Sorumsuz DM'nin 10 dakkada ürettiği sistem

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Sorumsuz DM'nin 10 dakkada ürettiği sistem

Post by Darkgnome »

Sorumsuz DM: Darkgnome
Kararsız DM: Darkgnome
Referans kaynak: D&D 3.5E (Temel kitaplar+ DM'den onay alan öneriler)
Oyunun dünyası: Büyü+Mekanik üst seviye, laf olu beri gele
Hikaye: Elleri görelim ona göre

Referans olarak D&D 3.5E sistemini aldığım bir oyun açmak istiyorum. Aşağıda belirtilen kural değişimleri oyunun sistematiğinde büyük değişiklikler yaptığı için okumanızda yarar var.

Dünya, Magic the Gathering evrenleri ile Forgotten Realms arasında bir yerde (Belki de planescape). Yani mekanik ile büyünün birleştirildiği bir teknolojiye sahip, büyünün hiçte anormal olmadığı ve hatta kullanımı pek çok kişi tarafından bilinen ancak büyünün daha çok bilim gibi ele alındığı bir dünya.

Sistem açıklaması
Aşağıda belirtilen dışında kalan her şey D&D 3.5 sistemine göredir.

Karakter sınıfları: Kalktı
Karakter sınıfları kaldırlmıştır. Aşağıdaki özellikler artan seviye ile değil, harcanan karakter puanı ile artacaktır.
HP, caster level, class level,

Karakter sınıfları ile gelen sınıfa özel özelliler: Kalktı.
Ã?rnekler:
1. Tüm basit silahları kullanabilme becerisi
2. Tüm zırhları kullanbilme becerisi
3. Büyü yapabilme becerisi
4. Rage, evasion, uncanny dodge, fast movement...

Marifetler: Gereken sınıf sınırlamaları kalktı. Ancak geri kalanlar hala gerekiyor.

Karakter puanları:Bir karakter her seviye atladığında 3 karakter puanı kazanır. 1 karakter puanı harcanarak aşağıdakilerden biri alınabilir.
1. Bir silah sınıfında +1 BAB
2. 4 skill point
3. 1+(*) adet büyü
4. Bir büyü okulunda caster level+1
5. Sınıflara özel özelliklerden biri.**
6. Sınıflara özel özelliklerin seviye ile gelişenlerinde +2 seviye yukarı ilerleme.
7. 1 adet marifet

* Aynı amaçla, aynı büyü okulu için harcanmış karakter puanı kadar.

** Dengeyi çok bozabileceği için DM'nin verdiği bazı kısıtların gerçekleştirilmesi koşulu ile kazanılabilir.

Belli marifetler olmadan BAB, skill ve benzeri değerlerde D&D'de verilen sınırların üstüne çıkılamaz. Bu marifetlere örnek: Skill focus, weapon focus, spell focus

HP: Constitution. -10 olursa ölüm.

Healing search & Second wind: kurallara 4ED'deki second wind ve healing search özelliklerini de koydum. Second wind ise her çarpışmada 1 kere kullanılabilir ve her kullanım healing search miktarınızdan düşer. Bu özellikler her kulllanıldığında tam HP'nizin yarısı kadar HP'nizi geri kazanırsınız.

1 günde yapılabilecek Healin search: Constituon modifier +3 keredir.

Skill points: Her seviye atlandığında intellegence modifier kadar skill puanı kazanılır.

Combat insight: Standart action olarak savunmaya çekildiğinizde (Saldırı kullanmadığınızda)
- +BAB için harcanan karakter puanları + wisdom modifier = +AC
- +Büyü için harcanan karakter puanları + wisdom modifier = +saves (ilgili okul için)

Saving throwunuzda başarılı olur yada karşınızdaki kişi sizi ıskalarsa ona karşı yerinizden hareket etmeden kullanabileceğinizbir move action kazanırsınız.

Move action: Referans sistemdeki kullanımları yanında, fazladan 1 saldırı içinde kullanılabilir. Tam saldırı yapmadığınız sürece bu fazladan saldırıyı kullanmazsınız.

Tamamen savunmaya çekilmediğinizde ve tam saldırı hakkınızı kullanmadığınızda, move action'ınınızı da kullanmazsanız "combat insight" becerinizin yarısını AC'nize eklersiniz.

Feint, demoralize gibi standart action alan taktikler artık move action ile yapılabiliyor. Ayrıca bu hareketleri uzaktaki kişilere karşıda kullanabilirsiniz. Ancak her 5 feet için denemenize -1 penaltı alırısnız.

Silah sınıfları: 18 adet silah sınıfı vardır. Silah sınıfları aşağıdaki 3 maddenin her birinden bir kategorinin seçimi ile belirlenir.
1. Simple / Martial / Exotic*
2. Tactical / Brute / Defensive**
3. Ranged / Melee

* Exotic weapon'a +BAB alabilmek için aynı kategoriden martial weapon'a en az bir kere +BAB verilmiş olması gerekmektedir.
Martial weapon'a +BAB alabilmek için aynı kategoriden simple weapon'a en az bir kere +BAB verilmiş olması gerekmektedir.

Aynı kategoriden martial weaponlar simplelara da +BAB kazandırır. Exoticler için bu durum sadece weapon focusa sahip olanlar için geçerlidir.

** Defensive silahlar, kalkanlardır. Bu silah sınıfına verilen +BAB'lar combat insight'a bonus verir.

Kalkanlar hakkında daha fazla aşağıda verilmiştir.

Kalkan türü.........1. Silah türü..............Verdiği AC............Verdiği hasar.......Size
Buckler....................Simple.....................1.........................1.............. light
Small shield...............Simple.....................2........................1..........one handed
Medium shield............Martial....................2........................1d4.......one handed
Large shield..............Martial.....................3.......................1d4.......one handed
Tower shiled..............Exotic.....................4......................1d4........one Handed (-1 attack)

Combat insight kullanılırkenfiziksel saldırıların olmasını engellediği gibi, "direct damage" (Fireball, Lightning bolt) büyüleri için savelerde ve "touch attack" (melfs acit arrow, chill touch) büyülerine karşı da etkilidir. Kalkanların bu artıları kalkanın verdiği AC'yi geçemez ve incorporeal saldırılara karşı etkili değildir. Bu özellik kalkanın büyüsüz AC değeri kadar kalkanın karşısında kalan kişiye karşı kullanılailir.

Ã?rnek:
Bir elinde medium shield'i olan Horcoel etrafını sarmış goblinler ile savaşırken, yeminer adındaki büyücünün de arkadan büyü yapmaya başladığını fark ediyor. Bu sebeple kalkanını ona karşı çevirerek kendisine gönderilebilecek bir doğrudan hasar büyüsünü elinden geldiğince önlemek istiyor.

Bu şekilde iken sadece büyücüye ve tek bir gobline karşı kalkanını kullanabilir. Diğerlerine karşı kalkansız combat insight artısını kullanabilecektir.

Kendisi kalkan kullanımına +4 BAB karakter puanı harcadığı için karşısındaki gobline karşı fazladan +4 fazladan AC'ye sahip olacakken, kalkanı sadece +2 AC verdiğinden büyüye karşı ancak +2 saving throw bonus alacaktır. Eğer +1 büyülü bir kalkanı olsaydı +3 save bonus alabilecekti.

Zırhlar: Zırhlar tarafından verilen AC değerlerinin yarısı AC yarısı ise DR olarak kullanılacak.

Heavy armor için medium armor, medium armor için light armor ve exotic armor için, zırh hangi alana giriyorsa o armor için proficiency gerekir.

Büyü:
1. Büyüyü yapabilmek için gerekli caster seviyesine ulaşmanız ve aynı büyü okulunda ondan önceki her seviyeden en az 1 büyü biliyor olmanız gerekir.
2. Büyü 1 standart action'da yapılır ise caster level kadar round boyunca o büyü okulundan büyü yapılamaz.
3. Büyü caster levelinin yarısı kadar round boyunca casting sonrasında yaplırsa, aynı okuldan bir kere daha büyü yapmak için beklemek gerekmez.
4. 2. ve 3. maddelerde anlatılan arası bir şey olur ise hesap şu şekilde yapılabilir. Büyü için 1 standart action ile yapılsa beklenmesi gereken süreden, büyü yapılana kadar casting ile geçen sürenin iki katı çıkarılır. Geriye kalan roundlar geçmesi gereken round miktarıdır. (Yani büyü için harcanan roundun iki katı, normalde beklenmesi gereken süreden çıkartılır)
5. Zırh ve kalkan kaynaklı spell failure chance kaldırılmıştır.

Aşağıdaki değerler sizin ahngi özelliğinizin hangi büyünüzün DC'si için etkin olduğunu göstermekte. Bu ability değerleri-10 ve karima değerleri-10 gereken seviyenin altında ise adı geen büyü okulundan o seviyedeki büyüy yapamazsınız.

Universal: Intellegence
Illusion: Intelligence
Invocation: Intellegence
Conjuration: Charisma
Enchantment: Charisma
Abjuration: Charisma
Divination: Wisdom
Necromacy: Wisdom
Alteration: Wisdom

Büyü kitabı: Büyü kitabınıza işlenmiş herhangi bir büyüyü, caster levelx2 full round boyunca kitaba konsantre olarak ve sonunda büyü seviyesix5'e karşı bir spellcraft zarı atarak 1 sonraki roundda o büyüyü yapabilirsiniz. (read magic büyüsü ile bu denemenize +5 bonus alırsınız) Bu özelliği kullanabilmek için ilgili büyü okulunda gerekli olan caster level'a ulaşmış olmanız gerekir.

BAB
1. seviyede +1 ve 3 ve 3'ün katları tüm seviyelerde +1 daha.

Touch attack'ler için BAB, karakterin sahip olduğu BAB'lar arasında,

...Ranged touch atack'ler için en yüksek ranged BAB.
...Melee touch attack'ler için en yüksek melee BAB.

şeklindedir.

Saveler
1. seviyede +1 ve 3 ve 3'ün katları tüm seviyelerde +1 daha.

Din:
Belli bir tanrının yoluna kendini adamak o tanrının domain powerlarından birine sahip olmak demektir. Bunu dez avantajı ise dini gereksinimlerin yerine getirilmesinin zorunluluğudur. oyunda domain powerların getirisinin dengelenmesi için DM tarafından değişiklik yapılabilir.

Sizden gelecek her türlü yoruma açığım. Eklentileriniz özellikle ilgimi çekmektedir. Amacım karakter sınıflarının ötesinde, kendi zevkinize göre karakter yaratmanızı sağlamaktır.

Bu sistem ile ne yapabilirsiniz?

Bir karakterde druid'in 5. seviyedeki BAB'ı, animal companion'ı, nature domain'i ve wild emphaty'si kazandırılmış ise wild shape özellği de kazandırılabilir. Değişebileceği hayvan sadece kendi hayvanı olabilir ve kendi hayvanı ile birleşerek ikisi arasında bir simbiyoza da dönüşebilir. Bu güç oyunda dengesizliğe sebep olursa benim tarafımdan ve diğer arkadaşların da yardımlarıyla biraz oynamaya gidilebilir.

Her şey tartışmaya açıktır.
Last edited by Darkgnome on Sun May 31, 2009 7:00 pm, edited 29 times in total.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Yanlış anlamadıysam Class'lara bağlı değil de özelliklere bağlı yaşayacağız? ben varım o zaman! :D Doğru anladıysam, ve hatta yanlış anladıysam da varım!
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Oyunda yer almak isterim ben de.

.
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Karakter sınıflarında sınıflara gelen özellikleri bu puanla alabiliyorsam, bunun bir kısıtlaması var mı? Mesela hemen trap sense +4 alabilir miyim mesela? Varsa featlerde de aynı kısıtlamalar var mı?

Eğer knowledge(ilgili büyü okulu) nu geçemiyorsa aldığım büyüler, bunun için gerekli hesaplamayı yaptınız mı mesela?

Eğer karakter sınıfıyla gelen özellikler kalktıysa neden sınıflar hala duruyor. Yani ben özellik alamayan bir druidim ama hala BAB artışı poor. Bence sınıflar da tamamen kalkmalı, hatta belirli bir ortalama BAB ve save artışı olmalı. Kalanlar önceden hesaplanmış seviyeyle gelen puanlar sayesinde artırılabilmeli.

Ve bu özelliklerle sanırım artık Weapon Focus featinin ve varyasyonlarının anlamı kalmadı?
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Edmond: Doğru. Sınıfları ortadan kaldırdım ama onlara aid olan özelliklerin dağılımı ile çok uğraşmamak için sınıf özelliklerini ancak makul bazı gereksinimleri yerine getirdiğinizde alabileceğinizi de belirteyim. Pek çok sınıfın içinde barındırdığı harcanmaması gerekn özellik var.

Dwaxer: Zati aslında biraz da senin için açtım oyunu. DM olmaya istekli bir tarafım kalmadı açıkçası. İnşallah bir süre devamlılığı sağlarız ve DM'liği ileride birisi alabilir. Benim hayattaki programım hiç bir zaman düzgün değldir. Tabii bunun sen değilde başkası omasını yeğlerim. DM'likten zaten başını kaldıramıyorsun.

Saco, sistemi irdelemene teşekkür ederim. Gerçekten buna ihtiyacım olacak oyun boyunca. Eğer sen de katılmak istersen beklerim.

Sistemi daha anlaşılır yazmam gerekiyor sanırım. Bunu üstünde çalışıp bir kere daha atacağım kuralları. Intellegence ve wisdom oldukça kan kaybetti gibi. Karizma da ilgili sınıflarını kaybetti. Onun hakkında da biraaz düşüneceğim. Ama oyun sırasında düşünürüm artık.

Saco:
SacoKhan wrote:Karakter sınıflarında sınıflara gelen özellikleri bu puanla alabiliyorsam, bunun bir kısıtlaması var mı? Mesela hemen trap sense +4 alabilir miyim mesela? Varsa featlerde de aynı kısıtlamalar var mı?
Trap sense için gereken bazı özellikleri yerine getirdiğin sürece elbetteki olur. Yani ben trap sense aldım demek yerine bana şunu almak istiyorum diyerek ve neden almaya hak kazandığını belirterek beni ikna etmen gerekecek. 10 dakika da inan o kadar derin düşünmedim.

Marifetlerde yazdığım gibi tek kısıt temel D&D 3.5 kitaplarından olması ve sınıf özellikleri dışında kalan gereksinimler. Başka bir kitaptan bana marifeti tanıtıp kabul ettirebilirsiniz de.
SacoKhan wrote:Eğer knowledge(ilgili büyü okulu) nu geçemiyorsa aldığım büyüler, bunun için gerekli hesaplamayı yaptınız mı mesela?
Soruyu doğru anlayabildim mi bilemiyorum?

D&D 3.5E kuralları baz alındığından, Knowledge (ilgili büyü okulu) temel olarak, seviye+3 kadar olabilir. Yani caster level sizin seviyenizi geçemeyeceği için zaten bir sorun olacağını sanmıyorum.
SacoKhan wrote:Eğer karakter sınıfıyla gelen özellikler kalktıysa neden sınıflar hala duruyor. Yani ben özellik alamayan bir druidim ama hala BAB artışı poor. Bence sınıflar da tamamen kalkmalı, hatta belirli bir ortalama BAB ve save artışı olmalı. Kalanlar önceden hesaplanmış seviyeyle gelen puanlar sayesinde artırılabilmeli.
Sınıflar hala durmuyor. Ancak sınıfların özellikleri heba olmasın diye biraz çabalıyorum. Bu sebeple temel kitapların içindeki sınıfların üstünden her özellikl için belli bir gereksinim belirleyeceğiz. Artık savaşçı, büyücü, rahip, düzenbaz filan yok. Sadece karakterler ve seçebilecekleri özelikler var.

BAB artışı poor diye bir şey yok. BAB her seviye atladığında sen ne kadar yükseltmek istersen o kadar artar. Hatta bir seviyede hiç vermeyip, diğer seviyende 3 karakter puanını dahi ona verebilirsin. Diğer taraftan sınıfın büyülü özelliklerini almak için BAB'ından feragat etmen gerekebilir. Gerekmeyebilirde.

BAB artışının ve save artışının belli bir ortalamaya göre gidişi olabilecek bir düşünce. Ancak şimdilik bu şekilde denemeyi yeğliyorum. BAB ile uğraşmak istemeyen karakterlerin de ortalama artması bana biraz itici geliyor. Ancak karakter puanında artıma gidebilirim belki.

Saveler için bir diğer düşüncem de spellcraft ile büyülere karşı olan savelerin, Survival ile doğal şeylere karşı savelerin, use magic device ile de büyülü diğer özeliklere atılan savelerin gelişmesini ekleyebilirim. Mesela her 5 puan için +1 save ekleme.

Bir bu şekilde deneriz. Eğer hoşnutsuzluk olursa senin dediğini deneriz Saco.
SacoKhan wrote:Ve bu özelliklerle sanırım artık Weapon Focus featinin ve varyasyonlarının anlamı kalmadı?
Weapon focus feati ile savaşma becerilerini karakter seviyenin üstüne çıkartabiliyorsun. Aksine artık bence weapon focus'un özelliği daha da arttı. Tamamen kendini silahına adamış gibi bu gibi featler ile bedavadan savaşma becerisi gelmeyen bir dünyada çok daha başarılı olabilir.

SON nokta: Arkadaşlar Sizden ricam 4. seviye bir karakter yaratmanız. Sistemi ne kadar anladığnıza da ona göre emin olacağız. Benim sistemdeki sorunları da daha iyi gözlemleyebileceğiz. Karakterlerinizi yarın sabaha kadar bekleyeceğim. Ardından oyunu başlatacağım. Hikaye size göre olacağından karakterleri aşağıdaki kısıtlara göre, kural sistemi çerçevesinde istediğiniz gibi yarlayabilirsiniz.

1. Kötü yönelimli karakter oluşturmayın.
2. Karakterleriniz kötü yönelimli olmasın.
3. Oluşturulan karakterlerin yönelimi kötü olmasın.
4. Harbi maceracı karakter olsun. Yani gül suyu tüccarı değil, maceracı yaratacaksınız. Ha birde kötü yönelimli olmasın!
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

VAy be güzelmiş...

Ben de oynayabilirim. Darkgnome gibi baş büyücü büyük bir ustanın oyunununda yer almak bir onurdur :D (ni-ho-ha-ha)

D&d deki zırh saçmalığı bu şekilde daha iyi olmuş bence.

Birkaç sorum olacak.

-Büyüleri nereden seçicez. Eğer d&d büyüleriyse bu hit pointlere göre fazlaca güçlü olmazlar mı?
-Bişeyler yaratma ve eşşaları büyüleme olayları nasıl oluyor?
-IIrklar olacakmı olacaksa neler olacak ve ırksal özellikler neler olacak?
-Bir de evil karakter yarata bilirmiyiz? :D
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Efla, sen bana bu Rol yapma alanı(Diyar ötesin) başlığında editmele yetkisini ver. Bende seni oyuna alayım. (Muhahahaahah) (Ama ciddiyim. Yoksa oyun çok karışacak :( )

HPler konusunda haklısın. Büyü kullanıcıları çok güçlü büyüler yapabilir. Ã?rneğin 10. seviye bir fireball ile ortalama save tutmaz ise 35 save tutar ise 17 hasar verilebilir. Ancak 10 seviye fireball'u yapmak bir büyücüyü zor duruma da düşürüyor. Ayrıca büyücüler büyüde gelişebilmek için gerçekten çok karakter puanı harcayacaklarından, başka becerilerine pek eğilemeyecekler.

Aynı durum savaşçıların silahlrı için de geçerli. Bir savaşçı kılıcı ile gerçekten ağlatacak hasarlar verebilir.

Bunun karşılığında Toughness diye bir feat var. +3 HP veriyor. Her seviye atladığında bundan alan biri +30 HP'ye sahip olacak.

Bu arada uyardığın için teşekkürler. Constituon özelliğinin değerini epeyce bir düşürmüşüm. HP'lere her seviyede cons. modifier kadar gelse daha iyi olacak.

Wisdom ve intellegencenin üstünde de çalışıyorum. şu anda STR ve DEx çok ön plana çıktı. Ama bunu dengeleyeceğim.

Yukarıda anlatılanlar hariç bütün her şey 3.5E kurallarından bakılarak anlaşılabilir.

Arkadaşlar kurallar değişti bir daha bakabilirseniz ilk mesaja çok müteşekkür olacağım.
Eskisi ka
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Darkgnome sistem hoş bende varım...
Söyleyeceğim bir kaç şey vardı ama onlarda arkadaşlar belirtmiş zaten... :D
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Yarın akşam düzgün bir inceleme yapacağım, bug abuser birisi olduğum için bulamazsam çatlarım :angel:
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Var zati. Ben buldum. Oyun sırasında kendimi çok pis ters köşe yapacağım :-p
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Valla kendi karakterimi yaratırken Saco'nun dediğine geldim. BAB ve savelerde bir temel artım koydum. Bunun ötesine geçmek için karakter puanı harcanacak.

Ayrıoca becerileri savaşlar sırasında lok fazla öne çıkarttığımı fark ettim ve farklı bir kategori olan combat insight özelliini ekledim.

HPleri toparlamak için 4Eden healing surge ve second wind özelliklerini aldım.

Bayaa bir değişim yaptım aslında. Ã?rnek karakterimi yaratıp yarın gönderirirm. Herkes ona göre bir karakter yaratır.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Daha pek çok hatalı nokta çıkacaktır ama oyunda olabildiğince düzeltmeye çalışacağım.

Skillere şimdilik hiç dokunmayacağım. İçine girince işin çok fazla değişim yapmak gerekiyor ve bir yerden sonra ya skiller aşırı artıyor ya da aşırı azalıyor. Dengeyi sağlamak adına şimdilik bu şekilde bıraksam dah iyi olabilir. Ancak ileride kullanılmayan bazı skilleri birleştirmeyi düşünüyorum. Mesela Apprise ve forgery tarzı birleşimler yapabilirim. Ancak ilk seviyede bir skillde 4 ilerleme yerine sadece 1 ilerlemeyi kapatabileceğim bir yol olarak düşündüğüm her skill'e iki abilityden desetk olmak. Tumble için dex+wis, sense motive için wis+int, gibi... bilmiyorum nasıl olur?

Fent'in kullanımında karşıdaki ya sense motive ya da BAB kullanacak. İkisnin toplamı birlikte olunca çok fazla oluyor.

şu büyüler konusunda da sizden yardım rica edeceğim. "Magic missile" tarzı karşıdaki düömana zarar veren yada size bazı artılar veren büyüler de sorun yok. Hatta kullanımları daha zevkli hale getiriyor gibi. Ancak "cure lihgt wounds" tarzı büyülerde bir sorunum var. Bu tür büyüler sınırsız olarak üst üste ekleniyor ve her daim kullanılabileceklerinden oyunda dengesizliğe sebep oluyorlar.

Aklıma gelen ilk çey bu gibi büyülerin sadece geçici etkilerinin olması. Yani "cure light wounds" sadece geçici olarak HPlere + verecek ve kişi asla kendi Hp'sinin üstüne çıkamayacak. Gerçek bir iyileştirme ise ancak "healing surge", dinlenme veya "Heal" becerisi ile sağlanabilecek.

Bu tür başka etkisi olan büyüler de var ise onlarada aynı iekilde bazı etkiler koyabilirim.

Ã?rnek karakter
Name: Ornekh Karactear
Race: İnsan
Traits: (+1 character points per level)
Allignment: Any good
Level: 5
Abilities (16, 15, 14, 13, 12, 11)
Strength: 16
Dexterity: 12
Constitution: 13+1
Inteliigence: 14
Wisdom: 11
Charisma: 15+1
Total character points: 5x(3+1)=20
(+1 attack with martial,brutal melle weapons), (+1 attack with martial,brutal,melee weapons)x3, , Toughnessx5, Armor proff (light), Armor Proff (Medium), Skill point (4)x3,Caster level (+1), Spell (cure light wounds, magic missile)x2, (+1 Will save)x1, (Feat: Dodge), (Feat:Weapon focus,great sword),(Feat:Weapon speacialization,great sword)
HP: 14+15=29
Healin surge: x2 (14)
Fortitude: 4 (2+2+0)
Reflex: 3 (2+1+0)
Will: 2 (3+0+0)
AC: 17 (+1(Dexterity), +5(Chainmail), +1 Dodge)
Combat insight: +3 (Combat), +1 (Spell)
BAB / Grapple: +5 / +8
Att: +9 (Two handed sword 2d6+6, (19/20)x2)
Full Att: +9/+4 (Two handed: 2d6+6, (19/20)x2)
Skills: (10+12)
Appraise: 2 (0+2+0)
Balance: 4 (0+2+2)
Bluff: 8 (5 + 3+ 0)
Climb: 3 (0+3+0)
Concentration: 2 (0+2+0)
Control Shape: 1 (0+1+0)
Decipher script: 2 (0+2+0)
Diplomacy: 5 (0+3+2)
Disable device: 1 (0+1+0)
Disguise: 3 (0+2+0)
Escape artists: 1 (0+1+0)
Forgery: 2 (0+2+0)
Gather İnformation: 0 (0+0+0)
Handle Animal: 3 (0+3+0)
Heal: 2 (0+2+0)
Hide: 4 (0+4+0)
İntimidate: 8 (5+8+0)
Jump: 5 (0+3+2)
Knowledge (others): 2 (0+2+0)
Listen: 1 (0+1+0)
Move silently: 2 (0+2+0)
Open lock: 2 (0+2+0)
Performe(All): 3 (0+3+0)
Proffesion(All): 1 (0+1+0)
Ride: 2 (0+2+0)
Search: 1 (0+1+0)
Sense motive: 6 (5+1+0)
Sleight of hand: 2 (0+2+0)
Spellcraft: 2 (0+2+0)
Spot: 3 (2+1+0)
Survival: 2 (0+2+0)
Swim: 1 (0+1+0)
Tumble: 7 (5+2+0)
Use magic device: 3 (0+3+0)
Use rope: 2 (0+2+0)
Eskisi ka
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Sanırım büyüler de sorunların çıktı, o zaman büyü sisteminin tamamını tekrardan yapmaya düşün bence.

Bir de mesela bir sorum var; level ile bana gelen 4 puandan birini skill almak için harcadığımda 4 skill point geliyor ama benim bu konuda sıkıntım var, INT statımın yararsızlığı..? Ona da bir düzen getirilmeli bana göre. Hem ayrıca büyülerde abanıp aşırı güçlenme yapılabiliyorsa aynısı skillerde de olmalı, yani skill-level sınırı kaldırılmalı, ne dersin?
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Darkgnome, ben daha sistemi incelemeden, "ben de oynamak isterim!" diye atlamıştım, :mrgreen: çünkü her halükarda oynamak isterim gerçekten de...

Ancak bu gibi cp (char. point) ya da kp (karakter puanı) sistemleri D&D geneline yaymak, seni uyarayım, dengesizlikler yaratır ve oyuncuları sistemin açıklarından yararlanıp “Superman” tipler yaratmaya teşvik eder. Bu dengesizlikleri gördükçe düzeltmeye kalkarsın, düzeltmeye kalkarsın, bir de bakmışsın ki tekrar olayın özüne dönmüşsün. Bu cp sistemleri ile ilgili son zamanlarda elime pek çok dosya geçti, hatta bir sistemi oynayarak da denedik. İşte bu linkten indirip inceleyebilirsiniz:
http://www.dosya.tc/D_D3_5eCPsistemi_cut_.xls.html
Sistem oynanabilir ama sonunda, "normal kurallar da işimizi görürdü!" dedirtiyor.

Getirmek istediğin bazı kurallar ilginç ama bazıları da dengeyi cidden çok bozuyor, bunları kesin düzeltmek zorunda kalacaksın. (dengeden kastım: encounter hazırlamak konusunda zorlanacağını düşünüyorum; oyunculara denk canavar bulamayacaksın ve mecburen aşırı güçlü yaratıklar çıkaracaksın düşük levelli oyuncuların karşısına gibime geliyor) Ayrıca kaç kişi, karakter puanlarını skill puanlarına harcayacak merak ediyorum; bunu da mecburi hale getireceksin yakında. :-P

Ã?rneğin:
-Zırhlar: Zırhlar tarafından verilen AC değerlerinin yarısı AC yarısı ise DR olarak kullanılacak.
-Spell failure chance kaldırılmıştır.
Demişsin... şimdi 4.level başlarsak sanırım kitaba göre 5400gp ile başlıyoruz. Benim şu üstteki iki kurala göre aklıma gelen; fullplate+1 ve Heavy Shield+1’i olan bir wizard! :mrgreen: Zırhım 12 AC olduğundan DR:6 hasar indirimi olan bir wizard olacağım. Dwarf seçerim, Str düşük bile olsa üzerindeki zırhı rahatlıkla taşıyabilir. (ayrıca bu kadar yüksek Drlerden herkeste olursa savaşlar sabaha kadar sürer, dmg:6’yı her seferinde geçmeyi düşünsene, bir de üstelik light bir silahın varsa)

-şimdi Darkgnome; ben DR:6 ve AC:23 bir level-4 wizard olarak yanıma gelen kişiye “Shocking Grasp” büyüsüyle 4d6 dmg verebiliyorken, bana nasıl bir düşman dizayn edeceksin ki benimle baş edebilsin. (ve bu arada grubun diğer üyelerini de düşünmek lazım)
Tabii ben combat için düşünüyorum; sen hiç combat encounter yapmayıp bizi sadece sosyal olaylarla muhatap edip ters köşeye de yatırabilirsin. :-P

Her halükarda ben oyunda varım; hazırlayayım mı dwarf/wizard’ımı yukarıdaki gibi? :mrgreen:

Not: bir de sen Pathfinder’i inceledin mi; skillere düşündüğün sadeleştirmeler yapılmış zaten orada.
.

SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

SacoKhan wrote:Sanırım büyüler de sorunların çıktı, o zaman büyü sisteminin tamamını tekrardan yapmaya düşün bence.

Bir de mesela bir sorum var; level ile bana gelen 4 puandan birini skill almak için harcadığımda 4 skill point geliyor ama benim bu konuda sıkıntım var, INT statımın yararsızlığı..? Ona da bir düzen getirilmeli bana göre. Hem ayrıca büyülerde abanıp aşırı güçlenme yapılabiliyorsa aynısı skillerde de olmalı, yani skill-level sınırı kaldırılmalı, ne dersin?
Sanırım skill düzeni nispeten getirilmiş, tekrar okudum da.

Benim günlük büyü yapma sayımı ne belirliyor? Caster level'i kendimiz belirliyoruz mesela, onun bir sınırı var mı? Ã?ünkü benim de aklıma bir karakter geldi büyücü olarak, bir combo var da touch attack ile alakalı, eğer kurallar böyle olursatek bir büyüyle takılmaya başlayabilir oyuncular, bu da pek bir zevk vermez, ayrıca rpye dayanırım desen bile tek bir büyüsü olan bir büyücü ne kadar akıllıdır bunu sorgulamak gerek..
Post Reply