GM - NPC Canlandırırken Sesini Değiştirmelimidir?
- darkflarer
- Kullanıcı

katılıyorum, çok saçma ve komik bir uygulama oluyo, sesini değiştiren kişi bile gülüyo, onun yerine " olm NPC sana 'seni tatmin ederim' dedi, naapçan?" deyince daha iyi oluyor bence, DM'nin seside kısık olabili, o zaman ne olacak?Lixer wrote:Kesinlikle banal ve yapmacık. Ben yapmam, yapanı bir kaç sefer gördük komik oldu, hoş durmuyor. Tonlama ve vurgu önemlidir ancak sesi değiştirmek... ı ııııhh
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
Evet biraz daha açıklayıcı olursan daha iyi olur, bende hiç bir şey anlamadım yazdıklarından.darkflarer wrote:katılıyorum, çok saçma ve komik bir uygulama oluyo, sesini değiştiren kişi bile gülüyo, onun yerine " olm NPC sana 'seni tatmin ederim' dedi, naapçan?" deyince daha iyi oluyor bence, DM'nin seside kısık olabili, o zaman ne olacak?
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Sesini değiştiren kişi bile gülüyorsa zaten sorun oradadır. Adam ulan dur bir yapayımda gülelim, yada yaparsam madara olurmuyum korkusuyla sesini değiştiremez. Ayrıca tonlama değişimide zaten sesi değiştirmedir.darkflarer wrote:katılıyorum, çok saçma ve komik bir uygulama oluyo, sesini değiştiren kişi bile gülüyo, onun yerine " olm NPC sana 'seni tatmin ederim' dedi, naapçan?" deyince daha iyi oluyor bence, DM'nin seside kısık olabili, o zaman ne olacak?
DM yapamıyorsa yapamaz. Sesi kısık Dmden ses değişim,ini beklemek zaten hata olur. Ancak sen hiç sesi kısılmış bir DM ile oynadınmı Darkflarer? O ne yaparsa yapsın zaten oyun saçma sağpan olacaktır. Sesini değiştiremediği için ne sen havasına girebilirsin nede kendisi adam gibi tasvir edebilir. Hani bir zamanlar kitaplar vardı nasıl hareket edersen seni o harekete göre devam eden bir sayfaya gönderirdi. Ondan aldığın zevk kadar zevk alsan dahi kendini şanslı say.
Zamanla oyunda gülünecek yerleri ve ciddi olunacak yerleri ayırd etmeye başladıkça siz de daha iyi oyunlar çıkartırsınız.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
- darkflarer
- Kullanıcı

Bence aksan degistirse ya da NPC'nin duygularini ses tonuna yansitsa yetiyor. DM goblin gibi sesini cirtlatacagina basit kelimelerle korku dolu veya abuk sabuk sozler secerek konusmaya calissa bence havaya girmek icin yeterlidir.
Ben oynattigim bir vampir oyunun saldirgan ve kiro bir lazi seslendirmeye calisiyordum. Sikayet eden olmadi ama bol bol kufur ettigim icin cok gulmustuk
Ben oynattigim bir vampir oyunun saldirgan ve kiro bir lazi seslendirmeye calisiyordum. Sikayet eden olmadi ama bol bol kufur ettigim icin cok gulmustuk
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Only God should have this power
-
celephael
- Kullanıcı

ses değiştirilmesi GM nin birazda yeteneğine bağlıdır.Sesi değiştiricem diye oyunu bir anda ciddi olmaktan çıkarabilir.Sonra oyuncularda yılışmaya başlar ve hakimiyet sağlanamaz.Ama bu işi iyi beceren kişiler seslerini doğru zamanlarda değiştirdiklerinde oyuın atmosferi daha da güzelleşir.
Nothing Can Be Explained.
-
Aredheliquas
- Kullanıcı