karizamadan kastım kabullenirlik yani toplum içinde uyum ile yaşamak, wisdomda bu anlamların karşılığı olarak kısaca "bilgelik" oluyor.uLtior wrote:dexterity: çeviklik, refleks, el göz uyumudarkflarer wrote:bu arada bilmeyenler için (heralde yoktur bilmeyen ama tedbiri elden bırakmayalım)
str: strenght: kuvvet
dex: dexterity: çeviklik
con: constitution: dayanıklılık
innt: intellegence: akıl, beyin gücü
wis: wisdom: bilgelik
charisma: karizma toplum içinde uyum ve saygı fln filan
wisdom: çevre ile arandaki algı, görmek*, bilgelik çok geniş bir kapsam tam karşılığını vermemekte.
charisma: Çok çirkin bir karakterinde karizması yüksek olabilir, etkileyicilik olarak tanımlanabilir. Toplum içindeki uyum başka şeylerle değerlendirilmelidir.
Sonuç olarak DnD karakter oluşturma mantığı rol üzerine değil güç üzerine kuruludur ve asla karakterin benliğini yansıtmadığından dolayı fazlasıyla yanlıştır. WOD'da ise bunun hazzına tamamen ulaşıyorsunuz, denemenizi tavsiye ederim.
Sosyal içerik notu: DnD egemenliğine son. Yetti gari.
Bu arada frp oynamaya başlarken lütfen bilgisayar tabanlı rpg leri örnek almayalım. Sizi güç oyunlarından başka birşeye yönlendirmez. Ã?özüm: Oyunlara katılın.
Saygılarımla.
ayrıca çeviklik zaten el göz koordinasyonu uyumu ve bunun gibi şeyler anlamına gelir senin çeviklik yazıp bide anlamlarıı açıklar şekilde özellikler eklemen mantıksız olmuş ama yine de bilmeyenler için yeterli bana göre. Bu arada dm miz çok şerefsiz onuda söyliyim ne biçim dm bu oyunu kolay yapmış demeyin 1 kişinin karşısına 2 dragon salıyo şerefsiz dağılıyoruz tabii haliyle yada 10-12 tane 30 lvl büyücü salıyo hepsi imprisonment yapıyo sonra biri freedom yapana kadar kalıyoruz öyle çok gıcık biri yani yanlış anlaşılmasın bize hiç iyilik yapmıyor yeri gelmişken belirtiim dedim zaten dm nin amacı player ların amacına ulaşmasını dolaylı yollardan engellemektir ki bizim dm miz görevini çok güzel yapıyor