Sanırım nem kapmışsın. Ben aslında 2E'ye gönderme yaptım biraz

Kendi oyunumun havasında kurtulamadım. Ama ciddi de olamma lazım
2E'de cücelerin bir olayı vardı. Bir yüzde ile ellerine aldıkları büyülü eşyalar çalışmazdı. Bu lanetler için de geçerliydi, lanetli olmayanlar için de. Cüceler de hep büyüden hoşlanmayan, elfler ise büyü ile araları çok iyi varlıklar olarak işlnirdi. 3000 sene öncesi olduğuna göre demekki bu 2E zamanına denk geliyordu
Saçma ama olsun. Eski cücelerin büyüden hoşlanmadığı ama zamanla bu düşüncelerinden vaz geçtikleri görüşü bir nevi.
Büyülü etkiler pek çok zaman uzun süre etkili değil, anlık etkilerle kendini gösteriyor. Mesela fireball atıldığında havanın ısındığı, cücelein sakallarının yandığı, milletin çıplak kaldığı yazılmıyor. Aslında olması gerek o tabiiki de.
şu oyunu oynayalım, açıklama felan istemiyorum. Ben mantık dışına çıkıldığında bozulurum. Mesela benim güçlerim altının aurasından etkileniyor diye üstlerine altından tamplaka zırh geçirmiş insanların çıkması, tüm bir koridorun altından olması ve altından bir odaya kapatılarak hapsedilmem olur. Eğer bana bu dünyada altının çok ucuz ve çok bulunan bir şey olduğu belirtilmez ise oyun sırasında benim canım sıkılır ve sonunda isyan ederim.
Laf koyacak olsaydım, cücelerin kendi labirentlerini korumaya neden kanatlı bir minator koyduklarından dem vururdum. Ama bir sebebi olduğunu düşünüyorum ve düşünmesem dahi bunu hakkında ahkam kesmem.
Oyunda son derece eğlenceli gidiyor. Tek sorun psionicler çok güçlü kaçtı temel kurallar olunca. Mesela psionicklere bazı dez avantajlar verebilirdin bence.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka