Böyle şanssızlık olursa...

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by occultsearcher »

Daeya wrote:O zaman ben yanlış anlamışım ya da yanlış anlatmışım.

Benim için önce dostluk geliyor her zaman için. Çok taptığım adamla dostlarımı hiçe sayarak evlendim diyelim. Ve diyelim ki, 3 sene sonra da boşandık. "Keşke zamanı geriye alabilseydim" diye ağlarım. Ã?ünkü işte o zaman yanımda ne o taptığım adam olur ne de bir zamanlar herşeyimizi paylaştığımız dostlarım..
Olay o zaten.
Başından beri söylemeye çalıştığım bu...

Arkadaşlık dediğimiz şey, ideal tanımının iddia ettiğinin tersine, senden hiçbir şey istemeden sana bir şeyler veren kişi değildir. Seninle birlikte olmaktan hoşlanan kişidir. Çoklukla da hoşlanma ve takdir etme birlikte yürür.
Çok yakın bir arkadaşım yakın zamana kadar(kısmen hala da) benim ve diğer yakın arkadaşlarının hiç onaylamadığı bir kızla birlikteydi. Kız bu çocukla gayet AÃ?IK AÃ?IK oyun oynuyordu. Ã?ocuğa herkes "yapma, babacım. yalan olacaksın" demesine rağmen, iplemedi. En son iki hafta önce bana gelip "abi hiç gerçek arkadaşım yokmuş, onu anladım ben" dedi. Buradaki hata sence çocukta mı, arkadaşlarında mı? Bir insanın yaptığı hata, arkadaşları tarafından bir yere kadar hoş görülür. Onun ötesinde hızla "adam değilmiş" kategorisine indirilir, oradan da "bırah yau" kategorisine indirilir vb vb.
Aşkla arkadaşlığı bir terazinin iki ucuna yerleştir. Hangisi ağır basacak? "Aşk" diyeceksin. Ama GERÃ?EKTEN emin misin?..
M - There is indeed such a conspiracy
"When you see filth, call it filth"
imoteph
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by imoteph »

kardeşlerim;
aynı durum 4 gün önce başıma geldi. Kız gerçekten ay parçası gibiydi. fakat en yakın arkadaşımın ayrıldığı ve hala deli gibi aşık olduğu bi kızdı. mecburen reddettim.
Kader...
imoteph
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by imoteph »

insanın hayatta en değer vermesi gereken dostudur, ki, bu değişmez hiç bir zaman bence...
bir kız için dostumu sattım diyelim. peki ya sonrası?
sonrasında mutlu olabilecekmiyim o vicdan azabıyla. tamam belki gerçekten iki kişi birbirini sevebilir. belki onlara sözde geçirilemez. fakat ilişki kurduğun kişiyle sonun meçhul mü?
fakat dostumla nerdeyse kesindir. ölüme kadar kan birliği.
(her ne kadar hayatta dostum olmasada. o nedenle düşüncelerimde yanlışlık varsa lütfen uyarın)
hayatta kesinlikler varken, küçük olasılıkların hayatımı mahvetmesine izin vermezdim dediğiniz kişinin yerinde olsaydım eğer...
celeraen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celeraen »

fakat belki arlkadaşı bunu kabullenebilcek durumdadır benm başıma geldiğinde arkadaşım bu konuda hiç sorun yaşatmadı hatta hep yanımda oldu ilişkinin her evresinde kavgasında,gürültüsünde,sevincinde,ilk senemizi soldurduğumuzda bile yanımızda yine o vardı ve sonra o da tam aradığı gibi birini buldu.....ben 1,5 sene sonra çıktığımdan ayrıldım onlar hala çıkıolar mesela
There'll be war, there'll be peace.
<br>But everything one day will cease.
<br>All the iron turned to rust;
<br>All the proud men turned to dust.
imoteph
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by imoteph »

belki dediğiniz gibi olması muhtemel ama ya öyle olmazsa...
mesela arkadaşım hala deliler gibi aşık!..
fakat belki arlkadaşı bunu kabullenebilcek durumdadır benm başıma geldiğinde arkadaşım bu konuda hiç sorun yaşatmadı hatta hep yanımda oldu ilişkinin her evresinde kavgasında,gürültüsünde,sevincinde,ilk senemizi soldurduğumuzda bile yanımızda yine o vardı ve sonra o da tam aradığı gibi birini buldu.....ben 1,5 sene sonra çıktığımdan ayrıldım onlar hala çıkıolar mesela
dediğiniz gibi olması muhtemel ama ya öyle olmazsa...
mesela arkadaşım hala deliler gibi aşık!..
occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by occultsearcher »

Başına gelen arkadaş affeder. Fakat diğer arkadaşların affedecek mi, ben onu soruyorum... Pek çok kişi "onlara ne canııım" diyebilir, ama o(manitası elinden alınan arkadaş), onların(diğer arkadaşların) da arkadaşı, o(manita kaptıran) seni affeder, ama diğerleri, ona yapılan şeyden dolayı, ona yaşattığınız şeyden dolayı sizi ASLA affetmeyebiilrler. Çok ciddiyim. "Bize ne canııım" derler, "Sizin aranızdaki mesele yaf" da derler, ama işte olay öyle olmuyor, değil mi arkadaşlar?
İleride başka bir şey olduğunda, arkadaşlarınız sizi bununla da tekrar yargılayacaklar.
Ha, pekala ki "başkalarına göre mi yapayacağız hayatı" diyebilirsiniz. İstemiyorsanız kendinize göre yaşayın, babacım. Ama o zaman "hiç gerçek arkadaşım yok benim" felan deme hakkınız da otomatikman elinizden alınmış oluyor.
M - There is indeed such a conspiracy
"When you see filth, call it filth"
celeraen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celeraen »

ya illa öyle birşey olcak diye birşey de yok o kadar büyük konuşmayın bence belli olmaz böyle i,şler
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

hayatta insanların birbirlerine karşı olan kredilendirmeleri vardır. bu kredilendirmelerin boyutu dostluğun veya arkadaşlığın yakınlığını belirler. o yüzden ömür boyu sürecek dostluk lafları banabiraz saçma geliyor. dürüstlüğün ve doğruluğun sınırlarını aşmadan, kişileri ve hayatıda fazla takmadan yaşamak gerek. zira hayat kimi yerde insanı seçim yapmaya zorluyor ve insanda kabullenmelerle ,kendine koyduğu sınırlarla yaşıyorsa kendiyle çelişiyor. ağır bir yük. hiç gereği yok. yeri geldiğinde eşi bile insanı satabiliyorken biraz geniş olup optimuma ulaşmak için çalışmakta fayda var.
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Arkadaşıma açıldım, ben ona karşı ciddi düşünüyorum, bir hafta sonra teklif edecem, eğer kabul ederse diğer sevgililerimi bırakıcam dedi. Ve şu aralar bana hep kızın konusunu açıyor, şöyle seviyorum böyle seviyorumdiye. Size bu bir yıldırma harekatı olabilir mi? Kaptırmamak için...?
And i still wonder if you ever wonder the same!...
celeraen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celeraen »

bence kesinlikle kendini savunma mekanizması....kızla çıkmak istiyo ama bunu yaparken de kızın hala senin aklında olmasını istemiyo ondan dolayı ''anla işte kız benle çıkcak,seninde onu sevdiğini bilerek nasıl içim rahat etsin?'' gibi düşünüyo olabilir bence ondan öyle davranıyo.......tabi bu sadece kendi düşüncem bir kız gözüyle
Gaiatar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gaiatar »

yau sacokhan sen arkadaşını tanımıo musun?
sana karşı samimi olup olmadığını anlayamıosan zaten o kadar yakın arkadaşın diildir.
ne biliim belki erkekler arasında farklıdır bu olaylar ama bana çok saçma geldi arkadaşının tepkisi.
hem o nasıl sevgiymiş öyle? garantiye almadan diğer kızları da bırakmıyo yani!
benim bildiğim, seven adamın gözü başkasını görmez. yau en basitinden böyle yedekleme olayına girer mi yahu seven insan...yok o olmazsa bari bunlar olsun felan..
ne ayıp şey cık cık...

sonuçta kararı kız vericek...kız senin ilginin farkındaysa onu da göz önünde bulundurcaktır...
ama çok karışmış işler yaa. böyle işten hayır gelir mi ki aceba...
aslında sokrates diye biri yok...aslında platon şizofren...
celeraen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celeraen »

ewet ''sevgililerini'' bırakma olayı benim de çok sinirime gitti açıkcası :mad:
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

sizinde diğer kızlar lafını duyunca feminist damarlarınız kabardı birden, çocuğa akıl vericeğinize ne ayıp şey moduna girdiniz, hayret birşey ya.

sacokhan, bak abi, sen bu kızı seviyorsan salla arkadaşını derim abicim ben sana. hem abi , o elemanın başka sevgilileri olduğu halde hala senin beğediğin birinin lafını yapıp kulis çalışmaları yürütüyorsa, " o kendi çıkarını düşünüyor, bende kendimi düşünmeliyim" diyeceksin. bide kaldıkı o arkadaşın kendini zaten diğer kızlarla yedeklemiş, başka bir deyişle tuzu kuru.
bir başka önemli noktada gençken yaşanıcak ilişkilerin ve arkadaşlıkların, bundan 10 sene öncekiler hayatından nasıl çıktıysa, öyle çıkıcak olması. yani bir neyi geliştirilmiş doktorculuk oynuyoruz karşı cinsle, aynı cinsten olduğumuz insanlarda geliştirilmiş mahalle arkadaşlığı gibi birşey oynuyoruz.
bu yüzden ben nacizane, komplo teorilerini bir yana bırak, içraata geç, başını kız arkadaşının omuzuna huzur dolu bir şekilde yaslayıp başını okşatırken bu anların anlamsızlığını düşünüp gül derim.
celeraen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celeraen »

yoo sadece ne ayıp şey moduna fikrimiizi belirttikten elimizden geldiğince de akıl verdikden sonra ayıplama durumuna girdik sonra girdik dikatli okursan yukarıları.....hayret bişey ya gibi bana göre biraz sert kaçan bi, tabiri kullanmana gerek yoktu bence! :(
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

katımıyorum, fikir istiyen bir insana fikirden başka konu saptırması vermişsiniz, çıkışım doğal bence.
bu konuşmayı daha da uzatmamız ikinci bir konu saptırması oluşturacağından ve ziyadesiyle yardım istiyen birinin verilen fikirleri okuma ihtimalini azaltacağından karşılık atışmamamız daha uygun olur.
Post Reply