exotic weaponla ilgili bir soru daha

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Post Reply
bonebone
Kullanıcı
Kullanıcı

exotic weaponla ilgili bir soru daha

Post by bonebone »

diğer başlığın altına yazacaktım ama oradaki sorular yanıtlandığı için farkedilmeyebilir diye yeni başlık açtım. adminler gerekli görürlerse birleştirebilirler ya da uygun değişikliği yapabilirler..

exotic weaponun ne gibi artıları var. handbook da baktım ama göremedim ekstra artısını. damage dışında bir artısı var mı?

teşekkür ederim..
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

çok fazla büyülü özellikleri var, yapıldıkları malzemeler iyi, damage bonus çok veriyorlar o yüzden, exotic weapon featiniz yüksekse critical daha fazla ve daha yüksek oranlarda vuruluyor galiba, ayrıca hemen hemen hepsi tek elle kullanılıyor yanında kalkan yada başka bir silah hatta 2. bir exotic kılıç bayağı iyi gidiyor.
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Aldığın exotic silaha göre değişir. Yani türlü türlü çeşit çeşit exotic silah vardır, istersen sende ekleyebilirsin kafana göre olanlar dışında yeni bişeyler. Yukarıda lightflarer masterwork ve magical weponlardan bahsetmeye çalışmış, exotic wepon ın onlarla bi alakası yok. Mesela dwarven axe ı ele alalım bu silahlar dwarflar için exotic değil martial olduğunu söylemiştik, dwarf dışında mesela bir human için ise bir exotic wepon.

Herneyse bu hatırlatmadan sonra tekrardan soruna gelelim bu silahın dmg zarı 1d10 dur (dwarven axe) critical ise x3 dür. Kukride bir exotic wepondur. onda ise dmg zarı 1d4 critical 18/20 x2 dir. Yani her bir exotic weponda hasarı critical ı değişir-değişebilir. Attack zarına herhangi bir artı getirmez.
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
AnARcHisT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by AnARcHisT »

Egzotik silahların egzotik olmasından dolayı onlarla özel olarak çalışmanız gerekir.. Oyun diline dökersek Exotic Weapon Proficiency.. Egzotik silahların genelde artıları wardır.. Derseniz ki ben bi feat wericem yararlanıcam faydasını görürsünüz.. Mesela Dwarwen Waraxe 1d10/x3, Bastard Sword 1d10/19-20x2 ve Kukri 1d4/18-20/x2.. Bunlar bana göre en çok kullanılan egzotik silahlar.. Kukrinin avantajı küçük silah olması, diğerlerinin avantajı ise yüksek hasarlarına rağmen tek elde kullanabilme olanağınız.. Yanına bi kalkan alabileceğiniz gibi elinde iki tane dwarven waraxe olan bi cücenin size charge yapması da pek hoşunuza gitmez heralde? :-o
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

AnARcHisT wrote: Yanına bi kalkan alabileceğiniz gibi elinde iki tane dwarven waraxe olan bi cücenin size charge yapması da pek hoşunuza gitmez heralde? :-o
dwarven waraxe diil de warhammer'la koşturuyolarsa çok tırsıyorum ben, protection büyüleri falan ellerimden akmaya başlıyo :D
AnARcHisT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by AnARcHisT »

Aslında oyun dili olarak aynı :D Tek farkı kafana indirdiği zaman baltamsı olarak patates gibi ikiye ayırmaktansa ayırmadan direk çürük domates gibi patlatması :D Zevk meselesi yani :|
Post Reply