Ã?ncelikle etrafa bir bakalım. Savaş meydanı ve etraf düşman kaynıyor. Güzel. Elimizde ne var? Kaybedecek bir şeyimiz yok. O zaman iki pala olsun
Çoklu Dövüş Taktikleri
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Olayı RP açısından düşünürsek...
Ã?ncelikle etrafa bir bakalım. Savaş meydanı ve etraf düşman kaynıyor. Güzel. Elimizde ne var? Kaybedecek bir şeyimiz yok. O zaman iki pala olsun
(abarttım mı ne?) Ya da iki kılıç olsun da en olursa olsun. Önemli olan arkamızda düşman olmaması. Sürekli arkamızı kollayacağız, açı daraltacağız yani ya Darkgnome'un dediği gibi sağdaki düşmanın sağına ya da sürekli geriye çekileceğiz. Eğer yakında duvar varsa arkamızı duvara, müttefiğimiz varsa ona vereceğiz. Kılıçlarımızı sürekli önümüzde tutarak düşmanla mesafeyi koruyacağız. Etrafımızda çok fazla düşman varsa ve bunlar bitmiyorsa yorulmamamız çok önemli. Bu yüzden kombo yapmaya kalkışmaaycağız. Güvenli bir mesafeden açığını bulduğumuz düşmanı Kara Murat taktiğiyle diğerlerinin üzerine düşüreceğiz. Ayağımızın dibine düşenin vay haline (Coup de Grace ya da onun biraz daha hızlısı.) Sakin bir dövüş taktiği izleyip düşmanın sinirini bozarak gaza gelmesini sağlayıp onu kendi kuvvetini kullanarak mesela üzerinize koşarken yana çekilip tekme atmak, kılıcı saklayıp üzerinize atıldığında karnından çıkarmak (Aaaa, kılıcım burdaymıış) iyi taktikler olabilir. Eğer enerjimizi koruyamazsak işimiz bitti demektir, savaşta yorgunluk ölüm demektir. Tabii en garanti çözüm tüymek...
Code: Select all
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..eğer mekan çok kalabalıksa en iyi taktik ağır gelen her şeyi atıp kaçmaktır! 
bunu en verimli şekilde yapmak içinse Hafif zırh giyip ' improved initiative' ve 'Run' featleri alın, tabi 'mobility'de yardımcı olabilir bu sırada. Zaten bir savaşçının ilk öğrenmesi gereken şey nasıl savaşılacağı değil nasıl kaçılacağıdır bana sorarsanız. Mazallah Ejderha falan çıkar zaten korkup kaçacan bari iyi yapıver dimi?
bunu en verimli şekilde yapmak içinse Hafif zırh giyip ' improved initiative' ve 'Run' featleri alın, tabi 'mobility'de yardımcı olabilir bu sırada. Zaten bir savaşçının ilk öğrenmesi gereken şey nasıl savaşılacağı değil nasıl kaçılacağıdır bana sorarsanız. Mazallah Ejderha falan çıkar zaten korkup kaçacan bari iyi yapıver dimi?
Bir millet dara düştümü fahişeler bile azize kesilir!
Savaş ortasında sıvışılamayacağını 1. sayfada nedeni ile belirtmiştim
Complete the Warrior' u felan da savaşçılarımız bir göz gezdirirse daha iyileri de çıkacak
Complete the Warrior' u felan da savaşçılarımız bir göz gezdirirse daha iyileri de çıkacak
-I grow tired of shouting battle cries when fighting this mage. Boo will finish his eyeballs once and for all, so he does not rise again! Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVİL!!
- Blackthorn
- Kullanıcı

Valla belki biraz hainlik ama her defasında yanıma 5-6 kişi alırım yanımda götürürüm arkamı korumalarını söylerim düşman önden saldırıya geçtiğinde tabana kuvvet onların arkasına kaçarım
bi çember oluşturmalarını söylerim kaçarız sonra aynı taktik aynı taktik çok gerekirse onlar allah ne verdiyse düşmanı oyalar bende kaçarım...(sakın yardımcı alamassın demeyin öyle vurduğumu indirirsem adamlarda biraz saygı duysunlar benim uğrumda ölsünler kardeşim o ölürse savaşı kazanıcaz di mi ama yani?!?!?!)

Est Sularas Oth Mithas...
şerefim Hayatımdır...
(Bir Teknokratın ağzından bunu duymak ironik diy mi?!?!?)

şerefim Hayatımdır...
(Bir Teknokratın ağzından bunu duymak ironik diy mi?!?!?)
- _Paladine-oF-DarK-RoseS_
- Kullanıcı

-
NocturnaL_Soul
- Kullanıcı

combat reflex ve whirlwind varsa yeter zaten kasamayın çok ( whirlwind içinde hiç kasmıyoruz zatenYahu combat reflex feati var işte söylesenize biriniz, içimde bıraktınız şunu yaaa..
Ã?nce bir leap attack ile milletin ortasın dalarsın. Sonrası whirlwind attack ve combat reflex ikilisi ile işi bitirirsin.
Ups! Bende Warcraft' tan fazla etkilenmişim
Ama yinede savaşçı dedignde Rogue level ı olsun biraz hem öle düşman saırncada kahramanca ölüp yanında bikaç adm öldürmek yerine artis bi kaç harketle, iki takla beş parendeyle süper bi şeklde dövüşü bitiririsin. Bende baya gaza gelmişim ya
-
NocturnaL_Soul
- Kullanıcı

Aaa söylemeyide unutmuşum, daha bugunki oyunumzda sagolsun DM miz bize 40 tane kadar Gnoll çıkardı yol üsütnde. Bizde 4 kişi + bi tanede Kurtumuz vardı
bu düşmanların çembere alma olayı yaşandı bugun yani:D ama hiçibirimizde dodge expertise whirlwind falan yoktu aslında, Rogue bile yok walla, hatta büyücümz bile yoktu.
Tamamen şansla ve 2 arkadştaki cleave feat i sayesinde zar zor hallettik. En son kalan 3 taneyi yarıdma gelen şövalyeler halletti gerçi, bide 2kişide - HP lere inmişti bizde ( bende onlardandım
) ama iyiy karizma yaptık yinede yaa, 4 kişi (+ bi kurt) 40 küsür kişilk Gnool kabilesini temizledik şansla veya bişeyle. :schemes: şahsen ben cleave feat.i almadıgıma üzüldüm yani, lazımmış meger..
-
ElessarTelemnar
- Kullanıcı

- darkflarer
- Kullanıcı

benim char çevik ve güçlü olduğu için milletin üzerinden atlaya zıplaya kafalarına basa basa koşarak gider ayrıca ben 55 müthiş drow savaşçısını yendim ne diyosunuz siz (arkadaşın biraz yardımı oldu tabii dm sinir krizi geçirmekle meşguldu o sırada olanları tam görmemiş olabilir)
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
-
Horcoel_Baator
- Seçilmiş Savaşçı
Feat olarak Two weapon fightinglerin hepsi.. improved initiative improved sunder combat reflexes imp combat reflexes,greater combat reflexes power attack combat brute,leap attack ve üstüne Holy strike tarzı birşeyler alıp koydugunuz damageyi good damage olarak hesaplatıp üzerine 1d4 te holy damage eklettirirseniz ne ac ne dr dayanır..(Karşınızdaki good olmadıgı sürece)..Saydıklarım featlerin sayısı fazla gelebilir ama fighterlarin kaç tane feat seçebildiğini az buçuk biliyoruz..Ama çoklu savaş için en iyisi Greater combat reflexes ile whirlwind attack karmasıdır..Zira fırsat saldırısında normal combat expertise de tek kişiye yapabilirken bu sefer etrafınızdaki herkeze saldırı sayınız kadar geçirebiliyorsunuz..Ã?nce Greater combat reflexesle fırsat saldırısı yapacagınız anı bekleyin..Tur size bindiği anda whirlwind attack a girin..Sonrası sizin fantazilerinize kalmış 
''No matter what I do, no matter how hard I try,
the ones I love will always be the ones who pay..''
the ones I love will always be the ones who pay..''
-
Gaara of the Sand
- Kullanıcı

tabi zaten her ordununda arkasında hollywood var çıplak bir şekilde rahatlıkla zarar görmeden dövüşüyor herkez.20 kiloluk meşe+bronz kalkanlarını bir araya getimek okadarda büyük bir taktiksel zeka değil. filmin aksine gerçekte 2000 kişilik bir orduyla savaşıyolar.300 ü spartalı oldugu ve spartalılar dier kimseyi askerden saymadıgı için 300 spartalı olarak geçiyo tarihe. çoklu bir dövüşte dnd yi baz alırsakki öyle yapmış arkadaşlar benim favorim füksek dex skoru varsa tabi imp.sunder+combat reflekses+cleave. üstünüze gelen çoklu düşmanların ilk türnden hep birlik opp verdigini 
<strong><em>Moedasu youna atsu tamaschi !</em></strong>