Farop Town .Herkes Katılabilir!..Yorumlar ve geyikler

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
Murwinduck
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Murwinduck »

dwaxer wrote:.
Murwinduck, senin ozanın yabancı dil +3 ile ancak bir dili sadece anlayabilir ve çat pat konuşabilir.
Kural şöyle: +2 anlama ve çok az konuşmaya yeter; +5 ise o dile anlama, konuşma ve okuyup yazabilme kadar hakim olmanı sağlar!
Ona göre bana bildir değişiklikleri. Senin paran da: 2d4=2gp=20sp=200cp
Birde zekadan + gelmicekmi ona? Gelirse +7 oluyor.5'i Elven, 2'si Dwarven
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Bu başlıktaki tüm yazıları okuyamadım ama hala alınmamışsa masalcı olmak istiyorum.
Been there. Seen that. Got the scars.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Murwinduck wrote:
dwaxer wrote:.
Murwinduck, senin ozanın yabancı dil +3 ile ancak bir dili sadece anlayabilir ve çat pat konuşabilir.
Kural şöyle: +2 anlama ve çok az konuşmaya yeter; +5 ise o dile anlama, konuşma ve okuyup yazabilme kadar hakim olmanı sağlar!
Ona göre bana bildir değişiklikleri. Senin paran da: 2d4=2gp=20sp=200cp

Birde zekadan + gelmicekmi ona? Gelirse +7 oluyor.5'i Elven, 2'si Dwarven

Yok bu bu yetenek özel! Bir nevi D&D'deki featleri yapıştırdık buna. Sen +2(anlama+az konuşma) ya da +5(komple) aldığında bir dili öğrenmiş oluyorsun ve konuşurken ayrıca skill check atmıyoruz. Ama eski bir kitabe, belge ya da hafif yıpranmış bir el yazısı, doktor reçetesi, şifreli yazı, vs gibi hünerler gerektiğinde ancak skill chek yapar, yetenek zarı atarız.
Sen şarkılarını söylemek için, her dile +2 alsan yeter, eğer amacın buysa.

Artemis Entreri wrote:Bu başlıktaki tüm yazıları okuyamadım ama hala alınmamışsa masalcı olmak istiyorum.
Olabilirsin. Daha önce de söylediğim gibi bir elemandan illa ki sadece 1 tane olacak diye bir şey söz konusu değil. Artemis bir müzisyen ozan var kasabada ama sen de masalcı olursun. Hatta bize bir öğretmen lazım, okulda çocuklara ders verecek, aynı zamanda da masalcılık yapabilirsin. Maaş da var devletten; güzel iş bak! :mrgreen:

.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Ben sırasıyla nerelere gittiğimi yazıyımmı oyuna?
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:Ben sırasıyla nerelere gittiğimi yazıyımmı oyuna?
Yok yahu :mrgreen: Bütün herkesi dolaştınsa onu yaz. Yani "herkese bildirmek üzere gider" yazsan yeterli olur. Bulamadığın filan olursa ben bildiririm ya da bir oyuncu şöyle de diyebilir: "pencereden gördüm geldiğini ama kapıyı açmadım, evde yok numarası yaptım!" heh heh.
Ama yolda başına sıradışı bir olay gelirse ben yazarım zaten. Bak şimdi yazıyorum. :schemes:

.
Murwinduck
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Murwinduck »

Yabancı dili(elven)2 artırarak 5 yapıyorum bluff ve kılık değiştirmeden 1 er indiriyorum.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Murwinduck wrote:Yabancı dili(elven)2 artırarak 5 yapıyorum bluff ve kılık değiştirmeden 1 er indiriyorum.
Tamam düzeltirim ben.

Arkadaşlar "Vali"yi de ben oynatıcam haberiniz olsun. :mrgreen: Biraz garip oldu ama "iktidar hırsı" kapladı içimi birden. :schemes:

.
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Arkadaşlar şu sıralar pek nete giremedim kusura bakmayın.

Hancınız yakın zamanda hazır olur. Artemis insanlar anlattığın masalları dinlemeye gelcektir. Sen de handa benim misafirim olursun istersen. Sana kalcak yer ve yiyecek sağlarım bak :D

Han rplerinin vazgeçilmez karakterileri ozanlar ya da hikaye anlatabilen herhangi birileridir. Eğer masalcı da gelirse tamam olacak.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Ya hala katılabiliyoruz dimi :D
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Aegron wrote:Ya hala katılabiliyoruz dimi :D
Nerdesin sen ya; avcı kulübesini inşa ettirdin peşin peşin, ardından karakterini hazırlamadan kayıplara karıştın. :-P Katılabilirsin; herkes katılabilir, herkes ne zaman isterse katılabilir. Rol play yaparken soru sorduğunuz biri ortalarda yoksa bile siz başkasıyla da (farklı zaman dilimindeymiş gibi) başkalarıyla da rol diyaloğu içine girebilirsiniz! Real time olmak zorunda değiliz yani (zaten öyle yürümez)

Hiç bayan oyuncu yok mu yahu? :-P

Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Tamam bu aralar yoğunumda çok av var kamp kurdum ormanda yakında gelirim :D
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

Çok mu yavaş ilerliyor bu olay bana mı öyle geliyo ?
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Starfell wrote:Çok mu yavaş ilerliyor bu olay bana mı öyle geliyo ?
Evet ama forum RPsi böyle maalesef, yavaş ilerler. Bazen unutulup günlerce kimsenin mesaj atmadığı bile olur. Sonra bir bakarsın denk gelenler kaptırıp sayfalarca yazıverir. Biraz sabırlı olmak lazım. Bir de daha yeni başladığı için ısınma turları bunlar. Merak etme seni "ilk başına çorap örülecekler" listesinin başına aldım.

.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Bende mi içerdeyim? Ben kendimi dışarda nöbet tutuyor sanıyorum.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:Bende mi içerdeyim? Ben kendimi dışarda nöbet tutuyor sanıyorum.
İçeride de olabilirsin, dışarıda da, hatta başka bir saatte başka bir yerde de olabilirsin. İçinden geldiği yerdesin yani. :-P şöyle diyelim kapı ağzında ayakta duruyorsun, bütün kasabalılar gibi söz hakkın da var.

.
Post Reply