Serilerin devamı hakkında
abi o adamı bana övdelerde övdüler...bi heves aldım okudum...beah!....o raistlin konusundada dediğim gibi, romanlarda öyle "süper kahraman" tiplemeleri sevmiyorum...frp'de bi çeşit gerçeklik, ve böyle karakterler gerçekçiliğini düşürüyor. ha tabi bu lafım çok bıçak sırtı, yanlş anlşaılma katsayısı yüksek lakin anlayacağınızı umuyorum demek istediğimi 
ben de gerçekçi kahramanlardan hoşlanırım tabiiSkylancer wrote:abi o adamı bana övdelerde övdüler...bi heves aldım okudum...beah!....o raistlin konusundada dediğim gibi, romanlarda öyle "süper kahraman" tiplemeleri sevmiyorum...frp'de bi çeşit gerçeklik, ve böyle karakterler gerçekçiliğini düşürüyor. ha tabi bu lafım çok bıçak sırtı, yanlş anlşaılma katsayısı yüksek lakin anlayacağınızı umuyorum demek istediğimi
ama fantastik edebiyat
eninde sonunda "gerçekçi" olmayacak
gerçekçilikten kasıt rulebooklara uymaksa buna katılmıyorum
"aha bu adam bunu yapabilir abi!" dedirtmekse tamam katılıyorum
gerçekçilikte asla rulebooklar kaynak almam..hatta doğruyu söylemek gerekirse anti-rulebook bir adamım, 3 yıl tek bir kuralkitabı yahut zar kullanmadan frp oynadık biz ve hayatımda hiç bu kadar akıcı ve "kitapvari" oyunlar oynamamıştım..
drizzt'i sevmememin bir nedenide aslında r.a. salvatore'u o kadar da iyi bir yazar olarak görmemem.
drizzt'i sevmememin bir nedenide aslında r.a. salvatore'u o kadar da iyi bir yazar olarak görmemem.
-
fingolfin
- Seçilmiş Savaşçı
o 'zevkler ve renkler tartışılmaz' değil miydipyros wrote:zevkler farklıdır tabii (renkler farklı değildir kafiye olsun diye söylenir)
bence RAS çok iyi bir yazar
imza: Düzelten Adam
Last edited by fingolfin on Fri Apr 23, 2004 7:25 pm, edited 1 time in total.
salvatore'un başarısı (bence)akıcı üslubu. Allah için sürükleyici bir anlatımı var, esprili bir dil kullanıyor. İnsan okurken neşeleniyor, mutlu oluyor filan...bir hışım kitabı okuyup bitiriyorsun...sonra düşünüyorsun ben ne okudum diye...eh...derinlik pek bulamıyorum kitaplarında, drizzt ile ilgili yazdıklarını okudum, o kızıl gölgemi ne, hayatımda gördüğüm en arak isimlerle dolu seriyi okudum..hatta star wars için yazdığı kitabı okudum(okumaz olaydım!) hepsini bir hışım okuyup bitiriyorum, başladığım gece bitiyo kitap, uykusuz kalıyorum ama kitap bittikten sonra pek bir zihinsel ve ruhani doygunluk hissetmiyorum..
bu yüzden sevmem salvatore'u..
yukarda bi yerde de bi arkadaşın belirttiği gibi, abi olayı sırf para için yapıyo, çok belli...
bu yüzden sevmem salvatore'u..
yukarda bi yerde de bi arkadaşın belirttiği gibi, abi olayı sırf para için yapıyo, çok belli...
ya para için derken "merchandise" anlamında söyledim...herkes herşeyi para ve şan şöhret için yapar...ama bu adam içine kendinden bişeyler katmıyor gibi geliyor bana...yani adam yazıyo babam yazıyo...
ama temel sevmeme nedenim;
kitaplarının ciddi bir derinliği olmaması...
chewbacca'yı rezalet bir şekilde öldürmüş olması.
ama temel sevmeme nedenim;
kitaplarının ciddi bir derinliği olmaması...
chewbacca'yı rezalet bir şekilde öldürmüş olması.
anayurt'u okudum, hoşuma da gitti..çünkü anayurt'ta dikkat edersen dirzzt daha o "allahım yarabbim international-hero drizzt" tadına gelmemişti, kitabın gerçekçiliği vardı ve underdark, drow toplumu "underdark'ı öğreniyorum" bazında başarılı bir şekilde anlatılmıştı ama sonraki kitaplarda bunları bir çırpıda ortadan kaldırdı. Yani adam bir yerden güzel bir nokta yakalasa dahi onu çok çabuk tüketiyor. Bence bu birazda combat hastası olduğu için. Diyorum ya r.a. salvatore çizgiroman hikayeleri muhteşem yazar, combatları ve çok derinlere inmeyen ve zaten inmeside gerekmeyen hikayeler.