İstimbol (istim punk osmanlı dünyası)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

şimdi biz 1.seviye başlayacağız herhalde? Bu durumda benim mucidin silah ve zırh yapımcısı marifetleri 1.seviyede oluyor yani kendi icatlarından bir silah ve bir zırh türü cihaz olabilir, onun da bonusu +1 olabilir öyle mi?

Daha sonra seviye atlandığında örneğin 2.seviyede Simya marifetini de alabileceğim?

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:.

şimdi biz 1.seviye başlayacağız herhalde? Bu durumda benim mucidin silah ve zırh yapımcısı marifetleri 1.seviyede oluyor yani kendi icatlarından bir silah ve bir zırh türü cihaz olabilir, onun da bonusu +1 olabilir öyle mi?

Daha sonra seviye atlandığında örneğin 2.seviyede Simya marifetini de alabileceğim?

.
Zırh ve Silah yapımcısı Mucid sınıfına otomatik geliyor, sınıflarda yazılı olan ve otomatik gelen savaş marifetleri her seviyede bir (1) artar.

Ayrıca her seviyede bir puanınız var.
Bu puanla
1- Mevcut savaş marifetlerinden birini geliştirebilir.
Ã?rnek: Silah yapımcısı (2)
2- Savaş okulları, Mühendislik okulları ya da Sihirbaz okullarından birini alabilir.
Ã?rnek: Meftbaz (1)
3- Yeteneklerden birini alabilirsiniz
Ã?rnek: Beşeri Münasebet (1)

İkinci seviyede bir puan daha kazanacaksınız bu puanı da yukarıda yazdığı gibi kullanabilirsiniz. Yani ya mevcut özelliklerinizi güçlendireceksiniz ya da destekleyici güçler alacaksınız, bir nevi çoklu sınıf yapmak mümkün.

Dwaxer'in dediği gibi 1. seviye başlıyoruz, karakterleri hazırlayın ayrıntılı özgeçmişe gerek yok (isteyen hazırlayabilir) fakat karakter özelliklerini (Hırslı, gözüpek, korkak, neşeli, öfkeli vs. vs.) belirtirseniz iyi olur.

Niteliklere toplam 26 puan dağıtacaksınız.
Sınıflarınızda yazan özelliklerden hariç bir (1) savaş marifeti,
İnsan olduğunuz için bir (1) yetenek fazladan seçeceksiniz.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Devrimk, ben karakterimin bir nevi çok amaçlı komple vücut zırhı üzerinde çalışmakta olmasını istiyorum mümkünse? şimdilik prototip o yüzden zırh ve silah yetenekleri geliştikçe özellikleri de artar ilerde çeşitli modifikasyonlarla? Zırhın özelliği sırtındaki çanta gibi görünen aslında buhar jeneratörü. Devamlı şekilde rölantide bir enerji var. Ã?ısslıyor, tıslıyor filan. Sabahtan iki parça kömür attın mı akşama kadar gidiyor. Ã?rneğin yandan vanayı açınca kollara, bacağa vs buhar yürüyüp güçlendirici ve hızlandırıcı etki yapıyor. Ayrıca çelik örgülü bir hortum depodan tabancanın altına bağlanarak buhar gücüyle seri ateş edebilme özelliği sağlıyor; nasıl olur mu böyle?

ImageImage
ImageImage
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Olur tabii 1. seviye için bunu Ağır Zırh (plaka zırh)'tan imal ettiğini varsayıyorum.
Madem komplike bir zırh düşünmüşsün fazladan gelen puanını da zırha yatır. Birinci seviyede çok gelişmiş bir şey yapmak mümkün zamanla gelişecek.

Zırh özellikleri:
Güç: 1 puana karşılık 1 artar.
Dayanıklılık: 1 puana karşılık 1 artar.
Avcılık 1 puan (Pusula, saat, su ve yiyecek vs. Avcılık yeteneğindeki özellikleri kopyalayabilecek ekipmanlar.)
Hız:? Hızla ilgili bir kural sistemi oluşturmak lazım, örneğin 1 puan binek hayvanı, 2 puan motorlu araç hızında ilerlemeni, 3 suda 4 ise havada ilerlemeni sağlayabilir,

Zırh yapımı 2 olduğu zaman örnek olarak şu alternatifleri yapabilirsin (örnekler çoğaltılabilir tabii ki):
1- Ağır Zırh (plaka zırh)
Dayanıklılık 10 (8 normal +2 mühendislik)
Güç 2 (dayanıklılık 8'e düşer)

2- Ağır Zırh (plaka zırh)
Dayanıklılık 8
Avcılık 1 (2 hız kullanılmazsa)
Hız 1 (2 avcılık kullanılmazsa)

M&M'deki alternate power gibi düşünebiliriz, içindeki kömür sayesinde dayanıklılığın artar fakat onu güce çevirdiğinde dayanıklılığı azalır gibi. Bu arada kömür değil de ondan çok daha randımanlı olan Nâr kullanılıyor bu dünyada, bir parça attın mı çok uzun süre gider. Alternate power sınırın yatırdığın puan kadar, yani bu durumda kalkanın olmayacak.

Mantık olarak güce gerek yok aslında çünkü mucide silahları zekayla kullanma özelliği verdim. Bu oyunda turda tek saldırı mantığı var fakat silah yapımından gelen +1 hasarı çok ateş ediyormuş gibi düşünmenin bir sakıncası yok. Bir kaç kişiye ateş etme durumunda hasar/2 kuralını uygularız.

Başlangıçta pek istediğin şeyler ortaya çıkmasa bile sanırım 5-6 seviyede gayet mükemmel bir zırhın olur.

Bu arada güzel resimler bulmuşsun.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Zmirnoff
Image

Zmirnoff
----------------
Irk: Yecüc
1. seviye Mucid
----------------
Güç: 5
Bünye: 6
Ã?eviklik: 5
Zeka: 12
----------------
Can: 10 (Bünye ve her seviye için +4)
Fiziksel Savunma: 6 (Ã?eviklik + sınıf tablosu)
Dayanıklılık: 10 (plaka zırh+2kendi üretimi)
Zihinsel Savunma: 13 (Zeka + sınıf tablosu)
----------------
Fiziksel Saldırı:
Tabanca: +1 saldırı, +18 hasar (+6 tabanca, +12 zeka)
----------------
Zihinsel Saldırı:
Yok
----------------
Savaş marifeti:
Silah Yapımcısı(1)
Zırh Yapımcısı(2)
----------------
Yetenekler:
Akrobasi: 3
Algı(1): 13
Avcılık: 3
Atletizm: 3
Beşeri Münasebet: 6
Casusluk: 6
Ã?ilingir: 6
El çabukluğu: 3
Gizlenme: 3

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Bu arada bizim eleman 1 metrelik ufak tefek biri olduğundan bazı cezalar gelecek mi; mesela tabanca küçülecek mi?

M&M deki sistem cuk oturdu bu zırha değil mi; :mrgreen: Atom karınca yapcam bu adamı, "güç vanasını açıyorum, ççıııssssttts, bir yumruk, devasa adam tavanı kırarak dışarı uçar, bacaklara stim veriyorum çısst dört nala koşuyorum :-P ilerde roket gibi uçuşlar da başlar yani, kıçından buhar ata ata.

Neyse bir başlayalım, aslında simya filan, patlangaçlı arbaletler de yapacağız daha. Optik mopti dürbünlü gözlük filan.

Nâr fikrini de çok beğendim.
.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Dwaxer zırhta alternate power olayını kullanmadığın için kalkan alabilirsin.

Yuvarlak kalkan (Savunma +2 + 2kendi üretimi) toplam +4 savunmaya eklenebilir.

Ya da kalkan almayıp

Alternatif güç kaynağı:
Dayanıklılık: 8 (plaka zırh+2 hız)

Bunu şöyle bir mantık oturtabiliriz, buharlı sistemin zırhının içinde kapalı bir hava yastığı oluşturuyor bunu bacaklardaki pistonlara verince hız artıp dayanıklılık azalıyor.

Tam bir striker modeli oldu senin Mucid.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:.
Bu arada bizim eleman 1 metrelik ufak tefek biri olduğundan bazı cezalar gelecek mi; mesela tabanca küçülecek mi?

M&M deki sistem cuk oturdu bu zırha değil mi; :mrgreen: Atom karınca yapcam bu adamı, "güç vanasını açıyorum, ççıııssssttts, bir yumruk, devasa adam tavanı kırarak dışarı uçar, bacaklara stim veriyorum çısst dört nala koşuyorum :-P ilerde roket gibi uçuşlar da başlar yani, kıçından buhar ata ata.

Neyse bir başlayalım, aslında simya filan, patlangaçlı arbaletler de yapacağız daha. Optik mopti dürbünlü gözlük filan.

Nâr fikrini de çok beğendim.
.
Ufağa ceza büyüğe avantaj kuralını şimdilik gereksiz buluyorum, bazı ırklar iri ve denge çok bozulabilir. Karakter kağıdına ırk ve sınıfı da ekledim.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Dwaxer zırhta alternate power olayını kullanmadığın için kalkan alabilirsin.

Yuvarlak kalkan (Savunma +2 + 2kendi üretimi) toplam +4 savunmaya eklenebilir.

Ya da kalkan almayıp

Alternatif güç kaynağı:
Dayanıklılık: 8 (plaka zırh+2 hız)

Bunu şöyle bir mantık oturtabiliriz, buharlı sistemin zırhının içinde kapalı bir hava yastığı oluşturuyor bunu bacaklardaki pistonlara verince hız artıp dayanıklılık azalıyor.

Tam bir striker modeli oldu senin Mucid.
Tamam kalkan almayacağım şimdilik; bu Stimli Zırh projesinde ilerlemek istiyorum. İleride (senin gibi anlayışlı bir GM olduktan sonra) manyak çeşit geliştirmeler yapılabilir çünkü. Ã?rneğin elindeki bir vanadan buhar püskürterek sis oluşturma, düşmanı haşlama (ah düşüncesi bile iğrenç) Tabii bunlar kısa süreli etkiler olacaktır.

şimdi ben alternatif powerları belirtmek zorundayım değil mi?

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Evet şimdilik 2 güç olabilir zırhında. Orjinal güç: dayanıklılık ve alternatif: hız gibi.

En zor karakteri hallettik neyse diğerlerini de bekleyelim.

Bu arada Algı'yı Mucid'den çıkartmak mantıklı olabilir, mucidler dalgın olur ayrıca bir gözlük vasıtasıyla Algı yeteneği kopyalanabilir diye düşünüyorum. şimdilik böyle kalsın sonra düşünürüz.

Dediğin gibi özellikler eklenebilir sistemi de geliştiriyoruz bu sayede yavaş yavaş.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Bu arada Algı'yı Mucid'den çıkartmak mantıklı olabilir, mucidler dalgın olur ayrıca bir gözlük vasıtasıyla Algı yeteneği kopyalanabilir diye düşünüyorum. şimdilik böyle kalsın sonra düşünürüz..

Yani evet, mucit adamın kafasında devamlı bazı hesaplar, fikirler dolandığı için çevresine dikkat etmeyebilir. Ancak konsantre olması lazım ki görebilsin. Fakat ben Algıyı seçmeyi düşündüm ilk etapta, bir de baktım bonus olarak gelmiş. Aslında algının zeka ile ilgili olduğu da tartışılır; tabii ki algı zekayla ilgilidir ama senin kastettiğin, gizlenen kişiyi fark etme pek zekayla ilgili değil. Pek çok hayvan insanlardan çok çok daha iyi farkediyor çevresinde gizlenenleri. Ama sanırım sistem detaylara boğulmasın istiyorsun, bilemem yani.

Bence Algı yerine (illa ki bir yetenek bonusu verilecekse) Beşeri münasebet daha uygun olur gibime geliyor, ne de olsa okumuş adam, aralarında en insan ilişkileri zayıf olan mendeburu bile iki kelime bir araya getirip düzgün cümle kurmayı bilir ve üstelik icat yapan olarak toplumda biraz da olsa saygı uyandırabilir.

Bu arada ben karakterimin özelliğini söylemeyi unutmuşum; "Alaycı" diyorum Zmirnoff için, memlekette yabancı bir tüccar bunu gaza getirmiş, "zırh silah yapanlara iyi para ve olanaklar sağlıyorlar, üstelik saygı duyuyorlar," diye duyunca maceracı ruhunun da etkisiyle İstim-Bol şehrine gelir ve burda büyük bir atölye sahibinin yanında silah ve zırh "dizayn-er"i olarak çalışmaya başlar. Henüz 2 sene olmuştur ve bu arada boş zamanlarında "Yürütank" adını verdiği buharla çalışan komple vücut zırhı icatı üzerinde de çalışmaya devam etmektedir. (böyle düşündüm ama?)

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Gayet güzel, oyun İstimbol'da başlamayacak yalnız, İstimbol'un biraz altındaki kıyı şehri Dursa'da başlayacak yol paran bittiği için buradaki bir demircide "dizayn-er" olarak çalışıyorsun şimdilik.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Edmond,fmc sizin de karakterleri bekliyorum aklınıza takılan bir şey varsa sorabilirsiniz. Bu arada başka katılmak isteyen varsa iki kişi daha alabilirim. Karakterler hazırlandığında oyun başlayacak.
Walter
Yönetici

Post by Walter »

Aslında, Turan ozan sınıfı gayet hoş olabilir eski usulde konuşacaksak tabi...

Yel elimde su gözümde od içimde hak olur,
Daim anda haşr edecek sebze-zarum hoşmıdur ?

gibi gazeller söylesek falan :) Daha önce, Eski Zaman, tipi oyunlarda oynamıştım, ama bir çinli olarak, Osmanlı ozan olmak gayet hoş olabilirdi tabi.

Ayrıca, neden Turan, adı verdiğini merak etmekteyim. Turan adı tüm türk gruplarını içine alan bir topluluk (ütopya) dır. Fakat burada gördüğüm adece oğuzların (Özellikle Kayı ve kanık boylarının ) özellikleri işlenmiş. Gerçi tercih senindir ben merak ettim yinede,
Beş dakika süren savaşlar binlerce yıl süren efsaneler yaratır. O yüzden savaşta korkuyla değil tatmin hissi duyarak ölmelisin. O zaman arkandan ağlayacak insan kalmış olur.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

İsim konusunda çok tartıştık hatta Turul ya da Turuz gibi kelimeler koyalım mı diye de düşündük. Bir ara İstimoğulları kullanmayı düşünmeme rağmen en aklıma yatan Turan oldu.

Tabii ki şiirini sen istediğin şekilde yazabilirsin öte yandan bu garip dünyada dwaxer'in uydurduğu "dizayn-er" gibi kelimeler de mevcut.
Post Reply