İzmir WoD Future Heritage

“şöyle güzel bir oyun oynatan olsa da oynasak” ya da "Oyun oynatacağımda adam var mıdır ki acep?"diyorsanız bu bölüm tam size göre...
Imrand
Kullanıcı
Kullanıcı

İzmir WoD Future Heritage

Post by Imrand »

Niye hem Ankara hem İzmir diyen olcak biliyorum nereden grup tamamlanırsa orda oynatıcam iki şehirdede ayağım var :PYaz okuluna kalırsam tabi Ankara tercihimdir.
Fallout tarzı ancak daha mistik bir dünyaya WoD yorumu getirilmiş bir oyun Heritage.Bide fallouttan daha aşmış teknolojiler var.
4-5 arası oyuncu arıyorum.
WoDda serbestlik ön plandadır ama herkezden iyi huylu,eli yüzü düzgün karakterler bekliyorum :P
Peşin peşin söyliyim epik ,gotik,punk ve primal yapıda bir kahramanlık oyunu.O nasıl oluyo demeyin baya ilginç oluyor.Zaten olay fallouta çekince çok değişik tatlar aynı yerde oluyor.
Vampire,WW,Mage baz anlınarak hazırlanan karakter sınıflarıyla oynanıyor.Nano-augmented agents(aşır:Deus Ex),keepers of loom(aşır:mage the SC),savaşçılar(aşır:vampire) gibi.
Tüm karakterlerde special technics adı altında gift alma olayıda var.Yani bir açıdan mage-vampire-ww karma partisi gibi oluyor.Bide süpriz sınıflar var.
Kendimden bahsediyim biraz .Zarları sevmem.Power Playden hiç hazzetmem.Fazlaca dramatik sahnelere kaçarım.Oyunculardanda dramatik haraketler beklerim.Rp yapan gelir ciğerimi yer.
Deneyimi ön planda tutmuyorum ancak kesinlikle istekli oyuncu arıyorum.İstekli olduktan sonra oynarken öğrenilecek bir oyun,çok ağır karakterin kendisini keşfetmesi öğeleri üzerine kurulu.BEn bilmiyorum olmaz bana demeyin 1 saatte karakteri yaparken zaten WoD'un temel kuralları üzerinden geçeriz,geri kalan ayrıntıları zaten oyun içinde karakterinizle beraber keşfetseniz daha zevkli olur.
utku.sonmez@isbank.net.tr den msnde bana ulaşabilirsiniz.İsim soyadda yazıyor orda :P
şöyle bi yazıyı okuyunca bende şaka izlenimi yarattı ama çok ciddi şaka değil bu.:P
Denendi bu oyun daha öncede çok garip talihsizlikler yaşandı.Bir oyuncu okulu bıraktı,İstanbula döndü.Bir tanesi okuldan ayrıldı Ã?ssye kasmaya başladı.Bir tanesi nişanlancağını ve F.R.Pyi bıraktığını açıkladı gibi...Hepside dediklerini yaptılar.Bende anlattım tüm hikayeyi,oyunu kapatmak geriye ama içimde uktedir şu oyunu oynatamamak.Yepyeni karakterlerle chronicle yı baştan başlatıyım diyorum bakalım bu sefer nasıl akacak olaylar.Eski oyunculardan biri şu topici görürse çok gülecek adam azmetti oynatacak diye
Sylvius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sylvius »

temmuzzun 2. haftası izmirdeyim isim cıkmaz sanırım. ben oynarım....
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Ağustos başında İzmire dönüyorum. Sanada uyarsa oynarız hocam. Yaz okulu süresince oynayamam muhtemelen ama yaz okulu bitiminde İzmir'de oyunun bi ayağı devam ederse seve seve katılırım.

Utku msn adresim var zaten sende abi. Hakan Arslan :=) .
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
Sylvius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sylvius »

bu utku hangi utku su an eskisehirde olan ve 20 si gibi izmire donecek utkuy mu?
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Konu -pek anlamasam da- ilgimi çekti. Haziran veya Temmuz sonu gibi İzmir'e taşınacağız ama eğer oyun daha erken başlayacak olursa bir yolunu bulup gelmeye çalışırım. WoD ve Fallout konusunda "tecrübesiz ama istekli oyuncu" sayılabilirim.

Oyunun bir türlü oynanamaması da ilginçmiş. Belki de oyun lanetlidir, ha? :roll:

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: Ankara-İzmir WoD Future Heritage

Post by occultsearcher »

Imrand wrote:Niye hem Ankara hem İzmir diyen olcak biliyorum nereden grup tamamlanırsa orda oynatıcam iki şehirdede ayağım var :PYaz okuluna kalırsam tabi Ankara tercihimdir.
Fallout tarzı ancak daha mistik bir dünyaya WoD yorumu getirilmiş bir oyun Heritage.Bide fallouttan daha aşmış teknolojiler var.
4-5 arası oyuncu arıyorum.
WoDda serbestlik ön plandadır ama herkezden iyi huylu,eli yüzü düzgün karakterler bekliyorum :P
Peşin peşin söyliyim epik ,gotik,punk ve primal yapıda bir kahramanlık oyunu.O nasıl oluyo demeyin baya ilginç oluyor.Zaten olay fallouta çekince çok değişik tatlar aynı yerde oluyor.
Vampire,WW,Mage baz anlınarak hazırlanan karakter sınıflarıyla oynanıyor.Nano-augmented agents(aşır:Deus Ex),keepers of loom(aşır:mage the SC),savaşçılar(aşır:vampire) gibi.
Tüm karakterlerde special technics adı altında gift alma olayıda var.Yani bir açıdan mage-vampire-ww karma partisi gibi oluyor.Bide süpriz sınıflar var.
Kendimden bahsediyim biraz .Zarları sevmem.Power Playden hiç hazzetmem.Fazlaca dramatik sahnelere kaçarım.Oyunculardanda dramatik haraketler beklerim.Rp yapan gelir ciğerimi yer.
Deneyimi ön planda tutmuyorum ancak kesinlikle istekli oyuncu arıyorum.İstekli olduktan sonra oynarken öğrenilecek bir oyun,çok ağır karakterin kendisini keşfetmesi öğeleri üzerine kurulu.BEn bilmiyorum olmaz bana demeyin 1 saatte karakteri yaparken zaten WoD'un temel kuralları üzerinden geçeriz,geri kalan ayrıntıları zaten oyun içinde karakterinizle beraber keşfetseniz daha zevkli olur.
utku.sonmez@isbank.net.tr den msnde bana ulaşabilirsiniz.İsim soyadda yazıyor orda :P
şöyle bi yazıyı okuyunca bende şaka izlenimi yarattı ama çok ciddi şaka değil bu.:P
Denendi bu oyun daha öncede çok garip talihsizlikler yaşandı.Bir oyuncu okulu bıraktı,İstanbula döndü.Bir tanesi okuldan ayrıldı Ã?ssye kasmaya başladı.Bir tanesi nişanlancağını ve F.R.Pyi bıraktığını açıkladı gibi...Hepside dediklerini yaptılar.Bende anlattım tüm hikayeyi,oyunu kapatmak geriye ama içimde uktedir şu oyunu oynatamamak.Yepyeni karakterlerle chronicle yı baştan başlatıyım diyorum bakalım bu sefer nasıl akacak olaylar.Eski oyunculardan biri şu topici görürse çok gülecek adam azmetti oynatacak diye
Abi biz senle tanışalım ya.
Valla. Ben bir oyunun benim bilimum sevdiğim oyunlarla alakalı olabileceğini hiç sanmazdım yani.
Baaak, diyosun ki, WoD.
Diyosun ki, Fallout.
Diyosun ki, Deus Ex.
Yani gel, kardeş, bu oyunu ben sana yazdım der gibi bi halin var :D
Neyse, şu sıralar pek oyun oynamaya vaktim yok(sadece oynatmaya var :D) ama bu konu hakkında nedense uzun uzun konuşasım geldi birden.
Bu arada, eğer ki Fallout Pen and Paper dökümanlarını istersen filan, bana ulaş. Her şekil kitap, karakter jeneratörü, zırt pırt var. Hatta şu an Fallout 2 müziklerini mp3'e çevirmekle meşgulüm :D
M - There is indeed such a conspiracy
"When you see filth, call it filth"
Imrand
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Imrand »

Sylvius wrote:bu utku hangi utku su an eskisehirde olan ve 20 si gibi izmire donecek utkuy mu?
Yok bu Utku Başkent Universitesi Bilimkurgu Fantezi Topluluğundaki Utku :Pama buda İzmir'e dönüyor :D
Valla oyunda lanet yoktuda bi ara bizim topluluk lanetlendi sanki ama neyseki gerelki enthropic
counterlarla kurtulduk gibi lanetten.
Imrand
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Imrand »

Occultsearcher sen katılırsan artık bi nano-augmented agent oynatırsın bize :D
Sylvius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sylvius »

occultsearcher abi o dedigin materyallere cok acil ihtiyacım var bana msn yada mail yada baska herhangi bir sekilde atar mısın??? msn telefon falan sitenin gerekli yerleriinde var...
occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by occultsearcher »

Yani oynasam oynarım tabii de bu yaz oldukça meşgulüm ya da en azından meşgul OLMAM lazım. Yapmaya söz verdiğim pek çok şey var, onları yapıyor olacağım. O yüzden her şekil karakter oynamayı istemekle birlikte İzmir'e gelme gibi bir opsiyonum olmadığından ve oyun oynamaya da zaman ayırmamam gerektiğinden benim için bu oyun yalan. Ama inan ki çok beğendim olayı. Dediğim gibi, uzun uzun konuşmak isterim bu mevzu hakkında.

Sylvius kardeş, seni ekledim MSN'ime. Konuşur, görüşür, anlaşırız. Her şekil her tür barter yaparız :D
Imrand
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Imrand »

Eldarin wrote:Ağustos başında İzmire dönüyorum. Sanada uyarsa oynarız hocam. Yaz okulu süresince oynayamam muhtemelen ama yaz okulu bitiminde İzmir'de oyunun bi ayağı devam ederse seve seve katılırım.

Utku msn adresim var zaten sende abi. Hakan Arslan :=) .
Ya bu arada oyun iki ayaklı değil :D Hem İZmir hem Ankarada devam etmiycek.Hangisinde oyuncu tamamlanırsa orda başlayıp orda bitecek.
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Evet, evet... Bende soradan farkettim mevzuyu. Başta iki tarafta devam edecek ve birbirini etkileyecek bi oyun dizisi olarak düşünmüştümde sonradan düştü jeton bende de :=) .
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
Imrand
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: Ankara-İzmir WoD Future Heritage

Post by Imrand »

occultsearcher wrote:
Abi biz senle tanışalım ya.
Valla. Ben bir oyunun benim bilimum sevdiğim oyunlarla alakalı olabileceğini hiç sanmazdım yani.
Baaak, diyosun ki, WoD.
Diyosun ki, Fallout.
Diyosun ki, Deus Ex.
Yani gel, kardeş, bu oyunu ben sana yazdım der gibi bi halin var :D
Neyse, şu sıralar pek oyun oynamaya vaktim yok(sadece oynatmaya var :D) ama bu konu hakkında nedense uzun uzun konuşasım geldi birden.
Bu arada, eğer ki Fallout Pen and Paper dökümanlarını istersen filan, bana ulaş. Her şekil kitap, karakter jeneratörü, zırt pırt var. Hatta şu an Fallout 2 müziklerini mp3'e çevirmekle meşgulüm :D
Oyun temelde Falloutumsu bir Dünya ama Deus Ex2 deki gibi enclave yerleşim birimleride var.
Haritalar ilginç olabilir.İmanım gevredi dünya haritası şehir haritası yapıcam diye.En azından fiikir olur.AutoCAD de harita çizip beğenmeyince silmek çok acı oluyo.
occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by occultsearcher »

Hımm. O harita hadisesini ben de çok çözemedim henüz. Elimde öyle pek Fallout tarzı haritalar da yok zaten ama bir kaç basit harita programı önerebilirim:
AutoRealm'i her şekil fraktal çizim için kullanabilirsin. Fena bir program değildir. Hatta bu tür programlar içinde beleş olanların en iyisi.
HexMapper'ı da kullanabilirsin. O da fena değildir. Hatta üslubunu severim.
Bir de asıl, Campaign Cartographer'ı kullanabilirsin(ful sürümünü pek bulamıyoruz ama demosu da idare eder). CAD mantığıyla çalışan bir harita programıdır.

Ama dediğim gibi, harita hazır olarak yok. Olsa dükkan senin.
Bir başka opsiyonun da FreeHand cinsi programlar kullanmak. Ben en iyi taslak haritalarımı Flash'ta çizmiştim(freehand kurulu değildi bilgisayarda, mantıkları aynıdır).
occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by occultsearcher »

Sylvius wrote:occultsearcher abi o dedigin materyallere cok acil ihtiyacım var bana msn yada mail yada baska herhangi bir sekilde atar mısın??? msn telefon falan sitenin gerekli yerleriinde var...
Abi bu arada PAForge diye bir site var. Oraya FalloutPnP'nin dökümanları koyulmuş. Bende olan orada olmayanları da gönderdim sitenin yöneticisine, bir iki güne koyar diye umut ediyorum. Oraya sık sık bak, şu anda olanları da indir zaten.
Adres: www.paforge.com
Post Reply