Siz Olsaydınız??!!...
15 sene İstanbul da yaşamıştım. İstanbul un dışına çok az çıkmıştım. Üstüne üstlük ailem de karşı çıkıyordu. Yine de Ankarada okumayı seçtim.
Ama her insan kendisi için neyin iyi olduğunu en iyi kendisi bilir.
Bunun için önce gideceğin üniversitedeki eğitimle şehirdışında yaşamanın sana katacaklarını hesap et bence.
Ayrıca tercih edeceğin şehri mutlaka gör. En azından bir ön izleminin olsun. Eğer fırsatını bulursan orada okuyan birinden okumanın hem zorluklarını hem güzel yanlarını dinle. Ama bu kişilerin kendi adlarına konuştularını unutma onların etkisine gereğinden fazla kapılma.
Daha önce de dediğim gibi her insan kendisi için en doğru kararı kendisi verebilir.
Karar senin.
Ama her insan kendisi için neyin iyi olduğunu en iyi kendisi bilir.
Bunun için önce gideceğin üniversitedeki eğitimle şehirdışında yaşamanın sana katacaklarını hesap et bence.
Ayrıca tercih edeceğin şehri mutlaka gör. En azından bir ön izleminin olsun. Eğer fırsatını bulursan orada okuyan birinden okumanın hem zorluklarını hem güzel yanlarını dinle. Ama bu kişilerin kendi adlarına konuştularını unutma onların etkisine gereğinden fazla kapılma.
Daha önce de dediğim gibi her insan kendisi için en doğru kararı kendisi verebilir.
Karar senin.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
evt katiliyorum eskisehir uno sehri gibiymis oraya gidebilirsinGaiatar wrote:bence de öğrenci evi ayrı bi güzel olur..
ben istanbul yazıcam ama mümkünse eve çıkmayı düşünüyorum yine de (zaten yıldız teknik tutarsa evimden 2.5 saat uzaklıkta)
ayrıca çok uzak olmasın istiyosan eskişehirde okuyabilirsin gerçekten.
duyduğuma göre çok güzelmiş üniversite hayatı için.
hem anadolu üniversitesi de ii..
ayrıca istediin zaman ankaraya gidebilirsin
ben de, puanım istanbulda istediim bölüme yetmezse kocaeli yazmayı düşünüyorum
hem uzak olsun hem yakın olsun istiosan öyle yapabilirsin
- C_Deschain
- Kullanıcı

Bana kalırsa kesinlikle farklı bir şehri yaz.Büyük şehirler tavsiyemdir.KEsinlikle oralarda yaşıyacakların sana insanları tanıma açısından ve hayatını kendi başına devam ettirebilme konusunda büyük tecrübeler kazandıracaktır.Ayrıca Ankara da büyümüşsen büyük şehirler senin için sorun olmaz kolay alışırsın.Ama ben pek zorluklara katlanamayan birisiyim diyosan,dertlerle sorunlarla uğraşamam diyosan o zaman Ankara da bir yeri yazmak senin için en mantıklısı olur.Veya da Eskişehir gibi yerler senin için ideal olabilir.Ayrıca hiç bi şehirden korkma.Ben bütün Türkiye yi gezdim.Bizim insanlarımız seni her yerde en iyi şekilde karşılayıp sana destek verceklerdir.Bizler o yüzden şanslıyız baya.Anadolu insanı bir farklı oluyo...
<div>Tári Nénharma....</div><br>
-
Aredheliquas
- Kullanıcı

-
Aredheliquas
- Kullanıcı

bence de inşallah istanbul tutar...benim 1er sene aralıkla 2 arkadaşım izmirden üvi kazanıp istanbula geldiler çok memnun mutlu ve mesut bir şekilde yaşıyolar hem kendi ayakların üzerinde durmak açısından çok iyi olur senin için...
There'll be war, there'll be peace.
<br>But everything one day will cease.
<br>All the iron turned to rust;
<br>All the proud men turned to dust.
<br>But everything one day will cease.
<br>All the iron turned to rust;
<br>All the proud men turned to dust.
-
ombuspider
- Kullanıcı

Değişik yerlerde üniversite-iş vs olayların zor ya da kolay olması maddi durumla alakalı olsa da, genel anlamda düşünürsek farklı bi şehirde tek başına, aileden bağımsız yaşamak; zorlukları görmek, nasıl başa çıkılacığını öğrenmek adına iyi bi tecrübe olur .. Diğer yandan bakarsak da tamamen bağımsız olucaksın ve her gencin hayal ettiği bi olayın olan "kendi evin" olucak.. Belki de yurtta kalıcaksın ama bu pek farketmez .. çünkü arkadaş dediğin insanlarla aynı ortamda hayatını sürdürüceksin. Ki bu çok güzel bi olay.
Bana sorarsan ayrıl şehirden.. Tabi aile dışında geride bıraktıktığın biirileri yoksa..
Bana sorarsan ayrıl şehirden.. Tabi aile dışında geride bıraktıktığın biirileri yoksa..
With the ocean above me .. And flames in my eyes !..
Soz konusu senin hayatin... Bahsi gecen sey geleceginde seni bekleyen hayat... Tedirgin oldugun nokta sehir disinda olmak, orada bir yerlerde okumaksa olmana hic gerek yok... Ama iyi dusun egitim onemli... Hayatta artik aldigin diplomalarin hangi okuldan olduguna bile bakar oldu is verenler... Eger inaniyorsan gidecegin yerde iyi bir seyler yapacagina, inaniyorsan gidecegin yerde egitimini en iyi sekilde degerlendirecegine, hic durma... Sehir disinda okumanin bir takim zorluklari var kabul etmek gerekir bunu... Ama korkmamak yapman gereken sey... Kolay ve bir o kadar da zevk veren zorluklar... Emin ol...
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Aredheliquas'ın sonucu belli olmuş, Ankara'da kalıyormuş. Linki de bu: http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... 919#118919
Code: Select all
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests