Rol yapma oyunlarımız için GENEL yorumlar, fikirler

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Aegron Linwelin wrote:Valla bende aşırı derecede M&M gazı var bu ara oyun olursa süper olur.
Çizgiroman okumayı seven arkadaşlar yok mu hiç?
Superman, Flash, Batman, Spiderman vs vs.
Çizgi roman okumakla ne alakası var; ben de okumuyorum. :-P Bu da FRP neticede

.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Beni M&M ye iten yegane şey çizgiromanlardı ondan sordum.
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Aegron Linwelin wrote:Beni M&M ye iten yegane şey çizgiromanlardı ondan sordum.

M&M (Mutants and Mastermind) da sanıyorum ki oynatması zor bir oyun. Oyun kuralları filan öğrenilse bile GM'in senaryo hazırlaması, super powerların birbiriyle encounterlarında hangi özelliklerin çatışacığına karar vermek vs vs bir sürü endişe verici durum var. Gerçi oyuncular için zevkli olacağı kesin.

.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Evet öyle. Ã?rnek bir oyunun anlatımları için link verebiliyorsak verelim millet görsün. Sen muhtemelen okumuşsunudr zaten :D
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Aegron Linwelin wrote:Evet öyle. Ã?rnek bir oyunun anlatımları için link verebiliyorsak verelim millet görsün. Sen muhtemelen okumuşsunudr zaten :D
Yok valla okumadım doğrusu. Aslında merak da ediyorum. Bırak oyun anlatımını hazır senaryo bile yok elimde. :roll: Bir sürü karakter kağıdı, şehir ve dönem bilgileri, kural kitabı vs ama çok kısa iki encounter dışında, detaylı senaryo yok bende.

Encounterlar da şöyle: Ediyle Büdü ve yanlarında 5 minion banka soymaktadır. Siz de tam bu olayın üstüne bankaya dalarsınız. Burda Edi ile Büdünün süper güçleri anlatılıyor, size karşı ne kullanacaklarını vs. Ve tabii bütün kötü karakterler gibi, zorda kalınca rehine alırlar, masumları kendilerine siper olarak kullanırlar vs Hatta binanın tavanını yıkarlar ve siz insanları korumaya uğraşırken kaçarlar.

.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Bilgi paylaşımı açısından bir sorun olacagını sanmıyorum. Rpcraftta parti kritiklerimiz bölümünde güzel bir oyunu tüm detayları karakterler vs anlatılmış şekilde bulabilirsiniz. Açıkcası zevkle okumaya devam ediyorum. Tavsiye ederim.

Link;

Code: Select all

http://www.rpcraft.net/viewtopic.php?f=25&t=505
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:
Aegron Linwelin wrote:Evet öyle. Ã?rnek bir oyunun anlatımları için link verebiliyorsak verelim millet görsün. Sen muhtemelen okumuşsunudr zaten :D
Yok valla okumadım doğrusu. Aslında merak da ediyorum. Bırak oyun anlatımını hazır senaryo bile yok elimde. :roll: Bir sürü karakter kağıdı, şehir ve dönem bilgileri, kural kitabı vs ama çok kısa iki encounter dışında, detaylı senaryo yok bende.

Encounterlar da şöyle: Ediyle Büdü ve yanlarında 5 minion banka soymaktadır. Siz de tam bu olayın üstüne bankaya dalarsınız. Burda Edi ile Büdünün süper güçleri anlatılıyor, size karşı ne kullanacaklarını vs. Ve tabii bütün kötü karakterler gibi, zorda kalınca rehine alırlar, masumları kendilerine siper olarak kullanırlar vs Hatta binanın tavanını yıkarlar ve siz insanları korumaya uğraşırken kaçarlar.

.
Eğer M&M oynatacaksanız Freedom City kitabına bakın, hazır olarak kötüler motivasyonları ne yapıp yapmayacakları vardır. PL ayarına göre istediğinizi çıkartabilirsiniz.
Templar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Templar »

Ben profesyonel tiyatrocuyum. Pek çok arkadaşım bana bu yüzden frp oynamamı tavsiye etti, çok benziyor dediler, ama ben hala tam olarak ne olduğunu çözemedim bu frpnin. Üstelik bir kez de aralarına aldılar beni oyunda. Adım Mahmut, bana kız bir karakter oynattılar. Dediler ki herkese ilk oyununda karşı cinsiyeti oynatılır. O gün eve gidince çok üzüldüm, dışlandığımı hissettim ve içimde çok kötü duygular oluştu, ağladım. Bana bunu açıklayın lütfen.

Ezgiler ve sezgilerle...

-Mahmut
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Templar wrote:Ben profesyonel tiyatrocuyum. Pek çok arkadaşım bana bu yüzden frp oynamamı tavsiye etti, çok benziyor dediler, ama ben hala tam olarak ne olduğunu çözemedim bu frpnin. Üstelik bir kez de aralarına aldılar beni oyunda. Adım Mahmut, bana kız bir karakter oynattılar. Dediler ki herkese ilk oyununda karşı cinsiyeti oynatılır. O gün eve gidince çok üzüldüm, dışlandığımı hissettim ve içimde çok kötü duygular oluştu, ağladım. Bana bunu açıklayın lütfen
-Mahmut
Mahmut, ben olsam senin o arkadaşlara dikkat ederdim, kötü emelleri var gibi geldi bana; seni fena işletmişler.

Tabii isteyen karşı cinsi de oynar ama bence düzgün olmaz çünkü uzun soluklu FRP'de oyuncu kendi karakterini ister istemez oyuna yansıtıyor. Erkeğin olaylara yaklaşımıyla kızın yaklaşımı birbirinden dağlar kadar farklı.

.
RockSet
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by RockSet »

Beyler bende rplere katılmak istiyorum ne yapmam gerek?
Frp vs biliyorum ama... :???:
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Image

Resimden birçok şey çıkarılabilir :)
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Aegron Linwelin wrote:Image

Yoksa, yoksa... Aldın mı, orijinal mi, senin mi? :-P

.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

dwaxer wrote:
Aegron Linwelin wrote:Image

Yoksa, yoksa... Aldın mı, orijinal mi, senin mi? :-P

.
Yok ama bir aya alıyorum en geç :mrgreen:
fmc
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by fmc »

bende almak istiyorum. bişi bilmiyorum. ne yapçam ya biri bi yardım etsin link versin. kitap adı versin. armut piş ağzıma düş hadi nolur :D
Zaman, kayan bir yıldız. Atmosfer ise; ben..
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Pathfinder istiyorsan buyur;
http://www.amazon.com/Pathfinder-Rolepl ... pg__header

3.5 veya 4 ögrenecem yada benim ingilizcem iyi değil arkadaş bana 3rd oyuncunun el kitabı türkçe lazım diyorsan elimde mevcut 3.5 ve 4'ün fotokopileri var. 3rd oyuncunun el kitabıda orjinal biraz hasar görmüş olarak var. Almayı düşünürsen ses et :mrgreen:
Post Reply