Serilerin devamı hakkında
Bence bir seri üç cildi aşınca sapıtıyor. Aynı dünya üzerinde farklı dönemlere ait üçlemelere lafım yok ama Weis ve hickman ın ejder kanadı serisi 3. kitaptan sonra olmamış, 4. zorlamış, 5. de de artık ben kitabı elimden attım bu ne beee diye. Aynı olay
Eddings'in ateşten kubbelerinde de başıma gelmişti. Bu yüzden üç iyidir allaan hakkı da üç tür zaten, okuyucuyu baymamak lazım. bu arada 17 yi görünce yuh dedim, Salvatore işi şova vurmuş bence.
Eddings'in ateşten kubbelerinde de başıma gelmişti. Bu yüzden üç iyidir allaan hakkı da üç tür zaten, okuyucuyu baymamak lazım. bu arada 17 yi görünce yuh dedim, Salvatore işi şova vurmuş bence.
mesajımı dikkatli okumadın herhalde ikinci cümlede senin karşı çıktığın konunun cevabı yazıyor. Ben bir serinin 4. veya 7. kitaba ulaşmasını kınıyorum, farklı bir dönemde geçmiş başka bir üçleme olabilir ama üç olsun daha fazlası zorlama oluyor.
Gittikçe uzaklaşıyorum, her şey bulanık gözüküyor, bir şey beni çekip götürüyor.....engelleyemiyorum.... sonsuzluğun içinden kısık bir ses geliyor....naber lan ?
aslında serilerde olayın devamı geliyorsa devam etsin ama mesela lotr 3 kitaptı ve 3. kitapta herşeyi bitirdiler mesela tolkien ölmeden bu seriyi 4.kitap olarak başlasaydı bence o zaman lotr'da sıkıcı olabilirdi,çünkü biten bir şeye yeniden başlamak kötü oluyor,ama bir kitap diğeriyle ağlantılı olunca,hikaye bitmeden devam ettiği müddetçe seri uzayabilir ve okunabilir...
hatta olayı abartıp diyorum ki bir seri için 3 kitap çok az!
lotr a lafım yok ama mesela Kızıl Gölge çok güsel bir seri olmasına rağmen kitabı kursağımızda bırakıp bitti
3 kitap az..az...
lotr a lafım yok ama mesela Kızıl Gölge çok güsel bir seri olmasına rağmen kitabı kursağımızda bırakıp bitti
3 kitap az..az...
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
yurt dışında collectors edition yapılıyor
ama türkiye'de henüz bu yapılmadı (lotr dışında)
ne bileyim, en son annoted legends gördüm
time, war, test of twins hepsi bir arada, üstüne üstlük weis ve hickman'ın okuyucuya notları sayfa kenarlarında yer alıyor, mükemmel bir şey
bunun aynısının chroniclesı da vardı,
mesela Xak-Tsaroth sahnesini oyun olarak oynadıklarını ve kuyunun içinden çıkan canavarın bütün grubu öldürdüğünü söylüyor margaret,
bu olaydan sonra romanı bir oyun gibi yazmama kararı almışlar falan fıstık . . .
ama türkiye'de henüz bu yapılmadı (lotr dışında)
ne bileyim, en son annoted legends gördüm
time, war, test of twins hepsi bir arada, üstüne üstlük weis ve hickman'ın okuyucuya notları sayfa kenarlarında yer alıyor, mükemmel bir şey
bunun aynısının chroniclesı da vardı,
mesela Xak-Tsaroth sahnesini oyun olarak oynadıklarını ve kuyunun içinden çıkan canavarın bütün grubu öldürdüğünü söylüyor margaret,
bu olaydan sonra romanı bir oyun gibi yazmama kararı almışlar falan fıstık . . .
ya aslında sorun kitapların hangi sıralamada yazıldığı. yani örnek vermek gerekirse önce yıl 500 dönemini yazıp sona 200 leri yazıyolarsa direk kopukluk oluyo, ama yukarda bahsedilen allahın hakkı 3 olayına bende katılıyorum. 3'ten fazla kitap olup kalitesini yitimeyen okuduğum tek seri yerdeniz. Eddingsleri elricleri okumadığım için bişey diyemem onlarla ilgili.. Gompile kitaplar ise ayrı bişey, zaten özel yapıyolar onları..üçünü bir arada yazan tek manyak tolkien'mış, onu da yayımcılar bölmüş zaten...
drizzt konusunda ise, bence salvatore marvel yada dc ile anlaşsın, adamın üslubuna dikkat ederseniz bir romandan çok çizgi roman havası var, bence drizzt karakteri romanlardan ziyade çizgiromanlarda ortamı kesip biçen bi süper kahraman olarak çok daha inandırıcı olur.
drizzt konusunda ise, bence salvatore marvel yada dc ile anlaşsın, adamın üslubuna dikkat ederseniz bir romandan çok çizgi roman havası var, bence drizzt karakteri romanlardan ziyade çizgiromanlarda ortamı kesip biçen bi süper kahraman olarak çok daha inandırıcı olur.
Nedendir bilmiyorum ama drizzt'in ilk üç kitabını 2 sene önce almış olmamam ramen hala okumuş değilim. Bir şekilde bana itici geliyor, elim gitmiyor. Sanki herkesin bu kadar övdüğü bir kitabı ben beğenmeyecek mişim de onları okuyarak boşa zaman harcayacak mışım gibi.
Gittikçe uzaklaşıyorum, her şey bulanık gözüküyor, bir şey beni çekip götürüyor.....engelleyemiyorum.... sonsuzluğun içinden kısık bir ses geliyor....naber lan ?