Baldur's Gate

Mucit Gnomların hayal makineleri, pc, konsol oyunları hakkında her sey..
liero
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by liero »

ben khalid ve jaheira'yı oyunun başında gruba dahil ediyorum. ama ileride başkalarını bulunca direk atıyorum gruptan. ikisi de sinirlerimi bozuyor çünkü :D

ben (mage)
Minsc - iyi bir savaşçı, konuşmaları çok güzel. onsuz grup olmaz.
Coran - thisf tarafı hoşuma gidiyor. görünmez yapıp önden yolluyorum, tek yakaladıklarını backstab yapıyor.
Viconia - drow olsun taştan olsun mantığıyla ve grupta cleric olmazsa olmaz diye var.
Imoen - oyunun başında geliyor ve ben de geliştirdiğim, emek verdiğim karakterleri bırakamadığım için yerine başkasını almıyorum
Edwin - oyundaki en iyi büyücü. ama reple uğraşmaz zorunda kalıyor insan.

benim grup bu şekilde. hatalı kısımları varsa belirtin lütfen.

bg2ye yeni başladım ondaki grubum şu şekilde.

ben(mage)
Minsc
Anomen
Jaheria - henüz Viconia'yarastlamadım. ona gelince direk atarım gruptan.
Aerie
Nalia
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

burock wrote:bu tür oyunlarda karakterler konusunda muhafazakar bi yapıya sahibimdir. yani 1.seviyeden aldığım bi karakteri büyütüp belli bi yere getirdiysem kolay kolay bırakamam. o nedenle, oyunun ileri aşamalarında karşılaşılan char.ları gruba dahil edemem.
Açıkçası ben de emek verdiğim karakterleri bırakamıyorum. Saydığım grup, oyunu ilk bitirdiğim gruptu. O yüzden bağlandım. RP açısından oyunlara fazla bağlı olduğumdan aslında Baldur's Gate II: Shadows of Amn'da karşımıza çıkan tü karakterlerle kısa süreli de olsa yolculuk yapmak istedim. Ama asıl grubumu ben, Minsc, Dynaheir, Viconia, Khalid, Jaheria ve Edwin'den oluşturmak istedim. Ama malum, bu grup yedi kişi oluyor. :D
burock wrote:Ayrıca, Tales of the Sword Coast expansion'unda oyuna dahil edilen scimitar silahı, tamamen jaheira için yapılmıştır. sanırım +3 lük bir scimitar mevcuttu ek pakette.
şimdi ne yalan söyleyeyim, Tales of the Sword Coast'u ne zaman yüklemeye çalışsam, bana İngilizce Windows istediğini söylüyor. O yüzden oynamak hiç kısmet olmadı korkarım. Hatta oynadığını söyleyen çok az kişi bulabildim. :(
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

Lord Necros wrote: şimdi ne yalan söyleyeyim, Tales of the Sword Coast'u ne zaman yüklemeye çalışsam, bana İngilizce Windows istediğini söylüyor. O yüzden oynamak hiç kısmet olmadı korkarım. Hatta oynadığını söyleyen çok az kişi bulabildim. :(
Sen galiba oyunun UK versiyonunu aldın veya indirdin :D böyle bi sorunla hiç karşılaşmamıştım
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Hayır aslına bakarsan UK versiyonu filan değildi. Zaten ilk defa burada sizlerden duydum böyle bir şey gerektirmediğini. Benim çevremde herkes bunu böyle biliyor çünkü. Kimse oynayamadı. :(
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

Lord Necros wrote:Hayır aslına bakarsan UK versiyonu filan değildi. Zaten ilk defa burada sizlerden duydum böyle bir şey gerektirmediğini. Benim çevremde herkes bunu böyle biliyor çünkü. Kimse oynayamadı. :(
Hömm.. neyse madem oyniyamıonuz Sword Coast hikayelerini bizden duycaksınız artık :p
celebnor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celebnor »

ya ben yeni başladım baldur's gate 1 e gercekten zor bir oyun geldi bana ...ne yapsam neyle başlasam ne tavsiye edersiniz...
Auré Entuluva...Outa i lomé
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

Hömm valla zor geldiyse başlarda yapılabilecek en iyi şey partiyi bi an önce 6'lamak ve bi süre random encounter peşinde haritada gezinmektir ; )
<em>Grave digger, when you dig my grave.. could you make it shallow? So that i can feel the rain..</em>
celebnor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celebnor »

şimdi bi dakka ole random encounter gibi terimler beni "confuse" etti :D bir de partiyi nasıl 6 lıycam ...bende kolpa bi thief-warrior melezi bi adam var ..benim cuce de lockpick ci bi ranger tarzı hatun var bir de kolpa necromancer ...belki onlar kolpa değldir belki ben oynayamıyorumdur ama bi evdeki 4 tane orumcegi olduremedim ya partiye adam nasıl alıcam biri bana handa daldı agzımı yuzumu dagıttı....sıkıntıdan kendimi temple e verdim bir daha bitirdim valla:D
Auré Entuluva...Outa i lomé
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

eheh yani random encounter dediğimiz olay bu haritada gezinirken karşına rasgele çıkan düşmanlar. Bi müddet onları kes level atla fln. O "kolpa" olarak nitelendirdiğin adamlar da gayet iyiler sonuçta sen kaçıncı levelsan onlar da o levelda oluyolar. Yani hatayı onlarda aramamak lazım ; )

İlk başta şöyle; Imoen geliyo senin peşinden onu partiye katıyosun, aynı bölgede zaten Xzar ve Montaron da partine katılıyo. Etti 4. Hemen Friendly Arm Inn'e gidip ordan da Khalid ve Jaheira'yı alıyosun ve oyunun başında partiyi 6'lamış oluyosun işte. Ben baya bi müddet onlarla oynadım hiç değiştirmeden gayet başarılılar.
<em>Grave digger, when you dig my grave.. could you make it shallow? So that i can feel the rain..</em>
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Bilen arkadaşlardan ricam; bazı eşya vs bulduğum şeylerin ne işe yarayabileceğine dair fikri olan?

-Dog meat: öldürdüğüm cehennem köpeklerinin eti kaldı
-Köpeklerin iskeleti
-Başta bulduğum "Eqoualizer" gibi bir ismi olan mavi bir mücevher var, güya aynı isimli bir silahın parçasıymış.
-Böcekimsi dev bir yaratığın kafatası; bundan zırh yapılabiliyormuş ama nasıl?
-Bazı meyveler ve yiyecekler?
-Bir troll aşçıdan aldığım "Orc Yemek Tarifleri" kitabı (bu çok komik bir aşçıydı; mutfağa daldığımızda bize, "sevgili yiyecekler, tencereye girer misiniz lütfen!" demişti :mrgreen: )

Yukarıdakilerden nasıl değerlendirildiğini bilen varsa yardımcı olabilirse sevinirim.

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Çok zaman geçti oynayalı bu oyunu. Ancak böceklerinkini söyleyebilecektim ama onu da zaten bulmuşsun. Bir kasabadaki demircilerden biri bu ankhleceg (di sanırım) kabuklarından oldukça güzel zırhlar yapıyor. Ancak zırhlar büyülüler ile giyilmediğinden savaşçın fazla değil ise ileride işine yaramayabilir.

sanırım bir genişletme paketi vardı bu oyunun. Acaba aynı anda onu da mı kurdun. Köpek etleri ve kemiklerini topladığımı hatırlayamıyorum hala.

İnternette kolayca bulabileceğini düşündüğüm tam çözümler ve FAQ'lar var. Onların bu konularda olduk.a yarıdmı olabilir. Oyunda görmediğinin kalmasını istiyorsan bence onlardan yardım almayı da ihmal etme.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

O köpeklerin iskeleti ve etleri bir işe yaramıyor hatırladığım kadarıyla.

Kitap ise sadece espri üzerine olan bir kitap.

Equalizer dediğin şey sanırım bir artifact silahın ilk parçası olabilir, sakın Jaheira'ya verme o eşyayı bu arada.
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

O Eqoualizer mıdır artık adı her ne ise, sakın bir yere satma benim gibi yoksa geri gidip almak zorunda kalırsın :) Hatırladığım kadarıyla underdark'tan döndüğünde bütün gerekli malzemeleri toplamış oluyordun. Ondan sonra docks districtte bir cüce smith vardı yanlış hatırlamıyorsam. Ona götürüp yaptırabiliyorsun. Aynı zamanda öldürdüğün ejderhaların pullarından da zırh yapabiliyordu.

O köpeklerle slumsdaki oval çatısı olan mekanda mı karşılaştın?

Yalnız çok acayip. Ben de oyunun ikincisine tekrar başladım (yeniden). Biraz bahsetmek istiyordum ne güzel denk gelmiş yahu!

Her zaman yaptığım gibi kendime güzel bir mage hazırladım (olmazsa olmaz!) Yalnız bu mage öyle normal bir mage değil, wild mage :D ! Eğer eğlence arıyorsanız gerçekten çok zevkli. Wild surge diye bir olay var, mesela bir büyü yaparken (tam emin değilim ama) %5 gibi bir şansla o büyünün başka bir şeye dönüşme durumu varmış. Mesela Minor Drain yaparken gobline Globe of Invulnerability verdim :D Ya da ellerimin arasından şöyle muazzam bir fireball çıkartacakken rengarenk color spray çıktı! Düşünsenize: "şimdi acıyı tadacaksın işte, pis goblin!" *color spray* Goblin: "Uuuh, çok acıdı, hehehehe! Arkadaş cinsiyetini hala kavrayamamış, o ne öyle rengarenk!" Hatta kendimi bazen dua ederken yakalıyorum "lütfen fireball olsun, lütfen fireball olsun". İşin şakası bir yana dostlardan birine koruyucu bir büyü yapayım derken power word: kill yaparsam sinirlenirim işte :|
Image
Dragon_Knight
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dragon_Knight »

Baldursa gate'i seviyorum ama adamlarımı ilerletmek için tıklamalarda sorun yaşıyorum :D . İstediğim yere tıklayamıyorum sıkışıyorlar tuhaf şeyler oluyor :D
Neden insanlar bu kadar acımasız ?<br>Neden dostum düşmanımdan farksız ?<br>Neden kaybedilince değerler anlaşılır ?<br>Neden güçlü hep duygularla oynaşır?<br>
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Dragon_Knight wrote:Baldursa gate'i seviyorum ama adamlarımı ilerletmek için tıklamalarda sorun yaşıyorum :D . İstediğim yere tıklayamıyorum sıkışıyorlar tuhaf şeyler oluyor :D
Cidden o çok büyük bir sorun ama ben dert etmiyorum. Hem ikili formasyon (mu deniyordu buna?) yapınca:
..
..
.. şeklinde çok rahat dolaşıyorlar. Aynı zamanda sağ tıklayıp tutarsan kimin nereye geleceğini seçebilirsin.
Image
Post Reply