İsyan - Tanıtım ve Yorum başlığı
İsyan - Tanıtım ve Yorum başlığı
bu zor ve dertli topraklar, belki de Toril de başka hiç bir yerin yapmadığını yapıyordu. Kabul edilmeyenleri kabul etmek. Bu toprakların yazgısı böyleydi. Buzulların altında ezilen kara toprak, her şeye rağmen bütün yüceliğiyle herkese kucak açıyor ve onlara güzel bir yaşam sunmaya çalışıyordu.
Üzerinde yaşayanlar, kendi aralarındaki çekişmelerden başlarını kaldırıp bakabilirlerse bu toprakların sadece saklandığı ve dertlerinden uzak kaldığı yerler olduğunu görebileceklerdi.
Ama bu böyle olmadı, akıllı canlılar asla "akıllanmadı". Hiç bir şeyin değerini bilmediler. toprağı ezdiler, ağaçları yaktılar, büyülerle toprağı kirlettiler ve birbirlerini öldürdüler. Toprak yüzyıllar boyunca, dayanılmayacak acılar çekti. Ama bir umut ışığı bekleyip yıllarca sabretti. Fakat son olaylar sabrını taşırdı.
Ve toprağın isyanı başladı!
Üzerinde yaşayanlar, kendi aralarındaki çekişmelerden başlarını kaldırıp bakabilirlerse bu toprakların sadece saklandığı ve dertlerinden uzak kaldığı yerler olduğunu görebileceklerdi.
Ama bu böyle olmadı, akıllı canlılar asla "akıllanmadı". Hiç bir şeyin değerini bilmediler. toprağı ezdiler, ağaçları yaktılar, büyülerle toprağı kirlettiler ve birbirlerini öldürdüler. Toprak yüzyıllar boyunca, dayanılmayacak acılar çekti. Ama bir umut ışığı bekleyip yıllarca sabretti. Fakat son olaylar sabrını taşırdı.
Ve toprağın isyanı başladı!
Last edited by Androner on Wed May 13, 2009 11:09 pm, edited 1 time in total.

arkadaşlar forgotten realms'de geçen bir oyun açmayı düşünüyorum
d20 4th edition sistemiyle oynatacağım.
oyun 1479 yılında başlayacak. yani 4th editionda temel alınan yıl. Spellplague biteli zaman olmuş fakat etkileri torilde hala mevcut.
karakterler 3. level
ablity scorelarınız 16,14,13,12,11,10 olarak dağıtacağız. başlangıç parası 260 gp
karakter yaratırken kitap olarak.
Player's Handbook
Player's Handbook 2
Forgotten Realms Player's guide
Martial power
Arcane power
Adventurer's vault
kitaplarını kullanabiliriz.
karakterlerinizin geçmişi çok önemli. Oyun icewind dale'da başlayacak. Icewind dale, kendi toplumlarında kabul edilmeyen, dışlanmış ya da herhangi bir suç işlediği yahut iftiraya uğradığı için kaçmak zorunda kalmış kişilerin sığındığı bir yer. Backgroundlarınızı buna göre uyarlamalısınız.
hikayelerini güzelce yazarak, bir tane lvl 4 bir 3 bir 2 magic item. yanlız magic itemların sadece enchantment paralarını veriyorum. yani +1 plate alacaksanız. plate mail'in parasını vermeniz gerekli.
Uzun soluklu bir oyun düşünüyorum.
Ek olarak, bu oyun diğer oyunlarımız gibi açık olarak oynamayacağız. Yani player's handbook'ta sayfa 57'de geçen yazı geçersiz. kimin ne power kullandığını diğer oyuncular bilmeyecek. tamamen tasfir üzerine gideceğiz. Her cevabımın başına sırayla sayı koyacağım. yapacağınız hareketleri tur rakamını da belirterekbana özel mesaj olarak ileteceksiniz. ben forum başlığında hareketinizin dışarıya yansımasını yazacağım.
örnek olarak (basit anlamda yazıyorum tasvir yok burda ama gerçek yazılarda olacak)
Forumda
Tur 1
Karşınıza goblin çıktı.
Oyuncu 1 bana özel mesaj
Tur 1
goblin'e twin strike yapıyorum.
Oyuncu 2 bana özel mesaj
Tur 1
geber diyerek. ben de magic missile atıyorum
Foruma ben yazıyorum (muhtemelen yazıyı editlerim)
Oyuncu bir oku ıskaladı.
geber diyerek elinden ışık hüzmesi çıkaran oyuncu iki goblin'i yaraladı.
Ve sürer gider. Oyunun biraz gizlilik çerçevesinde yürümesinin daha rp'ye katkı sağlayacağını düşündüğüm için böyle bir yöntem tercih ettim. yorumlarınızı bekliyorum.
karakterini hazırlayıp gönderen ilk beş kişiyle oyunumuz başlayacaktır.
Hayırlı olsun efendim.
d20 4th edition sistemiyle oynatacağım.
oyun 1479 yılında başlayacak. yani 4th editionda temel alınan yıl. Spellplague biteli zaman olmuş fakat etkileri torilde hala mevcut.
karakterler 3. level
ablity scorelarınız 16,14,13,12,11,10 olarak dağıtacağız. başlangıç parası 260 gp
karakter yaratırken kitap olarak.
Player's Handbook
Player's Handbook 2
Forgotten Realms Player's guide
Martial power
Arcane power
Adventurer's vault
kitaplarını kullanabiliriz.
karakterlerinizin geçmişi çok önemli. Oyun icewind dale'da başlayacak. Icewind dale, kendi toplumlarında kabul edilmeyen, dışlanmış ya da herhangi bir suç işlediği yahut iftiraya uğradığı için kaçmak zorunda kalmış kişilerin sığındığı bir yer. Backgroundlarınızı buna göre uyarlamalısınız.
hikayelerini güzelce yazarak, bir tane lvl 4 bir 3 bir 2 magic item. yanlız magic itemların sadece enchantment paralarını veriyorum. yani +1 plate alacaksanız. plate mail'in parasını vermeniz gerekli.
Uzun soluklu bir oyun düşünüyorum.
Ek olarak, bu oyun diğer oyunlarımız gibi açık olarak oynamayacağız. Yani player's handbook'ta sayfa 57'de geçen yazı geçersiz. kimin ne power kullandığını diğer oyuncular bilmeyecek. tamamen tasfir üzerine gideceğiz. Her cevabımın başına sırayla sayı koyacağım. yapacağınız hareketleri tur rakamını da belirterekbana özel mesaj olarak ileteceksiniz. ben forum başlığında hareketinizin dışarıya yansımasını yazacağım.
örnek olarak (basit anlamda yazıyorum tasvir yok burda ama gerçek yazılarda olacak)
Forumda
Tur 1
Karşınıza goblin çıktı.
Oyuncu 1 bana özel mesaj
Tur 1
goblin'e twin strike yapıyorum.
Oyuncu 2 bana özel mesaj
Tur 1
geber diyerek. ben de magic missile atıyorum
Foruma ben yazıyorum (muhtemelen yazıyı editlerim)
Oyuncu bir oku ıskaladı.
geber diyerek elinden ışık hüzmesi çıkaran oyuncu iki goblin'i yaraladı.
Ve sürer gider. Oyunun biraz gizlilik çerçevesinde yürümesinin daha rp'ye katkı sağlayacağını düşündüğüm için böyle bir yöntem tercih ettim. yorumlarınızı bekliyorum.
karakterini hazırlayıp gönderen ilk beş kişiyle oyunumuz başlayacaktır.
Hayırlı olsun efendim.
Last edited by Androner on Mon May 18, 2009 3:05 pm, edited 3 times in total.

-
SacoKhan
- Forum Yöneticisi
örnek: oyuncu- tüm bu hengamenin içinde zihnimi toparlayıp küçük dartımın ucuna büyülü sözleri söyleyebilme fırsatını buldum. Dartın ucu sinsi bir yeşille parlamaya başlamıştı, şimdi ellerimin titremesine karşı koymalıyım, çünkü eğer başarısız olduğum takdirde sonumun nasıl olduğunu görebilecek kadar uzun yaşayamayabilirim. Gözümün önünde adeta bilinçaltı isteği gibi dartın düşmanıma saplanışını canlandırdım ve bu büyülü dartı ona doğru fırlattım("Melf's Acid Arrow")
- X'in fırlattığı büyülü dart, düşmanının ince bir çığlık atmasına sebep olmuştu....(şu an aklıma birşeyler getiremedim mazur gör
)(9 hasar)
mesela böyle bir şey
- X'in fırlattığı büyülü dart, düşmanının ince bir çığlık atmasına sebep olmuştu....(şu an aklıma birşeyler getiremedim mazur gör
mesela böyle bir şey
And i still wonder if you ever wonder the same!...
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı