Loncalar ve Toplum

Gölgelerdeki yaşamı bilenler için...
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Loncalar ve Toplum

Post by raini »

Arkadaşlar fikrinizi öğrenmek istediğim bir konu sizce hırsız loncaları ne ölçüde gereklidir. Bir hırsız için değil toplum için diyorum sice bu örgütlerin toplumda belli kesimleri kontrol altına alıp onlara yaşama şansı vermek gibi bir fonksiyonu var mı yoksa bu aslında loncalar olmasa da başka organizasyonlarca üstlenilebilecek bir görev mi?
Biraz karmaşık oldu galiba. Neyse anlamadıysanız söyleyin tekrar yazarım.
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Aslında bu tarz loncalar çokça şehir yönetimini frenleyen başka bir kontrol mekanizmasıdır. Bunun en iyi örneğini Deepwater'da görebilirsin. Ayrıca Tamuli 3'lemeside buna muntazam bir örnektir.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Daha o kitabı okumadım her halde çevrilmemiştir ama bunun dışında da bana hep şehirdeki sefaletin beslediği ama o sefaletin içindekiler için tek çıkış yolu oln yerler gibi gelmiştir loncalar.
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

Bence loncalar fakir kesimlerin yaşayabildikleri yerdir. Yani ne bileyim, hiçbirşeyken loncada bir yerin olur, bir amacın falan.
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Dediğim kitapların tamammı türkçe.

Bunun dışında ayrıntılar için herkesi çatım altında toplayıp tanıttığım kumarhaneme buyrun (bkz. "Uyanın" başlığı!).

Ayrıca düşündüğünüz gibi sadece fakir ve sefil yerles için değil en zengin , ihtişamlı ve gösterişliler içinde loncalar çok faydalıdır.

*Talen Quicksilver
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

Hırsız loncaları?
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Arkadaşlar sanırım başlığın bir bölümü kitap tanıtımlarına aktarılmıştır. Atalusun dönüşümü ve Gedik savaşları adlı başlığa bu bölümü taşıyorum.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Hırsız loncaları korkutucu yerlerdir. Bunlara muhtaç kalınıyorsa şehirlerde hakikaten bir şeyler değişmeli bence değiştirilmeli.
Ozanlık ruhun coştu yine.

Oraya girmişti kurtulmak için
Onu izleyen hayallerden
Ve yalnızlığından onu deli eden
Gücü bulmayı istiyordu ve belki sevgiyi
Bulduğu şey ise bir yalandı sadece
Yıllarca onu içine çeken bir yalan
Ve gerçeği anlayıncaysa geç olacaktı
Çok geç....

Gnom Ozan Firble (flütle bir şarkı da besteleyeceğim bu şiir için)
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

Bence hırsız loncaları hiç de kötü değil. Bazen arkanda birilerinin olması, karanlık bir şehirde, hiç de fena değildir.
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Uzun süre ben de loncalara kötü bakmıştım artık emin değilim. Onlar noolursa olsun insanlara bir hayat veriyorlar her ne kadar bedelini isteseler de ki kimi zaman bu bedelin çok da yüksek olmadığını da sanırım kabul etmek gerekiyor. Sonuçta onların anlamını ancak onların yokluğunda anlayabiliyor insan.
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Hırsız loncaları aşağılık yerler... Hırsızlık kişiye göre aşağılıklık çıkabilir fakat loncada bu imkansız. Ayrıca Night; sırtında hançerini hissettiğinde dost sandığın kişinin karanlık bir şehirde arkanda kimse olmamasını dileyebilirsin; fakat emin ol bu son derece geç olacaktır!
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

Hırsız loncaları daha iyi bir hayat önermezki zaten, kendin gibilerle yaşayabileceğin, seni anlayabilecek kişilerle beraber olabileceğin bir hayat önerir.

Eh bu da bazen daha iyi bir hayat gibi görünebilir...
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

hırsız loncasında iki tür insan vardır. Lonca yöneticileri ve onların köleleri...
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

Loncaya gir diye kimse seni zorlamaz, senin seçimindir.
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

çoğu kişi loncaya mecburiyetten girer bence...
Post Reply