Çoklu Dövüş Taktikleri

Her tür taktik, zırh, silah ve savaşçıları ilgilendiren konular için...
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Olayı RP açısından düşünürsek...

Ã?ncelikle etrafa bir bakalım. Savaş meydanı ve etraf düşman kaynıyor. Güzel. Elimizde ne var? Kaybedecek bir şeyimiz yok. O zaman iki pala olsun :P (abarttım mı ne?) Ya da iki kılıç olsun da en olursa olsun. Önemli olan arkamızda düşman olmaması. Sürekli arkamızı kollayacağız, açı daraltacağız yani ya Darkgnome'un dediği gibi sağdaki düşmanın sağına ya da sürekli geriye çekileceğiz. Eğer yakında duvar varsa arkamızı duvara, müttefiğimiz varsa ona vereceğiz. Kılıçlarımızı sürekli önümüzde tutarak düşmanla mesafeyi koruyacağız. Etrafımızda çok fazla düşman varsa ve bunlar bitmiyorsa yorulmamamız çok önemli. Bu yüzden kombo yapmaya kalkışmaaycağız. Güvenli bir mesafeden açığını bulduğumuz düşmanı Kara Murat taktiğiyle diğerlerinin üzerine düşüreceğiz. Ayağımızın dibine düşenin vay haline (Coup de Grace ya da onun biraz daha hızlısı.) Sakin bir dövüş taktiği izleyip düşmanın sinirini bozarak gaza gelmesini sağlayıp onu kendi kuvvetini kullanarak mesela üzerinize koşarken yana çekilip tekme atmak, kılıcı saklayıp üzerinize atıldığında karnından çıkarmak (Aaaa, kılıcım burdaymıış) iyi taktikler olabilir. Eğer enerjimizi koruyamazsak işimiz bitti demektir, savaşta yorgunluk ölüm demektir. Tabii en garanti çözüm tüymek...

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
Thorodin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Thorodin »

eğer mekan çok kalabalıksa en iyi taktik ağır gelen her şeyi atıp kaçmaktır! :D

bunu en verimli şekilde yapmak içinse Hafif zırh giyip ' improved initiative' ve 'Run' featleri alın, tabi 'mobility'de yardımcı olabilir bu sırada. Zaten bir savaşçının ilk öğrenmesi gereken şey nasıl savaşılacağı değil nasıl kaçılacağıdır bana sorarsanız. Mazallah Ejderha falan çıkar zaten korkup kaçacan bari iyi yapıver dimi? :D
Bir millet dara düştümü fahişeler bile azize kesilir!
Sylvos
Seçilmiş Savaşçı

Post by Sylvos »

Savaş ortasında sıvışılamayacağını 1. sayfada nedeni ile belirtmiştim :)

Complete the Warrior' u felan da savaşçılarımız bir göz gezdirirse daha iyileri de çıkacak :wink:
-I grow tired of shouting battle cries when fighting this mage. Boo will finish his eyeballs once and for all, so he does not rise again! Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVİL!!
Thorodin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Thorodin »

Kaçılır be abi yaa... Biraz dayak yersin gerçi kaçarken 'attack of opportunity' falan ama önemli olan sağ kalmak sonuçta :D savaşçı hayatta kalmak için uğraşır, büyücüyse isim yapmak için!
Bir millet dara düştümü fahişeler bile azize kesilir!
seraphima
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by seraphima »

Kaçarım..Ama daha hırslı dönmek için, mutlaka dönmek ve öldürmek için kaçarım...
Vox populi vox dei....
Blackthorn
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Blackthorn »

Valla belki biraz hainlik ama her defasında yanıma 5-6 kişi alırım yanımda götürürüm arkamı korumalarını söylerim düşman önden saldırıya geçtiğinde tabana kuvvet onların arkasına kaçarım :evil: bi çember oluşturmalarını söylerim kaçarız sonra aynı taktik aynı taktik çok gerekirse onlar allah ne verdiyse düşmanı oyalar bende kaçarım...(sakın yardımcı alamassın demeyin öyle vurduğumu indirirsem adamlarda biraz saygı duysunlar benim uğrumda ölsünler kardeşim o ölürse savaşı kazanıcaz di mi ama yani?!?!?!) :D :D :D
Est Sularas Oth Mithas...
şerefim Hayatımdır...

(Bir Teknokratın ağzından bunu duymak ironik diy mi?!?!?) :D :D :D
_Paladine-oF-DarK-RoseS_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by _Paladine-oF-DarK-RoseS_ »

çember olayı güzel de adamların elinde ya longbow varsa onlar bizi çevirmesin kamp ateşinde :D ben hep heriflerin üzerine yardırmayı seçtim caydırıcı oluyo ne biliym önce bless sonra allah pardon pelor ne verdiyse :D
NocturnaL_Soul
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NocturnaL_Soul »

Yahu combat reflex feati var işte söylesenize biriniz, içimde bıraktınız şunu yaaa..

Ã?nce bir leap attack ile milletin ortasın dalarsın. Sonrası whirlwind attack ve combat reflex ikilisi ile işi bitirirsin.
Ups! Bende Warcraft' tan fazla etkilenmişim
combat reflex ve whirlwind varsa yeter zaten kasamayın çok ( whirlwind içinde hiç kasmıyoruz zaten :) ) ve yinde Expertise böle durumlarda birebir, zaetn adamı ldürebliyoruz rahat rahat, rahatça öldürürken birazda AC gelsin, ama flat-footed olayı falanda var.Rogue olmak lazım o zman ki Uncanny Dodge gelsin sonra dal adamların arasına istedigin gibi ama buda saf bi savaşçı olma işiniı bozabilir biraz :D Bilirsiniz kimisi Rogue ların savaş taktiklerine "hile" adını takmayı daha çok sever, o yüzdende çogu fighetr sevmez zaten onların dövüş tarzlarını.

Ama yinede savaşçı dedignde Rogue level ı olsun biraz hem öle düşman saırncada kahramanca ölüp yanında bikaç adm öldürmek yerine artis bi kaç harketle, iki takla beş parendeyle süper bi şeklde dövüşü bitiririsin. Bende baya gaza gelmişim ya :evil:
NocturnaL_Soul
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NocturnaL_Soul »

Aaa söylemeyide unutmuşum, daha bugunki oyunumzda sagolsun DM miz bize 40 tane kadar Gnoll çıkardı yol üsütnde. Bizde 4 kişi + bi tanede Kurtumuz vardı :D bu düşmanların çembere alma olayı yaşandı bugun yani:D ama hiçibirimizde dodge expertise whirlwind falan yoktu aslında, Rogue bile yok walla, hatta büyücümz bile yoktu. :cry: Tamamen şansla ve 2 arkadştaki cleave feat i sayesinde zar zor hallettik. En son kalan 3 taneyi yarıdma gelen şövalyeler halletti gerçi, bide 2kişide - HP lere inmişti bizde ( bende onlardandım :cry: ) ama iyiy karizma yaptık yinede yaa, 4 kişi (+ bi kurt) 40 küsür kişilk Gnool kabilesini temizledik şansla veya bişeyle. :schemes: şahsen ben cleave feat.i almadıgıma üzüldüm yani, lazımmış meger..
ElessarTelemnar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElessarTelemnar »

Eger ole vurdugum tanrisina kavusuyorsa cember altina alinmamak icin surekli ayaklarimi kullanirdim yani hic durmaz surekli devam ederdim durdunmu cembere girersin zaten tunel hesabi isigi gorene kadar durmak yok donersen geri donusun yok
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

benim char çevik ve güçlü olduğu için milletin üzerinden atlaya zıplaya kafalarına basa basa koşarak gider ayrıca ben 55 müthiş drow savaşçısını yendim ne diyosunuz siz (arkadaşın biraz yardımı oldu tabii dm sinir krizi geçirmekle meşguldu o sırada olanları tam görmemiş olabilir)
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
Horcoel_Baator
Seçilmiş Savaşçı

Post by Horcoel_Baator »

Feat olarak Two weapon fightinglerin hepsi.. improved initiative improved sunder combat reflexes imp combat reflexes,greater combat reflexes power attack combat brute,leap attack ve üstüne Holy strike tarzı birşeyler alıp koydugunuz damageyi good damage olarak hesaplatıp üzerine 1d4 te holy damage eklettirirseniz ne ac ne dr dayanır..(Karşınızdaki good olmadıgı sürece)..Saydıklarım featlerin sayısı fazla gelebilir ama fighterlarin kaç tane feat seçebildiğini az buçuk biliyoruz..Ama çoklu savaş için en iyisi Greater combat reflexes ile whirlwind attack karmasıdır..Zira fırsat saldırısında normal combat expertise de tek kişiye yapabilirken bu sefer etrafınızdaki herkeze saldırı sayınız kadar geçirebiliyorsunuz..Ã?nce Greater combat reflexesle fırsat saldırısı yapacagınız anı bekleyin..Tur size bindiği anda whirlwind attack a girin..Sonrası sizin fantazilerinize kalmış :)
''No matter what I do, no matter how hard I try,
the ones I love will always be the ones who pay..''
findor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by findor »

bildiğin ölüm makinesi işte atcaksın mancınıkla düşmanin ortasına
Verceksin eline silahları biçsin geçsin :)
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
Ramonia
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ramonia »

Bence gidin hepiniz ilk önce 300 Spartalıyı izleyin canım...
Takım savaşı nasıl yapılır Nasıl adamlar kevgirlere döndürülür orda görün ve yaşayın..

sora gelin böle laf edin...

ayıp beee
Gaara of the Sand
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gaara of the Sand »

tabi zaten her ordununda arkasında hollywood var çıplak bir şekilde rahatlıkla zarar görmeden dövüşüyor herkez.20 kiloluk meşe+bronz kalkanlarını bir araya getimek okadarda büyük bir taktiksel zeka değil. filmin aksine gerçekte 2000 kişilik bir orduyla savaşıyolar.300 ü spartalı oldugu ve spartalılar dier kimseyi askerden saymadıgı için 300 spartalı olarak geçiyo tarihe. çoklu bir dövüşte dnd yi baz alırsakki öyle yapmış arkadaşlar benim favorim füksek dex skoru varsa tabi imp.sunder+combat reflekses+cleave. üstünüze gelen çoklu düşmanların ilk türnden hep birlik opp verdigini :D
<strong><em>Moedasu youna atsu tamaschi !</em></strong>
Post Reply