabilir.
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Haklısın. Diğer başlıkta yüzüğü günümüz dünyasında nasıl taklit edebileceğimizi konuşuyorduk. Bu başlıkta bilen birisi bize lotr'da tek yüzüğün yapılışı ile ilgili bilgilerini aktarabilir mi? Üstünde tartışırdık.
Taşlar unutana dek...
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

2. Ã?ağ'ın ortalarında Noldorlu Zanaatkarlar - ki başlarında Celeborn oğlu Celebrimor vardı- güç yüzükleri yapmaya başladılar. Başlangıçta bunlar ufak ziynetlerdi, fakat bu konudaki irfanları arttıkça daha da güçlendiler. Ve böylece ali yüzükler üretildi. Bu yüzüklerin üretilmesinde Sauron - o zamanlar sahte bir surete bürünmüştü ve kendini 'Hediye Veren' diye isimlendirmişti - Elflere yardım etti. Celebrimor en güçlü üç yüzüğü de dövdükten sonra - ki bunların yapımında Sauron rol oynamadı - Sauron Mordor Diyarına geldi. Burada gizlilikle çalışarak Tek Yüzüğü yaptı. Denir ki, Hüküm Dağı'nın ateşlerinde dövülen bu yüzük tamamlandığında Sauron şöyle haykırmış: Hepsine hükmedecek bir yüzük, hepsini o bulacak, hepsini bir araya getirip, karanlıkta biribirine bağlayacak', onun sözlerini duyan Celebrimor nihayet niyetini anlamış. Zaten Sauron da niyetini daha fazla gizlememiş, diğer yüzüklerde hak iddia ederek Eregion'a saldırdı. Eregion yıkılmış Celebrimor ve orada yaşayan Noldor Halkı'nın çoğu ölmüştü. Fakat Celebrimor'un sonradan dövdüğü Üç Yüzük elflerde kaldı. Diğer ali yüzüklerse Sauron tarafından insan ve cücelere dağıtıldı. İnsanlar Sauron'un umduğu gibi onun boyunduruğu altına girerken cüceler ona baş eğmedi. Fakat yüzükleri sınırsız servet amacıyla kullandılar..
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Vaay be ilginçmiş ama büyünün yaptığını neden teknolji de yapmasın yaaa??? Bence olabilir aslında en azından yazının sıcakta belirmesi olabilir belki...
HARBE GİDEN
Ivellius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ivellius »

Cyan Bloodbane wrote:Ash Nazg Durbatuluk
Ash Nazg Gimbatuluk
Ash Nazg Thrakatuluk
Lord of The Rings
tam olarak şöyle:
ash nazg durbatuluk ash nazg gimbatul ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul

LOTR-yüzük kardeşliği-elrond'un divanı
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

İlginç sözler yaa ben de böle bir şeyler bulayım belki bir gün tüm çalgılara hükmedecek tek flüt yaptırırım

şaka şaka yahuuu..
HARBE GİDEN
Post Reply