Serilerin devamı hakkında

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
pelinpel
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pelinpel »

Bence bir seri üç cildi aşınca sapıtıyor. Aynı dünya üzerinde farklı dönemlere ait üçlemelere lafım yok ama Weis ve hickman ın ejder kanadı serisi 3. kitaptan sonra olmamış, 4. zorlamış, 5. de de artık ben kitabı elimden attım bu ne beee diye. Aynı olay
Eddings'in ateşten kubbelerinde de başıma gelmişti. Bu yüzden üç iyidir allaan hakkı da üç tür zaten, okuyucuyu baymamak lazım. bu arada 17 yi görünce yuh dedim, Salvatore işi şova vurmuş bence.
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

neden ki
adam önce buzyeli vadisi serisini yazmıştı

eğer senin gibi düşünseydi şu anda güzelim kara elf serisinden mahrum kalmış olacaktık
pelinpel
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pelinpel »

mesajımı dikkatli okumadın herhalde ikinci cümlede senin karşı çıktığın konunun cevabı yazıyor. Ben bir serinin 4. veya 7. kitaba ulaşmasını kınıyorum, farklı bir dönemde geçmiş başka bir üçleme olabilir ama üç olsun daha fazlası zorlama oluyor.
Gittikçe uzaklaşıyorum, her şey bulanık gözüküyor, bir şey beni çekip götürüyor.....engelleyemiyorum.... sonsuzluğun içinden kısık bir ses geliyor....naber lan ?
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

Hayır ben böyle düşünmüyorum.
Belgariad 5 kitaplık bir seri.
Ve gayette hoş.
hatta 5 kitap yetmiyor bile.
Ne bileyim ki niye zorlama olsun ?
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

belgariad 10 kitap da diebiliriz
malloreon ilk beşlemeden bir kaç ay sonrasından başlıo
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
pelinpel
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pelinpel »

haklı olabilirsin, galiba ben biraz ön yargılı yaklaşıyorum :wink: , belgariad serisini henüz okumadım, tavsiyelerine uyup okumaya başlıycam , ondan da sıkılırsam ben de bir sorun var herhalde diyeceğim :P
ketchup
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ketchup »

aslında serilerde olayın devamı geliyorsa devam etsin ama mesela lotr 3 kitaptı ve 3. kitapta herşeyi bitirdiler mesela tolkien ölmeden bu seriyi 4.kitap olarak başlasaydı bence o zaman lotr'da sıkıcı olabilirdi,çünkü biten bir şeye yeniden başlamak kötü oluyor,ama bir kitap diğeriyle ağlantılı olunca,hikaye bitmeden devam ettiği müddetçe seri uzayabilir ve okunabilir...
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

pardayanlara ne demeli?

10-15 arası kitap sayısısı var tam olarak bilmiyorum bilen aydınblatsın lütfen

her neyse eğer lotr 3 kitap değil de 6 kitap olsa okumayacak mıydık?

sıktı bu da deyip atacak mıydık

hayır eser iyiyse, konu sürükleyiciyse isterse 10 kitap olsun okunur
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

Valla ben drizzt Do'urden'in 8 kitabını okudum bırakın baymayı 38 8O tane daha olsa gene okurum.Yani eser güzelse kitap sayısı önemli değil bence.
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

hatta olayı abartıp diyorum ki bir seri için 3 kitap çok az!
lotr a lafım yok ama mesela Kızıl Gölge çok güsel bir seri olmasına rağmen kitabı kursağımızda bırakıp bitti
3 kitap az..az...
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
pelinpel
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pelinpel »

vazgeçtim üçte kalmalı hatta iki de olabilir ve hatta varolan kitapları boole birleştirsinler 5000 sayfa bir arada 1 kitap yapsınlar :twisted: ne o öyle al al bi sürü kitap yeter be :P
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

yurt dışında collectors edition yapılıyor

ama türkiye'de henüz bu yapılmadı (lotr dışında)

ne bileyim, en son annoted legends gördüm

time, war, test of twins hepsi bir arada, üstüne üstlük weis ve hickman'ın okuyucuya notları sayfa kenarlarında yer alıyor, mükemmel bir şey

bunun aynısının chroniclesı da vardı,

mesela Xak-Tsaroth sahnesini oyun olarak oynadıklarını ve kuyunun içinden çıkan canavarın bütün grubu öldürdüğünü söylüyor margaret,
bu olaydan sonra romanı bir oyun gibi yazmama kararı almışlar falan fıstık . . .
Skylancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Skylancer »

ya aslında sorun kitapların hangi sıralamada yazıldığı. yani örnek vermek gerekirse önce yıl 500 dönemini yazıp sona 200 leri yazıyolarsa direk kopukluk oluyo, ama yukarda bahsedilen allahın hakkı 3 olayına bende katılıyorum. 3'ten fazla kitap olup kalitesini yitimeyen okuduğum tek seri yerdeniz. Eddingsleri elricleri okumadığım için bişey diyemem onlarla ilgili.. Gompile kitaplar ise ayrı bişey, zaten özel yapıyolar onları..üçünü bir arada yazan tek manyak tolkien'mış, onu da yayımcılar bölmüş zaten...

drizzt konusunda ise, bence salvatore marvel yada dc ile anlaşsın, adamın üslubuna dikkat ederseniz bir romandan çok çizgi roman havası var, bence drizzt karakteri romanlardan ziyade çizgiromanlarda ortamı kesip biçen bi süper kahraman olarak çok daha inandırıcı olur.
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Skylancer sanırım Drizzt senin tavuğuna kış demiş :P
pelinpel
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pelinpel »

Nedendir bilmiyorum ama drizzt'in ilk üç kitabını 2 sene önce almış olmamam ramen hala okumuş değilim. Bir şekilde bana itici geliyor, elim gitmiyor. Sanki herkesin bu kadar övdüğü bir kitabı ben beğenmeyecek mişim de onları okuyarak boşa zaman harcayacak mışım gibi.
Gittikçe uzaklaşıyorum, her şey bulanık gözüküyor, bir şey beni çekip götürüyor.....engelleyemiyorum.... sonsuzluğun içinden kısık bir ses geliyor....naber lan ?
Post Reply