Aksine ilgilenmen beni daha da mutlu ediyor. Kesinlikle çok açık var ama bu açıkları kapatacağız. Sistemi de olabildiğince basitleştirmek istiyorum bir yandan.
Aslında bir yere kadar mantıklı bence. Yani adam ne kadar etkileyici ise o kadar çok defa yedirebilir karşısındakine bu tip hamleleri. Ama charisma pek kendinden yitirmedi bence. Feint ve demoralise olaylarını standarttan move action'a çektim. Bu sayede savaş sırasında daha çok kullanılabilir. Ayrıca "combat insight", düşük HPler sebebiyle savaşlar sırasında oldukça kullanılacak gibi geliyor bana. Bu gibi savunmaları aşmak için feint çokça kullanılacağından karizma yine önem kazanıyor. şimdilik bu tip hamleleri kısıtlamasak da bir denesek belki daha iyi olacak.
Büyüleri int gibi düşünüyordum ama dediğin gibi belirtmemişim ve şimdi aklıma daha iyisi geldi.
Universal: Intellegence
Illusion: Intelligence
Alteration: Constituon
Enchantment: Charisma
Abjuration: Charisma
Divination: Wisdom
Necromacy: Wisdom
Invocation: Dexterity
Günlük büyüleri sınırsız olarak düşündüm. Sadece büyü yaptıktan sonra büyücü bir süre o okuldan büyü yapamıyor. Bunu süresini de caster level belirliyor. Yani 4d6 vuran bir shockin grasp ardından 4 round boyunca evocation büyüsü yapılamıyor. 5 roundda 1 4d6 fala bir şey değil bence. Hele birde karşındaki sana deliler gibi saldırasak savaşçı ise. Ancak ne kadar etkili burası tartışılır. BAktık çok güçlüsünüz. İşim çıktı ilginemeyeceğim der kapatırım. (Dikkat ettiyseniz dil çıkartan adam koymuyorum. Yaparım

)
Kalkanları zırh değil silah olarak düşünüyorum aslında ben. Yani saldırmaya değil savunmaya veren silahlar. Sadece +2 AC verecek buna göre kalkan. Birde kalkanla saldırmak istersen o zaman da BAB ile saldırabileceksin. Ancak 5 DR'de dehşet. Farkındayım.
şimdi geleim fasülyenin faydalarına...
Dwarf 4. seviye. Her seviyesinde 3 character point. yani 12 character point. 4d6 için 4 caster level gerek. Büyüyü bilmek için 1 character point daha. Zırh bilgin yok. Light, medium, heavy için toplamda 3 charakter point. Elinde kalkan için 1 character point. 9 character point var. BAB +2. Ancak tabii +3 karakter puanın daha var.
Karşında dokunacağın ise ne bileyim Ape olsun. CR:3 imiş. Touch AC: 11Yani sen şu durumda 9 veya üstünde attığın anda Ape'e vuruyorsun ve ortalama 14 hasar veriyorsun.
Ape ise saldırdığında +7 ile senin 16'lık defansına saldırıyor ve 9 veya üstünde atsa vuruyor. Damageler de 1d6+5 / 1d6+5 ve +2 ile saldırısı var. 14 veya üstü ile. 1d6+2. Bunu saymayalım. Birde move action'ınını kullanarak fazladan 1 saldırı daha yapabildiğinden, 1d6+5 daha. Senin ise 4DR var.
Senin vurma şansını %50 sayarsak, demekki shocking grasp'i yapabildiğin roundda ortalama 7 damage vereceksin gorile. Birde önceden hazırlmaışsın diye düşünelim. 2 round saldıracaksın. Goril ise %50 vurma şansı ile 6 damage verecek sana. Gorilin 29 HPsi var. Seninde geri kalanı tougness'a verdiğini düşünürsek 14 con ile 26 HP oluyor. Ortada geçen bir mücadele.
Dediğin gibi normal D&D karakterlerine göre daha güçlüsün. Yine de bir deneyelim bence. Sonuçta kalan 3 karakter puanını daha iyi zırh sağlayacak, daha iyi saldırmanı sağlayacak bir şeylere de verebilirsin.
Cure ligth wounds dışında diğer korkumda Eflanın bulduğu "Stone skin", "Vampric touch" combosu. 4. seviyede olmayacak bir şey ama ağlatacak bir combo.
Aslına bakarsanız biraz da power play yapmanızı isterim.Yani zevk alacaksanız gerçekten bunun önünü tıkamam. Hatta işime gelir. Sonuçta Sistemler en iyi power playcilere karşı oynanırken öğreniliyor.
Mümkünse bana karakterlerinizi atabilirmisiniz. Yani üstün körü olsa dahi olur. Neden o kadar açık verdğimi bir anlamak istiyorum.
Hatta sizi şimdi hepinizi mahsene atıyorum. Farklı yerlerde başlayacaksınız. Devamlılığınıza göre sizi grupla birleştirebilirim. İsteyende tek başına takılır.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka