PSIONIC SAVAş ................. tanıtım, yorumlar

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Evet, harcanacak pp iyileştirme zarına baktığından dolayı yazmadım, iyileştirene kadar harcayacağım ppleri.

Empathic Transfer 4 defa =burdan 15 dmg sana geçti
http://www.d20srd.org/srd/psionic/power ... ansfer.htm
Body Adjustment bu da 8 defa
http://www.d20srd.org/srd/psionic/power ... stment.htm

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Psionic arkadaşlar; büyülü tuzaklar hakkında tereddütleriniz mi var; yok öyle parola kelimesiyle tuzak mı çalışır, asitin etkisi devam mı eder, cüceler büyülü mü yapar? gibisinden inceden dalga geçip itiraz mı ediyorsunuz, yoksa ben buluttan nem kapacak kadar alıngan mı davranıyorum? (Ayrıca asitin etkisi bir müddet daha devam eder ama siz evinizde denemeyin sakın bunu)

Ya bu konuyu daha önce de konuştuk, (Devrimk senin itirazların olmuştu) Burda fantastik bir oyun oynuyoruz; alın bakın traplar nasıl işliyor; hemen hepsi de büyü ve cücelerin büyü kullanmadığını da nereden çıkarıyor bu James anlamadım? Bu mezarlığın her yanı büyülü arkadaşlar; detect magic filan yaparsanız her yönden büyü geldiğini göreceksiniz ama bana bu büyülerin nasıl oraya konduğunu filan tek tek sorgulamak istiyorsanız, benim buna harcıyacak maalesef enerjim yok. Ayrıca o kadar DM'liğim de yok; ben amatör DM olarak takılıyorum burda.

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Sanırım nem kapmışsın. Ben aslında 2E'ye gönderme yaptım biraz :D Kendi oyunumun havasında kurtulamadım. Ama ciddi de olamma lazım :D

2E'de cücelerin bir olayı vardı. Bir yüzde ile ellerine aldıkları büyülü eşyalar çalışmazdı. Bu lanetler için de geçerliydi, lanetli olmayanlar için de. Cüceler de hep büyüden hoşlanmayan, elfler ise büyü ile araları çok iyi varlıklar olarak işlnirdi. 3000 sene öncesi olduğuna göre demekki bu 2E zamanına denk geliyordu :D

Saçma ama olsun. Eski cücelerin büyüden hoşlanmadığı ama zamanla bu düşüncelerinden vaz geçtikleri görüşü bir nevi.

Büyülü etkiler pek çok zaman uzun süre etkili değil, anlık etkilerle kendini gösteriyor. Mesela fireball atıldığında havanın ısındığı, cücelein sakallarının yandığı, milletin çıplak kaldığı yazılmıyor. Aslında olması gerek o tabiiki de.

şu oyunu oynayalım, açıklama felan istemiyorum. Ben mantık dışına çıkıldığında bozulurum. Mesela benim güçlerim altının aurasından etkileniyor diye üstlerine altından tamplaka zırh geçirmiş insanların çıkması, tüm bir koridorun altından olması ve altından bir odaya kapatılarak hapsedilmem olur. Eğer bana bu dünyada altının çok ucuz ve çok bulunan bir şey olduğu belirtilmez ise oyun sırasında benim canım sıkılır ve sonunda isyan ederim.

Laf koyacak olsaydım, cücelerin kendi labirentlerini korumaya neden kanatlı bir minator koyduklarından dem vururdum. Ama bir sebebi olduğunu düşünüyorum ve düşünmesem dahi bunu hakkında ahkam kesmem.

Oyunda son derece eğlenceli gidiyor. Tek sorun psionicler çok güçlü kaçtı temel kurallar olunca. Mesela psionicklere bazı dez avantajlar verebilirdin bence.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Minator'un "fiendish" bir yaratık olduğunu zaten farketmişsinizdir DR'leri filan... ama aynı zamanda vampir bir yaratık. Aslında metagame olmasın diye söylemeyecektim ama Bu iki template'in bir araya gelmesinde sorun çıkarsa sonradan geri dönüş olmasın diye şimdiden bildiriyorum size; bir de yaratığın undead olduğunu anlayacak bir yeteneğiniz var mı tam emin değilim, şimdiden sorayım varsa anlamış olabilirsiniz. Gerçi bu konuda tam oturmuş bir kural yok sanırım ama Yolverin'in large gövdesi arkasında kalan büyücülerin knowledge ? ile yaratığın o kısacık sürede undead olduğunu anlayamazlar diye düşündüm, yine de tereddütlerim var o konuda. Ama çok da önemli değil; şimdi oyun dışı söylemiş oldum size.

.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Dwaxer, oyunundan çok zevk alıyorum. Arkadaşlardan da. Böyle düşünmeni istemiyorum. Ben kibirlilik yapıcam da, oyunda. Sonuçta, siyonisisist im :D
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Undead için
Knowledge Religion, DC: 10 + the monster’s HD

Bunu tutturduğunda yaratığın bir özelliğini öğrenirsin her 5 aştığında bir özellik daha öğrenirsin. (DR ya da SR gibi bilgileri bu şekilde almak mümkündür.)
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Peki o zaman beni mutlu edecek tek hadise oyundan keyif almanızdır.
1d20=11 knowledge religion zarı yeten sanırım vardı Thendrin olabilir; bu yaratık fiendish ve vampir mutant minatordu :-P DR:5 var ama CRsi filan çok düşük sizden.
Bütün bu senaryolar (detaylar değil) oyun başlamadan düşünülmüş, planlanmıştı arkadaşlar. Nitekim biraz yönlendiriyorum sizi senaryo icabı; konu öyle gerektiriyor. Oyunun hemen hemen yarısı9na geldik sayılır.
.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Dwaxer arada bizim oyunu da hatırlasan :D Hoş galiba iki kişiyi oynatmak anlamsız ama sıkılıyorum :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Edmond wrote:Dwaxer arada bizim oyunu da hatırlasan :D Hoş galiba iki kişiyi oynatmak anlamsız ama sıkılıyorum :D
Yok anlamsız değil, yarın sizi 2 tur birden ilerleteceğim, gecikme için kusura bakmayın.

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

dwaxer wrote:
Edmond wrote:Dwaxer arada bizim oyunu da hatırlasan :D Hoş galiba iki kişiyi oynatmak anlamsız ama sıkılıyorum :D
Yok anlamsız değil, yarın sizi 2 tur birden ilerleteceğim, gecikme için kusura bakmayın.

.
Bu arada eğer bu savaştan galip çıkarsanız artık bir kademe yükselmeyi hakketiniz demektir. :D

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

AMa pek olası görmüyorum şans yardım etmedikçe :D Aldığım Two-Weapon Fighting Unarmed Damage ile işe yaramıyormuş, savaştan sağ çıkarsak bir kızılcıktan kendime Quarterstaff yapıcam, beleş nasıl olsa :D

Ama şimdi savaşta çok dikkatli olmalıyız galiba. Yoksa sadece en hızlıları olan Nazarullah çıkabilecek :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Monklar fazladan vuruyor ama atakları zayıf kalıyor sanırım biraz.

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Evet, aslında bu karakteri yaptığım zamanlarda Darkgnome'u biraz daha tanıyor olsaydım, hem güç manyağı, hem atak manyağı yapabilirdim, Monk 2. ve 6. seviyelerde çok güzel 2 feat alabiliyormuş ve onları da değişik kitaplarla desteklendirebilirdim ama gerek yok zaten. Fazla Powerplay sağlığa zararlı :D Hem ben Berilac'a yüklenmiştim karakter yaparken. Tabiî 11. seviye Monk tek turda 4 saldırı yapabiliyor ve bunlar 3'ünü en yüksek Base Attack Bonus'uyla yapıyor :) Greater Flurry olayı yani.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Evet avcılar kadrosu yavaş yavaş karakterlerinizi level atlatabilirsiniz. (Clicks senin karakter kağıdından hiç memnun değilim; rica ediyorum attack ve dmg değerlerini açık seçik olarak yazar mısın bu sefer; hem de hem normal hem de Vigor, vs ile azmanlaşmış ya da değişmiş hallerini de yazarsan memnun olurum; bknz Nazarullah'ın kağıdı)

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

dwaxer wrote:.Bu arada geddin ve Lupus nasıl yiyiyorsunuz keçi adamı; elbiseleriyle, eşyalarıyla filan mı yoksa önce soydunuz mu cesedi; ya da çatır çutur giriştiniz vahşi bir şekilde, ağzınıza yenmeyecek bir şey geldiğinde ise tükürüyor musunuz?

Bir de grubun diğer üyeleri bu manzara karşısında tepkisiz mi? Naome'nin midesi bulandı, uzaklaştı hemen yanlarından.

.
şimdi artık geçmiş ola, evet geçmiş ola çünkü orman yaratıkları çaldı götürdü ama o deli Stayr vardı hatırladınız mı? -Bak yukarda uyanın diye size ip ucu bile vermişim ama ne fayda- onun üzerinde birkaç bin değerinde elmas vs vardı aramadınız! Ayrıca ağaçları uyandırıp savaştıran sihirli pan flütü olduğunu zaten gördünüz öyle değil mi; keçi-adam müzik çalarak ağaçları size karşı kışkırtmadı mı? Pan-flütü de almadınız; kimbilir kaç paraydı; inceleyin magic item listesini fare çağıran flüt filan kaç paraymış görebilirsiniz. Gerçi sizden kimse kullanamazdı ama değeri birkaç bin eder satabilirdiniz şehirde. Hiç ganimet derdiniz yok, sizin gönlünüz zengin. :D

.
Post Reply