Sorumsuz DM'nin 10 dakkada ürettiği sistem

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Kusura bakma çok eleştirel yazıyormuşum gibi geliyor ama yardım etmeye çalışıyorum, umarım alınmıyorsun bu kadar konuşuyorum diye :)

Yine büyülerden gideceğim, büyülerin DCsini belirleyecek olan ilişkili stat ne olacak, mesela divine büyüler WIS desek, arcane büyüler INT desek, her ikisi olanlar ne olacak mesela?Böylelikle CHAnın da önemini çöpe atıyoruz.

Charisma statının önemini yitirmemesi için radikal bir istekte bulunacağım, artık espri anlayışımı siz sorgularsınız. Bana göre o savaş içinde kullanılan powerlar falan filan, hepsi CHA modifier sayısı kadar yapılabilmeli. Bir öneri...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Aksine ilgilenmen beni daha da mutlu ediyor. Kesinlikle çok açık var ama bu açıkları kapatacağız. Sistemi de olabildiğince basitleştirmek istiyorum bir yandan.

Aslında bir yere kadar mantıklı bence. Yani adam ne kadar etkileyici ise o kadar çok defa yedirebilir karşısındakine bu tip hamleleri. Ama charisma pek kendinden yitirmedi bence. Feint ve demoralise olaylarını standarttan move action'a çektim. Bu sayede savaş sırasında daha çok kullanılabilir. Ayrıca "combat insight", düşük HPler sebebiyle savaşlar sırasında oldukça kullanılacak gibi geliyor bana. Bu gibi savunmaları aşmak için feint çokça kullanılacağından karizma yine önem kazanıyor. şimdilik bu tip hamleleri kısıtlamasak da bir denesek belki daha iyi olacak.

Büyüleri int gibi düşünüyordum ama dediğin gibi belirtmemişim ve şimdi aklıma daha iyisi geldi.

Universal: Intellegence
Illusion: Intelligence
Alteration: Constituon
Enchantment: Charisma
Abjuration: Charisma
Divination: Wisdom
Necromacy: Wisdom
Invocation: Dexterity

Günlük büyüleri sınırsız olarak düşündüm. Sadece büyü yaptıktan sonra büyücü bir süre o okuldan büyü yapamıyor. Bunu süresini de caster level belirliyor. Yani 4d6 vuran bir shockin grasp ardından 4 round boyunca evocation büyüsü yapılamıyor. 5 roundda 1 4d6 fala bir şey değil bence. Hele birde karşındaki sana deliler gibi saldırasak savaşçı ise. Ancak ne kadar etkili burası tartışılır. BAktık çok güçlüsünüz. İşim çıktı ilginemeyeceğim der kapatırım. (Dikkat ettiyseniz dil çıkartan adam koymuyorum. Yaparım :D )

Kalkanları zırh değil silah olarak düşünüyorum aslında ben. Yani saldırmaya değil savunmaya veren silahlar. Sadece +2 AC verecek buna göre kalkan. Birde kalkanla saldırmak istersen o zaman da BAB ile saldırabileceksin. Ancak 5 DR'de dehşet. Farkındayım.

şimdi geleim fasülyenin faydalarına...

Dwarf 4. seviye. Her seviyesinde 3 character point. yani 12 character point. 4d6 için 4 caster level gerek. Büyüyü bilmek için 1 character point daha. Zırh bilgin yok. Light, medium, heavy için toplamda 3 charakter point. Elinde kalkan için 1 character point. 9 character point var. BAB +2. Ancak tabii +3 karakter puanın daha var.

Karşında dokunacağın ise ne bileyim Ape olsun. CR:3 imiş. Touch AC: 11Yani sen şu durumda 9 veya üstünde attığın anda Ape'e vuruyorsun ve ortalama 14 hasar veriyorsun.

Ape ise saldırdığında +7 ile senin 16'lık defansına saldırıyor ve 9 veya üstünde atsa vuruyor. Damageler de 1d6+5 / 1d6+5 ve +2 ile saldırısı var. 14 veya üstü ile. 1d6+2. Bunu saymayalım. Birde move action'ınını kullanarak fazladan 1 saldırı daha yapabildiğinden, 1d6+5 daha. Senin ise 4DR var.

Senin vurma şansını %50 sayarsak, demekki shocking grasp'i yapabildiğin roundda ortalama 7 damage vereceksin gorile. Birde önceden hazırlmaışsın diye düşünelim. 2 round saldıracaksın. Goril ise %50 vurma şansı ile 6 damage verecek sana. Gorilin 29 HPsi var. Seninde geri kalanı tougness'a verdiğini düşünürsek 14 con ile 26 HP oluyor. Ortada geçen bir mücadele.

Dediğin gibi normal D&D karakterlerine göre daha güçlüsün. Yine de bir deneyelim bence. Sonuçta kalan 3 karakter puanını daha iyi zırh sağlayacak, daha iyi saldırmanı sağlayacak bir şeylere de verebilirsin.

Cure ligth wounds dışında diğer korkumda Eflanın bulduğu "Stone skin", "Vampric touch" combosu. 4. seviyede olmayacak bir şey ama ağlatacak bir combo. :D

Aslına bakarsanız biraz da power play yapmanızı isterim.Yani zevk alacaksanız gerçekten bunun önünü tıkamam. Hatta işime gelir. Sonuçta Sistemler en iyi power playcilere karşı oynanırken öğreniliyor.

Mümkünse bana karakterlerinizi atabilirmisiniz. Yani üstün körü olsa dahi olur. Neden o kadar açık verdğimi bir anlamak istiyorum.

Hatta sizi şimdi hepinizi mahsene atıyorum. Farklı yerlerde başlayacaksınız. Devamlılığınıza göre sizi grupla birleştirebilirim. İsteyende tek başına takılır.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Bu arada şimdiki oyunda karakterlerinizi power player olarak konuşturabilirsiniz.

Ã?rneğin:

Saco: Ben buraya kadar elimdeki bir büyü ile geldim. Mahzenin yaratıcısı tarfından gözden kaçmış bir detay.
Dwaxer: Hııı. Neyse dur bir shocking grasp yapayım... Tamamdır. Yalnız ilerisi karanlık gibi. Yanıda hiç meşale getirdin mi? Spot'a daha çok yüklenseydim keşke. HPde az. Ne yapacağız.
Saco: Sen arkada dur. Benim touch attack korur bizi. Bir sen vurursun, bir ben. Böylece boş roundumuz olmaz.

Yani rolünüzü bir nevi "Order of the Stick" gibi yapabilirsiniz.

Seviyeleriniz 5 olsun. Daha iyi combolar yapabilin.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Dostum Darkgnome, senin sistem oyuncuları güçlü yapıyor diye bir iddiam yok; benim dediğim oyuncu doğal olarak karakterinin güçlü olması için mümkün olan her açığı kullanacak ve sen "house rules" sınırlarını aşıp, sistemin temelleriyle oynamaya başladığın anda oyunun dengesi sallantıya girer. şimdi sen karşıma Ape çıkardın, hadi benim zırhım kalındı vs, Ordan ayrılıp kendime denk bir düşman wizarda rastlarsam (level-5) ve arkadaş benden önce davranıp bir fireball atarsa dmg:5d6 ve benim hit pointim taş çatlasın 18 olacağına göre Ape'in bir çok pençe darbesinde başaramadığını tek hamlede bitirecek, beni yere serecek.

Ben de eleştirmek için değil, yanlış anlama, çıkacağını düşündüğüm sorunlar için uyarmak amacıyla yazıyorum bunları.

Tamam o zaman ben ağır zırhlar içinde hem dövüşebilen hem de bir iki tane büyü yapabilen birini canlandıracağım. Dwarf bir eleman; adı da Magezup olsun.

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Arkadaşlar playtest aşamasındaki kuarlları basit ve sadece PP olacak bir oyunda açtım. Katılma isteyen arkadaşlar aynı il mesajımda gördükleri mesajı kendileri için uyarlayabilirler. Sistem güölenmeye çok açık ve istediğinizi alabilirsiniz.

Güçlü, kuralardaki boşlukları kullanarak diğerlerinde daha güçlü karakter yaratmaktan çekinmeyin. Ounda dengeyi fazla bozuyor ise karakterinizi baştan oluşturmanıza izin vereceğim ancak ödül olarak da size fazladan işinize yarayacağını düşündüğüm büyülü bir nesne yada bir seferliğine olsun kulanabileceğiniz bir güç vereceğim.

Oyunda hikayeden çok mahsenlerde geçen savaşlar var şimdilik. Oyunun sistemini bir nevi daha önceden Dwaxer'in açmış olduğu Arena gibi düşünebilirsiniz. Farkı ise onda durup dinlenme ve baştan başlama varken, bu oyunda sürekli devam edeceksiniz.

İlk sayfadaki kural sistemini sık sık kontrol edin ve önerileriniz var ise belirtin. Kural sisteminde ön gördüğünüz sorunlar çıkmaya başldığında sizin önerdiğiniz çözümleri ilk mesajdaki kurallar içine yerleştireceğim.

Geyik, konuşma ve oyun içi taktiklerinizi buraya, yorum ve önerilerinizi kural sistemi ile ilgili diğer başlığa atarsanız sevinirim. Geriye dönük önerilerinizdede gözümden kaçan olmaz ve kural değişikliği vakti geldiğinde benim için kolaylık olur.
Last edited by Darkgnome on Tue May 26, 2009 12:52 am, edited 1 time in total.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

dwaxer wrote:.

Dostum Darkgnome, senin sistem oyuncuları güçlü yapıyor diye bir iddiam yok; benim dediğim oyuncu doğal olarak karakterinin güçlü olması için mümkün olan her açığı kullanacak ve sen "house rules" sınırlarını aşıp, sistemin temelleriyle oynamaya başladığın anda oyunun dengesi sallantıya girer. şimdi sen karşıma Ape çıkardın, hadi benim zırhım kalındı vs, Ordan ayrılıp kendime denk bir düşman wizarda rastlarsam (level-5) ve arkadaş benden önce davranıp bir fireball atarsa dmg:5d6 ve benim hit pointim taş çatlasın 18 olacağına göre Ape'in bir çok pençe darbesinde başaramadığını tek hamlede bitirecek, beni yere serecek.

Ben de eleştirmek için değil, yanlış anlama, çıkacağını düşündüğüm sorunlar için uyarmak amacıyla yazıyorum bunları.

Tamam o zaman ben ağır zırhlar içinde hem dövüşebilen hem de bir iki tane büyü yapabilen birini canlandıracağım. Dwarf bir eleman; adı da Magezup olsun.

.
Dwaxer, senin yardım ettiğini ve beni oyunun daha iyi olması için uyardığını biliyorum. Bundan da müteşekkirim. Sadece Saco için değildi o teşekkür.

Ben sizin en azından bir sefer güçlü karakterleriniz ile yaratıkları ezebildiğiniz ve en sevdiğiniz büyünüzü gönlünce yapabileceğiniz, hafif anime tarzı bir sistem yaptım. Biraz aşırıya kaçmış olabilirim. İleride daha normale döndürmek isterim yardımlarınızla.

Yazdığım herhangi bir yazı dwaxer gibi başkasının da canını sıktıysa kusura bakmasın. Ben kesinlikle sizin fikirlerinize çok değer veriyorum ve kesinlikle ucundan dokundurarak size laf koyma yada onun gibi bir isteğim yok. Mizacım nedeniyle ve forumlarda yazdıklarımı aklıma geldiği gibi yazıp gönderdiğim için birilerinin kalbini kırdıysam tekrar tekrar özür dilerim.

Karakterini sadece dış hatları ile başka bir başlık açarak (Çok uyuşuğum biliyorum :D ) (ayrıca başkalarına iş yüklüyorum,kusura bakmayın) oraua gönderebilir misin?
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Tamam; yok kırılma mırılma filan, nereden çıkartıyorsunuz bu lafları.

Abilityleri 8'in üzerine 32'lik sistemde mi dağıtacağız?

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Evet o şekilde. Point buy sistemi.

Arkadaşlar eğer isteğiniz olursa özel belirtmekten çekinmeyin. Mesela "Ben ejdarhaya dönüşmek istiyorum" gibi bir şey olursa bir yolunu bulmaya çalışırız.
Eskisi ka
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Görünüşe göre D&D ısrarından hâlâ vazgeçmemişsin abi. =) Yorucu bir çalışma olmuş olsa gerek kuralları düzenlemek. Hani sanki yeni bir sistem yaratmakla eşit yoruculukta gibi. =P

İşin kötüsü D&D'nin hazır dengeliliğini de almamışsın -ki bu dengelilik de pek güzel tartışılır. Onları da ayarlaman, en azından kötüye kullanım durumunda müdahale etmen gerekecek. Ama yine de geyik oyuna geyik sistem gerekebilir. =) (Nitekim ben de bir defa öyle yaptım.)

Oyununa girmeyi isterdim ama sanırım zaten başlamış, ayrıca ben uzun zamandır forum RP'si yapmıyorum -hatta forumlara bile girmiyorum- ve zaman ayırabileceğim konusunda emin de sayılmam. Ama iyi oyunlar dilerim. ^^

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Oyuna girişler her daim açık. Ama power play yapmalısın.

Oyunda:
1. Herkese karakter ismi ile hitab edilsin. Order of the Stick tarzı olabilir.
2. Oyunda kural sistemi il konuşmak serbest. Yani taktik kurarken o yaratık bunu yapamaz çünkü full plate armor ile tumble - bilmemkaç alır denebilir.
3. Oyunda poer play yapılabilir ama knowledge(dungeneering) tarzı bilgi becerileri olmadan yaratıkların güçleri hakkında yazılar yazılmasın lütfen.
4. Bazı yerlerde benim yaptığım soğuk espriler mazur görülecek. Oyundan soğunmayacak.
5. Devamı da gelebilir.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Darkgnome; 1 karakter puanı ile bir silah sınıfında +1 BAB alınabilir demişsin? Sanırım bir yanlışlık olmuş, BAB'ın silah sınıfıyla alakası yok çünkü. Büyü atarken de melee touch, ranged touch saldırı yapıyoruz ve BAB önemli oluyor.

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Darkgnome ya benim soğuk espriler ne olacak :D DM soğuk espri yaparsa (bknz. yağcılık ) (ki yapmaz) sorun olmaz da oyuncuyu atmazsın di mi ? :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Oyunu yeni okuma fırsatım oldu cidden komik olmuş hadi bakalım bu üçlüden neler çıkıcak çok merak ediyorum.

Favorim:

Code: Select all

[color=blue]Tabi ki Saco[/color] :D
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Edmond wrote:Darkgnome ya benim soğuk espriler ne olacak DM soğuk espri yaparsa (bknz. yağcılık ) (ki yapmaz) sorun olmaz da oyuncuyu atmazsın di mi ?
Hiç acımam atarım! :-P
dwaxer wrote:.
Darkgnome; 1 karakter puanı ile bir silah sınıfında +1 BAB alınabilir demişsin? Sanırım bir yanlışlık olmuş, BAB'ın silah sınıfıyla alakası yok çünkü. Büyü atarken de melee touch, ranged touch saldırı yapıyoruz ve BAB önemli oluyor.
Evet. Buradaki sorunu şu şekilde aşabiliriz sanırım:
* Ranged touch atacler için en yüksek ranged BAB.
* Melee touch attacler için en yüksek melee BAB.
Bu arada +1 BAB aldığınız silah sınıfında da otomatikman proficient oluyorsunuz. Proficiency olmaz ise sanırım saldırılara -4 alınıyordu değil mi?

Wepon focus fazladan saldırı kazandırabiliyor size. Ã?rnek karakterimde de görmüşsünüzdür. Ancak +BAB değildir. Yani sizin touch attaclerinize etki etmez.

Bu arada 10 saniye evvel aklıma gelen şu bilgiyide ekleyeyim. İlgili silah grubunun meleeleri aynı zamanda simplelarını da geliştirir. Exoticlerin "shared focus" özelliğine sahip olmayanlarında ise bu durum söz konusu değildir. Ancak onlarlanda izin verilen tüm taktiksel saldırılarınıza (Feint, trip, disarm... ) +1 alırsınız.

Sizden gelen tepkilere göre bunları da kurallar kısmına ekleyeceğim.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Ben dwarf karakter oynattığımdan classtan değil de ırktan silah profi.si var arkadaşın, almama gerek yok ayrıca.
şimdi melee BAB için ayrı, ranged BAB için ayrı mı puan yatıracağız? :roll: karışık biraz.

.
Post Reply