oyuncu mu - dm mi

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
siliterin
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by siliterin »

zalim DM lere rağmen savaşlardan sağ çıkan playerlerıda kutlamak lazım dimi
Dünyada imkânsız olan tek şey, imkânsız olanı bulmaktır.
celeraen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celeraen »

aaaaa evet onları da unutmayalım ve hemen bi alkış patlatalım :clap: :clap:
There'll be war, there'll be peace.
<br>But everything one day will cease.
<br>All the iron turned to rust;
<br>All the proud men turned to dust.
Phantom
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Phantom »

Bence dmlik kesinlikle daha zevkli bi olay çünkü her oyun sınırsız karakterin içine giriyosun ve buda kendini gelistirmene olanak sağlıyor.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Eskiden olsa kesin oyunculuk derdim. Ama artık DMliği de bir çeşit sanatçılık olarak görmeye başladım. Bir nevi öykünün oluşmasını sağlama gibi düşünebilir. Normal bir öyküye göre daha dinamik bir öykü üstelik. Kısa DMlik maceralarım da bana fazlası ile zevk verdi. : )
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
siliterin
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by siliterin »

oyuncu
Dünyada imkânsız olan tek şey, imkânsız olanı bulmaktır.
Darktimes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darktimes »

Aslında oyuncu daha iyi.Ama bence,hiç Dm olmama rağmen Dmliğin de bazı karakterler için hoş bir yanı var..
Ultima bırakılmaz, ara verilir ;)
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

İkisininde güzel yanları var, buraya son attığım mesajın üzerinden baya dm lik yapmışlığım geçti bu sebeple yeniden yazayım dedim.

Dm olup oyuncuları sizin yarattığınız sizin yönlendirdiğiniz karekterlerle etkileşim içerisine sokmak gerçektende çok güzel, Ã?r: oyuncular forgotten realms kitaplarından tanıdıkları karekterle karşılaştıkları zamanki heyecanları ve şaşkınlıkları görmeye değer gerçektende :) . Oyuncuların sizin koyduğunuz bulmacaları çözmeye çalışmaları, oyun sonrasında oyunla ilgili uzun uzun konuşmaları vb... bunlar gerçektende insana mutluluk veren eğlendiren çok hoş durumlar.

Oyunculuğunda baya keyifli yanları var, bazı durumlarda hayatta kalmaya çalışmak, pek çok karekter ile etkileşim içerisine girmek bazı zamanlar oyuncularla yapılan işbirliği bazı zamanlar ise ortaya çıkan rekabet, bunlarda çok hoş şeyler :) .

Ben ikisinide seçiyorum, ikiside çok keyifli, ikisininde yeri ayrı :) .
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Oyuncu mu Dm mi?

Ben Dm diyorum.
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Eh arkadaşlar nedenlerini de belirtelim. Hangisini seçtiğimizden bahsederken. Dm diyenlerin de form RP sine karşı olmayanlarını diyar ötesinde oyun açmaya davet ediyorum. : )

Bu arada ben de ikisi de demiştim. Oyun açma denemem de oldu. Ama oyunu oynayanlar pek akti olmadılar. Pek başarılı değildi sanırım DMliğim.

O nedenle belki akademideki dışında Dmlik yapmam doğru değil. : ) Akademideki DMliğimide katılanlar değerlendirir. : )
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

oyuncu derim sanırım...
dm olunca milletin tepkisini cekiosun biri yaptığın işi saygıyla karsılayıp büyük bi hevelse hikayeye uyarken bitanesi "yok dayı olmaz o öle" diye cıkabilio aradan(misal, ben :D )
onun için oyuncu diyorum...
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Aredheliquas wrote:oyuncu derim sanırım...
dm olunca milletin tepkisini cekiosun biri yaptığın işi saygıyla karsılayıp büyük bi hevelse hikayeye uyarken bitanesi "yok dayı olmaz o öle" diye cıkabilio aradan(misal, ben :D )
onun için oyuncu diyorum...
Güzel söylemişsin Ared, zaten iyi DM onu kendisine söyletmeyen adamdır.
FrontsideAir
Gölge Ustası

Re: oyuncu mu - dm mi

Post by FrontsideAir »

Konu açıldığından itibaren uzun zaman geçtiği için olsa gerek, konu başlığın açılma amacından biraz sapmış.

Konuyu açan arkadaş DM ve oyuncu olmayı seçenlerin kişilikleri arasındaki farkları ve neden bunu tercih etmiş olabileceklerini sormuş. Konu biraz "Hangisini tercih ederdiniz?"e dönmüş. :)
vaenorath wrote:arkadaşlar fikirlerinizi mrk ettim. bi frp grubunda dm in ve oyuncuların karakterleri arasındaki fark nedir sizce? neden dm olunur? belki oyuncular dünyada yaşamaktan ve dm de dünyayı izlemekten zevk alıo. bu konudaki fikirleriniz ne?

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
Sylvos
Seçilmiş Savaşçı

Re: oyuncu mu - dm mi

Post by Sylvos »

bırakın dm liği yahu sırf kasıntı, player olun...
-I grow tired of shouting battle cries when fighting this mage. Boo will finish his eyeballs once and for all, so he does not rise again! Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVİL!!
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

DM kendinden daha tecrübeli ve bilgili olmayınca playerlıktan istenilen ölçüde zevk alınmıyor malesef. Ha denilebilir ki bu hayalgücü ile ilgili birşeyidr, doğru. Ama DM size yeni, şaşırtıcı birşeyler sunamıyorsa dediğim gibi oluyor. Çok fazla vakit harcayınca pek sürpriz yada yeni birşeyler ile karşılaşmıyorsunuz.
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

DM olurum genelde ben, insanları parmagımda oynatmayı seviyorum nihahaha :evillaugh:
öhöm, ehem, nyse, anlatımım da guzelmiş, o yuzden genelde ben DM olurum. Ancak DM oldugumda cok yuksek zarlar atıyorum, playerlar cok zorlanıyo :D arkadas level atlayamıyordu, hep kacıyordu, üç kere üst üste 20 attım fln arkadasın anası aglıyodu oynarken
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Post Reply