Safir'in Arayışı (Yorum)
Safir'in Arayışı (Yorum)
Bu hikaye Yeşeren Umutlar öyküsünün baş karakterlerinden Safir lakaplı Safiel'in gelecekteki halini anlatır. Safir'in ne menem biri olduğunu merak edenler Yeşeren Umutlar öykü dizisini okuyabilirler.
Last edited by catboy on Mon May 12, 2008 8:06 pm, edited 1 time in total.
Safiel ve Olren arasındaki bu gerginliğin sebebi ne? Galdeel adlı bayan büyücünün Safiel'le olan ilişkisi nedir? Eski macerasında (aslında hala devam etmekte o macera bu bir flashforward...) tanıştığı grubuyla hala görüşüyor mu? Bu sorualra yanıtları olanlar veya anlayamadığı merak ettiği soruları olanalr buraya yazarlarsa mükemme olur. Paylaşım filan bunlar güzel şeylerdir ...
Kardeş kesinlikle farklı bir tarzda gidiyor öykün... ( ana öykü değil senin öykün) Kapsamlı bir yorum yapmak için henüz erken ancak devamını kesinlikle bekliyorum... Özellikle rüya sahnesi çok hoşuma gitti benim.. : ) )
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
-
ElessarTelemnar
- Kullanıcı

-
ElessarTelemnar
- Kullanıcı

-
ElessarTelemnar
- Kullanıcı

-
Artemis Entreri
- Kullanıcı

Hikayeyi epeydir takip edemediğim için karakterler bana çok karışık geldi. 10 15 tane isim var orada ve karakterlerin hiçbiri tam olarak tanıtılmıyor. Eğer bunu ayrı bir öykü olarak düşünüyorsan, Yeşeren Umutlar öyküsünde tekrar tekrar yaptığın betimlemeleri burada tekrarlamalısın ki ben bunu öneririm. Safir'in bile neye benzediğini anlayamadım, yarıelf olduğunu hikayenin sonunda anladım. Anlatımın herzamanki gibi çok güzel. Devamını yazmanı bekliyoruz. Ben senin hikayelerini okurken çok keyif alıyorum. Kalemin sağlam kalsın!
Been there. Seen that. Got the scars.
Ha, burada uzun yıllar nasıl mı yaşadım, söyleyeyim mi? He bir de 'daha önemli işleri' varmış, ayıp ayıp... İnsan eski dostunu ziyaret eder bir! Ne var ki, iki adımlık yol
Valla, utan kendinden, bir başka hikayemiz olursa gösteririm ben sana.
Bakalım... Safiel dünya turuna çıktı, ne olacak bunun sonu
Bakalım... Safiel dünya turuna çıktı, ne olacak bunun sonu
Catboy, hikayen fazla güzel ilerliyor, anlatım olarak pek bir hatanı göremesem de kurgu olarak biraz eksiksin diye düşünüyorum.Bir diğer sorun ise inanılmaz şekilde çok yazım hatası yapman.Anlatım bozukluğu vs. Düşünmemin sebepleri:
-Mesela barbarların neden şüpheyle bakmadığını yazmamışsın.
-“Haklısın her zamanki.” dedi Safiel gülümseyerek ve Galdeel’in dudağından öptü."
demişsin, ben mi anlamadım????
-Mezara iyice sarıldı. Taşları öyle bir sıktı ki elleri kanadı. Gece boyu mezarın başından ayrılmadı.
demişsin, mesela bu kısmı biraz daha açıklayıcı anlatabilirdin sanki.KÃ?T diye bitirmişsin gibi geldi önemli bir geceyi.
-
“Bu arada Safiel, hala eşim Arferel’le arandaki sorunlar var. Bu durum daha ne kadar sürecek?” diye sordu yüksek elf kralı Gulthar.
demişsin, ukalalık gibi olmasın ama hala eşim Arferel'le arandaki sorunlar var. cümlesini ben anlayamadım.
Bu tür hataları inanılmaz çok yapıyorsun, okurken, ilk önce ne demek istemiş, diye düşünüyorum, ardından anlıyorum yazım hatası yaptığını.
-Mesela barbarların neden şüpheyle bakmadığını yazmamışsın.
-“Haklısın her zamanki.” dedi Safiel gülümseyerek ve Galdeel’in dudağından öptü."
demişsin, ben mi anlamadım????
-Mezara iyice sarıldı. Taşları öyle bir sıktı ki elleri kanadı. Gece boyu mezarın başından ayrılmadı.
demişsin, mesela bu kısmı biraz daha açıklayıcı anlatabilirdin sanki.KÃ?T diye bitirmişsin gibi geldi önemli bir geceyi.
-
“Bu arada Safiel, hala eşim Arferel’le arandaki sorunlar var. Bu durum daha ne kadar sürecek?” diye sordu yüksek elf kralı Gulthar.
demişsin, ukalalık gibi olmasın ama hala eşim Arferel'le arandaki sorunlar var. cümlesini ben anlayamadım.
Bu tür hataları inanılmaz çok yapıyorsun, okurken, ilk önce ne demek istemiş, diye düşünüyorum, ardından anlıyorum yazım hatası yaptığını.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury