oyuncu mu - dm mi
Eskiden olsa kesin oyunculuk derdim. Ama artık DMliği de bir çeşit sanatçılık olarak görmeye başladım. Bir nevi öykünün oluşmasını sağlama gibi düşünebilir. Normal bir öyküye göre daha dinamik bir öykü üstelik. Kısa DMlik maceralarım da bana fazlası ile zevk verdi. : )
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
İkisininde güzel yanları var, buraya son attığım mesajın üzerinden baya dm lik yapmışlığım geçti bu sebeple yeniden yazayım dedim.
Dm olup oyuncuları sizin yarattığınız sizin yönlendirdiğiniz karekterlerle etkileşim içerisine sokmak gerçektende çok güzel, Ã?r: oyuncular forgotten realms kitaplarından tanıdıkları karekterle karşılaştıkları zamanki heyecanları ve şaşkınlıkları görmeye değer gerçektende
. Oyuncuların sizin koyduğunuz bulmacaları çözmeye çalışmaları, oyun sonrasında oyunla ilgili uzun uzun konuşmaları vb... bunlar gerçektende insana mutluluk veren eğlendiren çok hoş durumlar.
Oyunculuğunda baya keyifli yanları var, bazı durumlarda hayatta kalmaya çalışmak, pek çok karekter ile etkileşim içerisine girmek bazı zamanlar oyuncularla yapılan işbirliği bazı zamanlar ise ortaya çıkan rekabet, bunlarda çok hoş şeyler
.
Ben ikisinide seçiyorum, ikiside çok keyifli, ikisininde yeri ayrı
.
Dm olup oyuncuları sizin yarattığınız sizin yönlendirdiğiniz karekterlerle etkileşim içerisine sokmak gerçektende çok güzel, Ã?r: oyuncular forgotten realms kitaplarından tanıdıkları karekterle karşılaştıkları zamanki heyecanları ve şaşkınlıkları görmeye değer gerçektende
Oyunculuğunda baya keyifli yanları var, bazı durumlarda hayatta kalmaya çalışmak, pek çok karekter ile etkileşim içerisine girmek bazı zamanlar oyuncularla yapılan işbirliği bazı zamanlar ise ortaya çıkan rekabet, bunlarda çok hoş şeyler
Ben ikisinide seçiyorum, ikiside çok keyifli, ikisininde yeri ayrı
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Eh arkadaşlar nedenlerini de belirtelim. Hangisini seçtiğimizden bahsederken. Dm diyenlerin de form RP sine karşı olmayanlarını diyar ötesinde oyun açmaya davet ediyorum. : )
Bu arada ben de ikisi de demiştim. Oyun açma denemem de oldu. Ama oyunu oynayanlar pek akti olmadılar. Pek başarılı değildi sanırım DMliğim.
O nedenle belki akademideki dışında Dmlik yapmam doğru değil. : ) Akademideki DMliğimide katılanlar değerlendirir. : )
Bu arada ben de ikisi de demiştim. Oyun açma denemem de oldu. Ama oyunu oynayanlar pek akti olmadılar. Pek başarılı değildi sanırım DMliğim.
O nedenle belki akademideki dışında Dmlik yapmam doğru değil. : ) Akademideki DMliğimide katılanlar değerlendirir. : )
HARBE GİDEN
-
Aredheliquas
- Kullanıcı

oyuncu derim sanırım...
dm olunca milletin tepkisini cekiosun biri yaptığın işi saygıyla karsılayıp büyük bi hevelse hikayeye uyarken bitanesi "yok dayı olmaz o öle" diye cıkabilio aradan(misal, ben
)
onun için oyuncu diyorum...
dm olunca milletin tepkisini cekiosun biri yaptığın işi saygıyla karsılayıp büyük bi hevelse hikayeye uyarken bitanesi "yok dayı olmaz o öle" diye cıkabilio aradan(misal, ben
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
Güzel söylemişsin Ared, zaten iyi DM onu kendisine söyletmeyen adamdır.Aredheliquas wrote:oyuncu derim sanırım...
dm olunca milletin tepkisini cekiosun biri yaptığın işi saygıyla karsılayıp büyük bi hevelse hikayeye uyarken bitanesi "yok dayı olmaz o öle" diye cıkabilio aradan(misal, ben)
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Re: oyuncu mu - dm mi
Konu açıldığından itibaren uzun zaman geçtiği için olsa gerek, konu başlığın açılma amacından biraz sapmış.
Konuyu açan arkadaş DM ve oyuncu olmayı seçenlerin kişilikleri arasındaki farkları ve neden bunu tercih etmiş olabileceklerini sormuş. Konu biraz "Hangisini tercih ederdiniz?"e dönmüş.
Konuyu açan arkadaş DM ve oyuncu olmayı seçenlerin kişilikleri arasındaki farkları ve neden bunu tercih etmiş olabileceklerini sormuş. Konu biraz "Hangisini tercih ederdiniz?"e dönmüş.
vaenorath wrote:arkadaşlar fikirlerinizi mrk ettim. bi frp grubunda dm in ve oyuncuların karakterleri arasındaki fark nedir sizce? neden dm olunur? belki oyuncular dünyada yaşamaktan ve dm de dünyayı izlemekten zevk alıo. bu konudaki fikirleriniz ne?
Code: Select all
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..Re: oyuncu mu - dm mi
bırakın dm liği yahu sırf kasıntı, player olun...
-I grow tired of shouting battle cries when fighting this mage. Boo will finish his eyeballs once and for all, so he does not rise again! Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVİL!!
DM kendinden daha tecrübeli ve bilgili olmayınca playerlıktan istenilen ölçüde zevk alınmıyor malesef. Ha denilebilir ki bu hayalgücü ile ilgili birşeyidr, doğru. Ama DM size yeni, şaşırtıcı birşeyler sunamıyorsa dediğim gibi oluyor. Çok fazla vakit harcayınca pek sürpriz yada yeni birşeyler ile karşılaşmıyorsunuz.
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
-
Possessed
- Site Çizeri
DM olurum genelde ben, insanları parmagımda oynatmayı seviyorum nihahaha :evillaugh:
öhöm, ehem, nyse, anlatımım da guzelmiş, o yuzden genelde ben DM olurum. Ancak DM oldugumda cok yuksek zarlar atıyorum, playerlar cok zorlanıyo
arkadas level atlayamıyordu, hep kacıyordu, üç kere üst üste 20 attım fln arkadasın anası aglıyodu oynarken
öhöm, ehem, nyse, anlatımım da guzelmiş, o yuzden genelde ben DM olurum. Ancak DM oldugumda cok yuksek zarlar atıyorum, playerlar cok zorlanıyo
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..