Ölüm Zamanı (Ortak Öykü) -Tanıtım ve tart

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

AlenthasLeasess wrote:Nasıl anlatsam...

Ã?rnek vereyim, mesela karakterim bir parça tahtayla sandalye yapabilecek, köpek tüyüyle köpek yaratabilecek türden güçleri var. Böyle bir karakter düşündüm ben :D
Hmm, tahta ile sandalye yapmak çok zekice ve uygun fakat tüy ile köpek yapmak abartı değil mi? Sperm ile olsa anlarım da, garip geldi yani :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Ã?h... :D köpek spermini nerden bulucam :D Artı tüyde de DNA bulunuyor bildiğim kadarıyla.
Image
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Edmond wrote:
AlenthasLeasess wrote:Nasıl anlatsam...

Ã?rnek vereyim, mesela karakterim bir parça tahtayla sandalye yapabilecek, köpek tüyüyle köpek yaratabilecek türden güçleri var. Böyle bir karakter düşündüm ben :D
Hmm, tahta ile sandalye yapmak çok zekice ve uygun fakat tüy ile köpek yapmak abartı değil mi? Sperm ile olsa anlarım da, garip geldi yani :D
Biz zaten önce bana bir ağda yapıcaz sonrasında her tüyümden birer special 'ben' yaratıcaz. İsmim ilk klonlanan insan olmasından ötürü donny olucak.(İlk klonlanan koyuna yakışır diye düşündüm.) Sonra sırayla isimlerini donny1, donny2, donny3... vb yapıcaz. Sonra o klonları satıcaz paraya para demicez. :schemes:
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

sanırım güçlere limitler getirmek zorunda kalacağız, clicks'in gücü uygun olsa da Alenthas'ın gücü az olan şeyden bir bütün yaratmaya giriyor ve yaratma gücü ölüm zamanı evreninde biraz aşırıya kaçacağını söyleyebilirim. alenthas başka bir güç olursa sevinirim... :)
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Hayır, hayır! Hiç de göründüğü gibi güçlü değil, üstteki *arkadaşın* belirttiği gibi olmuyor öyle :D Mesela ondan bir klon yaratsam hiç bir özelliği olmayan, hiç bir anısı veya bilgisi olmayan bir...yaratık olur. Ya da, nasıl anlatayım, mesela bir hayvan, köpek yarattığım zaman ömrü de pek uzun olmuyor. Sadece cansız maddeler kalıcı oluyor, onlar ise istenilen gibi olmuyor herzaman. Mesela bir tahtadan gemi yapsam bir bakıyorum yelkeni yok! Bunun gibi aksilikler olabiliyor.
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

sadece cansız kısmı olsa olabilir ama canlı kısmı olmaz işte, o ne olursa olsun yaratmaya girer. o kısım olmazsa mesela tahtan bir gemi meydana getirmek gibi olabilir, ama tüyden köpek yaratmak işte o aşırı olur...
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

E o zaman bir anlamı kalmıyor ki, zaten benim başlama noktam büyücülerdi, summon monster, summon animal falan...

edit: hatta en başta yoktan var etmeyi planlıyordum ama sonra dengeli olsun diye maddeleri şekillendirmek dedim. Hem zaten öyle aşırı büyüklükteki şeyleri yapamıyorum.
Last edited by Alenthas on Wed Jul 22, 2009 5:41 am, edited 1 time in total.
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

günümüzde geçiyor olay, yani izmirde geçiyor hatta. büyücüler filan yok ki zaten. yaratma gücünün de sadece tanrıya ait olduğu bir evrende geçiyor öykü. sadece tanırya savaş açan şeytan'a tapan bir tarikatın formülüyle bizler bu güçleri kazanıyoruz...
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

AlenthasLeasess wrote:E o zaman bir anlamı kalmıyor ki, zaten benim başlama noktam büyücülerdi, summon monster, summon animal falan...
E o zaman o güçleri al ya, bunlar imkansız güçler değil.Ama ilk bahsettiğin tahtadan sandalye yapmak ile alakasız.

FRP dilinden anlatayım:

Summon Monster Conjuration büyüsüdür.

Ama şekil değiştirme Transmutation büyüsüdür :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Hayır, hayır! Zaten bunlar conjuration büyüleri, büyüleri yapabilmek için D&D'deki gibi component, materials, araç gereç, adını ne koyarsanız, ondan gerekli.
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

d&d kuralları pek bu evrende sökmüyor, ona karşı bir politika izlemekteyim ben zaten... :D
Neyse zaten büyücüler söz konusu değil öyküde, x-men benzetmesi daha yerinde olacaktır... :)
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Varolan hayvanları kendi iradene bükmeyi denedin mi? (Güzin Abla'dan gelen bir öneri gibi ama...). Ya da o tarz bir şey?
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Ortak öykü öncesi 3 bölümlük bir öykü yazacağım, bu ortak öykünün başlangıcını oluşturacağı için ortak öyküye katılmak isteyenlerin okumasını rica ediyorum... :)
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

konuk yazar olarak bende katılabilirim. karakterimin nasıl bir şey olduğunu sana özelden anlatırım catboy.
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Illyra wrote:konuk yazar olarak bende katılabilirim. karakterimin nasıl bir şey olduğunu sana özelden anlatırım catboy.
tamam o zaman efla da konuk karakter olarak yer alabilirmiş, süper olur başlangıcında bizimle birlikte olmanız beni şahsen sevindirir... :D
Post Reply