Ölüm Zamanı 2: Karanlığın Hizmetkarı (Tan

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Firble ben anlamadım, tam olarak öykümün gidişatı hakkında nasıl bir düşüncen olduğunu. Bilmiyorum ama Gökçe Dallas'ın gücü, Damla'nın olayı, Henry Soul'un geri dönüşü, Aziz Bey ile Meral Hanım'ın anlaşması, İkizlerin arasındaki bağın güçlenmesi gibi bir sürü 4 bölümde işlediğim olay oldu. Tam olarak nasıl bir beklenti içersindesin öyküm için?
Bir de sıradaki 5., 6. ve 7. bölümde Tarikatın çoğu şeyi ortaya çıkacak. Sis perdesi kalkmaya başlıyor yani. Merak etmeyin hiç bir soru cevapsız kalmayacak öykü bitmeden. :)
Yorumlar için teşekkürler herkese :)
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Kardeş öncelikle benim yaptığım yorumlar her zaman doğru hatta anlamlı olmayabilir. Bilmiyorum yaptığım yorumlardan biraz fazla etkilenmişsin gibi geldi.

Bir defa aklındaki hikayeyi asla birileri beğenmedi diye değiştirme bırak o nasıl gelişecekse böyle gelişsin...

Genel olarak yorumların seni bir yazarı ya da şairi etkilemesi gerektiğinden fazla etkilediğini düşünüyorum... Aklındaki hikaye taslağını diğer insanlar bu taslağı eleştirdiğinde çok çabuk değiştiriyorsun...

Seni eleştiren kim olursa olsun, kendi yazına güvenin olsun... Yazı tarzında değişiklik yapacağın zamanda bunu çok iyi düşünerek yap... O değişikliği kim önermiş olursa olsun, hatta Dünyanın en ünlü yazarı da önerse, çok kolayca kendi yazım tarzından vazgeçme...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Bu akşam veya yarına yeni bölümü eklemeyi planlıyorum :)
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Yeni bölüm, yeni heyecanlar :)
Yorumlarınızı bekliyorum :)
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

catboy wrote:Yeni bölüm, yeni heyecanlar :)
Yorumlarınızı bekliyorum :)
Sen yanlış biliyorsun bir kere HSoul kötü adam olamaaaaaaaaaaaaaz! ! ! O benim bilge zenci yaşlı amcam, hani şu Stephen King'in her kitabında olan siyahlardan, bazen bıyıklı bile olur ? Hani Esaretin Bedeli'nde vardı, kötü olamaaaz :D

Ama tabiî Hacer'in kötü olduğunu duyunca (belki de Melektir? Sonuçta onlar da ikizlere karşı, alternatif bakış açışı şeytan da bir melektir, karıştı ortalık ben susayım en iyisi) Gökçe'nin ve Hsoul'un da kötü yolda olduğunu farketmiştim.

Aslında daha önce farkettim, o uyuşturucu oklar Emre'ye isabet ettiğinde işin içinde şeytan kanı (Yani Hsoul) olduğunu farkettim.Ama emin olamadım, sonuçta iki kişiden birinde (Galiba Gökçe de dahil) şeytan kanı var.

Fakat mükemmel bir bölümdü, hiçbir kusur yoktu desem yeridir, en başta Emir'in çizgiromanlarından, en sonda Damla-Serdar tanışmasına kadar çok eğlenceli bir bölümdü diyebilirim, sırların çözülmesi, ya da düğümlenmesi açısından bile harikaydı :)

Kısacası, ilk bölümden beri en kısa sürede böylesine rahat ve akıcı olarak okuduğum ilk bölümdü.En güzel bölüm bile diyebilirim :)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Yorumların için çok teşekkür ederim, edmond :)
Peki taa hatırlarsanız 4. bölümde Emre, Sevgi'yi (yani o zamanda ashriel vardı) morg odasında iyileştirdiğinde Sevgi'nin göğsünde kilit şeklinde bir yara vardı. İşte o kilit şeklindeki yara bu sefer Damla'da ortaya çıktı, hatta gelecek bölümde birinde daha bu yaradan olduğunu öğreneceğiz. Bu yara hakkında bir tahmin var mı acaba? :)
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Damla da aslında eski Damla olmayabilir mi melek olabilir mi? Evet bu bir tahmin... Bir meleğin nasıl insan olabileceği de aslında hayal gücünü zorlayan bir şey... Aslında bu belki bu hikayenin özellikle ikinci bölümünün en çekici yanı sanırım.. Hayal gücümüzü bile zorlayan birçok durumun, adeta günlük olay gibi karşılandığı bir hikaye önümüzdeki... Birilerinin canlanıp geri gelmesi, Cebrailin çırağının ortaya çıkıp kaybolması... Bunların hepsi sanki doğal ve sıradan olaylar gibi... Bu da hikayeye bir çekicilik katıyor...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Firble iyi bir tahmin de bulunmuşsun :)
İlk kitabın 3. bölümün son sahnesini bir hatırlatayım önce:

"Dokuz Eylül Hastanesi’nin morg bölümünün kapısı aniden açıldı. Kırmızı şapkasını yere attığında kel kafası ortaya çıkmıştı Emre’nin. Aradığını bulması zor olmamıştı. Ölen kızın güzelliğine bakakaldı bir süre. Burnundan akan kanları bile durdurmaya çalışmadı. Sonra ağzına gelen kan tadıyla kendine geldi.

Ölen kızın çıplak vücuduna seyretti bir süre. Bir süre sonra kızın sol göğsüne iki eliyle bastırdı. Zihninden tüm cinsellik üzerine kurulu ahlaksal yönü tartışmalı olan düşünceleri sildi. Ellerini çektiğinde kızın göğsünde garip bir iz oluşmuştu. Kilit şeklini çağrıştıran bir yara izi gibi duruyordu."

Bir daha pek bahsi geçmediği için ve taa ilk bölümlerde olan bir olay olduğu için unutmuş olabilirsiniz ama orda bahsi geçen iz Damla'daki izle aynı ve gelecek bölümde birinde daha bu izden olduğunu öğreneceğiz.

Bir de Vengalis yani Cebrail'in çırağı hakkında yorumun ne, Firble? Aklında kalmış anlaşılan o karakter :)
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Vallahi gardaş aklımda kaldı... : )) ) ) ) Eh ne diyeyim. Cebrail aslında en çok aklımda kalan melektir hem de.... Meleklerin ne olduğunu benim hayal gücümü zorlayan bir konu... Eeee bir de onların en fazla dikkatimi çekenin çırağı birden gelince elbette ilgimi çekti.
HARBE GİDEN
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

6. bölüm yorumlarınızı bekliyorum :)
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

6. bölümü okuyan arkadaşlar hemen 7. bölümü yazmam için ısrar ettiler, en heyecanlı yerde bırakmışım galiba. devamı hakkında herhangi bir tahmini olan var mı peki? :)
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Bu ankete bir güç daha istiyorum! Damla'nın güç emme yetisi? HEPSİNDEN daha güçlü gibime geliyor.

Ayrıca Hacer'in iyi birisi olduğunu düşünmeye başladım.Sanki Gökçe'ye karşı gibi.

Ve kilit şekli, eğer birisinin içine bir melek girerse kilit şeklinde yara izi oluyor.Artık eminim.Ã?nce Alperen ve Sevgi, sonra da Damla, Damla'nın içindeki şu an Damla değil.Damla Manisa'ya gittiğinde ölüydü bence.

Ayrıca Emre ölmedi, yüreğimizde yaşıyor!!!!!! Yok ama Damla onu kurtarır gibime geliyor.Gerçi doğanın işleyişi ama.

Bu arada DAMLA PEYGAMBERRR
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Yeni bölümü yazdım ama Firble'nin bir önceki bölüm ile ilgili yorumlarını okumadan yeni bölümü siteye koymam bana ne işte! :D
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Kesinlikle ikinci öykünün en hoşuma giden bölümüydü benim. Her şey en azından benim gibi ne bileyim çok da şarşırmayan birini bile epey şaşırtan bir hal aldı.

Açıkçası ilk defa ikinci öyküde yine neyin ne olduğundan emin değilim. Sanki her şey baştan yeniden inşaa edilecek gibi.. En azından bu öykünün gidişatı asıl şimdi belli olacak gibi geliyor.

Damla kesinlikle çok güçlü bir karakter olarak girdi hikayeye. Tam emin değilim ama bana oldukça önemli bir rol oynayacak gibi geliyor.

İkizlerin ilk hikayede giderek daha öne çıkan güçleri ilk defa sanki daha arka plana düştü. Sanki artık ikizlerin bile baş edemediği, çaresiz kaldığı bir takım güçler devreye girdi.

Neyse hadi bakalım.. : ) ) )
HARBE GİDEN
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim :)
Yeni bölümü akşama koyacağım ben de :)
Post Reply