Konu Hazırcevap'la ilgisiz olduğundan Agora'ya taşıyorum.
Süper asker denemelerinin sadece ABD'de yapıldığını sanmıyorum. Muhtemelen pek çok stratejik ülke bu tip araştırmalar içindedir.Ama süper asker yaratmak sadece maddi olarak tüketici değil, aynı zamanda pek çok yaşama neden olacak bir şeydir. Neden?
Doğada her tür evrim geçirir. Geçirdiği evrimle daha iyiye-veya kötüye-giderek aynı hızda değişen şartlara uyum sağlar. Tarih öncesi devirlerde vücudu kıllarla kaplı olan insanların şimdi bu kürkten kurtulmaları buna bir örnek teşkil edebilir. Evrim bir süreç işidir ve bu süreç çok çok uzundur.
Adaptasyon, evrime nazaran daha hızlı gerçekleşir. şartlar daha hızlı değişmiştir, bedenler kendilerini buna adapte etmeye çalışırlar. Mutasyon ise ani değişimlerdir. Çok risklidir çünkü vücudun yapısının düzelmemecesine bozulması riski çok yüksekttir. Ölümcül olabilir, hatta çok daha kötü kaderlere neden olabilir.
Mutasyon doğal bir oluşum değildir. O kadar hızlı ve ani olur ki-tabi bu hızı insan yaşamına göre değerlendirmememi lazım-doğal yaşamdan ayırır kendini. Adaptasyon, doğal bir döngüdür.
Adaptasyon ve mutasyon ne gibi durumlarda gerçekleşebilir? Genellikle habitatlardaki hızlı ve kötücül değişiklikler veya türün yok olması tehlikesi altında gerçekleşirlar. Ã?rneğin Buzul Ã?ağı, adaptasyon gerektiren bir şeydir. Bugün insanoğlu, türünün yok olması ile karşı karşıya kalırsa içgüdüleri onu iki şeye yönlendirir: Adaptasyon ve üreme.
Adaptasyon, büyük bir şeyi de yanında getirir: Doğal seleksiyon. Doğal seleksiyon, şartlara uyum sağlayabilenin yaşamına devam edip sağlayamayanın yok olmasıdır.
ABD'in bu deneyi büyük ölçüde insan genomu projesini ele almakta. İnsan genomu projesi aslında büyük ölçüde çözülememiş bir şey, zira DNA'nın yapısının tam olarak çözülmesi ve istenilen şekillerde değiştirilmesi, bizim bugün fantastik öğe olarak adlandırdığımı pek çok şeyi doğal hale getirebilir. Nesiller sonraki insanların derileri çok daha sert olarak doğal bir zırh işlevi görebilir. Yalıtkan bir vücut ayarlanarak elektrik çarpmaları önlenebilir. Hatta bitkiler gibi kendi besinimizi üretmemiz bile söz konusu olabilir.
Kimbilir, belki de insanoğlu gerçekten de bu seviyelere gelebilecektir, ama ABD'nin deneyleri bu süreci evrimden uzaklaştırıp bir adaptasyona, hatta mutasyona dönüştürmektir. Her insanın bedeni bunu kaldıramaz. Doğal seleksiyon sebebiyle bir tane süper asker için belki de binlerce insanın ölmesi gerekecektir.
Peki bu sürecin sonunda ne gerçekleşecektir? Kaç tane süper asker yaratılabilecektir? Bir? Üç? Beş? On? Kaç tane olursa olsun, onca insan hayatına mâlolan bu birkaç kişi, insanoğlunun kalanı tarafından kabul görülür ve içlerine kabul edilir mi? Ã?ünkü bu işin bir de psikolojik yönü vardır. Bedenini ne kadar geliştirirseniz geliştirin, zihni ve psikolojisi hâlâ insandır. Sizin annenizin, kardeşinizin, sevgilinizin, dostlarınızın yaşamlarının sırf var olması için heba edilen böyle bir adamı siz bağrınıza basar mıydınız? Peki toplumun kalanının dışladığı bu 'süper' askerler ne yapabilir? Dağ başında tek başlarına mı yaşarlar? Ã?fkelenip insanlara tiranlık etmeye mi çalışırlar? Kendilerini kabul ettirmek için ağızlarıyla kuş mu tutarlar (Kapasiteleri düşünüldüğünde ağızlarıyla kuş tutmak onlar için doğal bir şey olsa gerek.)
ABD tüm bu riskleri göze alabilir mi? Kendi halkını böyle bir kadere göz göre göre mahkûm edebilir mi? Ben pek sanmıyorum. Süper asker denemelerinin bu yüzden bir sonuca varacağını da düşünmüyorum.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.
Power demands sacrifice.