Serilerin devamı hakkında

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

bana kudretli büyücülerden
çılgın kenderlerden
dünyayı mahveden tanrılardan
sonra
ilaç gibi gelmişti

ama seçim senin tabii
Skylancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Skylancer »

abi o adamı bana övdelerde övdüler...bi heves aldım okudum...beah!....o raistlin konusundada dediğim gibi, romanlarda öyle "süper kahraman" tiplemeleri sevmiyorum...frp'de bi çeşit gerçeklik, ve böyle karakterler gerçekçiliğini düşürüyor. ha tabi bu lafım çok bıçak sırtı, yanlş anlşaılma katsayısı yüksek lakin anlayacağınızı umuyorum demek istediğimi :)
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

Skylancer wrote:abi o adamı bana övdelerde övdüler...bi heves aldım okudum...beah!....o raistlin konusundada dediğim gibi, romanlarda öyle "süper kahraman" tiplemeleri sevmiyorum...frp'de bi çeşit gerçeklik, ve böyle karakterler gerçekçiliğini düşürüyor. ha tabi bu lafım çok bıçak sırtı, yanlş anlşaılma katsayısı yüksek lakin anlayacağınızı umuyorum demek istediğimi :)
ben de gerçekçi kahramanlardan hoşlanırım tabii
ama fantastik edebiyat
eninde sonunda "gerçekçi" olmayacak
gerçekçilikten kasıt rulebooklara uymaksa buna katılmıyorum

"aha bu adam bunu yapabilir abi!" dedirtmekse tamam katılıyorum
Skylancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Skylancer »

gerçekçilikte asla rulebooklar kaynak almam..hatta doğruyu söylemek gerekirse anti-rulebook bir adamım, 3 yıl tek bir kuralkitabı yahut zar kullanmadan frp oynadık biz ve hayatımda hiç bu kadar akıcı ve "kitapvari" oyunlar oynamamıştım..

drizzt'i sevmememin bir nedenide aslında r.a. salvatore'u o kadar da iyi bir yazar olarak görmemem.
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

zevkler farklıdır tabii (renkler farklı değildir kafiye olsun diye söylenir)

bence RAS çok iyi bir yazar
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

pyros wrote:zevkler farklıdır tabii (renkler farklı değildir kafiye olsun diye söylenir)

bence RAS çok iyi bir yazar
o 'zevkler ve renkler tartışılmaz' değil miydi :P

imza: Düzelten Adam :P
Last edited by fingolfin on Fri Apr 23, 2004 7:25 pm, edited 1 time in total.
Skylancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Skylancer »

salvatore'un başarısı (bence)akıcı üslubu. Allah için sürükleyici bir anlatımı var, esprili bir dil kullanıyor. İnsan okurken neşeleniyor, mutlu oluyor filan...bir hışım kitabı okuyup bitiriyorsun...sonra düşünüyorsun ben ne okudum diye...eh...derinlik pek bulamıyorum kitaplarında, drizzt ile ilgili yazdıklarını okudum, o kızıl gölgemi ne, hayatımda gördüğüm en arak isimlerle dolu seriyi okudum..hatta star wars için yazdığı kitabı okudum(okumaz olaydım!) hepsini bir hışım okuyup bitiriyorum, başladığım gece bitiyo kitap, uykusuz kalıyorum ama kitap bittikten sonra pek bir zihinsel ve ruhani doygunluk hissetmiyorum..
bu yüzden sevmem salvatore'u..

yukarda bi yerde de bi arkadaşın belirttiği gibi, abi olayı sırf para için yapıyo, çok belli...
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

Ya skylancer alınma ama
bu para için muhabbetine biraz kafayı takmışsın
gibi geliyor bana

tamam haklı olduğun noktalar var tabii
ama bu kadar da tutucu bakma bu işe
Skylancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Skylancer »

ya para için derken "merchandise" anlamında söyledim...herkes herşeyi para ve şan şöhret için yapar...ama bu adam içine kendinden bişeyler katmıyor gibi geliyor bana...yani adam yazıyo babam yazıyo...
ama temel sevmeme nedenim;
kitaplarının ciddi bir derinliği olmaması...
chewbacca'yı rezalet bir şekilde öldürmüş olması.
Meronlin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Meronlin »

Derinlik konusu senin fikrindir fakat merak ettim(konuya biraz damdan düşer gibi girdim ama..)bence bir başyapıt olan ANAYURT dadamı ciddi bir derinlik bulamadın.....?
Skylancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Skylancer »

anayurt'u okudum, hoşuma da gitti..çünkü anayurt'ta dikkat edersen dirzzt daha o "allahım yarabbim international-hero drizzt" tadına gelmemişti, kitabın gerçekçiliği vardı ve underdark, drow toplumu "underdark'ı öğreniyorum" bazında başarılı bir şekilde anlatılmıştı ama sonraki kitaplarda bunları bir çırpıda ortadan kaldırdı. Yani adam bir yerden güzel bir nokta yakalasa dahi onu çok çabuk tüketiyor. Bence bu birazda combat hastası olduğu için. Diyorum ya r.a. salvatore çizgiroman hikayeleri muhteşem yazar, combatları ve çok derinlere inmeyen ve zaten inmeside gerekmeyen hikayeler.
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

dövüş sahneleri bir yana, adamın karakterlerini yönlendirmeden serbest bırakması çok hoşuma gidiyor bazen

tamam wizards baskısıyla yapılmış bazı numaralar var
ama sırf para için yazılmış kitaplar diye nitelendirmek yanlış olur
pelinpel
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pelinpel »

e bu kadar övgüden sonra okumamak eşşeklik olur herhalde.
Gittikçe uzaklaşıyorum, her şey bulanık gözüküyor, bir şey beni çekip götürüyor.....engelleyemiyorum.... sonsuzluğun içinden kısık bir ses geliyor....naber lan ?
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

yok canım, ben çok sevdiğim için övüyorum
benim sözlerimle hareket etme
sonra beğenmezsen suçlusu ben olurum
pelinpel
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pelinpel »

bu forum terkedilmiş.. biraz daha ilgi lütfen
Gittikçe uzaklaşıyorum, her şey bulanık gözüküyor, bir şey beni çekip götürüyor.....engelleyemiyorum.... sonsuzluğun içinden kısık bir ses geliyor....naber lan ?
Post Reply