Safir'in Arayışı (Yorum)

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Safir'in Arayışı (Yorum)

Post by catboy »

Bu hikaye Yeşeren Umutlar öyküsünün baş karakterlerinden Safir lakaplı Safiel'in gelecekteki halini anlatır. Safir'in ne menem biri olduğunu merak edenler Yeşeren Umutlar öykü dizisini okuyabilirler.
Last edited by catboy on Mon May 12, 2008 8:06 pm, edited 1 time in total.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Safiel ve Olren arasındaki bu gerginliğin sebebi ne? Galdeel adlı bayan büyücünün Safiel'le olan ilişkisi nedir? Eski macerasında (aslında hala devam etmekte o macera bu bir flashforward...) tanıştığı grubuyla hala görüşüyor mu? Bu sorualra yanıtları olanlar veya anlayamadığı merak ettiği soruları olanalr buraya yazarlarsa mükemme olur. Paylaşım filan bunlar güzel şeylerdir ...
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Thereon'la karşılaşacağın kesin :schemes: Pek hoş olmıcak ama :wink:
Image
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Kardeş kesinlikle farklı bir tarzda gidiyor öykün... ( ana öykü değil senin öykün) Kapsamlı bir yorum yapmak için henüz erken ancak devamını kesinlikle bekliyorum... Özellikle rüya sahnesi çok hoşuma gitti benim.. : ) )
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
ElessarTelemnar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElessarTelemnar »

Valla ben encok safirin Algénia ile hala iletisimi oluup olmadigini aralarinin nasil oldugunu ogrenmek istiyorum :)
ve harbiden bizm oykude FF ve FB leriyle losta benzedi
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Cahilliğimi madur görün, FF / FB?
Image
ElessarTelemnar
Kullanıcı
Kullanıcı

Flash forward ve Flash back
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

He, evet sahidende benzedi :D Güzel oldu yahu böyle...
Image
ElessarTelemnar
Kullanıcı
Kullanıcı

Bencede guzel oldu bencede :)
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Clicks bana dedi ki Algenia'nın 10 yıllık vakti var. Yazık oldu kızcağıza :( neyse Safir'in Yükselişinde heyecan devam ediyor. Safir elf tarafını kabul etmiyor ki haklı tabiki de değil mi? :)
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Haklı olduğuna şüphe yok. Sonuçta elf kanı kurutulmuş biri nasıl elfim ben der ki? Arferel de kötü bir teyze, Sindirella muaelesi yapsa Safiel'e şaşırmam :D
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Hikayeyi epeydir takip edemediğim için karakterler bana çok karışık geldi. 10 15 tane isim var orada ve karakterlerin hiçbiri tam olarak tanıtılmıyor. Eğer bunu ayrı bir öykü olarak düşünüyorsan, Yeşeren Umutlar öyküsünde tekrar tekrar yaptığın betimlemeleri burada tekrarlamalısın ki ben bunu öneririm. Safir'in bile neye benzediğini anlayamadım, yarıelf olduğunu hikayenin sonunda anladım. Anlatımın herzamanki gibi çok güzel. Devamını yazmanı bekliyoruz. Ben senin hikayelerini okurken çok keyif alıyorum. Kalemin sağlam kalsın!
Been there. Seen that. Got the scars.
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Ha, burada uzun yıllar nasıl mı yaşadım, söyleyeyim mi? He bir de 'daha önemli işleri' varmış, ayıp ayıp... İnsan eski dostunu ziyaret eder bir! Ne var ki, iki adımlık yol :P Valla, utan kendinden, bir başka hikayemiz olursa gösteririm ben sana.

Bakalım... Safiel dünya turuna çıktı, ne olacak bunun sonu :D
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Thereon'un ilk görevi için gittiği şehir :schemes: Safiel biraz geç kaldı, başka bir zamana artık :P
Image
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Catboy, hikayen fazla güzel ilerliyor, anlatım olarak pek bir hatanı göremesem de kurgu olarak biraz eksiksin diye düşünüyorum.Bir diğer sorun ise inanılmaz şekilde çok yazım hatası yapman.Anlatım bozukluğu vs. Düşünmemin sebepleri:

-Mesela barbarların neden şüpheyle bakmadığını yazmamışsın.

-“Haklısın her zamanki.” dedi Safiel gülümseyerek ve Galdeel’in dudağından öptü."

demişsin, ben mi anlamadım????

-Mezara iyice sarıldı. Taşları öyle bir sıktı ki elleri kanadı. Gece boyu mezarın başından ayrılmadı.

demişsin, mesela bu kısmı biraz daha açıklayıcı anlatabilirdin sanki.KÃ?T diye bitirmişsin gibi geldi önemli bir geceyi.

-
“Bu arada Safiel, hala eşim Arferel’le arandaki sorunlar var. Bu durum daha ne kadar sürecek?” diye sordu yüksek elf kralı Gulthar.

demişsin, ukalalık gibi olmasın ama hala eşim Arferel'le arandaki sorunlar var. cümlesini ben anlayamadım.

Bu tür hataları inanılmaz çok yapıyorsun, okurken, ilk önce ne demek istemiş, diye düşünüyorum, ardından anlıyorum yazım hatası yaptığını.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Post Reply