Fallout
Abi doğrudemişsin. Yani souçta onlar PC elit olmak hakları.
Senin science kullanım tekniğinde güzelmiş. Hatta benim işime daha çok gelirdi. Gelirdi diyorum çünkü oynamıyoruz.(BBÃ?HÃ?Ã?Ã?Ã?Ã?Ã?Ã?Ã?Ã?Ã?Ã?Ã?Ã?!)
Senin science kullanım tekniğinde güzelmiş. Hatta benim işime daha çok gelirdi. Gelirdi diyorum çünkü oynamıyoruz.(BBÃ?HÃ?Ã?Ã?Ã?Ã?Ã?Ã?Ã?Ã?Ã?Ã?Ã?Ã?!)
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
-
occultsearcher
- Kullanıcı

En sevdiğim sistemler sıralamasında Fallout 3.'dür.
Kural hadisesi biraz karışık, birebir yapılamıyor.
Mesela Burock demiş ki: Science'ı identify olarak kullanıyorum. Zaten kural kitabında da bir şeyin sezgisel olarak anlaşılması ihtimalidir.
Ayrıca: Doctor's Bag yoksa Doctor, FA Kit yokse, FirstAid kullandırmam. Bence yanlış. Yani Doc doğru da, FA yanlış. Ã?ünkü FA normal bir bez ve herhangi bir bıçakla da yapılabilir.
O kısıtlama hadisesini ben de sevmiyorum.
Bir house rule yaptımdı: Her tür yırtıcı/delici silahın hasarı için 1d6 atılır:
1-3 arası Normal Yara: Saatte 1d3 dmg, FA kullanılana kadar.
4 Ciddi Yara: Saatte 1d6 dmg,
5 Kritik Yara: Saatte 2d6 dmg
6 Öldürücü Yara: Saatte 3d8 dmg
Buna bir de Death Resistance eklerseniz(sec. stat. olarak) tadından yenmez...
Bir de GIFTED kullanmaktan hoşlanmam. SKILLED kullanırım. Yanına da Good Natured koyarım, çok güzel medic olur...
Kural hadisesi biraz karışık, birebir yapılamıyor.
Mesela Burock demiş ki: Science'ı identify olarak kullanıyorum. Zaten kural kitabında da bir şeyin sezgisel olarak anlaşılması ihtimalidir.
Ayrıca: Doctor's Bag yoksa Doctor, FA Kit yokse, FirstAid kullandırmam. Bence yanlış. Yani Doc doğru da, FA yanlış. Ã?ünkü FA normal bir bez ve herhangi bir bıçakla da yapılabilir.
O kısıtlama hadisesini ben de sevmiyorum.
Bir house rule yaptımdı: Her tür yırtıcı/delici silahın hasarı için 1d6 atılır:
1-3 arası Normal Yara: Saatte 1d3 dmg, FA kullanılana kadar.
4 Ciddi Yara: Saatte 1d6 dmg,
5 Kritik Yara: Saatte 2d6 dmg
6 Öldürücü Yara: Saatte 3d8 dmg
Buna bir de Death Resistance eklerseniz(sec. stat. olarak) tadından yenmez...
Bir de GIFTED kullanmaktan hoşlanmam. SKILLED kullanırım. Yanına da Good Natured koyarım, çok güzel medic olur...
M - There is indeed such a conspiracy
"When you see filth, call it filth"
"When you see filth, call it filth"
-
occultsearcher
- Kullanıcı

nortinin dediği gibi, karakter çeşitliliği had safhada SPECIAL sisteminde. bence bu çeşitlilik skill mantığından kaynaklanıyo. ne karakter yaratımında ne de level atladığında iki farklı kişi aynı skilleri arttırır. şu noktayı da gözden kaçırmamak gerek: SPECIAL sistemi sadece core rulelardan oluşan, hiç ek kitaba sahip olmayan bir sistemdir. yani aslında bu sisteme yapılacak çok ek var daha. bu açıdan da değerlendirilirse SPECIAL sisteminde neredeyse birbirine eş 2 karakter olmayacağı aşikardır
War, war never changes...