Göçebe kitabını bu hafta okudum ve 679 sayfa olmasına rağmen üç günde bitirdim. Söylemek istediğim çok heyecanlı ve akıcı bir kitap olduğu. Yazım tarzı tıpkı Alacakaranlık'ta olduğu gibi birinci şahıstan anlatım. Ama kitabı bitirip enine boyuna düşündüğümde, birinci şahıs anlatım olmasına sevindim, çünkü başka türlü belki de bu kadar iyi anlaşılmazdı. İçeriği bolca heyecan, iç çekişmeler, macera ve aşk dolu. Bir kere elinizde aldığınızda, özellikle yarısından sonrasını okumanız için sabırsızlanmanız normal bir şey olacaktır diye düşünüyorum...
Gelelim kitabın konusuna (spoiler içermektedir);
Code: Select all
Ana gezegenleri Origin olan ve ruh olarak adlandırılan varlıklar, yaşamlarını diğer gezegenlerdeki canlı varlıkların bedenine girerek geçirmektedirler. İnsanların mavi yeşil dünyası ruhlar için güzel bir gezegendir, ama insanlar diğer yaratıklar gibi zihinlerinin içinde yaşayıp bedenlerini kontrol eden ruhlardan memnun değildir.
Diğerlerinden daha fazla gezegende yaşamış olan ve Göçebe dedikleri ruh, saklanan insan direnişçilerin içinden yakalanan Melanie Styrder isimli bir kızın vücduna yerleştirilir. Ama Melanie'nin zihni çok kuvvetlidir ve Göçebe'yi red eder...
Duyguları çok güçlü olan insan vüducunda ilk kez yaşayan göçebe için her şey çok zordur... Diğer ruhlara yardım etmeyi mi, yoksa içindeki baskın duygulara uyarak insanların tarafına geçmeyimi seçecektir ?