GM - NPC Canlandırırken Sesini Değiştirmelimidir?

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

CERTAINLY NOT
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

Lixer wrote:Kesinlikle banal ve yapmacık. Ben yapmam, yapanı bir kaç sefer gördük komik oldu, hoş durmuyor. Tonlama ve vurgu önemlidir ancak sesi değiştirmek... ı ııııhh
katılıyorum, çok saçma ve komik bir uygulama oluyo, sesini değiştiren kişi bile gülüyo, onun yerine " olm NPC sana 'seni tatmin ederim' dedi, naapçan?" deyince daha iyi oluyor bence, DM'nin seside kısık olabili, o zaman ne olacak?
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Tam olarak demek istediğini anlayamadım darkflarer...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

darkflarer wrote:katılıyorum, çok saçma ve komik bir uygulama oluyo, sesini değiştiren kişi bile gülüyo, onun yerine " olm NPC sana 'seni tatmin ederim' dedi, naapçan?" deyince daha iyi oluyor bence, DM'nin seside kısık olabili, o zaman ne olacak?
Evet biraz daha açıklayıcı olursan daha iyi olur, bende hiç bir şey anlamadım yazdıklarından.
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

darkflarer wrote:katılıyorum, çok saçma ve komik bir uygulama oluyo, sesini değiştiren kişi bile gülüyo, onun yerine " olm NPC sana 'seni tatmin ederim' dedi, naapçan?" deyince daha iyi oluyor bence, DM'nin seside kısık olabili, o zaman ne olacak?
Sesini değiştiren kişi bile gülüyorsa zaten sorun oradadır. Adam ulan dur bir yapayımda gülelim, yada yaparsam madara olurmuyum korkusuyla sesini değiştiremez. Ayrıca tonlama değişimide zaten sesi değiştirmedir.

DM yapamıyorsa yapamaz. Sesi kısık Dmden ses değişim,ini beklemek zaten hata olur. Ancak sen hiç sesi kısılmış bir DM ile oynadınmı Darkflarer? O ne yaparsa yapsın zaten oyun saçma sağpan olacaktır. Sesini değiştiremediği için ne sen havasına girebilirsin nede kendisi adam gibi tasvir edebilir. Hani bir zamanlar kitaplar vardı nasıl hareket edersen seni o harekete göre devam eden bir sayfaya gönderirdi. Ondan aldığın zevk kadar zevk alsan dahi kendini şanslı say.

Zamanla oyunda gülünecek yerleri ve ciddi olunacak yerleri ayırd etmeye başladıkça siz de daha iyi oyunlar çıkartırsınız.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Phantom
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Phantom »

Beyler siz ciddi ciddi darkflarerın dediklerini tartışıyosunuz ya inanamıyorum pes artık yani. :clap:
Image
-------------------------------------------------------------

UNOFFİCİAL SİTE PSİKOPATI.
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

Tam olarak demek istediğini anlayamadım darkflarer...
sesini değiştirip gülüceğinize abuk sabuk konuşup gülün daha iyi dedim yani

//Daeya: Lütfen üslubunza dikkat edin! Mesajınız değiştirilmiştir.
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Bence aksan degistirse ya da NPC'nin duygularini ses tonuna yansitsa yetiyor. DM goblin gibi sesini cirtlatacagina basit kelimelerle korku dolu veya abuk sabuk sozler secerek konusmaya calissa bence havaya girmek icin yeterlidir.

Ben oynattigim bir vampir oyunun saldirgan ve kiro bir lazi seslendirmeye calisiyordum. Sikayet eden olmadi ama bol bol kufur ettigim icin cok gulmustuk :)
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
zalhonan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by zalhonan »

kesinlikle yapılmalı..
güç içinde yükselen;
celephael
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celephael »

ses değiştirilmesi GM nin birazda yeteneğine bağlıdır.Sesi değiştiricem diye oyunu bir anda ciddi olmaktan çıkarabilir.Sonra oyuncularda yılışmaya başlar ve hakimiyet sağlanamaz.Ama bu işi iyi beceren kişiler seslerini doğru zamanlarda değiştirdiklerinde oyuın atmosferi daha da güzelleşir.
Nothing Can Be Explained.
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

bence yapılmamalı. geyiğe bağlanır bi süre sonra cünkü. oyunun akıcılığını bozacağına inanıyorm..
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
Sensei
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sensei »

şu anda oyununda bulundugum dm Allah razı olsun , çok iyi canlandırıyo npcleri hem sesleri olsun hem hareketleeri olsun... darısı başınıza :D
Gitarım Aşkım... My Guitar My Soul...
Post Reply