Harry Potter

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
mikael
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mikael »

Hayır Jk tahmin edemeyeceğiniz kadar deneyimli birisi.Elbette Hayri Pıtır onun ilk kitabı değil.Ve de tüm kitaplarının grafikleri çizildiği zaman sürekli bir artış görülür.
Harry Potter yazarın ilk kitabı, biyografisinde öyle yazıyor.
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

yok yok bi arada cocuk kitapları yazmış yaw biyerlerde okumustum bende
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

6. kitabı okumadım okurum kısa zaman içinde şu an ejderha mızrağını okuyorum...

6. kitapta dumbledor ölüyormu.Ölüyorsa snape mi öldürüyor.
<div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br>
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Setsuna wrote:
Hayır Jk tahmin edemeyeceğiniz kadar deneyimli birisi.Elbette Hayri Pıtır onun ilk kitabı değil.Ve de tüm kitaplarının grafikleri çizildiği zaman sürekli bir artış görülür.
Harry Potter yazarın ilk kitabı, biyografisinde öyle yazıyor.
İyi okuduğuna emin misin?
Harry Potter yazarın ilk kitabı değil.Ama büyük ihtimalle son kitabı da değil.

Bu arada Galathinol sorularının cevabı:

Code: Select all

6. kitapta evet.Ancak bence hayır.Ã?ünkü benim teorime göre ölen kişi Dumby değildi Slughorn idi.Bu kez açıklayacağım:

Dumbledore'ın ağzından hiç *Oho* lafını duydunuz mu?Duymadınız çünkü bu lafı sadece Slughorn söylüyor.Oysa 6. kitapta hotkuluğu ararken Dumby kılığındaki kişinin ağzından *Oho* lafını duyuyoruz.Buda demek ki oradaki kişi slug!Ammaaaaa Snape bunu bilmiyor.Bu yüzden Bozulmaz Yemin KANDIRILDII.Dumby ölmeden hemde.

Slug tahmin edemeyeceğimiz kadar güçlü bir büyücü.Bu da Dumby'ninn ona güvenmesini sağladı.Ve de Hortkuluğun yerini bulmasını sağladı.Evet Snape Dumby kılığındaki kişiyi öldürmeden önce şu sözler yazıyor:*Uzun süre birbirlerine baktılar Dumby ile Snape*.Evet birbirlerine bakarken Zihinbend yaparak birbirleri ile konuştular.Dumby ya da Dumby kılığındaki kişi yalvararak şunları söylüyor:*Severus.....lütfen...* Evet bunları Slug söylüyor.Ama lütfen beni öldürme demiyor.Lütfen öldürrrr diyor.Ã?ünkü Voldi'nin hortkulukları öğrenmesi onun sayesinde oluyor.Bu yüzden pişman hissediyor kendisini.

Ufak bir kanıt daha.Dumby Harry'e bir anısını gösterirken bir şişeden çıkartıyor anıyı.Oysa daha önce gördüğümüz kadarıyla sadece başkasının anılarını ya da bozulmuş anıları göstermek için şişe kullanılır.Yani oradaki kişi Dumby'nin kendisi değil.Slug.Ve de Slug Dumby'den bir anı istemiş.

Bir teori daha:Evet slug öldü.Ancak Anka neden gözükmedi.Ã?ünkü Slug kendisinin ölmesini istiyordu.Neden Anka Dumby'nin yanında.Kimse değilde neden Dumby?Ã?ünkü Dumby bir animagus ve bu da Anka.Bu sayede Anka ile arkadaşlık kurdu.Evet Slug öldükten sonra Dumby tekrar yerine geçti.Hatırlarsanız mezarın yanmasından bahsediliyor.Ve o sırada Harry bir anka gördüğüne yemin edebilecekti diyor.Zaten gördü.Mezar yanarken Dumby'nin asası yoktu.Ateşten kurtulması zor olurdu.O da kurtulmak için Anka'ya dönüştü.Dumby şu an Anka olarak dolaşıyor.Ölen kişi ise Slug.

Bir kanıt daha:Hatırlarsanız Snape kin dolu bir bakışla Avada Kedavra diye bağırıyor.Evet kin dolu bakış.Ama kini Dumby'e değil.Yaptığı işe.Yine hatırlarsanız Harry Slug'a(Dumby'e) iksiri içirken yüzünde bir tiksinti vardı.Ama Slug'a değil yaptığı işe.Bilmem anlatabiliyor muyum?

Bir teori(diğerleri ile bağımsız)(bu benim değil):Hatırlarsanız Dumby'e Snape Avada Kedara yaptıktan sonra Dumby düşüp ölmüyor.Onun yerine havada asılı kalıyor.Ã?ünkü Snape güçsüz bir Avada Kedavra yaptı.Bu yüzden öyle oldu.Yine belki hatırlarsanız Dumby eskiden biçim değiştirme profesörü idi.Büyü tam deyecekken.Kendini taşa taşıda kendine benzeyen birine dönüştürdü.Bu yüzden öyle oldu.
Bu kadar şimdilik.Sonra sormak istediğin olursa söyleyebilirim.Her ne kadar Frp'den çok anlamasamda Harry Potter ile ilgili bütün teorileri okudum.Kendimde bir kaç teori ürettim.Kısacası Harry kadar Frp den anlasam usta olurdum herhalde.Ayrıca son teori bana biraz saçma geliyor bunu da bildireyim dedim

Yazınızda yukarıdaki gibi spoiler(eserlerle ilgili bazı kişilerin duymak istemeyeceği ipuçları) verecekseniz lütfen onları bu mesajda yaptığım gibi spoiler olarak işaretleyinki insanlar bilinçsiz olarak okuyup kitabın heyecanı kaybetmesinler.

Yeminer
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

Teşekkürler tabii karakterleri fazla tanımayınca yine soru işaretleri oluşuyor insanın kafasında.Okuduktan sonra yine tartışabiliriz...
mikael
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mikael »

Okuduğum yerde Harry Potterı yazarın ilk kitabı olarak belirtiyordu. Yazdığı diğer kitapları sayabilir misin?
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

hayır Harry Potter kitabının cildinde diğer kitaplar yazmıyordu.Ancak biyografi şöyle:Jk küçük çocuklara hitap eden kitaplar yazarak geçimini sağlıyordu.Ancak eve dönerken aklına Harry Potter kitapları geldi.Böyle bir şey idi.Harry Potter kitaplarının cildinde yazıyor
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
BriAnA_LonGboW
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by BriAnA_LonGboW »

yok abi ben bayıldım seriye,hastasıydım.her kitaptan ve filmden önce çılgın gibi beklemeye başlıyorm.rowling in röportajlarını belki gelecek kitap hakkında ipucu verir diye dört gözle bekliyorum ve bende dediğin gibi tekrar tekrar okuya okuya ezberledim.özellikle son kitabın sonunda çok etkilendim zaten arkadaşımla tartışa tartışa baymıştı.herhalde düşünmediğimiz olasılık kalmamıştır 7. kitapla ilgili..arutha burda mısın?:))yani yalnız değilsin night
Ölülerin küllerini denize atın,
Deniz onları saklar,
Sonsuza dek...
Yıllar sonra engin mavilige baktıgınızda
Giden ruhların sonsuzlugunu hissedersiniz
Cünkü gök denizde renk bulur
Ölü ruhların reng
BriAnA_LonGboW
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by BriAnA_LonGboW »

bu arada edmond teorilerin korkunç bir şekildemantıklı geliyor, ben de bunu hpff de okumustm gibi,neyse fakat ben anlamadm dumbledore la slug daha harryle horcrux u aramaya gitmeden önce mi yer değiştriyor?eğer öyleyse bir kaç açık var:dumbledore voldemort un geçiş ücreti olarak kan istemesini küçümsüyordu.voldemort un bu açığının farkında olan ve onu bu yüzden küçümseyen tek kişi dumby di yalnış hatrlamıyorsam.ve voldemort sırf bu yüzden ondan biraz korkuyordu.bildiğimiz gibi slug ürkek bir insan ve ölüm e karşı verdiği tepkiye bakılrsa kan görmeye de pek o kadar dayanabilecek gibi değil,hayır kapıdaki dumby den başkası değildi.o sözleri başkası söyleyemezdi çünkü.daha sonra yer değiştrdilerse bilemiyorm ama bence dumbledore öldü ama snape yine de iyi hatırlarsan hagrid dumby yle snape in ormanda tartıştığını duymuştu dumby snape e söz verdin yapacaksın okadar diyordu.bence dumbledore zaten ölüyordu ya da o iksiri içtikten sonra iyileşmesi mümkün değildi ve snape le çoktan anlaşmışlardı böyle bir durum olursa ne yaılacağı konusunda.ormanda da bu yüzden tartışıyorlrdı.bu snape in voldy nin iyice güvenini kazanıp naginiyi ve voldy nin bedenindeki horcrux u öldrmesinde harry e yardm etmesi içindi veya başka planları vardı ama bu ölüm anlaşılmıştı ve yüz ifadesi konusunda ve son sözlerde de haklı olduğunu düşünüyorm ama" lütfen" sözü sadece beni öldr değil aynı zamanda onun caymasını önlemek içindi,çünkü söylediğim gibi snape ormanda görevinden cayacaktı ve tartışmışlardı,sözünü yerine getr anlamndaydı yani
Deniz onları saklar,
Sonsuza dek...
Ölü ruhların reng
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Açılayayım.Kitabın başlarına doğru hatırlarsanız Dumby asla pelerinini yanından ayırma diyor.Bu yüzden Harry hiç pelerinini yanından ayırmıyor.Evet oysa Harry ile Dumby yolculuğa çıkmadan önce Dumby Harry'e *Koş pelerini kap gel* diyor.Oysa biliyor pelerininin yanında olduğunu.Harry'nin cevap vermemesi için ona sus der gibi bakıyor.O sırada yer değiştiriyorlar(Slug ile Dumby).Evet yer değiştirme hikayeleri böyle.Kan meselesine gelince:Slug Voldi yüzünden kendinden nefret ediyordu!Ã?ünkü hepsi onun yüzünden olmuştu.Bu sayede hepsini gerçekleştirebildi.
Lütfen henüz kitabı okumamış olanlar bu yazıları okumasın
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

Zaten okuyamıyorum.Spoiler göstermiyor sanırım bir problem var.

Yaa siz Fred ve George den bahsedin onlara ne oldu?
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Fred ve George acayip zengin oldular.şaka Dükkanu kurdular.Acayip tuttu.Bu sayede zengin oldular.Paralarını Harry'e borçlu oldukları için ona beleş.Ancak Ron'a paralı.Bu yüzden Ron biraz kıskanıyor.İşin ilginç bir tarafı daha.Paralarını çuvallarla taşıyorlar.ancak Ron'a metelik kotlatmıyorlar.onların şaka eşyaları 7. Kitaprta çok önemli olacak.Özellikle uzuyan kulaklar
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
BriAnA_LonGboW
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by BriAnA_LonGboW »

ama bana yine de o dumbledore muş gibi geliyor,slug ın kendinden nefret etmesi onun dumby kadar bilge olması ve onun gibi dusunmesini gerektirmez.bence ne kadar guclu olursa olsun slug korkak ve keyfine düşkün huysuz bir yaşlı adam ve dumby nin dusunceleri taklit edilebilecek yapıda olmaz,olsa bile slug ne olursa olsun bunu yapabilecek biri değil :roll:
Deniz onları saklar,
Sonsuza dek...
Ölü ruhların reng
mikael
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mikael »

Jk küçük çocuklara hitap eden kitaplar yazarak geçimini sağlıyordu.
Ã?yleyse benim düşündüğümden daha deneyimliymiş. Konu kapanmıştır; Set KO-Edmond wins :)
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Benim de yazdığım bir teori vardı bu konuda. Hatta yazdıktan sonra feedback üzerine expansion pack çıkarmıştım. :D Hemen buraya aktarayım:

Eğer dikkat ettiyseniz 6. kitapta diğer kitaplarda olmadığı gibi kitabın sonuna kadar hiç aksiyon olmadı. Harry derslerine çalıştı, Dreco'yu izledi, Dumledore'un derslerine gitti, Quidditch oynadı ve arkadaşlarını Draco konusunda ikna etmeye çalıştı. SBD'lerin olduğu 5. kitapta bile Harry daha az ders çalışmıştı. Ben bu yüzden okurken Rowling'in huyunu bildiğim için ipuçlarını takip ettim ve Tonks'la ilgili bir ipucu buldum. Kitabın sonunda bu ipucundan bir şeyler çıkmasını bekliyordum ama çıkmadı. Bu duruma çok şaşırdım. Rowling yok yere ipucu verecek biri değildir. O her kitabı polisiye roman gibi ipuçlarına boğar ve bizim onları birleştirmemizi bekler. Her kitabın sonunda da gerçeği ortaya çıkarır. Peki neydi benim yakaladığım ipucu? 

(Kusura bakmayın arkadaşlar, bu teoriyi yazarken elimde kitap yok ve kitabı 1 günde okuduğum için pek iyi hatırlayamıyorum. Hata yaparsam düzeltirsiniz.)
Ã?ncelikle Harry'nin Malfoy'la kompartımanda kapıştığı sahneye gidelim. Harry'nin gayet güzel saklanmasına rağmen Malfoy durumdan şüpheleniyor ve sonunda Harry'yi yakalıyor. Buradan Malfoy'un eğitim aldığını düşünebiliriz ama konumuzla ilgisi yok bunun. Harry'ye beden kilitlenmesi laneti yaptıktan sonra burnunu kırıyor ve üzerine görünmezlik pelerinini atıp gidiyor. Harry üzüntüyle trenin kalkmasını beklerken tam bu sırada içeri Tonks giriyor ve gösterişsiz bir şekilde günü kurtarıyor. Ama ayrıntılara girersek, Tonks Harry'yi nasıl bulabilir? Ã?ncelikle Harry görünmez bir halde ve hareket edemiyor, ses çıkaramıyor. Kompartımanda da şüphe uyandıracak bir şey yok. Sizce Tonks her kompartımanı tek tek kontrol edecek olsa bile her birinde tek tek "Acaba yerde görünmez bir şey var mı?" diye mi arayacak? Kompartımanlara bakıyorsa bile camdan veya kapıyı açarak bakması mantıklıdır. Her kompartımana girip yerleri araştıramaz. Bu aklımızda dursun. 

Tonks'u kitapta bir kez daha görüyoruz. Harry, Draco'yu yakalamak için ihtiyaç odasına giderken yolda Tonks ile karşılaşıyor. Ayrıntıları hatırlamıyorum ama biraz muhabbet edip herkes kendi yoluna gidiyordu ve Harry, Malfoy'u ihtiyaç odasında bulamıyordu. Bu da öncekiyle birleşince kafamda soru işaretleri oluştu. Burada birkaç şüpheli nokta var: 

1) Tonks'u gördüğümüz her yerde Malfoy da yakınlardaydı. 

2) Tonks iki durumda da çok garip davranıyordu -ki bunu Rowling Tonks'un aşkına vermiş. 

3) En ilginci ise Tonks'un metamorfoz yeteneğini kaybetmesi ve patronusunun değişmesi ki beni kıllandıran bu oldu. 

Anlaşıldığı kadarıyla bir insanın kim olduğunu anlamanın yollarından biri de patronusudan balmak sanırım. Hadi, duygusal sebeplerle bu değişmiş olsun. Peki, metamorfoz yeteneğini kaybetmesine ne demeli? Zaten Tonks'un o olduğunu kanıtlayan 2 yeteneği vardı, ikisini de kaybetti. Onun o olduğunu nasıl anlayacağız? Bizi bırakın, kimseye güvenilmemesi gerekne bir dönemde zaten kimseye güvenmeyen yoldaşlık onun Tonks olduğuna nasıl inanabildi? Bence o Tonks değildi. Çok özlü iksirle onun kılığına girmiş bir ölüm yiyendi. Çok özlü iksiri yapması da çok zor değildi, 4. kitapta zaten yapmışlardı, neden bir daha yapamasınlar. Ölüm yiyenler dikkat çekmemek için fazla önemli olmayan bir kişiyi kaçırdılar ve onun kılığına girdiler bence. Peki bu planı yapan kimdi ve neden zaten ajan olarak Severus varken bir ajan daha olmasını istedi? 

Voldemort bir aptal değil. Ã?nceki kitaplarda dikkatsizlikler yapmış olabilir ama böyle bir büyücü asla aptal olamaz. şimdiye kadar hep Dumbledore'un tuzaklarına düştü. Bu yüzden de aptal imajı çizdi. Oysa o çok zeki bir büyücü. Harika planlar yapabilen, işin sonunu önceden görebilen biri. Ve o Bella'nın da söylediği gibi döndüğü zaman hemen kucak açmadı Severus'a. Ã?ünkü onun iyilerin tarafına geçip geçmediğinden emin değildi. Fakat onu da şüphelendirmek istemiyordu çünkü eğer iyilerin tarafına geçmemişse elinde hâlâ Voldemort ile ilgili sırlar olacaktı. Bu yüzden de oldukça sinsi bir plna düşündü. Snape'in zayıf yönlerinden biri de zayıfları küçümsemesidir. Voldemort da bunu kullandı. Tüm planını Severus'un küçümsediği birine verdi: Draco'ya. Belki de kitabın başında gördüğümüz Bella ile Narcissa'nın Severus'un evine gitmesini o ayarlamış olabilir ama büyük ihtimalle bunun olacağını zaten biliyordu. Sadece Draco'ya asıl planından bahsetti, annesine ise ona Dumbledore'u öldürme görevi verdiğini söyledi. Malfoy'un görevi ise çok farklıydı. Onun görevi Severus'un sadakatini sınamaktı. Bu yüzden çok özlü iksirle Tonks kılığına girdi ve durumu inceledi. Bazen de kendini kurtarmak için kullandı bu kılığı. Gerekli malzemeleri bulması da pek zor olmazdı. İhtiyaç odası vardı çünkü. Arada neler yaptığını kesin olarak bilemem ama kitabın sonunda rolünü çok iyi oynadı. Elbette Voldemort da biliyordu Draco'nun Dumbledore'u öldüremeyeceğini. Bu yüzden bekleyerek Severus'un öldürmesini sağladı kanımca. Böylece Severus'un sadakati sınanmış oldu. Severus açısından bakmıyorum olaya, onu da yorumlarda yazmıştım, ileride onun içinde de başlık açabilirim. Sonuçta Dumbledore ölmüş, Voldemort da Severus'un sadakati konusundan emin olmuş oldu. Başımız sağolsun..

Expansion:
Arkadaşlar, teorimdeki hataları bana -biraz sert de olsa- gösterdiğiniz için teşekkürler. Ben de insanım ve her şeyi farkedemem. Ayrıca teoriyi çaldığımı öne süren arkadaşı kınıyorum ve bana link göstermesini rica ediyorum. şimdi cevaplara gelelim:

"Tonks Harry`yi kompartımanda görünmezken neden bulamasın ki?" Hogwarts Express tüm Hogwarts öğrencilerini Hogwarts`a getiren tren. Rowling bir röpörtajında okulda 1000`den fazla öğrenci olduğunu söyledi, hatta biraz matematikle bunun yanlış olduğunu söyleyenlere karşı da bu düşüncesini savundu. Yanlış hatırlamıyorsam kompartımanlar 4-6 kişi alıyor. Yani trende yaklaşık 200 kompartıman var. Ã?ğretmenleri de saymadık zaten. Tonks da bir insan. Sizce Tonks kapısı açık, perdesi kapalı, bilmemnesi bilmemne diye tüm kompartımanları dolaşabilir mi? Cevap ortada...

"Malfoy neden Harry`yi kurtarsın ki?" Kendinizi Malfoy`un yerine koyun. Önemli bir göreviniz var ve bu görev Karanlık Lord`un en önemli Ölüm Yiyen`inin sadakatini sınamak. Böyle önemli bir görevde Severus`a durumu çaktırmamak çok önemli. Hiçbir şey onu şüphelendirmemeli. Lord`un emri de gayet açık. Siz olsanız sırf tatmin olmak için Karanlık Lord`un görevini yüzde 1`lik bile olsa riske atmaya cesaret edebilir misiniz? Cevap ortada...

"Tonks Malfoy`la aynı yerde şurda burda bulunmuuştu, sen ne biçim okudun, falan filan..." Aklıma bir teori daha geldi. Malfoy dolabı nasıl tamir etti? Mektupların bile incelendiği bir dönemde nasıl oldu da Borgin`den (Burkes de olabilir) talimatları aldı? Eğer almadıysa nasıl tamir etti? Madem büyülü eşyaların tamiri o kadar kolaydı, neden Borgin ve Burkes hâlâ işsiz değil? Belki de Malfoy Borgin`i (Burkes de olabilir) Tonks kılığında Hogwarts`a sokmuştur. Belki de Harry`yi kurtaran oydu kompartımandan ve aptallığı için de Malfoy`u azarlamıştır, bu da bir ihtimal.

"Kitabın sonunda Tonks`un pembe saçları falan filan..." Arkadaşlar, bunların büyücü olduklarını ve bazen büyü de yapabildiklerini unutuyorsunuz. Büyücülük dünyasında çok güzide ve Lockhart`ın bile yapabildiği kadar kolay büyüler var. Bir Ölüm Yiyen de Lockhart`ın yaptığı hafıza büyülerini yapabilir, değil mi ama? Hele Tonks yakalandıktan sonra Lord`un yanına götürülmüşse tadından yenmez. Lord ne güzel büyüler yapabiliyor, hafıza büyüleri de yapabiliyordur umarım..

"Ama hiç Ölüm Yiyen Lupin`e aşık olduğunu söyler mi canım?" Sonuçta bu Ölüm Yiyen`in patronus ve metamorfozu açıklaması için bir sebebe ihtiyacı vardı. Belki bu sebep doğaçlama da gelmiş olabilir. ("Ya siz Lupin`le ne kadar yakışıyorsunuz birbirinize." ya da Lupin kendisi belli etmiştir Sahte Tonks`a.) Özel hayatları konusuna gelirsek de sonuçta siz de Karanlık Lord`un emirlerini gerçekleştiriyor olsaydınız siz de hiçbir şeyden kaçınmazdınız.

"Hede hödö kem küm..." Ã?slubum biraz sert olmuş olabilir ama ben o teorimin çalıntı olduğunu söyleyen arkadaşa kızdım, siz üzerinize alınmayın. Ben tüm HP fanlarını çok seviyorum.

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
Post Reply