Vinas Solamnus
Vinas Solamnus
Daha yeni bitirdim "Vinas Solamnus"u... Kitap genel olarak -kurgu bakımından özellikle- iyi olsa da; hikayesi oldukça bayat. Artık olay iyice ticarete dönüşmeye başladı bence... eni "Ejderha Mızrağı" yazarları Ejderha Mızrağı Destanı Kitaplarında açık kalan kapılardan yaralanarak hikayeler yapmaya başladılar. Mesela Solamniya şövalyeliği'nin kuruluşu; Vinas Solamnus... (bilmeyenler için söylüyorum: kendisi Solamniya şövalyeliği'ni kuran kişi) Ayrıca şimdi LL'de "Sacred Fire" adlı kitabın yazısını gördüm. O da Afet zamanında olan olayları ve Kralrahibi anlatıyormuş. Yani sonuç olarak bence artk "Ejderha Mızrağı" olayı bitmek üzere (Zaten Weis&Hickman ikilisi seriyi bırakınca başlamıştı bu olay)
- Palin__Majere
- Kullanıcı

Dl'nin durumuna üzülüyorum. Eskiden Dl hayranıydım, artık FR'nin daha iyi olduğunu kabul ediyorum(Elaine Cunningham'ın etkisiyle:)) Dl çok fazla kendini tekrar etmeye başladı bence. Tanışmalar, Raistlin Tarihçeleri falan, hep geriye dönük kitaplar. İleriye doğru olanlarında mutlaka eski kahramanlarla bir alakası olması lazım..
DL'de onun hayatı, bunun hayatı türündeki kitaplardan tek satın alarak okuduğum kitap Vinas Solamnus oldu, bir daha da para vermedim. Yine de kitapsız kalındığında vakit geçirmek için okunabilirler. Belki aralarında iyi bir hikayeye rastlarız.
Boşuna mutluluğu aramayın, ancak acılarınızı azaltabilirsiniz.
Weis&Hickman dışında DL yazarlarını pek sevmesem de, başlangıcını Krynn'den alıp, hikayesini kendi dünyasında sürdüren Ravenloft (Kara Gül şövalyesi ve Kara Gül'ün Hayaleti) serisi de oldukça iyi DL'den sıkılanlara ama yine de ondan kopamayanlara tavsiye ederim. Özelikle
Lord Soth'un
karizması ve kötülüğü (chaotic evil) şu ana kadar ancak bir de bir bilgisayar oyunu olan Legacy of Kain'deki Kain'de gördüm. O da onu seslendiren oyuncu yüzünden. İlgilenler Oynayabilir. (Oyunlar: Blood Omen , Blood Omen 2 ve daha yeni çıkan Legacy of Kain- Defiance)
"dl" nin hakkaten suyunu çıkardılar.. tanrılar bu kadar da bi gidip bi gelmezki....ama eğer 3rd e setting e bi bakarsanız çok da yıkım deil bence...
söylede bi şey bildiğim kadarıyla wotc "dl" yi kapatmak istemiş 5th age den sonra... ama weis ve hickman ikilisi siz yazmazsanız biz yazarız diyip... 3e dl setting i çıkarmışlar....
ama "dl 4 th age" hala bence kurulmuş en iyi dünya ...tabi rl den sonra....
söylede bi şey bildiğim kadarıyla wotc "dl" yi kapatmak istemiş 5th age den sonra... ama weis ve hickman ikilisi siz yazmazsanız biz yazarız diyip... 3e dl setting i çıkarmışlar....
ama "dl 4 th age" hala bence kurulmuş en iyi dünya ...tabi rl den sonra....
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?
Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Açıkçası dl le fantastik kurguya başlayan biri olarak,bu diyarı hiç bir zaman sahipsiz ve terkedilmiş bırakmaya niyetli değilim.Bana kalırsa bir çok diyarın kendine has bir çok özelliği var bizi çeken.Ã?rneğin Fr ın tam olarak hiç bir zaman bilinemeyen ve bununla birlikte sahip olduğu gizemi bize yabanda kaybolmuş izlenimi veriyor.Ama dl dede kendimi evde gibi hissederim, ejderhaların alevlerini her püskürdüğünde benim evimi yakıyormuş izlenimi yaratır bende.Bilmiyorum belki bunun nedeni Kryyn i öğrenmenin daha kolay ve açık olduğudur yada belkide tamamen Weis&Hickman dehasıdır.Ama bildiğim dl i gerçekten sevenlerin ve evi gibi benimseyenlerin bu diyardan ve hikayelerinden kolay kolay kopamıyacağı...
- Ufuk her zaman ileridedir ve aydinlik gelmez size, siz ona gidersiniz Dragonlance'de.
Gün ışığı için yaşanır Ansalon'da ve savaşarak ölünür...
Ama ölen her zaman neden öldüğünü bilir.
Bilerek ölür...
tabii ki her dünyanın ayrı bi tadı var. Bence dlyi bu kadar rahat okunur ve sevilir yapan (tabi margaret ablanın yazdıklarından bahsediyorum) iki neden var: Biri margaret ablanın kalemi, ikincisi de dlnin masaüstü bi oyundan oluşan bi dünya olması. Bu arada erethan, Ölüm kapısı serisinin de çok iyi olduğunu söyledi. ben okumadım, onun yalancısıyım.
Ravenloft kitapları bence olay örgüsü açısından çok başarılı kitaplar değil. Ancak fingolfinin dediği gibi gerek Janderin talihsizliği (bi sun elfin vampir olması gerçekten trajik) gerek Strahdın iç dünyasının anlatılışı benim bu kitapladan zewk almamı sağladı. şimdi de ölülerin kralını okuyorum. bitince onun hakkında da bi şeyler derim. Bu arada Soth bildiğim kadarıyla LE idi. yanlış biliyosam aydınlatınız lütfen.
Ravenloft kitapları bence olay örgüsü açısından çok başarılı kitaplar değil. Ancak fingolfinin dediği gibi gerek Janderin talihsizliği (bi sun elfin vampir olması gerçekten trajik) gerek Strahdın iç dünyasının anlatılışı benim bu kitapladan zewk almamı sağladı. şimdi de ölülerin kralını okuyorum. bitince onun hakkında da bi şeyler derim. Bu arada Soth bildiğim kadarıyla LE idi. yanlış biliyosam aydınlatınız lütfen.
War, war never changes...